Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- MTZ 1221 traktor új
- Körbálázót, de milyet? új
- Claas Lexion vélemények új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Kukorica vetőmagok új
- Búza gyomirtása új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ orbitosra alakítása új
1152 hozzászólás
Válasz #500. hozzászólásra
Szabi abol kevesebet!!Az változhat valamejest!! Habár ahogy sejtem ez megint csak a mi problémánk..Magyaroké!! Tölünk északabra és nyugatabra minden oké a repcével...
Válasz #499. hozzászólásra
Igen !
Válasz #498. hozzászólásra
Repcén agyalok, hogy 2,5 t lekötök hekinként.
Válasz #493. hozzászólásra
Nettó?
Válasz #497. hozzászólásra
Szabi mit is mondjak ezek elég SZ árak... Ahoz képest amijen a határ akár csak mifelénk is...!! De ahozképest amit a média manapság sugal ahoz képest még megfontolandók!!!
Válasz #496. hozzászólásra
Itt is-ott is. Majdnem mindenre egy-egy cég adott. Egy cég szinte csak 1 növényben jó.
Hol adtak neked ilyen ajánlatot?
Válasz #492. hozzászólásra
Üdv. Ki lehet vele törölni a seggedet én is megkötöttem mondták hogy kedvezményes területmérés lesz meg megcsinálnak mindent, erre ők adták a legdrágább területmérési árajánlatot hm hm
a repce mindenhol gáz... mostanában bolyongtam kicsit a Mezőtúri határban () és nem láttam olyan repcét, ami térd flé ért volna, pedig már javában virágzott. pedig a gyengéket állítólag kitárcsázták...
Csütörtöki és pénteki árajánlatok ezek voltak amikre emlékszem:
Tak. árpa 21400
Kuki 28800
Repce 73000
Malmi 24400
Nem kötöttem ezekből semmit, a repcén és a kukin gondolkodom de a mi környékünkön nem igazán látni 2 t fölötti repcéket.....sőt !!!! Szóval repcéből szarság van erre.
Válasz #491. hozzászólásra
AKG-val kapcsolatosan kötöttem szaktanácsadói szerződést a helyi agrárkamarával. Ha kérdés van, és megkérdezem, akkor a válasz általában ez: ÖöööÖÖÖÖöööÖÖÖÖŐŐŐŐŐŐööööÖÖÖööÖÖÖÖÖööÖÖÖÖÖ....hmz.
Szerintetek befizessem-e a pénzt amit kiszámláznak szaktanácsadói díj gyanánt?
Válasz #490. hozzászólásra
Egy valamit kérdeznék tőletek. Felénk ( és az országban mindenütt ) van Leader közösség és hálózat. Ezek mi a francot csinálnak??? Mutatnak ilyen szar árak mellett valami alternatívát????
Mi a francnak ezeket tömni pénzzel???
Felénk is vékával szórják a pénzt mindenre, de a falusi nép semmire sem megy.....
HELP ME Please! Hilfe Bitte ! U pamoc!
u.i.: a "RONGYOS MÓDSZER" A LEGJOBB!
este visszatérek, nekem sincs sok búzám, mert eddig mindig megköpködtek érte.....amikor átvették szarért, hugyért
Válasz #486. hozzászólásra
Szia!! Ez is egy megfontolandó stratégia... De nálunk ez most ugynézki hogy anak örülünk hogy az legalább bevan vetve és arra jelenleg nincs gond!! A becsült árbevételre senki nem gondol!! És nemis gondolhat ijen kilátások melet!! De pl: a május közepi és végi kukoricának vagy napraforgónak sem sokal sanszosab a bevétele!!
Válasz #488. hozzászólásra
Szó szerint?
Válasz #485. hozzászólásra
Én csak vetek,meg aratok.
Válasz #486. hozzászólásra
milyen igazad van nekem se sok van csak 30 ha de már azt is bánom vesse el a kereskedő. Valamelyik nap számoltam 5 t/ha hozam mellett a kereskedő 15-20ezer Ft hasznot szed össze rajtam lassan örülnék neki ha ekkora nyereségem lenne
Válasz #485. hozzászólásra
én meg búzát felejtettem el vetni
Válasz #483. hozzászólásra
A gombaölőt már el is felejtettem ilyen árak mellett ugy is lesz valami gond az eladásnál valamit találnak benne amivel lehet lejjebb nyomni az árat
Válasz #483. hozzászólásra
Ezért az árért kb 100 m kelene teremnie... Ha ez az ár megvalósul akor felénk nagyon szegény világ jön!! Sok területen kb 25m termés várható hektáronként!! Ja és pluszban a területeket teljesen hazavágja a viz!! Szoval kib- SZ a kilátás...
Ma hallottam konkrét 1730Ft-ot a búzára.
Most akkor gombaöljünk 2szer vagy ne?
Válasz #479. hozzászólásra
És mi lesz a malmi búza ha a sikér nem jó akkor az esésszám ha az nem a hektoliter ha az sem akkor a sütőipari érték, netán a terülés. Nincs még egy ilyen rohadt növény amivel ennyire lehet szívatni a termelőt
Tippek:
Árpa: 2700
Búza Euro: 2900 (De teljesíthetetlen feltételekkel)
Búza Takarmány: 2600
Kukorica: 2900- (adja isten) 3100
Napra:7000
Repce:7000
De én nagyon optimista ember vagyok, és most látom a pozitív jelet is itt magam mellett
A vulkán még beleszólhat elég rendesen az európai termésbe!
Tipp:
búza euro : 3000
kuki: 2800
Napra: 6900
Repce: 7000
Szezonra vonatkozó tippek?
búza (malmi): 26000
tak. búza: 17000
fuzáriumos tak búza: 10000
árpa, rozs, triti: 19000
kukorica: 21000
napraforgó: 61000
repce: 72000
(these figures highly influenced by the informal opinions of a swiss-based trading company's local dealer)
Válasz #477. hozzászólásra
tudod hova menjenek !!!!!!!oda.................................................................
2010 ES TIPPEK?:
Búza: 2100
Kukorica: 2500
Napraforgó:6500
Repce:7200
Nem nagy durranás,de mintha lassan emelkedne a kuk. ára:Euro Búza Márc'10 28,200 Ft
Euro Búza Aug'10 27,000 Ft
Napraforgó Okt'10 72,000 Ft
Napraforgó Márc'10 77,510 Ft
Repce Márc'10 72,500 Ft
Repce Aug'10 74,300 Ft
Tak.Árpa Szept'10 23,000 Ft
Tak.Árpa Márc'10 27,000 Ft
Tak.Búza Márc'10 27,000 Ft
Tak.Búza Aug'10 26,000 Ft
Tak.Kukorica Nov'10 30,100 Ft
Tak.Kukorica Márc'10 30,650 Ft
Válasz #474. hozzászólásra
Pont az a cél hogy SOHA!!!!!!!!
Válasz #473. hozzászólásra
ez mind a zs.. keze nyulik bele.lehúznak minket mindenhol,még van ez a kis támogatás,ha ezt is megvonják ami elöbb utóbb befog következni,tényleg sz.r helyzet fog ki alakulni,mint ahogy már biztos, 2011 után lesz. Teszem fel, így hogy fogjuk a dánokat utol érni,amit célul tűztek ki.soha
Válasz #472. hozzászólásra
Nálatok legalább megjelennek 5-6 évente, mi 15-16 éve nem is láttuk őket. Ez a Fajta oltalmi nem lenne gond, mert elenyésző tényleg. De semmi plusz nem jár vele.Emellett nagyjából annak az egy embernek a zsebébe vándorol körülbelül minden, aki megalapította a ezt a Nonprofit szervezetet. Nyugdíjba ment szegény és még nincs elég pénze. Másrészt amit bevezettek azt lehet később emelni. A legolcsóbb most 528 Ft, ami lehet hogy jövőre a duplája lesz, mint ahogy ez kis hazánkban lenni szokott...
Válasz #471. hozzászólásra
Hát igen,ahoz képpest hogy saját vetőmaggal mennyit spórolunk elenyésző ez a jogdíj ,de ennél is kitaláltak fizetni valót ez a probléma!kárenyhítésben nem vagyok benne,de a vízügyi hozzájárulásról van megint véleményem,5-6 évente megjelennek a határban,a munkájuk csapni való,a pénzt amit fizetni kell a semmiért, meg behajtható adó formájában,amit ha nem teljesítessz az apeh meg is csinál
Válasz #470. hozzászólásra
Haly!
Tegnap kaptuk meg mi is. Ezt még valamilyen szinten meg is értem, de hogy a vizügyi hozzájárulást miért fizetjük, meg a kárenyhítéssel is mi lesz?
Ki hogyan áll a Fajtaoltalmi Nonprofit Kft.által képviselt oltalmazott fajták, visszavetett vetőmagjának nettó jogdíja Ft/ha 2009 őszi díjával..én ma kaptam meg LEHET EZÉRT IS FIZETGETNI
Válasz #466. hozzászólásra
Mi lenne? Megyünk megvenni! Az mind1, hogy mennyi a gázolaj, a dzsipóból csak akkor szállunk ki, ha szétrohad alattunk!
Válasz #455. hozzászólásra
EZ A LEGNAGYOBB IGAZSÁG AMI ITT MA ELHANGZOTT, ÉS SEMMI MÁS!!!!!!!! MINDENT A NYELES FEJŰEK IRÁNYÍTANAK, A TÖBBI MEG CSAK ÁMÍTÁS!!!!!!!!!!
Válasz #465. hozzászólásra
A diesel-nél csak brutt cca. 8,6 ft-al nyomják meg a jövedéki miatt.
Válasz #464. hozzászólásra
És akor mi lesz a dzsipóval??,
miért, ma is csökkentették 1,6 Ft-al...
szinte fel sem fog tünni az a tizenX forintos jövedéki adó emelkedés...
Teljesen mind1, hogy mennyi egy hordó nyers olaj, Magyarországon úgy is emelni fogják a gázolaj és a benzin árát.
Válasz #461. hozzászólásra
Ezel én is igy vagyok!!De ez csak játék a számokal!!!
Válasz #461. hozzászólásra
Jó. Akkor 1 hete volt 80 !
Válasz #442. hozzászólásra
mondjuk 69 az a 80....
és folyamatosan esik, egyik szemem sír, a másik nevet. Részemről szívesen fizetnék a dízelért 340 Ft-ot a 45000 Ft-os kukoricából, meg a 90000-es repcéből, mert nem vagyok telhetetlen...
Válasz #458. hozzászólásra
Persze mert egyszer az életbe valami a valós érte járó áron lett átvéve!!!
De akkor az ország elég nagy területén megsült a tengeri és ennek nagy szerepe volt abban hogy az árak jól alakuljanak
Válasz #457. hozzászólásra
Na annak a levét fogjuk szopni még jövőre is.
Válasz #455. hozzászólásra
De akor azt a 6000 kukit meg azt a 11000 naprát akor ki nézte be??Felénk akor is anyi termett mint most..
Válasz #453. hozzászólásra
Ezel inkább ovatosan tavaszal adig mondogaták a srácok hogy elég jol bejött söt tulságosan is..
Válasz #449. hozzászólásra
Kis hazánkban a terményáraknak semmi köze az aszályhoz.
Csak az orrok görbületén múlik..
Nekem az aszály jó amugy mert olyan földjeink vannak zömmel ami eléggé víztartó
Válasz #451. hozzászólásra
Mé !?????? Te nem mersz !!!!??????