Hirdetés
Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- AKG támogatás új
- Juhtenyésztés új
- Kukorica vetőmagok új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Poénok új
- Gallydaráló gép új
980 hozzászólás
Válasz #27. hozzászólásra
Nem a megtollasodás a lényeg,inkább a függetlenség.
Válasz #28. hozzászólásra
Asszem leírtam.......
Válasz #27. hozzászólásra
akkor miért fullos minden szárítós?, feltünő akik előtte csak termeltek azóta meg terményeznek is ,azóta kitollasodtak
Válasz #1. hozzászólásra
Szerintem felejtsd el.....
Tisztességesen nem lehet belőle "megtollasodni"
Válasz #25. hozzászólásra
Minden hová én sem, mindenképpen ismerőshöz megyek, közel legyen meg olcsó mert ha 150-200ft nyerek mázsánként, az sok kicsi sokra megy.
Válasz #22. hozzászólásra
ha engemet kérdezel......
vagy esetleg az ÖREG Heccit-------- apámat az öreg szfi hiénát ......
akkor nem biztos h. oda m1ünk ahol olcsóbb
ha 1 szemét ondoo retekpásztor a csávó aki olcsóbb akár ......
AKKOR SE!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #23. hozzászólásra
10-15 kisgazda, a azokban lehet bízni.
Válasz #20. hozzászólásra
inkább szervezés kérdése, szerintem...egy 10 tonnás szárítónak normális szezonhoz 4-500 hektár kukorica kell. Kit érdekel, mit csinálnak a többiek, ha ez megvan...
Válasz #18. hozzászólásra
Oda mennek, megyünk, aki olcsóbb, a megfelelő ajánlatot adja.
Válasz #17. hozzászólásra
a mérleg 5 milla, + 1 milla alépítmény
szárító típustól függően 18-35 millió, plussz 4-5 millió építés, Anyagmozgatók 12-15. Rosták 3-15 millió/db, (javasolt kettő), + rostaház kb. 5 millió, tranzittartály 4 millió, + 1 milllió alépítmény.
Vezérlés 3-10 millió+ 1-2 millió vezérlőépület. Fogadótér ha nyitott 3-5 millió, ha zárt akkor kb. duplája
Ha magad szerelsz össze mindent, akkor is kell daru, az egész beruházásnál már milliós tétel. ne felejtkezz el utakról, áramról, és gázról sem. Kerítés, térvilágítás, nyalánkságok...
Válasz #18. hozzászólásra
tehát elég jól alájukbaxni árilag???
Válasz #16. hozzászólásra
2,de nem minden esetbe jöhetnek szóba.
Válasz #16. hozzászólásra
mondjuk ez szerintem nem olyan fontos. Egy mostanra konkurenssé váló cég vezetője mondta egyszer: nem az a lényeg, hogy hány szárító van a környéken. Csak az számít, hogy a tiédre legyen elég munka a szezon során...
Válasz #15. hozzászólásra
Ez a szárító,meg egy hídmérleg,kb. mibe kerülne?A többit megoldanánk.
ja és mielőtt belevágtok, ugy 20 km-es körbe nézzétek meg hány szárító van és milyen "nagyok"
Válasz #14. hozzászólásra
Szépnek szép!
De nem maradéktalanul praktikus: az előtároló tetőszerkezetében nem kellett volna bennehagyni a keresztfeszítőket, hogy nagyobb tér legyen felfele billenteni, meg a teleszkóposnak...
Ez praktikusnak néz ki.
Válasz #12. hozzászólásra
mi 18 t-st építünk. A miénk teljesen zöldmezős beruházás. A múltkor hülyéskedtünk tesómmal, hogy egy lottónyereményből sem lehet megcsinálni....
Válasz #5. hozzászólásra
szerintem még úgy 50 millát tegyél hozzá, nálunk 25t/h-s lesz, és gyakorlatilag az összes járulékos dolog meg van , és igy is 200M felett lessz.
Válasz #10. hozzászólásra
Amit nálunk készítenek
EZAZ
Válasz #9. hozzászólásra
Több adatEZAZ
Válasz #7. hozzászólásra
Itt egyEZAZ
Válasz #6. hozzászólásra
A hirdetések zömmel Bábolna szárítók, amik azért eladók, mert hivatalosan már nem üzemeltethetőek. És gazdaságosnak sem igazán mondhatóak, mégiscsak 30-40 évess gépek... akkor még más energiaárak voltak...
ejha éppen ezen gondtam máma tegnap h. van e ilyen téma....
ilyen mobil cucc?
senkinek?
mi van ezekkel?
Válasz #5. hozzászólásra
Használt száítót?Szoktak hírdetni.Vagy konkrétan melyik gyártmányt?Engedélyek?
Válasz #4. hozzászólásra
Ezekhez a számokhoz 10-12 t=h-s szárító passzolhat, 30-40 t/h-s anyagmozgatókkal, és rostával.
zöldmezős beruházáskénk borzalmasan drága szárítót építeni. Maga a szárító 10-25 mFt között van, de mire mellé teszed a gépeket már 40-50 körül vagy. Kell magtár (lehetőleg több) vagy silók, mérleg iroda, utak kívülre és belülre is, villany, gáz, engedélyek, stb.
Mi ugyanezt a biciklit tekerjük, de még egyszer nem kezdenék bele így! Terveztesd meg az egészet egyben, majd szépen lassan kezd el kialakítgatni magad. Egy magtárat ha te építel 18 millió s fél év, ha építő cég akkor 45 millió és három hét. ugyanez igaz irodára, utakra, térbetonokra, mindenre. folyamatosan csinálva 2-3 év alatt eljutsz addig, hogy már tényleg csak a gépeket kell megvenni és azt is te magad összerakhatod, ha van rá 3-4 hónapod. Ha más csinálja vastagon fognak a ceruzák. Építéses beruházás, szóval a bankok számára ördögtől való hatalmas vétek rá pénzt adni, már az utolsó hitelhez a horgászfelszerelést és a három házőrző kutyát is be kellett vonni fedezetnek!
A teljes rendszert megtervezheted úgy is, hogy csak egy kockát rajzolsz a majdani szárító helyére...
A mobilszárítókat pedig felejtsd el! Annyiba kerül velük szárítani, mint ha bérszáríttatsz (ezt már beszéltük itt korábban). Az meg nem indok, hogy legalább nem vernek át, egy jó szárító nagyon tudja hozni a pénzt, egy rossz pedig csak nyeli. és kb. ugyanannyit fizetsz értük.
Még egy dolog a Zaffrani és hozzá hasonló szárítókról: nem felelnek meg a környezetvédelmi előírásoknak. Az eladó állítja, hogy nem is kell, mert mobil, és ha valakit zavar, akkor odébbhúzod, később meg vissza. Csak biztosan úgy akarsz nekimenni egy 10-20-30 éves beruházásnak, hogy ha a hatóság belédköt, akkor odébbhúzod?
Válasz #3. hozzászólásra
És ez?:http://www.penda.hu/docs/zaffrani_termenyszaritok.pdf
Válasz #2. hozzászólásra
Van 1 ha föld hozzá,4-500 ha az bérmunkával értem.Gabona,napraforgó kukorica.http://www.aber.hu/downloads/delux.pdfEz milyen lehet?
Válasz #1. hozzászólásra
Első kérdés: milyen növényeket termelsz?
2.: akarsz-e bérszárítaani?
3.: Mi van már meg? (pl. telep, magtár, siló, rosta, lottó ötös, stb.)
eléggé benne vagyok ebben mostanság...
Milyet?Olcsót jót,kb.4-500 ha föld terméséhez.Tisztító szárító,tároló,komplett.