Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok, olvasom épp, hogy MZ/X-től veszik a fürj tojást. Nekem is vannak fürjeim, érdeklődnék, hogy te hogy értékesíted? Van valami felvásárló? Valaki tudna segíteni fürjet, vagy fürj tojást ki vesz át, hogy működnek ezek a dolgok?
Kedves Fórumozók,
szeretnék segítséget kérni a jogszabályokban való eligazodáshoz. Őstermelőként szeretnék tojótyúkokat tartani. Hány darabot tarthatok? Kérlek, ha tudtok segíteni, írjátok meg az erre vonatkozó jogszabályok számát, mert én csak a 32/1999. (III.31.) FVM rendeletet találtam, ami nem vonatkozik a 350 tojótyúknál kevesebbel rendelkezőkre. Előre is köszönök minden segítséget
Érdekes, én is a "nagy faluba" viszem fel, de minden elmegy zokszó nélkül.
Most a fürj tojás is szépen fogyogat 24-ért.
Sokat számít ám, hogy sikerül-e egy rendes vevőkört kialakítani. Nálam szerencsére már előjegyzésre viszik, mert annyi fogy.
December 6-án tartja következő elnökségi ülését a BTT
December 6-án tartja soron következő ülését a Baromfi Termék Tanács elnöksége. Az eseményen többek között szó lesz az egyes nemzeti támogatások idei kifizetéseiről, az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt ez évi pályázatok értékeléséről, illetve a baromfiágazat nemzeti támogatásainak jövő évi lehetőségeiről.
Az elnökség foglalkozik a baromfi termékpályák jelenlegi és jövőbeni lehetőségeivel, illetve a baromfiágazat egységes stratégiájával is.
Köszönöm az osztrák jércét, egyenlőre úgy néz ki Kecskemétről megtudom oldani.
Nálam 38 a tojás(Fejér megye) néha már kölcsön kell kérnem, annyira viszik...
Voltam Tinnyén megnézni egy gazdaságot, kacsát akartam venni, de nem darabja volt 1200, hanem kilója...Kérdeztem az asszonyt tud e tojást adni nekem, mondta persze, 50ft/db...
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék: tojótyúkokkal szeretnék foglalkozni. Van olyan cég,akiktől megveszem az előneveltet és miután elkezdenek tojni,a tojást ezen cégen keresztül tudom értékesíteni? Segítségeteket előre köszönöm.
Erre voltam kíváncsi,nagyjából ezt etetem én is:'10%szója,10 napraforgó,50%kukorica,30%zab,plusz néha kapnak asztali sót és mész grittet.Vélemény?A mész grittet sima oltott mésszel nem lehet helyettesíteni vagy a mész valamilyen formájával ami olcsób?
nekem 3 szor ennyit......... van ismerösöm ö is 20 db ot elad egy nap 45 ft ért ....... mondtam neki adok én tojást neki olcsobban is adja el......azt mondta isten örizz.. kiaz aki elad naponta 150 tojást ha csak 1 nap kimarad már következö nap már 300 db........hétvégi termés is mind hétfön megy el...... és akkor majdnem 500 db megy mert a pénteki szombati vasárnapi...... nem midnegy a mennyiség..... karácsonyra meg husvétra felszokott menni de most még ennyi az ára.......
Nem akarok tudálékos lenni és kötözködni de a "közepes" az "M"-es méretet jelöli, ami 53-63g vagy az "L"-est, ami 63-73g? Bár szerintem így is úgy is olcsón adod.
szept végén került a tanyába 4 japán jérce és két kakas. pár nap után két tyúk eltűnt gondoltam dolgozott a róka erre tegnap az egyik előkerült 14 kis tollgombóccal a hasa alatt. álmomban nem gondoltam hogy így tél elején elülnek azt meg végképp hogy 14et kikelt a kétöklömnyi tyúk
KÖSZÖNET
köszönöm a szakértői segítségeteket hozászolásotokat.
főleg pici és magyar kender magos , látott el jó tanácsokkal. a lényeg felkapcsoltam a villanyt, felemeltem a tápot,és lás csodát fel emelkedett a tolyás hozam is . így örömmel viszem be napi 18-22db tolyást a 29tyukom tol .köszi gigigombas
Köszi!Foglak még fárasztani,ha nem gond!Két hónapja vagyok csak dabasi....Ezerrel vetettem bele magam az álat tartásba!Augusztusban vettünk 30 napos csibét.Azokból mind megmaradt és majdnem 2 kilósan kerültek a hűtőbe!Akkor jött az ötlet!Holnap írok a tíúkokról,remélem jó híreim lesznek!A vitafort tápokról mi a véleményed?
3044 hozzászólás
Válasz #1493. hozzászólásra
4elfér benne de 3-nak kényelmesebb, majd megmérem hogy mekkora
Válasz #1491. hozzászólásra
Zozo64!
Helló! Milyen méretű ez a tojóketrec amit hirdetsz?
Sziasztok, olvasom épp, hogy MZ/X-től veszik a fürj tojást. Nekem is vannak fürjeim, érdeklődnék, hogy te hogy értékesíted? Van valami felvásárló? Valaki tudna segíteni fürjet, vagy fürj tojást ki vesz át, hogy működnek ezek a dolgok?
van egy 260 db-os tojóketrecem ha valakit érdekel 3 szintes,trágyaszalagos,etető vájukkal kompletten 70000ft
Válasz #1489. hozzászólásra
jót találtál
Kedves Fórumozók,
szeretnék segítséget kérni a jogszabályokban való eligazodáshoz. Őstermelőként szeretnék tojótyúkokat tartani. Hány darabot tarthatok? Kérlek, ha tudtok segíteni, írjátok meg az erre vonatkozó jogszabályok számát, mert én csak a 32/1999. (III.31.) FVM rendeletet találtam, ami nem vonatkozik a 350 tojótyúknál kevesebbel rendelkezőkre. Előre is köszönök minden segítséget
Mától én is 40 ft-ért adom a tojást!!
Valaki tudna nekem segíteni? Dunántúlon lakom... #1474 hozzászólás.... Köszönöm előre.
Sziasztok!
Én negyven forintért adom a tojást, ami M, L, XL méretű vegyesen, de a többség L-es. Átlag napi húsz darabot adok el.
A vevőim (kollégák) kicsit sokallják, de mivel mindig friss kifizetik ezt az árat.
Gábor (Szeged)
Válasz #1483. hozzászólásra
Igazad van!A tojást nehezebb eladni mint megtermelni,nekem.De még ez a 2. évem majd alakul ez is mint "púpos gyerek a ..".
Válasz #1478. hozzászólásra
Beszéltem velük. Az a baj,h messze vagyunk egymástól. Dunántúlon nem tudtok valakit?
Válasz #1480. hozzászólásra
Érdekes, én is a "nagy faluba" viszem fel, de minden elmegy zokszó nélkül.
Most a fürj tojás is szépen fogyogat 24-ért.
Sokat számít ám, hogy sikerül-e egy rendes vevőkört kialakítani. Nálam szerencsére már előjegyzésre viszik, mert annyi fogy.
December 6-án tartja következő elnökségi ülését a BTT
December 6-án tartja soron következő ülését a Baromfi Termék Tanács elnöksége. Az eseményen többek között szó lesz az egyes nemzeti támogatások idei kifizetéseiről, az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt ez évi pályázatok értékeléséről, illetve a baromfiágazat nemzeti támogatásainak jövő évi lehetőségeiről.
Az elnökség foglalkozik a baromfi termékpályák jelenlegi és jövőbeni lehetőségeivel, illetve a baromfiágazat egységes stratégiájával is.
Köszönöm az osztrák jércét, egyenlőre úgy néz ki Kecskemétről megtudom oldani.
Nálam 38 a tojás(Fejér megye) néha már kölcsön kell kérnem, annyira viszik...
Voltam Tinnyén megnézni egy gazdaságot, kacsát akartam venni, de nem darabja volt 1200, hanem kilója...Kérdeztem az asszonyt tud e tojást adni nekem, mondta persze, 50ft/db...
Válasz #1471. hozzászólásra
Sziasztok!Nálam itt Bp.-en fanyalognak stabilan 60g. 38ft.árra.Van aki azt mondta ő 33FT.-ért veszi a piacon.Hát legyen.
Köszönöm.
Válasz #1474. hozzászólásra
Szijjártó Bt
Bács-Tojás
Válasz #1472. hozzászólásra
2000Ft/q a mészgritt nem hiszem hogy az oltott olcsóbb
Válasz #1472. hozzászólásra
probáld ki és kiderül ha lesz lágy tojás vagy nem eszik meg rendesen akkor nem begyere.....de nem olyan drága az a mészgritt legalábbis szerintem
Válasz #1473. hozzászólásra
Szépek lehetnek
Teszel képet róluk???
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék: tojótyúkokkal szeretnék foglalkozni. Van olyan cég,akiktől megveszem az előneveltet és miután elkezdenek tojni,a tojást ezen cégen keresztül tudom értékesíteni? Segítségeteket előre köszönöm.
Válasz #1450. hozzászólásra
nekem is megült a brahma tyúkom.. 8 kiscsibét őrizget.. tegnap voltak 2 hetesek
Erre voltam kíváncsi,nagyjából ezt etetem én is:'10%szója,10 napraforgó,50%kukorica,30%zab,plusz néha kapnak asztali sót és mész grittet.Vélemény?A mész grittet sima oltott mésszel nem lehet helyettesíteni vagy a mész valamilyen formájával ami olcsób?
Válasz #1470. hozzászólásra
40Ft napi 100-150db a tyúkok kedvétől függően. A jérce tojás 35.
Igazi tanyasi, viszik mint a cukrot.
Válasz #1469. hozzászólásra
Igazad van és megértelek.
EMBEREK! más nem ad el háztól tojást???
Válasz #1468. hozzászólásra
nekem 3 szor ennyit......... van ismerösöm ö is 20 db ot elad egy nap 45 ft ért ....... mondtam neki adok én tojást neki olcsobban is adja el......azt mondta isten örizz.. kiaz aki elad naponta 150 tojást ha csak 1 nap kimarad már következö nap már 300 db........hétvégi termés is mind hétfön megy el...... és akkor majdnem 500 db megy mert a pénteki szombati vasárnapi...... nem midnegy a mennyiség..... karácsonyra meg husvétra felszokott menni de most még ennyi az ára.......
Válasz #1467. hozzászólásra
40-50 között
Válasz #1466. hozzászólásra
hány tojást kell eladnod egy nap?
Válasz #1465. hozzászólásra
Te hol vagy? Ott nem szeretik a tanyasi tojást?
Én Bócsán (Soltvadkert mellett), eddig volt 35, most emelünk 40-re de ez marad karácsony utánig
Válasz #1464. hozzászólásra
ha többért menne nem viszik el.....
Válasz #1463. hozzászólásra
Nem akarok tudálékos lenni és kötözködni de a "közepes" az "M"-es méretet jelöli, ami 53-63g vagy az "L"-est, ami 63-73g? Bár szerintem így is úgy is olcsón adod.
Válasz #1462. hozzászólásra
közepes méretü 30ft ............ itt van egy kisbolt ahol 28 ft a tojás és mind külföldi
Jó estét mindenkinek!
Jó lenne egy kis körképet készíteni, így az lenne a kérdés, hogy hol, mekkora tojást adtok el mennyiért HÁZTÓL?
Válasz #1460. hozzászólásra
olvass vissza van recept is..........
Sziasztok!Tojótápot szeretnék kikeverni,ki tud segíteni?
Válasz #1457. hozzászólásra
kicsi az esély de lehet holnap rákérdek az osztrák jércékre lehet hoznak be még most is.... ha kell
Üdv, azt mondják az ilyen orozva keltekre felénk hogy ilyenkor már gatyát kell nekik varrni.
Sziasztok, kersnék 300-500 db tojójércét. Pilisjászfalun elfogyott,Bábolnán márciusban lesz. Van valakinek ötlete hol lehetne még megpróbálni?
Sárga tojó jércék eladók már tojnak 10db
Pest megye
Érd: 0620-5616985
Félre a tévhitekkel!!!
A tojásfogyasztás nem hat kedvezőtlenül a vér koleszterin szintjére
Válasz #1452. hozzászólásra
bármi rovarölö amit állatokra is lehet permetezeni le kezeled öket és ennyi, sosem fog kipusztulni teljesen csak csökkenteni tudod a számukat!
Sziasztok . Keresek Magyar kendermagos tyúkot vagy jércéket
Tud valaki tuti szert /eljárást/ tyúktetű ellen???
de jó
kis cukik
szept végén került a tanyába 4 japán jérce és két kakas. pár nap után két tyúk eltűnt gondoltam dolgozott a róka erre tegnap az egyik előkerült 14 kis tollgombóccal a hasa alatt. álmomban nem gondoltam hogy így tél elején elülnek azt meg végképp hogy 14et kikelt a kétöklömnyi tyúk
KÖSZÖNET
köszönöm a szakértői segítségeteket hozászolásotokat.
főleg pici és magyar kender magos , látott el jó tanácsokkal. a lényeg felkapcsoltam a villanyt, felemeltem a tápot,és lás csodát fel emelkedett a tolyás hozam is . így örömmel viszem be napi 18-22db tolyást a 29tyukom tol .köszi gigigombas
Sziasztok!Ma mértem a tojástermelést.V.hó 8-án kelt:28 sl 17 kettöshasznú+ tavalyi 7 sl.42db. toji 54.5 átlagsúly. Nem panaszkodom!
Válasz #1445. hozzászólásra
vitafor? ha nincs más akkor jo az is de nézd meg a babolnát vagy más márkát is a közeledbe mert van olcsobb is ..........
Válasz #1445. hozzászólásra
Ma már kezdtek tójni!8 db volt!:-)Már ez is 2x annyi ,mint tegnap!
Válasz #1444. hozzászólásra
Köszi!Foglak még fárasztani,ha nem gond!Két hónapja vagyok csak dabasi....Ezerrel vetettem bele magam az álat tartásba!Augusztusban vettünk 30 napos csibét.Azokból mind megmaradt és majdnem 2 kilósan kerültek a hűtőbe!Akkor jött az ötlet!Holnap írok a tíúkokról,remélem jó híreim lesznek!A vitafort tápokról mi a véleményed?