Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem a padlózat közepéről tudja kiszedni a csiga,igy az utolját középre kell lapátolni ,igy elég melós üritésű. De a zsákoló surrantón, védőkosár nélkül betudom dugni a csigát,és a szélekről is gyüjtögethetek.
Itt a padozat alá fújja a levegőt, és egyenletesen megy felfelé. Mikor a tetejét kinyitom, akkor bele kell kapaszkodni a baseball satyóba ha belenézek.
nekem a palást alatt van a befúvó nyilás,és igy a végén már eltömiti a gabona,mert nem birja a tuloldalra átfujni a befuvóm. Tehették volna félig a palástba ,onnan már jobban szétteritené.
Vettünk mellé egy 100t-s szellőzőpadozatos fémsilót.
Ebbe kerül a napi mennyiség (15-16-os vízzel, 47-52Cfokos hővel).
Reggelig megy rá a szellőzés (1,5 Kw-os ventillátor).
Reggel innét megy a magtárba, mire az első ciklus kész a szárítóban.
Hello
Valamit tudnál mondani a szárítódról?
Manyi idő alatt szárítod meg a kukit mondjuk 5% vagy 10%-ot, és menyi gázolaj fogy el hozzá?
Most nézetem kettő ilyent 18t meg 13t. Elégé használtak voltak. Habár nekem elégelne egy 8-10t-ás.
55 a szárítás a rostálás meg 80 az elég jó?ma hordtam máshova bérbe terményt...75 +120 +1-2%víz + 5%(5alatt nem fog a ceruza pedig még 2 se volt benne) szemét alaphangon
párás idővel sokkal nehezebb! esőben is! kis előtető kell a levegőbeszívó rács fölé, legalább a hulló cseppeket ne egye meg.
Száraz idő a jó legyen az hideg, de száraz!
szerintem
Nem örülnek a "kicsik" sikerének. Most számoltam a 7.dik szárítónál vagyok, ismerős közmondás "lakva ismeri meg..."Nekem is az agyamba van a szárító gondolata, pedig én mini vagyok.
na ha egy ilyen lenne akkormeg szavam se volna.
majd e mellé egyet
Nekünk meg nagyon meggyűlik a bajunk mindennel idén. Most a émászszívat, nemhozták a nagyobb biztosítékokat, így leghamarabb kedd reggel indíthatjuk a tornyot...itt a sok szép jóidő aztán nemtudunk aratni, mert nincs mibe gőzöltetni az anyagot...
Annyi,hogy addig még a bacso is szántani fog, körbetelefonáltam, hogy holnap mindenki csakis ekére gondolhat, nyomjuk meg, hogy aztán már tényleg csak a kukoricák maradjonak leforgatni.
tegnap kellett volna, hogy legyek, dehát még várat a kis huncutkám
szóval még mindig bármikor az lehetek
Tegnap szorúltam reggel, mert csak én voltam kombájnos, aztán pioneer portfólió farm betakarítás program volt, nomeg ugye vártam mikor csörren a telefon,hogy mehetek...
voltak úgyis sokan, csak letörték volna annyian vagy valami
mindenkinek szabad a választás joga.
Aki nemzeret dolgozni hanem otthon ülni és lustálkodni az vigye el kemény pénzekért a francba.
Én mivel nagyon nemtudok unatkozni, így ha nem is takarítana meg ennyit, akkoris nyomatnánk.
Mondjuk a 25tonnás toronnyal már kicsit könyebb haladni, ha csak 4toronnyal tolunk le akkoris megvan a 100tonna, de ha megy folyamatosan akkor azért már elmegy a dolog.
Nekem csak annyi az unalmas, hogy marhasokat tudnánk megtakarítani időben ha a kitárolásnál nem kocsizni kellene, hanem egyből menne a magtárba a kitárolócső.
itt van egy 34 t ás , 1O éve vették de 9 éve ott áll mert becsődölt a cég
jövőre lehet megveszem , mert nem buli ez a 24 órás müszak
faxnak van má kedve dógozni
980 hozzászólás
Válasz #178. hozzászólásra
Majd ha képet tudsz csinálni róla ,akkor dobd már fel ide ,mert megkönnyiti rendesen az üritést ,és azt h mennyibe van a kiscsiga .
Én ép most toltam a garatrédlere a kukricát!!
Válasz #177. hozzászólásra
Ennél a végén be lehet tenni egy csigát ami egyszer körbejár, és középre hordja.
Válasz #176. hozzászólásra
Nekem a padlózat közepéről tudja kiszedni a csiga,igy az utolját középre kell lapátolni ,igy elég melós üritésű. De a zsákoló surrantón, védőkosár nélkül betudom dugni a csigát,és a szélekről is gyüjtögethetek.
Válasz #169. hozzászólásra
Itt a padozat alá fújja a levegőt, és egyenletesen megy felfelé. Mikor a tetejét kinyitom, akkor bele kell kapaszkodni a baseball satyóba ha belenézek.
Válasz #174. hozzászólásra
nem tudom. nem foglalkozom ilyesmivel
Válasz #171. hozzászólásra
a kazánhoz nem lehetne étolajat hozzá adni hivatalosan is ,mert nem robbanó motorba égne el ?
Válasz #168. hozzászólásra
gondolkodom én is szellözőpadozaton
Válasz #165. hozzászólásra
mekkora levegőhőmérséklettel száritasz?
Válasz #162. hozzászólásra
gázolaj
Válasz #160. hozzászólásra
Válasz #168. hozzászólásra
nekem a palást alatt van a befúvó nyilás,és igy a végén már eltömiti a gabona,mert nem birja a tuloldalra átfujni a befuvóm. Tehették volna félig a palástba ,onnan már jobban szétteritené.
Válasz #167. hozzászólásra
Igen, vízszintes padozat de ez GSI (Ámerikai)
Válasz #165. hozzászólásra
Lengyel vizszintes padozatút ?
Válasz #159. hozzászólásra
Ne aludjanak nyitott ablaknál,akkor nem fáznak meg,és hangszigetel is az ablak :-))))
Válasz #163. hozzászólásra
Vettünk mellé egy 100t-s szellőzőpadozatos fémsilót.
Ebbe kerül a napi mennyiség (15-16-os vízzel, 47-52Cfokos hővel).
Reggelig megy rá a szellőzés (1,5 Kw-os ventillátor).
Reggel innét megy a magtárba, mire az első ciklus kész a szárítóban.
Válasz #161. hozzászólásra
Hát az egy napi teljesítmény egy kombájnnak, nekem kettő, persze az idő függvénye mikortól, meddig lehet csinálni.
Válasz #161. hozzászólásra
Hogy nézki a visszahütőd?
Helló
Milyen olajal szárítasz?
Válasz #141. hozzászólásra
Hali!
Nekem is 18/90-es mecmar van, de egy visszahűtővel jelentősen megnöveltük a teljesítményét (napi 100t, és minden éjjel otthon alszom).
Ezek után minden névnapon, születésnapon ajándékot kell vinni + felköszönteni a szomszédokat.
Válasz #158. hozzászólásra
azért feltöltöttük. csakhogy szokják a szomszédok
Válasz #157. hozzászólásra
Remélem ma csendben volt a szárító?
Válasz #156. hozzászólásra
még csak beüzemelés volt. talán a jövő hét végére lesz mért eredmény
Hello
Valamit tudnál mondani a szárítódról?
Manyi idő alatt szárítod meg a kukit mondjuk 5% vagy 10%-ot, és menyi gázolaj fogy el hozzá?
Most nézetem kettő ilyent 18t meg 13t. Elégé használtak voltak. Habár nekem elégelne egy 8-10t-ás.
Válasz #132. hozzászólásra
55 a szárítás a rostálás meg 80 az elég jó?ma hordtam máshova bérbe terményt...75 +120 +1-2%víz + 5%(5alatt nem fog a ceruza pedig még 2 se volt benne) szemét alaphangon
Válasz #152. hozzászólásra
Az én gyerek koromban volt egy műsor Komlós Jánossal "Az érem harmadik oldala"
Válasz #148. hozzászólásra
Jó időt mond.EZAZ
Válasz #149. hozzászólásra
Ez hülyeség !!!
Csak minden éremnek van 2 oldala is.
párás idővel sokkal nehezebb! esőben is! kis előtető kell a levegőbeszívó rács fölé, legalább a hulló cseppeket ne egye meg.
Száraz idő a jó legyen az hideg, de száraz!
szerintem
Válasz #148. hozzászólásra
Megnéztem.......
Reggel óta módosították az előrejelzést
Válasz #144. hozzászólásra
Nem örülnek a "kicsik" sikerének. Most számoltam a 7.dik szárítónál vagyok, ismerős közmondás "lakva ismeri meg..."Nekem is az agyamba van a szárító gondolata, pedig én mini vagyok.
Válasz #147. hozzászólásra
hol lessz 20 fok a szobában ???
hideg párás levegőben kurvára sok nafta kell a száritónak
Válasz #145. hozzászólásra
Nálunk ez nem így van.
Most 2 hétig állítólag akár +16-20 fok is lehet, akkor lehet neki kenni rendesen.
Válasz #144. hozzászólásra
Én grün-dy-ből indultam ki, meg az idei évéből.......
Válasz #143. hozzászólásra
ráérsz
majd mínusz 10 fokba száríts akkor kevesebb gáz fogy
Válasz #142. hozzászólásra
vazzeg csak nagyban tudsz gondolni....
hagyjál már egy kis reményt-élményt a kicsiknek is cselendzser
na ha egy ilyen lenne akkormeg szavam se volna.
majd e mellé egyet
Nekünk meg nagyon meggyűlik a bajunk mindennel idén. Most a émászszívat, nemhozták a nagyobb biztosítékokat, így leghamarabb kedd reggel indíthatjuk a tornyot...itt a sok szép jóidő aztán nemtudunk aratni, mert nincs mibe gőzöltetni az anyagot...
Annyi,hogy addig még a bacso is szántani fog, körbetelefonáltam, hogy holnap mindenki csakis ekére gondolhat, nyomjuk meg, hogy aztán már tényleg csak a kukoricák maradjonak leforgatni.
Ja !
Azt hittem valami bazi nagy fix.
Válasz #138. hozzászólásra
Mecmar 34/90 vagyis 34 tonna megy bele az enyémbe meg 18
Válasz #139. hozzászólásra
tegnap kellett volna, hogy legyek, dehát még várat a kis huncutkám
szóval még mindig bármikor az lehetek
Tegnap szorúltam reggel, mert csak én voltam kombájnos, aztán pioneer portfólió farm betakarítás program volt, nomeg ugye vártam mikor csörren a telefon,hogy mehetek...
voltak úgyis sokan, csak letörték volna annyian vagy valami
Válasz #137. hozzászólásra
Nem vagy még APA?
Válasz #134. hozzászólásra
Ez óránkénti teljesítmény ?
Gyártmány ?
Válasz #124. hozzászólásra
mindenkinek szabad a választás joga.
Aki nemzeret dolgozni hanem otthon ülni és lustálkodni az vigye el kemény pénzekért a francba.
Én mivel nagyon nemtudok unatkozni, így ha nem is takarítana meg ennyit, akkoris nyomatnánk.
Mondjuk a 25tonnás toronnyal már kicsit könyebb haladni, ha csak 4toronnyal tolunk le akkoris megvan a 100tonna, de ha megy folyamatosan akkor azért már elmegy a dolog.
Nekem csak annyi az unalmas, hogy marhasokat tudnánk megtakarítani időben ha a kitárolásnál nem kocsizni kellene, hanem egyből menne a magtárba a kitárolócső.
Nektek a feltöltő garat a talajjal színel???
Válasz #133. hozzászólásra
Kizárt !
A mai világban ilyen nem létezhet. Dobj alájuk, jelentsd fel.
Vagy valóban kazos és törött a kukád !
Válasz #131. hozzászólásra
Ez csak a kezdet, de azután jön a fejlődés!
Válasz #128. hozzászólásra
itt van egy 34 t ás , 1O éve vették de 9 éve ott áll mert becsődölt a cég
jövőre lehet megveszem , mert nem buli ez a 24 órás müszak
faxnak van má kedve dógozni
szerintem kikéne próbálnod 1-2bérszárítót. mikor kezdik a dolgot 8% szeméttel, +2-3% vizzel.
Meg sem mondom nekem mennyiért nyomják.......
Válasz #126. hozzászólásra
Egy biztos: a rohad életbe nem lesz konkurenciája egy ilyen teljesítményű szárító egy fixnek !