Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Láttam hogy van óriás brahmád.
Milyen színben van? esetleg van tojás eladó?
Szeretnék párat az udvarra, annyira szép madarak.
Válaszod előre is köszönöm.
Hello!
Én díszbaromfi tenyésztéssel foglalkozom ( Óriás Brahma ) 5 éve.
A betegségekkel kapcsolatban elég sok félét megtapasztaltam már .
Amikor egy baromfi így viselkedik akkor valamilyen belső szervi problémája van.
Ezt akkor tudnánk meg pontosan ha egyet elviszel boncoltatni.
Nem híg a székletük, illetve nincs benne ilyen fehér foltszerű csík, vagy véres csík?
Várom válaszod.
Üdv!
Kovács Krisztián
A belinkelt oldalon van néhány kép. Ha adsz e-mail címet, tudok továbbiakat küldeni.
Azért írtam a cserét, mert nekünk is kell a továbbiakban is kakas, csak a vérfrissítés miatt másik volna jó. Gondoltam, hátha van olyan tenyésztő, aki ezzel a fajtával foglalkozik és valami hasonlóan jó tenyészanyagra bukkannék:)
Ha érdekel, az egyiket csere nélkül is "megoldhatjuk valahogy".
Van két, egy éves, kiváló egészségnek örvendő, fajtatiszta fogolyszínű magyar tyúk kakasunk, akiket sajnálnék levágni. Nos, arra gondoltam, hogy cserére ajánlom őket azonos fajtájú fiatal kakasokért, ugyanis ők már megtették a dolgukat, itt az ideje a vérfrissítésnek.
Most keltek épp csibék. 16 tojásból 15, szép, egészséges kiscsibe lett utánuk. Tehát a férfiasságukra nem lehet panasz:)
6 hónapos jércéim, elkezdtek 1-2 hete szomorkodni, bússan állnak, szemük be-becsukják.... majd hetente 1 elpusztul. Állatorvos Bayertoil, ha jól írtam, és emlékszem nevű gyógyszert adott, amit 4 napig itattam velük. Eredménye nem lett. 2-3 elkezd búslakodni, fejét behajtja, szemét lecsukja, majd 2-3 nap és elpusztul. Tud valaki tanácsot addni? (látatlanul)
Köszönöm.
"A falu vezetői hozhatnak-e olyan határozatot, melyben kis állat tartást maximum 30 darabban engedélyezik."
Ha ők maguktól nem is, de a szomszéd mindent el tud követni, hogy ......
Itt mifelénk a gyzdák utcáját kinevezte a város vezetése lakó-pihenő övezetnek.
Ráadásul sebességmérő műszerrel is nyomatékot dtak, hogy mi parasztok tartsuk má be a törvényt.
Miután itt jár a helyi autóbusz, ami ugye a törvények szerint nem is keresztezhet lakó pihenő utcát.
Most valami más neve van a dolognak, és 30 km/h sebességcsökkentés.
Az állattartási rendelet, ha van, vagy lesz az keresztbe tud tenni neked. Mi van akkor, ha más lesz a Polgármestered?
Ilyen apróságokra nem tudsz felkészülni, de előtte azért érdemes körbejárnod az összes hatóságot, vagy csendben elkezded, úgy hogy senki se tudjon róla.
Ha mégis bezáratják sorba állsz segélyért. Lehetőleg a szomszéd utca gyerekeit is vidd magaddal, hogy etesse helyetted a Polgármester. Ez sok helyen működik talán nálad is fog.
Tisztelt hozzáértők! Tojótyúk tartással szeretnék foglalkozni, azaz tojástermeléssel. Egy 200 lélekszámú kis falu belterületén rendelkezésemre áll 70 m2 gazdasági épület (istálló) és 3000 m2 bekerített füves terület. A szomszéd lakóépületek 20-25 méter távolságban vannak a gazdasági épülettől. A falu vezetői hozhatnak-e olyan határozatot, melyben kis állat tartást maximum 30 darabban engedélyezik. Egyébként minden egészségügyi előírásnak a mélyalmos tartáshoz adottságok megfelelnek. 350 db, majd később az állomány létszámot növelni szeretném. Köszönettel. fefe
mondjuk én ugy vettem a ketrecemet hogy apro darabokba volt még az itató is meg etetők is minden de simán összeraktam mondjuk ezt is ki lehet következtetni de azért könnyebb ha van hozzá valami papir vagy rajz!
Válasz #1015. hozzászólásra
hi!
ráncos héjú tojás EDS virus miatt szokott lenni.17hetesen kell(ett volna) vakcinázni.nekem a termelés beindulásakor volt tojócső repedés,kloákagyulladás.AD3E vitamin kell,de nem art ha mindjárt dupla adagot adsz.tojótyúknak legjobb a Tetravit nevezetű.azt hiszem 1l 10000 tyúknak való,8ezer pénz.3-4 nap alatt hat.reméljük.
písz
bele kell alkudni
még nem is halottam olyat hogy szerelés nélkül vegyen vki ketrecet.
mondjuk olyan volt hogy egy vezérszerelő a gyárból egy tolmács és két kőműves brigád olcsóbban összeszerelte mint ami a hazai forgalmazónál a ketrec és a szerelés.
Van benne valami, már 4 napja csak a netet bújom, hátha van még az országban olyan elvetemült mint hogy ilyet vásárolt.Szóval profin tudok már szerelni futópadot, ventilátort és ehhez hasonlókat..de erről csak képek vannak, se hozzászólás se semmi.Sajnos.
ebben én nem vagyok jártas de nekem gyanus hogy nem kaptál hozzá összeszerelési rajzot! mikor ujként igencsak járna hozzá! de hátha van itt valakinek hasonló!
tehát, új unios ketrecről van szó, hétvégén vásároltam szoboszlón, viszont használati útmutatót nem kaptam, szerelő van hozzá csak kegyetlen drága.A tipusa:Kovobel SKNO-/30-60/ECS felszerelt tojóbatteria.Megtekinthető a www.kovobel.cz oldalon, képet nem tudok róla küldeni.Szóval remélem hogy mindent leírtam amit tudni lehet, azaz kell.És akkor most segítsetek.
és akitöl vetted nem mutatta meg? uj vagy használt? ha uj kapni kell hozzá összeszerelési rajzot vagy leirást ha használt akkor meg az előző tulaja tudta! őt faggasd mert látatlanba senki nem mondja meg föleg hogy tipust irnál esetleg lehet van valakinek ilyen tipus vagy képet rola hogy milyen !!!!
én is csak visszvettem nekik a kaját tegnap de nekem meg ráncos tojás nincs is! csak feltűnöen nagyok a tojások! és azon csodálkozok hogy az előző tyukoknál is ugyanigy volt a kaja nekik és sosem volt ilyen! nem tudom mitöl kaptak ilyet! csak nem tom hogy 1 honap alatt átmegy rajtuk vagy több idő lesz!
a kérdést fogalmazd meg pontosabban! mert ugyis lehet értelmezni hogy nem tudod összerakni a ketrecet meg ugy is hogy miből áll egy unios előirásnak megfelelő tojóketrec!
17,5% aza fehérje tartalmát jelenti!!! ugy kell keresni hogy neked 17,5 % os fehérje tartalmu kész táp kell! az meg hogy milyen az sok mindentől függ de eza legfontosabb hogy minimum ennyi legyen a fehérje tartalma!
Zsolt ugy nézki hogy tojócső gyulladás miatt betegek a tyukok beszéltem akitöl hoztam azt mondta hogy visszább kell venni kaját vagy hagyni és ami elpusztul elpusztul vagy lehet antibiotikummal valamit csinálni nekik te mit ajánlasz? neked volt?
szép pityik,a tetra sl kb. ilyen kéthetesen.sztem 3 hetesen kell 18-20 dekásnak lennnie.az a lényeg,hogy jó eleven legyen.ha bent vannak,hetente-kéthetente vitaminozni kell.
Farm Gris Barré (kendermagos) fogadd szóbeli vállon veregetésem!! Sokan még nagynak is nem tudják milyen fajta! és hogy kendermagos már jól el lehet adni Magyar őshonos kendermagosnak!
ma a debreceni nagybanin 33ért adtam az L-est 26-ért az M-est. olcsóbban csak kétes eredetű,és szav.idejű tojást lehet kapni.(legalábbis erre)
de sajnos biztos fog még lefele menni.
nekem mindig aprilis meg május a leggyengébb,nyáron már jobban megy.
az a "őshonos"kendermagos ,nem véletlen Shaver Grisbarré-e.sztem az.
Tapasztalatból csak annyit tudok mondani, hogy amelyik sánta, az majd kiheveri, és kutya baja sem lesz. Ha ketreces tartásból származnak, akkor az viselte meg őket, a zsúfoltság, és a mozgás hiánya. Majd belejönnek!
A tojástermelésről csak sejtésem van, de akkor szokás értékesíteni a nagyobb tojó állományokat, mikor csökken a tyúkok tojás száma. Kipihenik magukat és majd tojnak még, de ugye csodát nem kell várni, nagyüzemi mennyiség soha nem lesz!
3044 hozzászólás
Válasz #1041. hozzászólásra
opps, csirkét néztem azaz olvastam, anyósomék 320 ft/db
Válasz #1041. hozzászólásra
600ft/kg ha élve, konyhakészen 800ft/kg
Válasz #1039. hozzászólásra
Szia
Láttam hogy van óriás brahmád.
Milyen színben van? esetleg van tojás eladó?
Szeretnék párat az udvarra, annyira szép madarak.
Válaszod előre is köszönöm.
Feri
Szeretném kérdezni, tudtok-e árat mondani húshibrid csibére?
Válasz #1037. hozzászólásra
Szia!
ÁÁÁ, kár érte, pedig nagyon tetszik a fogoly színű kakas
Azért köszi
Hello!
Én díszbaromfi tenyésztéssel foglalkozom ( Óriás Brahma ) 5 éve.
A betegségekkel kapcsolatban elég sok félét megtapasztaltam már .
Amikor egy baromfi így viselkedik akkor valamilyen belső szervi problémája van.
Ezt akkor tudnánk meg pontosan ha egyet elviszel boncoltatni.
Nem híg a székletük, illetve nincs benne ilyen fehér foltszerű csík, vagy véres csík?
Várom válaszod.
Üdv!
Kovács Krisztián
Tisztelt Bán Zsolt,
Szeretnék érdeklődni, hogy aratáskor szeretnék venni 20 mázsára való Leontino tritikálét.
Esetleg nincs Önnek eladó?
Válaszát előre is köszönöm.
Elérhetőségem: sam-jan@freemail.hu
Válasz #1036. hozzászólásra
Szia,
Az a helyzet, hogy néhány sarokkal odébb élünk, Heves megyében.
Üdv,
Péter
Válasz #1034. hozzászólásra
Szia!
Ha elérhető közelségben vagy, akkor egyik kakas érdekelne:)
Helyileg merre vagy? Én Dunántúl, Vas megye.
Köszi
Úgy látom, nem sikerült linkelni.
wéwéwé pont magyartyukok pont blogspot pont com
Válasz #1033. hozzászólásra
Szia,
A belinkelt oldalon van néhány kép. Ha adsz e-mail címet, tudok továbbiakat küldeni.
Azért írtam a cserét, mert nekünk is kell a továbbiakban is kakas, csak a vérfrissítés miatt másik volna jó. Gondoltam, hátha van olyan tenyésztő, aki ezzel a fajtával foglalkozik és valami hasonlóan jó tenyészanyagra bukkannék:)
Ha érdekel, az egyiket csere nélkül is "megoldhatjuk valahogy".
Üdv,
Péter
Válasz #1032. hozzászólásra
Szia!
Képet nem tudnál róla feltenni?
Helyileg merre-fele vagy?
Csak csere érdekel?
Üdv Mindenkinek,
Van két, egy éves, kiváló egészségnek örvendő, fajtatiszta fogolyszínű magyar tyúk kakasunk, akiket sajnálnék levágni. Nos, arra gondoltam, hogy cserére ajánlom őket azonos fajtájú fiatal kakasokért, ugyanis ők már megtették a dolgukat, itt az ideje a vérfrissítésnek.
Most keltek épp csibék. 16 tojásból 15, szép, egészséges kiscsibe lett utánuk. Tehát a férfiasságukra nem lehet panasz:)
Ha valakit érdekel, írjon privátot!
Üdv!
Válasz #1030. hozzászólásra
van e véres tojásod tőlük?
6 hónapos jércéim, elkezdtek 1-2 hete szomorkodni, bússan állnak, szemük be-becsukják.... majd hetente 1 elpusztul. Állatorvos Bayertoil, ha jól írtam, és emlékszem nevű gyógyszert adott, amit 4 napig itattam velük. Eredménye nem lett. 2-3 elkezd búslakodni, fejét behajtja, szemét lecsukja, majd 2-3 nap és elpusztul. Tud valaki tanácsot addni? (látatlanul)
Köszönöm.
Válasz #1027. hozzászólásra
Hozhat a képviselőtestület olyan rendeletet ami korlátozza az álattartást,de akkor agyon is csapnák őket főleg falun
Válasz #1027. hozzászólásra
"A falu vezetői hozhatnak-e olyan határozatot, melyben kis állat tartást maximum 30 darabban engedélyezik."
Ha ők maguktól nem is, de a szomszéd mindent el tud követni, hogy ......
Itt mifelénk a gyzdák utcáját kinevezte a város vezetése lakó-pihenő övezetnek.
Ráadásul sebességmérő műszerrel is nyomatékot dtak, hogy mi parasztok tartsuk má be a törvényt.
Miután itt jár a helyi autóbusz, ami ugye a törvények szerint nem is keresztezhet lakó pihenő utcát.
Most valami más neve van a dolognak, és 30 km/h sebességcsökkentés.
Az állattartási rendelet, ha van, vagy lesz az keresztbe tud tenni neked. Mi van akkor, ha más lesz a Polgármestered?
Ilyen apróságokra nem tudsz felkészülni, de előtte azért érdemes körbejárnod az összes hatóságot, vagy csendben elkezded, úgy hogy senki se tudjon róla.
Ha mégis bezáratják sorba állsz segélyért. Lehetőleg a szomszéd utca gyerekeit is vidd magaddal, hogy etesse helyetted a Polgármester. Ez sok helyen működik talán nálad is fog.
Sok sikert!
Tisztelt hozzáértők! Tojótyúk tartással szeretnék foglalkozni, azaz tojástermeléssel. Egy 200 lélekszámú kis falu belterületén rendelkezésemre áll 70 m2 gazdasági épület (istálló) és 3000 m2 bekerített füves terület. A szomszéd lakóépületek 20-25 méter távolságban vannak a gazdasági épülettől. A falu vezetői hozhatnak-e olyan határozatot, melyben kis állat tartást maximum 30 darabban engedélyezik. Egyébként minden egészségügyi előírásnak a mélyalmos tartáshoz adottságok megfelelnek. 350 db, majd később az állomány létszámot növelni szeretném. Köszönettel. fefe
Válasz #1025. hozzászólásra
jó bár nekem minimum 18% os fehérjét ajánlottak de ha ehhez hozzájutsz olcson akkor tökéletes lesz majd meglátod hogy tojnak tőle!
Válasz #1010. hozzászólásra
Pici! köszönöm a segítséget! Most amit kapnak, azon az áll, hogy fehérjetartalma: 17,48% akkor ez már majdnem jó ugye?
Válasz #1021. hozzászólásra
mondjuk én ugy vettem a ketrecemet hogy apro darabokba volt még az itató is meg etetők is minden de simán összeraktam mondjuk ezt is ki lehet következtetni de azért könnyebb ha van hozzá valami papir vagy rajz!
hi!
ráncos héjú tojás EDS virus miatt szokott lenni.17hetesen kell(ett volna) vakcinázni.nekem a termelés beindulásakor volt tojócső repedés,kloákagyulladás.AD3E vitamin kell,de nem art ha mindjárt dupla adagot adsz.tojótyúknak legjobb a Tetravit nevezetű.azt hiszem 1l 10000 tyúknak való,8ezer pénz.3-4 nap alatt hat.reméljük.
písz
Válasz #1019. hozzászólásra
bele kell alkudni
még nem is halottam olyat hogy szerelés nélkül vegyen vki ketrecet.
mondjuk olyan volt hogy egy vezérszerelő a gyárból egy tolmács és két kőműves brigád olcsóbban összeszerelte mint ami a hazai forgalmazónál a ketrec és a szerelés.
Van benne valami, már 4 napja csak a netet bújom, hátha van még az országban olyan elvetemült mint hogy ilyet vásárolt.Szóval profin tudok már szerelni futópadot, ventilátort és ehhez hasonlókat..de erről csak képek vannak, se hozzászólás se semmi.Sajnos.
Válasz #1019. hozzászólásra
így már jobb!
ebben én nem vagyok jártas de nekem gyanus hogy nem kaptál hozzá összeszerelési rajzot! mikor ujként igencsak járna hozzá! de hátha van itt valakinek hasonló!
tehát, új unios ketrecről van szó, hétvégén vásároltam szoboszlón, viszont használati útmutatót nem kaptam, szerelő van hozzá csak kegyetlen drága.A tipusa:Kovobel SKNO-/30-60/ECS felszerelt tojóbatteria.Megtekinthető a www.kovobel.cz oldalon, képet nem tudok róla küldeni.Szóval remélem hogy mindent leírtam amit tudni lehet, azaz kell.És akkor most segítsetek.
Válasz #1017. hozzászólásra
és akitöl vetted nem mutatta meg? uj vagy használt? ha uj kapni kell hozzá összeszerelési rajzot vagy leirást ha használt akkor meg az előző tulaja tudta! őt faggasd mert látatlanba senki nem mondja meg föleg hogy tipust irnál esetleg lehet van valakinek ilyen tipus vagy képet rola hogy milyen !!!!
szóval, nagyon nem tudom összerakni a ketrecet!
én is csak visszvettem nekik a kaját tegnap de nekem meg ráncos tojás nincs is! csak feltűnöen nagyok a tojások! és azon csodálkozok hogy az előző tyukoknál is ugyanigy volt a kaja nekik és sosem volt ilyen! nem tudom mitöl kaptak ilyet! csak nem tom hogy 1 honap alatt átmegy rajtuk vagy több idő lesz!
Válasz #1014. hozzászólásra
én sosem kezeltem antibiotikummal így csak enyhültek a tünetek tehát nem volt elhullás viszont sok volt a ráncos héjjú tojás
Válasz #1012. hozzászólásra
okés köszi reményedek akkor tovább mennyi idő amig ez átmegy rajtuk?
Válasz #1012. hozzászólásra
kaja visszavétel azért jó mert kisebbek lesznek a tojások könnyebben kiférnek
Válasz #1007. hozzászólásra
lehet antibiotikummal kezelni de a kiürüléséig nem adhatod el a tojást hanem meg kell semmisíteni
amíg nem ölt nagy méreteket a hullás addig próbáld meg C-vitaminnal és vmi komplex vitaminnal -amiben nincs aminosav- kezelni.
Válasz #1008. hozzászólásra
a kérdést fogalmazd meg pontosabban! mert ugyis lehet értelmezni hogy nem tudod összerakni a ketrecet meg ugy is hogy miből áll egy unios előirásnak megfelelő tojóketrec!
Válasz #1009. hozzászólásra
17,5% aza fehérje tartalmát jelenti!!! ugy kell keresni hogy neked 17,5 % os fehérje tartalmu kész táp kell! az meg hogy milyen az sok mindentől függ de eza legfontosabb hogy minimum ennyi legyen a fehérje tartalma!
Válasz #992. hozzászólásra
Sziasztok fórumozók!
Krisztián28-tól kérdezném, vagy aki tudja, hogy milyen az a 17,5%-os tojótáp, és hol lehet ilyet kapni? Nagyobb telepeken ilyennel etetnek?
Előre is köszi!
hello.Légyszi valaki ha tud segíteni hogy egy uniós tojóketrecet hogyan kell összeszerelni, kérem irjon nekem!
Válasz #987. hozzászólásra
Zsolt ugy nézki hogy tojócső gyulladás miatt betegek a tyukok beszéltem akitöl hoztam azt mondta hogy visszább kell venni kaját vagy hagyni és ami elpusztul elpusztul vagy lehet antibiotikummal valamit csinálni nekik te mit ajánlasz? neked volt?
szép pityik,a tetra sl kb. ilyen kéthetesen.sztem 3 hetesen kell 18-20 dekásnak lennnie.az a lényeg,hogy jó eleven legyen.ha bent vannak,hetente-kéthetente vitaminozni kell.
Válasz #1004. hozzászólásra
Nem abban van a hiba,hybrid tovább szaporítása nem hoz tuti eredményt.
Válasz #1003. hozzászólásra
Meg a takarmányozástól is függ.
Válasz #1002. hozzászólásra
Nem vett, saját gyűjtés a tojás.
Válasz #1001. hozzászólásra
Az enyémek nagyobbak voltak 2 hetesen!
Válasz #1000. hozzászólásra
Igen.
Válasz #999. hozzászólásra
2 hetes????
Válasz #998. hozzászólásra
Sziasztok! A kendermagos témához.
1-2 kép : farm color kiskakas március 20-i
3. kép: gris barre két hetes(saját kelés)
4. kép: 2 hetes tetra sl
Sziasztok: Sárközi István
Válasz #997. hozzászólásra
Nem Shaver!
Farm Gris Barré (kendermagos) fogadd szóbeli vállon veregetésem!! Sokan még nagynak is nem tudják milyen fajta! és hogy kendermagos már jól el lehet adni Magyar őshonos kendermagosnak!
Amúgy van Magyar kendermagosok is Gödöllőről!
ma a debreceni nagybanin 33ért adtam az L-est 26-ért az M-est. olcsóbban csak kétes eredetű,és szav.idejű tojást lehet kapni.(legalábbis erre)
de sajnos biztos fog még lefele menni.
nekem mindig aprilis meg május a leggyengébb,nyáron már jobban megy.
az a "őshonos"kendermagos ,nem véletlen Shaver Grisbarré-e.sztem az.
Tapasztalatból csak annyit tudok mondani, hogy amelyik sánta, az majd kiheveri, és kutya baja sem lesz. Ha ketreces tartásból származnak, akkor az viselte meg őket, a zsúfoltság, és a mozgás hiánya. Majd belejönnek!
A tojástermelésről csak sejtésem van, de akkor szokás értékesíteni a nagyobb tojó állományokat, mikor csökken a tyúkok tojás száma. Kipihenik magukat és majd tojnak még, de ugye csodát nem kell várni, nagyüzemi mennyiség soha nem lesz!
Rosszul írtam!
Új hely lehet a gond! Majd ha megszokják akkor jobb lesz a tojástermelés!