Hirdetés
- Eke minden mennyiségben új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Kukorica vetőmagok új
- Körbálázót, de milyet? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Hagyományos, paraszti ismeretek. új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Japán kistraktorok új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Hirdetés
1387 hozzászólás
Válasz #890. hozzászólásra
Gyönyörűek!
Olvastam ám itt, hogy lett annyi legalább, mint amennyit a múltkor kamionra pakoltál.
Válasz #888. hozzászólásra
70db ilyen bocó született nov-dec hónapban.
Válasz #885. hozzászólásra
Border collieval 2 tenyésztő szervezet foglalkozik. Az FCI és az ISDS
Az első az a küllemorientált kutyák sokasága, míg a második a munka vonalat részesíti előnyben.
Szerinted melyikben van nagyobb "korcsulás" a fajta ellágyulása?????
Válasz #886. hozzászólásra
Iiigen!
"Csak" mudi.
De ügyes nagyon!
Válasz #883. hozzászólásra
ez valahogy úgy történhet, hogy kitalálták , megfigyelték hogy egy jó képességű és munkabírású mix, milyen százalékban volt borderrel illetve bulldoggal keresztezve, majd ennek alapján a százalékos arányokat megtartva kereszteztek még ilye kutyákat és ezeket késöbb összepárosították.
Hasonló a helyzet Ausztráliában ahol van egy nemzeti mix: kuli a neve. csak ott tenyésztik, van szervezetük, de nem importálnak belőlük. Viszont a világon egyik tenyésztő szervezet sem fogadja el mint fajtát. Csak van ott és kész.
Válasz #875. hozzászólásra
Ez teljesen olyan mint egy Bordell csak egy kis fehér hiányzik belőle.
Válasz #882. hozzászólásra
ezzel az abaj mind a ló tenyésztésben, elveszítik a "gyökereiket" mert túl van finomítva a tenyésztés,
(mindíg csak a jobbal fedezni)
Válasz #862. hozzászólásra
Ez a vevő a mi környékünkön vásárol Hajdu Szabolcs Borsod Most vitt a Dunántúlról is ,,de halgatólagosan fel van ez osztva köztük,,, szerintem,,, és nem nagyon járkálnak egymás területére.Meg meg egy ,,úgy lehet felfelé alkudni mikor azt mondod ,hogy beraksz egy fél kamiont,amíg ezt el nem éred addig annyiért viszik amennyit mondanak.
Válasz #880. hozzászólásra
Igen -igen tudom az "amerika", de az anyukat sok minden működik náluk.
Válasz #880. hozzászólásra
jobb szeretem a fajtatiszta kutyákat. Széles a kínálat itt is melyik fajtát mire lehet használni.
Válasz #879. hozzászólásra
Köszi.
A sporttársakkal össze szoktunk ruccanni egy hétvégi programra
Válasz #876. hozzászólásra
amerikai módszer igen. Elismert igen, mint sok más minden amerikában.
Bulldog harapás és felépítés miatt, bordert meg az irányíthatóság és az agya miatt.
Válasz #876. hozzászólásra
komoly az oldalatok. néztem a képeket szép feladat lehetett akkora bocókat fülszámozni!
Válasz #861. hozzászólásra
Két kan volt a portán és.... Ő.... azt választotta.Ahol a három kutya van a foton a legközelebbi az egy kan, csak nekem hajt,törzs könyves családból származik de nincs lepapírozva az egyik legjobb kutya de csak nekem dolgozik sajnos egy gazdás.
Válasz #871. hozzászólásra
birják. Az országban valaki volt a fajtahonosító, de nem sok infóm van róla. van egy cseh ismerősöm aki tenyészti is a fajtát és dolgozik velük egyaránt. marhákat tenyészt.
Válasz #870. hozzászólásra
Tudok olyan tenyésztőt aki a Bordert buldoggal keresztezi és hivatalosan elismert (usa)
Az egyik szépségem.
Válasz #865. hozzászólásra
igen lehet, de nincs tk-juk, kistérségen belül nagy lehet a beltenyészet. BC-be is vannak különböző vérvonalak, amiket bele lehet vonni egy-egy kívánt cél elérésébe.igy a kutyák testfelépítésüktől fogva a temperamentumain is lehet változtatni.
Válasz #860. hozzászólásra
Az én kutyáim megbuknának ilyen versenyen az biztos olyat nem tudnak hogy szakítsunk ki a csapatból mondjuk 10db -ot meg jobbra át balra át .Viszont így is többet tudnak mint az aki elküldte öt hogy fusson.Majd ha valamelyik gyerek átveszi tőlem a gazdálkodást akkor lesz jó pásztoruk ,,ÉN..És akkor majd felkereslek egy okos kutyával és megbeszéljük a kutya oktatás mélyebben kivesézzük.
Válasz #870. hozzászólásra
Tudsz az országban,szerinted ahideget hogy bírhatják?
Válasz #869. hozzászólásra
Akkor tőlem meg még messzebb, mert én Tibortól még vagyok vagy 100 km-re.
Válasz #867. hozzászólásra
brutális erős kutya!!!!!!!!!!!!!!4 csak marhára való. Mint a roti olyan a harapása! kemény kezű embereknek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #864. hozzászólásra
Hát akkor itt az idő! ha volna kedved akkor csak szólj!!!!!!!!!!!!!!!!
Tibor! Az a baj hogy 250km-re lakunk egymástól, pedig igazán elmennék szivesen megnézni a kutyáidat!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #864. hozzászólásra
Nekem a cattle dog szimpibb, valami tapasztalat v. infó
Válasz #855. hozzászólásra
nekem 540-et ígértek de még van idejük addig hátha ideér az ár!
Válasz #859. hozzászólásra
Lehet, hogy príma terelőkutyusok fognal születni tőlük. Nem csak a tiszta vérvonalú kutyák képesek jól hajtani. Saját tapasztalat.
Válasz #858. hozzászólásra
Terelő versenyen nem voltunk még velük.
De a Hortobágyra el szoktunk menni, amikor ilyen rendezvények vannak. Bizton állítom, hogy bármit meg tudnának csinálni, amit az ottani kutyusok.
Nálunk még nem volt olyan feladat, amit meg ne oldottak volna.
Vérfrissítés
Válasz #855. hozzászólásra
Tibor
szólnál nekem is ha visznek vagy ráállnak az üszőre ???
igaz nekünk csak 4 lenne vagy egy telszámot adhatnál mert semmi kapcsolatom nincs ilyen ügyben jelenleg!
vagy tudsz e egyáltalán segíteni?január közepe fele elérik a 3 mázsát
Válasz #859. hozzászólásra
ezt meg sem hallottam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #857. hozzászólásra
talán egyszer rendezhetnél egy marhaterelő versenyt... én hívok cseh indulókat!!!!!!!!!!
Válasz #854. hozzászólásra
Amelyik magában van lefotózva az törzskönyves a napokban fial,nem tudom milyen kuttyok lesznek mert egy nagyobb testű sinkával forgott.
Válasz #854. hozzászólásra
Jó gondolat, de szerintem szükség van a kiképzésre. Sokszor jöhet olyan feladat, vagy munka, amikor a nyájból le kell választani 5-10 db-ot, vagy hirtelen 90 fokban el kell fordítani a nyájat, jobbról -balra hajtani amíg én a fák alatt pihenek, vagy épp megkerültetni a nyájjal 360 fokos szögben egy házat vagy tiltott területet.
Válasz #852. hozzászólásra
Jobbat most nem leltem.
Válasz #852. hozzászólásra
Válasz #850. hozzászólásra
3-mas mentes vakcinázott ,80%-ban limuzin kb:70db átlag 280kg 600+áfáért már kérték NEM ADTAM ODA.És ez a vevőm megvan bármikor,rávárok a törökökre mit alakítanak.
Válasz #843. hozzászólásra
Egyetértek.
Nálunk nincsenek "kiképzett" kutyusok. Nem is törzskönyvesek, nem is fajtatiszták. Illetve van, amelyik igen, de nálunk keverednek.
De akár marhát, akár juhot kell terelni, képesek rá. Mindent tudnak, csak beszélni nem.
Igaz, hogy van, amelyik csak a páromnak "fogad szót", van, amelyik csak a gyereknek, s van, amelyik nekem. De már pici korukban ki lehet választani, hogy mivé válnak. S amelyikben meg van az ösztön, nem kell különösebben kiképzésre vinni. Kitanulja itt a mesterséget.
Válasz #845. hozzászólásra
itt is szakad. . .
Válasz #851. hozzászólásra
igy van. Tehát nem egyszerű a dolog. Raknál fel videót a kutyáidról munka közben????
Válasz #849. hozzászólásra
Igazad van ezt már kitárgyaltuk ,legtöbb esetben pásztor problémára vezethető vissza a baleset,a pásztorok meg olyanok amilyenek,nem életvitelük ezeknek az embereknek a pásztorkodás.Eljön pásztornak úgy,hogy még egy botot sem hoz magával nem ,hogy kutyát,és akkor már mondja is ,hogy ő nem szaladgál,adjam oda a legjobb kutyát.
Válasz #848. hozzászólásra
4 mentes vagy vakcinázott,mennyi db lenne ill.fajta, milyen áron ?( ha nem publikus)
milking@mitroranch.hu
Szia Tibor!
ja neked vannak bordereid, akiket te képeztél, illetve használsz terelésre hajtásra! Nem mondtam hogy soha nem fogja eldobni!!!!!!!!!!!!!! Tévesen gondolkozol, vagy inkább gúnyosan, az előbbi hozzászólásaidból ítélve.. törzskönyvezés.. meg miegyebek.
Hiszen aki dolgozik, legyen az bármi, vagy bárki, téveszt. Lehet hogy a te kutyáid rosszul vannak tanítva, de ezen én tudnék szivesen segíteni, nem az a lényeg egy kutya képzésében, és utolsó szempont sem hogy ötöt rákülldök a marhára aztán csak mozdul valamerre. Hanem az hogy egy képzett kutyával a csordát a MEGFELELŐ irányba, ezalatt azt értem, hogy arra amerre én gondolom, szóval a megfelelő irányba tudom mozgatni. minnél kevesebb kutyát használva, minél kevesebb emberi munkát használvca a leggazdaságosabban , hatékonyan hajtani terelni az állatállományt.
Válasz #846. hozzászólásra
Igen mindig van, de 3q alatt nincs és 4q felett meg már nem adom el csak ha nagyon megfizetik.
A jó kutya alapja, ha fel rúgja a marha hajt tovább három lábon V. egy szemmel
Válasz #845. hozzászólásra
DT !
Szokott é lenni üsző borjak eladók?
Válasz #844. hozzászólásra
Nem voltam ,ez az átkozott idő nagyon leköti a figyelmemet a tanyán.Ma pl:eltoltam a havat a hodály előtt ,hogy megfagyjon (ki kellene raknom a trágyát)Erre most elkezdett szakadni a hó, megint nem fagy meg ,egy cseppet bosszankodom.
voltál Babócsán?
Válasz #839. hozzászólásra
Teljes mértékben neked adok igazat,az a kutya még nem született még meg amelyiket ne tudná felrugni egy tehén ,vagy esetleg meggázolni.Azon meg különösen jót derültem,hogy a kutya elfér a szarva között.A torreádor is elfér a szarva között még is eljön minden bikaviador életében,hogy feldobja a bika mint a xart.
Sziasztok!
Bocs, hogy későn reagálok, ritkán van időm gép elé ülni. Tudom, mindenben igazatok van. Az igazi nyilván az lenne, ha hozzánk nőne egy kölyök. Még nem is mondtam le róla végképp. A pénzt biztosan összekaparná rá az ember, de a szabadidőt már nem biztos. Meló mellett gazdálkodok, havi 300-340 órákat dolgozok, főleg nyáron. Mellette még ott a saját. Amúgy Redex a Hajdúságban lakom. A kompromisszumos megoldást pedig a nevesincs korcs, parasztbácsi által nevelt kutyákra értettem, amik csak az "eriggyamárúl"-t értik. Találtam pár korábbi hirdetésben hasonlót, 20-40 ezer körül. (tudom nem a legjobb megoldás)