Hirdetés
Fórum
- Monosem NG új
- Körbálázót, de milyet? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- John Deere 6110 új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- AKG támogatás új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
558 hozzászólás
Válasz *** HM *** #256. hozzászólásáraIgen. KÁB-8,4 és FÁB-6,6 a két ásóboronánk. Tavaszi és őszi magágykészítésre és műtrágya bedolgozásra is. Valamint ősszel vetés takarásra.
Válasz *** HM *** #256. hozzászólásáraMi számìt nagynak? Tavaly vettünk egyet a meglèvő mellè, nèha jó ha van.
Nagy területen használ vlk még ásóboronát?
Sziasztok!!
ha valakinek lenne egy legalább 4 méteres /rugós vagy hidraulikus/összecsukható fogasa, rögtörő nem feltétlenül szükséges, elfogadható küllemmel, elfogadható áron kérem ne tartsa magában!!!
Válasz *** HM *** #244. hozzászólásáraLETÁK
Válasz .Feco. #247. hozzászólásáraEjj ejj Feco. Most látom hogy nektek van Multivátok??????
Mik a tapasztalatok vele?
Eddig azt hittem egy másik hozzászólásodból,hogy nektek NZA-tok van.
Vagy lehet van az is?
NZA kontra Multivával van valami infód? Melyik miért igen és miért nem?
Egyébként mi is a 6 méteresbe gondolkodunk mert hogy abból lehet csinálni 7-et.
Multiva Optimátok van vagy komolyabb???
Köszönöm előre is megtisztelő válaszodat.
Válasz .Feco. #250. hozzászólásáraA toldás csak 4 mázsával dobná meg a súlyt, de a gyári 8 méteres az 9,5 mázsával nehezebb, tehát valamiben még rá van dolgozva a vázra. Ha az nem gond, hogy a szárnyak végétől messze lesz a gumikerék, akkor a szárny nyitó munkahengerek lehetnek a szűk keresztmetszetek, a nagynak sokkal masszívabbak. Az abroncsok is cserések eggyel nagyobbra.
Válasz .Feco. #250. hozzászólásáraAzt te is látod hogy a 8 méteresnek menyivel erősebb a váza és a vonó része.Ha ugyanaz akkor gond nélkül,szerintem.
Válasz Tobszi #249. hozzászólásáraIgen, egy ugyanolyan gyári 0,5 m-es toldatot szeretnek mindkét oldalra
Válasz .Feco. #247. hozzászólásáraTehát most van 6+1-ed amiből 6+1+1-et akarsz?
A vaderstadhoz hasonlóan csavarozva van a plusz tag?
Ha igen, komoly erős csavarokkal szerintem simán vállalható.
Válasz .Feco. #247. hozzászólásáraSzerintem nem lehet gond, a %-os eltérés nem nagy. A tervezésnél ennél nagyobb biztonsági tényezővel számolnak.
Van egy multiva kombinator, ami alapból 6+1 m (2x0,5). A következő lépcső itt a 8 m lenne amire lehetne tenni +2x0,5 m-t. A gyártó nem ajánlja a 2x2x0,5 m-t, mi viszont nem szeretnénk gépet cserélni, a nagyobb szélesség viszont kellene. Ki az aki meg merne csinálni és miért és ki az aki nem és miért nem?
Válasz Tigris #245. hozzászólásáraOFF
Küldtem üzenetet
Sziasztok!!
ha valakinek lenne egy legalább 4 méteres összecsukhatós /rugós vagy hidraulikus/ fogasa, rögtörő nem feltétlenül szükséges, elfogadható küllemmel, elfogadható áron kérem ne tartsa magában!!!
Dupla fogast ki gyárt kovkeren kívül?
Válasz 2266 #239. hozzászólásáraVan olyan,ami 2 henger közt,2 sor rugós kapa.Az se működne?
Válasz 2266 #241. hozzászólásáraÉrtelek.
Válasz bendix #240. hozzászólásáraA Lemken Solitar -ra gondolok ahol egy nem túl erős vetőgép elé be tettek egy rövid tárcsát opcióba ami jól fel túrja előtte a földet!!!Ocsmány kelés van utána
Válasz 2266 #239. hozzászólásáraEzt kifejtenéd kicsit bővebben?
válasz Mf-es? #233 hozzászólásáraKb olyan mint a Lemken gabona vetögépe-Ragadósban nagyon Sz-r
Válasz VMisi #237. hozzászólásáraAz egyik rolmako, a másik nevét nem tudom, de világoskék szinü.
Válasz Sk Laci #236. hozzászólásáraMilyen gépek voltak ezek?
Válasz Mf-es? #235. hozzászólására4,5 m szélességben a rövidtárcsának már van súlya, plusz a 6 soros szemenkénti kiengedve hátra, hát érdekes lesz.
A vetőgép nem biztos, hogy dicsérni fogja a frisen megbolygatott földet. A helyedben én külön csinálnám.
Amint látom forgolódol a lengyel cucok körül, de ezek nem Vader minőségüek. Ketőröl tudok a környezetemben, első szezonjukban hegeszteni kelet mindketőt.
Egyik volt belőle szolgáltatni is, aki utána vetet az "végigkáronkodta " a vetést, pedig nagyon nyugodt ember.
Válasz Sk Laci #234. hozzászólására+orrsúllyal?
Válasz Mf-es? #233. hozzászólásáraHanyatvágós
Egy 4,5 méteres,+6 soros kukorica vető.Egy menetbe,milyen lenne?
Válasz #231. hozzászólásra
De spcvel,Vetettem pár éve tárcsás gaspardóval,na az spc külömebbül beleteszi,szerintem.Vetettek mellettem csillivilli amazonnal,kb 20%a föld felett volt,mert a csillivilli magágykészitövel kaka magágyat csináltak.Az a vesztem mikor elvetik a kukit,és 2nap mulva fele gyom feláll,szerintetek az jóóóóóóó??????
Válasz #230. hozzászólásra
Gondolom nem spcvel vetettél tárcsázásba
Nem kell ezt tulkombinálni,tavaly tárcsázott földbe 12tkukorica,idén ugyanott,ápr20.án vetett tavaszi buza5,5.
Válasz #228. hozzászólásra
Idén pl azért tárcsáztuk mert nagyon rögös volt mindenütt a szárazság miatt.
Válasz #227. hozzászólásra
tavasszal nem szoktunk tárcsázni,de attól függ milyen talaj
Kinek mi a véleménye arról hogy az őszi szántást tavasszal megtárcsázni rögtörössel, majd közvetlen kukoricavetés előtt kombinátorozni.
Válasz #224. hozzászólásra
Nekünk a 95 lovas zetor után van 2,8-as ásóborona, és kombinátor is. Fogasos simító pedig 4,5 méteres. Itt is vannak dombok rendesen, szerintem jobb lenne hozzá azért a 3,3-as, ezeket az eszközöket simán viszi 12km/h felett.
Válasz #224. hozzászólásra
akkor még majdnem sok is !!
Érdeklődi szeretnék Tőletek, hogy szerintetek egy 68LE-s ZETOR traki mögé nem kevés e a 3,3m széles rugóskapás kombinátor két sor rögtörőhenger sorral?. A föld középkötött, helyenként kötött agyag, húzósabb dombokkal tarkítva. Köszi
Válasz #221. hozzászólásra
A képeket elnézve, hegesztő iskolába még visszamehetnek picit.
Ennyi pénzekért ilyen anyagokból otthon simán jobbat csinálsz. Saját melót nem számolod és tisztességes vasat használsz.
Válasz #221. hozzászólásra
Vékony falú szárt szelvények, a súlykülömbséget sóder homok fel töltéssel pótolják.
Válasz #220. hozzászólásra
Na valaki, senki sem tud semmit a cégről?
Hali mindenkinek. Erről a cégről http://www.bacsagrogep.hu/contact/20446368/render/elerhetosegeim tud-e valaki valamit. Minden érdekel. Jóbnak néznek ki a munkagépjei mint a Leták, de árban keveseb mint a Vadkert kft.
Előre is kösz a válaszokat.
Hi.Erről a gépről van valakinek tapasztalata?Minden vélemény érdekelne!!
Válasz #217. hozzászólásra
látod agropiacon lehet megnézni bár ez lementett volt lehet már nincs meg.......
Válasz #216. hozzászólásra
Honnan a kép, esetleg nem tudod eladó, haver ilyet keres????
Válasz #215. hozzászólásra
nekem nincs ilyenem!!csak illusztráció!!
Válasz #214. hozzászólásra
Te ezt árulod?????
Válasz #213. hozzászólásra
az agroinformon hirdetnek egy ilyet dupla rögtörővel de azt 1.2 tartják!!
Válasz #209. hozzászólásra
Pont ilyen, amit mi is nézünk!
Válasz #210. hozzászólásra
Válasz #208. hozzászólásra
nos igen nem árt ha van a sarokban egy darab!!
Válasz #209. hozzászólásra
SAját legalább?? a 4650 után pont pászol is..
Válasz #205. hozzászólásra