Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A hozzászólásaid alapján nem mai tyúktartó vagy, így tudod, milyen a fajta...Mészgrittet kapnak és szabadtartásban vannak. A vitamin, szója napra belefér, de a köles nem elég fehérje?
premix pl belefér e ? amiben vitaminok meg kiegészitök vannak ?
illetve szoja vagy napraforgó ? ami pl fehérje forrás ?
mészgritt? ami pl a tojástermeléshez nélkülözhetetlen ???
A mai napon 7 hónaposak a new hampshire jércéim. 40% köles 20% kukorica és 40% búza mellett kb. 30%-on tojnak. Milyen tanácsot tudnátok adni a tojásszám növelésére (ha lehet) táp nélkül?
magukat megvedletik azok most elég stressz volt nekik az uj hely stb elsö pár napba 80 % felett voltak ha vissza javulnak oda akkor jók lesznek csörözni kelett mindegyiket mert nem fértek meg egymástol de nagyon szépek .....
Nekem most lohmann lite és hyline tipusok vannak!
De a lohmann lite sztem többet nem lesz mert már megint azok a bajok vannak vele mint tavaly hogy szakadnak meg és hullanak el!
Most ahogy elkezdtek tojni kezdődik az egész előről mint tavaly is sok kihullt belőle!
Lehet hogy erős a takarmány neki vagy nem tom mi a bajuk mert a hyline ugyanavval a technologiával teljesen tökéletes nincs belőle kihullás!
Mert valakitől olyat is hallottam hogy ez a lohmann lite igazából csak M es tojásra való és már arra gondoltam hogy az a baj hogy 18% feletti fehérjét kapnak hogy induljon ugye a tojásnövekedés és ezt nem bírják ezért szakadnak meg!
legalabb babolna kaját fognak enni babolna tyukok hátha ne molyna kéynesek mint a lohmann azt örökre megutáltam..... amugy ugyanannyiért adnák mind a 2 .... bár lehet az SL böl lehetne alkudni meg csak hazai ...
Aránylag nem rossz nem mondom hogy a legjobb tyúk!
Nekem sokszor volt már akkora nagyot nem csalódtam benne de sokak szerint a lohmann hyline jobbak, de szerintem ha ezt tudod venni főleg ha kicsit jobb árban is mint bábolnától akkor biztos hogy nem fogsz hatalmasat csalódni benne!
találtam olyat hogy maguknak tenyésztenek kistermelök 1000db tetra sl t most van nekik elöször de minden vakcina meg van meg vizsgálat ezek már 20 hetesek és tojogatnak lassan én ugy gondolom ritka az ilyen hogy magának termeli az ember és ad is el belöle lehet megprobálom ha valaki nyilatkozik hogy milyen a tetra sl mert mindenhol ezt árulják de valahogy nem vagyok érte oda .....
Nekem vannak harcoim, eddig nincs velük gond. Mélyalmon vannak, nyomják mint az őrült. Csőrözésre kell odafigyelni, meg szárnyat vágni mert szeretnek repdesni. Amúgy elpusztíthatatlanok.
Mivel nem nagy darabszámról van szó így nem gond a selejt tyúk, elviszik.
Hát beteget ne vegyél, de ha csak tollatlan stb az nem jelent semmi rosszat, max hogy még mindig tojnak, a szép fényes tolluak már egyik sem tojik az már vedlésre dolgozott
számolgatok hogy hamrabb lesz belöle tojásom csak amiket árulnak mind leamortizálták meg betegek ..... enyémeket tudom hogy jok de még venni kéne hozzá
Ez egyszeru számolgatás eredménye, mikor milyen drága a tojás, van amikor nem birja el a tyuk amortizaciot, már irtam régebben, amerikában például a tyukok 70 % is vedletik.
De az unioba meg be van tiltva, meg az állatjoleti tamogatast sem kapja meg a nagy telep ha nem cseréli le őket......
hat a december eleje az nem késo kicsit?
mire elkezdenek tojni már vége is a jo tojásár szezonnak, amugy a harco fekete, selejttyukként megveszi majd valaki?
miért nem veszel 1 évest, megvedleted és majdnem ugyanazt tudja mint a jérce csak sokkal olcsobban
amugy okt 10 re igértek lohmann classicot amit nem akarok de ugylátszik muszáj lesz vagy december elejére Tetra Harco t egy emberkénél olvastam hogy jol tojnak és nincs velük baj....
mert ne mjutottam hozzá az elsö alkalom is azért volt mert feladta a tulaja a tojástermelést 20 v 22 hetesen hoztam el öket azota se volt olyan jo tojoim.....
Egyébként a lohmannal én is így jártam tavaly rengeteg megdöglött belőle nekem is!
Isa brown nem ismerem így nem is tudom hogy honnan tudnál venni!
Egyébként elég drágák már a jércék 1800 körül adogatják!
tojás árrol nem tok mert ne mén adom de kapkodják mert kevésli fater szerintem 30ft .... a lohmann al meg aza bajom hogy nagyon beteges sok kidöglött a tojócsö gyulladás miatt aminek nem tudom mai napig sem az okát kaptak vitamint mindent kinyaltam a seggüket akkor is döglöttek megfelé ez a 2 ik ilyen év elsö tyukjaim isa brown volt ha jol rémlik de azok 1,5 évig tojtak hihetetlenül szépen egy sem pusztult el azota lehet változott a genetika stb de az tuti hogy váltok most .....
Nem jött be a lohmann vagy miért akarsz váltani? Nem tojtak túl jól?
Ilyenkor nehéz amugy venni mert sztem már a cserék szinte mindenhol megvoltak! Tojás most hogy megy nálad árban?
helo most keresgélek tojójércét minden fajta érdekelhet kivéve a lohmann az most volt utoljára isa brown vagy novo gen a kinézett aki tudna ismeröst vagy telepet ahol pont most lenne 150db azt meg köszönném
Ócsai keltetőtől érdemes vinni szerintem, és érdeklődni, hogy melyik lenne a legjobb.
http://aranyoldalak.hu/ocsa/baromfi/4304808/Babadi_Baromfikelteto_Kft./hirdetes.mtt?id=4304808
3044 hozzászólás
Válasz #2243. hozzászólásra
A hozzászólásaid alapján nem mai tyúktartó vagy, így tudod, milyen a fajta...Mészgrittet kapnak és szabadtartásban vannak. A vitamin, szója napra belefér, de a köles nem elég fehérje?
Válasz #2242. hozzászólásra
táp on nem tudom mit értesz ?
premix pl belefér e ? amiben vitaminok meg kiegészitök vannak ?
illetve szoja vagy napraforgó ? ami pl fehérje forrás ?
mészgritt? ami pl a tojástermeléshez nélkülözhetetlen ???
mi fér bele ?
Jó estét mindenkinek!
A mai napon 7 hónaposak a new hampshire jércéim. 40% köles 20% kukorica és 40% búza mellett kb. 30%-on tojnak. Milyen tanácsot tudnátok adni a tojásszám növelésére (ha lehet) táp nélkül?
Válasz #2238. hozzászólásra
magukat megvedletik azok most elég stressz volt nekik az uj hely stb elsö pár napba 80 % felett voltak ha vissza javulnak oda akkor jók lesznek csörözni kelett mindegyiket mert nem fértek meg egymástol de nagyon szépek .....
Sziasztok! Egy kérdésem lenne hozzátok. Brojler csirke 1kg hízásához hány kilogramm táp kell?
Nekem most lohmann lite és hyline tipusok vannak!
De a lohmann lite sztem többet nem lesz mert már megint azok a bajok vannak vele mint tavaly hogy szakadnak meg és hullanak el!
Most ahogy elkezdtek tojni kezdődik az egész előről mint tavaly is sok kihullt belőle!
Lehet hogy erős a takarmány neki vagy nem tom mi a bajuk mert a hyline ugyanavval a technologiával teljesen tökéletes nincs belőle kihullás!
Mert valakitől olyat is hallottam hogy ez a lohmann lite igazából csak M es tojásra való és már arra gondoltam hogy az a baj hogy 18% feletti fehérjét kapnak hogy induljon ugye a tojásnövekedés és ezt nem bírják ezért szakadnak meg!
Válasz #2237. hozzászólásra
És megakarod vedletni? Vagy csak szimplán tojatod tovább? Mit mondott az eladó mennyit tojnak még hány %?
Válasz #2236. hozzászólásra
vettem 600 ft ért 11 honapos tyukokat majd kiderül mit birnak... szépek nagyon ne mbetegek és anny iidösek is mint amennyit mondtak
Válasz #2232. hozzászólásra
Soha tobbet nem kell tertra sl, igaz nagyobbak a tojasok de a tyukok vadak, a tojasok tornek mint a fene, tiszta bukta
Válasz #2229. hozzászólásra
Takaritas es ventilacio....
Válasz #2233. hozzászólásra
legalabb babolna kaját fognak enni babolna tyukok hátha ne molyna kéynesek mint a lohmann azt örökre megutáltam..... amugy ugyanannyiért adnák mind a 2 .... bár lehet az SL böl lehetne alkudni meg csak hazai ...
Válasz #2232. hozzászólásra
Aránylag nem rossz nem mondom hogy a legjobb tyúk!
Nekem sokszor volt már akkora nagyot nem csalódtam benne de sokak szerint a lohmann hyline jobbak, de szerintem ha ezt tudod venni főleg ha kicsit jobb árban is mint bábolnától akkor biztos hogy nem fogsz hatalmasat csalódni benne!
találtam olyat hogy maguknak tenyésztenek kistermelök 1000db tetra sl t most van nekik elöször de minden vakcina meg van meg vizsgálat ezek már 20 hetesek és tojogatnak lassan én ugy gondolom ritka az ilyen hogy magának termeli az ember és ad is el belöle lehet megprobálom ha valaki nyilatkozik hogy milyen a tetra sl mert mindenhol ezt árulják de valahogy nem vagyok érte oda .....
Válasz #2219. hozzászólásra
Nekem vannak harcoim, eddig nincs velük gond. Mélyalmon vannak, nyomják mint az őrült. Csőrözésre kell odafigyelni, meg szárnyat vágni mert szeretnek repdesni. Amúgy elpusztíthatatlanok.
Mivel nem nagy darabszámról van szó így nem gond a selejt tyúk, elviszik.
Válasz #2229. hozzászólásra
Szia! Nézz itt szét, elvileg hatásos: http://biosimplex.hu/
Sziasztok szeretnék segítséget kérni!! Van 150 tojóm mélyalmon kellene valami szer ammónia ellen??
Sziasztok szeretnék segítséget kérni!! Van 150 tojóm mélyalmon kellene valami szer ammónia ellen??
Válasz #2225. hozzászólásra
Hát beteget ne vegyél, de ha csak tollatlan stb az nem jelent semmi rosszat, max hogy még mindig tojnak, a szép fényes tolluak már egyik sem tojik az már vedlésre dolgozott
Válasz #2223. hozzászólásra
számolgatok hogy hamrabb lesz belöle tojásom csak amiket árulnak mind leamortizálták meg betegek ..... enyémeket tudom hogy jok de még venni kéne hozzá
Válasz #2221. hozzászólásra
Premixes már ezer éve nem elérhetö és nem is lesz, ez biztos informácio nem kell már keresni senkinek sem .....
Válasz #2222. hozzászólásra
Ez egyszeru számolgatás eredménye, mikor milyen drága a tojás, van amikor nem birja el a tyuk amortizaciot, már irtam régebben, amerikában például a tyukok 70 % is vedletik.
De az unioba meg be van tiltva, meg az állatjoleti tamogatast sem kapja meg a nagy telep ha nem cseréli le őket......
Válasz #2220. hozzászólásra
Akkor miért vesznek sokan új jércét köztük a nagy telepek is?
Keresem Premixest, kérlek jelentkezz !
Válasz #2219. hozzászólásra
hat a december eleje az nem késo kicsit?
mire elkezdenek tojni már vége is a jo tojásár szezonnak, amugy a harco fekete, selejttyukként megveszi majd valaki?
miért nem veszel 1 évest, megvedleted és majdnem ugyanazt tudja mint a jérce csak sokkal olcsobban
Válasz #2218. hozzászólásra
azért
amugy okt 10 re igértek lohmann classicot amit nem akarok de ugylátszik muszáj lesz vagy december elejére Tetra Harco t egy emberkénél olvastam hogy jol tojnak és nincs velük baj....
Válasz #2217. hozzászólásra
He-he az 100 évben 1x van
Válasz #2216. hozzászólásra
Nem . Olyat amit megvettek jercenek es meggondoltak magukat 20-30 hetesre gondoltam max....
Válasz #2215. hozzászólásra
bocs csak most vettem észre tehát milyet kérdezzek? egy év körülit?
Válasz #2214. hozzászólásra
környékeden nem tudnál esetleg akár idösebbeket is akik feladták és árulják ? szabadszállási telepnek elhagytam a számát .....
Válasz #2213. hozzászólásra
legjobbak itthon
Válasz #2210. hozzászólásra
És ezt az Isa brownt hol nevelik elő? Tehát 17 hetes korban lehet valahol kapni itt magyarországon?
Válasz #2211. hozzászólásra
Akkor 24 hetesek, mivel vegyeshaszni igy pont annyin kell legyen
Sziasztok! A farm tyúkjaim most fél évesek, és még mindig csak 10% körül tojnak. Tipp? Köszi.
Válasz #2209. hozzászólásra
Nekem most van elosszor isa, saját nevelés, majd beszá,olok rolla hogy fognak beválni, amugy eddig tényleg nem doglenek:D
Válasz #2208. hozzászólásra
mert ne mjutottam hozzá az elsö alkalom is azért volt mert feladta a tulaja a tojástermelést 20 v 22 hetesen hoztam el öket azota se volt olyan jo tojoim.....
Válasz #2206. hozzászólásra
Ha ennyire bejott az isa akkor miert kinlodtal 2 évig olyannal ami elso evben sem tetszett?
Válasz #2206. hozzászólásra
Egyébként a lohmannal én is így jártam tavaly rengeteg megdöglött belőle nekem is!
Isa brown nem ismerem így nem is tudom hogy honnan tudnál venni!
Egyébként elég drágák már a jércék 1800 körül adogatják!
Válasz #2205. hozzászólásra
tojás árrol nem tok mert ne mén adom de kapkodják mert kevésli fater szerintem 30ft .... a lohmann al meg aza bajom hogy nagyon beteges sok kidöglött a tojócsö gyulladás miatt aminek nem tudom mai napig sem az okát kaptak vitamint mindent kinyaltam a seggüket akkor is döglöttek megfelé ez a 2 ik ilyen év elsö tyukjaim isa brown volt ha jol rémlik de azok 1,5 évig tojtak hihetetlenül szépen egy sem pusztult el azota lehet változott a genetika stb de az tuti hogy váltok most .....
Válasz #2204. hozzászólásra
Nem jött be a lohmann vagy miért akarsz váltani? Nem tojtak túl jól?
Ilyenkor nehéz amugy venni mert sztem már a cserék szinte mindenhol megvoltak! Tojás most hogy megy nálad árban?
helo most keresgélek tojójércét minden fajta érdekelhet kivéve a lohmann az most volt utoljára isa brown vagy novo gen a kinézett aki tudna ismeröst vagy telepet ahol pont most lenne 150db azt meg köszönném
Válasz #2202. hozzászólásra
Többen is forgalmazzák. Többek között a Hat-Agro Kft. és az Agrosol.
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Tulajdonos/Dokumentumok/Downloads/OXYFLY%2010%20CS.pdf http://www.agrosol.hu/wp-content/uploads/2011/08/agrosol_2011.pdf
A linkeken van elérhetőség is.
Sziasztok !
Közületek valaki használt már Oxyfly 10 CS atkaírtó szert ?
Honnan lehet ezt beszerezni ? Itt nálunk egy állatorvos sem hallott róla.
köszi
Válasz #2198. hozzászólásra
Ócsai keltetőtől érdemes vinni szerintem, és érdeklődni, hogy melyik lenne a legjobb.
http://aranyoldalak.hu/ocsa/baromfi/4304808/Babadi_Baromfikelteto_Kft./hirdetes.mtt?id=4304808
Válasz #2198. hozzászólásra
Bármelyik vegyeshasznu, tetra H, Farm stb
Szabadtartásban melyik fajta, ami jó tojó és a húsa sem rossz? Honnan érdemes beszerezni naposan?
Válasz #2196. hozzászólásra
A rfed master hustipusu, a farm meg vegyes, egyik sem a tojastermeleserol hires, tojni inkabb a farm valo
Köszi. Ez eddig a harmadik állományom, a tavalyiak red masterek voltak, 16-18 hetesen már potyogtattak.
Válasz #2194. hozzászólásra
Ez bizony!