Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egy hete vasárnap jöttek letojt tyúkok 200db,reggel 8 körül végeztünk a bepakolással és még aznap tojtak 131 db tojást.
Hétfőn 181 db tojás lett,kedd 152,szerda 170,csütörtök 156,péntek 164,szombat 158,vas 152, ma kb megint 150-160 körül lesz.
Kérdésem,hogy miért esett vissza a tojásterelés és vissza fog- e menni?
Összefügg e a meleggel a tojásmennyiség?
ugyan azt a takarmánykeveréket 17,5% tojótápot eszik mint az előző helyen,vizük is van.
Egy két tojónál észrevettem,hogy sokat ül,gondolom fáj a láb,erre tudnátok valami ötletet mondani mit adjak nekik még pluszba hogy nem legyenek sánták.
Sajnos ez van várható volt hogy nem marad fent az ár még a 30 as szintet sem tudja megtartani!
Kíváncsi vagyok julius 31 ig lehet elvileg a régi ketreceseknek ipari felhasználásra eladni hogy az mikor már majd nem lehet módosít-e felfelé kicsit az áron!
De valószínűleg a tojásnál nem ugy lesz mint a takarmányoknál hogy egyszer egyik évbe még 2500 ért vettem a kukoricát aztán már 4500-5000 és azóta is ennyi!
A tojásnál csak ez egy 3 hónapos történet volt míg be nem hozták és le nem nyomták evvel az árat!
"A kormány helyzetbe hozná a kistermelőket, a 2011. október 15-én hatályba lépett kereskedelmi törvény módosításával könnyítené a helyi termelői piacok létesítését, amivel a fogyasztók is jól járnának, hiszen lehetőségük lenne a helyben termett friss áruk megvásárlására."
Ezt tudja valaki mit jelentene?
Mivel lett másabb az egész esetleg lett valamivel könnyebb vagy jobb?
Válasz #970 hozzászólás
lehet,hogy fulladás vagy oxigénhiány.(elkékül)
nincs tul meleg a ketrecbe?
olyan levegőnek kell lenni a helységbe,hogy Te is rendesen tudj lélegezni,mint a szabadba.a por se jó.
Én jelentéktelen 5 évet töltöttem egy angliai "free range" csirkefarmon ( összesen 45e madár volt) és most szeretnék otthon elkezdeni valami hasonlót. Azt olvastam, hogy 50 madár alatt nem kell engedély, ezért először ezt a számú populációt céloznám meg.
Az lenne a kérdésem, hogy kell valamilyen hatósági engedély az állattartásra, milyen költségei vannak, kötelező-e az oltás ill. a rendszeres állatorvosi felügyelet?
Ha oltani kell a madarakat, az darabonként van-e számítva vagy vakcinánként?
Mennyibe kerül a csirke darabja ill. a táp mázsája?
Ha több madárral szeretnék foglalkozni ( később), akkor milyen engedélyekre van szükség és ezek az engedélyek mennyi idő alatt "készülnek" el és mennybe kerülnek?
Azt hiszem, nagy hirtelen ennyi. Előre is köszi a válaszokat!
ha letojt tyúkok akkor nem sok mindent. minél kisebb helyre leszorítani világítás.
mikor én árultam ki a tyúkjaimat mindig elmondtam tojni nem ajánlom fogják kukoricára két-három hónap múlva mikor elkezd sárgulni le kell vágni.
háztájiba sokkal jobb paraszt jércéket venni azokat tojótáppal kevert darán tartani
hallod megint megdöglött egy tyukom de már egy hete tiszta kék volt és az a helyzet hogy csak 1 db ketrecben döglenek a tyukok sehol máshol csak abban az egyben van valami ötleted miért? már néztem az itatót nincs eldugulva tudnak inni enni szintén lámpa meg ott van a fejük előtt nem értem! most kezdtem nekik toxinkötőt rakni mert eddig nem raktam toxin mérgezés is lehetne szerintem de nem tudom minden vitaminuk meg van!
Sziasztok fórumozók.A segitségeteket szereném kérni,egy hete vásároltam 50db kb 7 honapós tójótyúkot.Szabadtartásban vannak,kint csipegetnek a szabadban.Naponta kétszer kapnak búza és tojótáp keveréket,vizük van böven ennek ellenére alig akarnak tojni.Sajnos nem tudom mit csinálok rosszul akinek van ötlete nagyon megköszönöm.További szép napot mindenkinek.
De nagy a pangás...
Akkor egy villámfelmérés: hol és mennyiért megy a tojás?
Nálunk Debrecen mellett 35 körül mozog, de benn a városban még 40-ért viszik szerintem
Jaj de széppppp fájdítod itt a kollégák és az én szívemet is vele:D! Nekem is voltak régebben brahmaim de valamiért a felső combrészük elsorvadt nekik és elpusztultak:S Mitől lehetett ez? azóta sem foglalkoztam velük de majd újra szeretnék meg egy pár óriás orpingtont is.
Nekem óriás brahmám van és azok tojása 350-től indul
Na persze a kiállításgyőzteseké és kb 4-500 ft-ig mehet az áruk.
De van amúgy olyan fajta amelyiknek ezres nagyságrendű a tojása mert a madár is 20-30 ezer forintba kerül.
De visszatérve a kendermagosokra azoké természetesen nincs ennyi, még ha génmegőrzőből is veszi az ember.
De ha jól láttam azóta lett is helyesbítve 2400-ra
Kendermagos kolléga viccel bohóckodik.
Vagy túl sok kendermagot eszik.
A ritkább díszbaromfik tojásai is olcsóbbak ennél. Egy szimpla kendermagos pipinek meg pláne nem ér ennyit a tojása. 60-100 Ft esetleg reális lehet, na de 350? Adod vele együtt a tyúkot is?
Ráadásul még mindig nem igen tojik háztájiban 100%-al egyetlen fajta sem.
Nem tud valaki Bábolnai csibét vagy előneveltet Debrecen környékén?
Az összes forgalmazó akit találtam Dunántúl meg Közép Magyarország, ha itt a környéken van akkor meg csak kettős hasznú van
350ft ért adod a tojás db ját mert csak akkor képes naponta annyit keresni már nagyon érdekel a dolog ha ennyit keresnének az emberek egy tojáson naponta mindenki ezt csinálná nem is dolgoznának soha többé!
nekem a 100db tyuk keres 3600ft minimum egy nap ebből a kaja lejön még meg az aproságok!
3044 hozzászólás
Válasz #992. hozzászólásra
Azért esett vissza mert a tojótáp kezd ürülni a szervezetükből!
Válasz #991. hozzászólásra
Szépek!
És milyen szép a tojásuk is!!!!
Tisztelt Fórumozók!
Szakmai tanácsot szeretnék kérni tőletek!
Egy hete vasárnap jöttek letojt tyúkok 200db,reggel 8 körül végeztünk a bepakolással és még aznap tojtak 131 db tojást.
Hétfőn 181 db tojás lett,kedd 152,szerda 170,csütörtök 156,péntek 164,szombat 158,vas 152, ma kb megint 150-160 körül lesz.
Kérdésem,hogy miért esett vissza a tojásterelés és vissza fog- e menni?
Összefügg e a meleggel a tojásmennyiség?
ugyan azt a takarmánykeveréket 17,5% tojótápot eszik mint az előző helyen,vizük is van.
Egy két tojónál észrevettem,hogy sokat ül,gondolom fáj a láb,erre tudnátok valami ötletet mondani mit adjak nekik még pluszba hogy nem legyenek sánták.
Köszönöm!
Válasz #989. hozzászólásra
Értem!
Sajnos akkor tényleg valós lehet a dolog pedig nem gondoltam volna hogy ennyire lemegy majd!
Akkor mi lesz 1 hónap mulva 20 alatti ? :D
Válasz #986. hozzászólásra
a leányom intézi az éttermet épp ma mondta hogy ennyiért kapta a héten,
Válasz #987. hozzászólásra
Sajnos ez van várható volt hogy nem marad fent az ár még a 30 as szintet sem tudja megtartani!
Kíváncsi vagyok julius 31 ig lehet elvileg a régi ketreceseknek ipari felhasználásra eladni hogy az mikor már majd nem lehet módosít-e felfelé kicsit az áron!
De valószínűleg a tojásnál nem ugy lesz mint a takarmányoknál hogy egyszer egyik évbe még 2500 ért vettem a kukoricát aztán már 4500-5000 és azóta is ennyi!
A tojásnál csak ez egy 3 hónapos történet volt míg be nem hozták és le nem nyomták evvel az árat!
Válasz #984. hozzászólásra
igen vesszük ennél többért.
Válasz #985. hozzászólásra
Az durva akkor tényleg!
Szépen leszaladt az ára és ti is ezt már áfával kaptátok 24 ért?
És nektek is L es méret ? :D
Válasz #984. hozzászólásra
sajnos várható volt ,a héten hoztak nekünk is 24-ért, ,300darabot vettünk annyi fogy hetente,
Válasz #983. hozzászólásra
Az durva akkor tényleg :)
De ti is vesztek a boltotokba tojást nem?
Ti is ilyen olcsón veszitek már?
szerintem ez a 22 es dolog ez valami nagyon beragadt lehetett főleg bruttó áron!
Válasz #980. hozzászólásra
ez már brutto volt.
egyébként egyáltalán nem megy a tojás pedig az iskola végével szokott megállni most kicsit hamarabb jött
Helló!Nem tudja valaki,hogy borsodban mennyi a fehér vágócsirke eladási ára?Köszi előre is!
"A kormány helyzetbe hozná a kistermelőket, a 2011. október 15-én hatályba lépett kereskedelmi törvény módosításával könnyítené a helyi termelői piacok létesítését, amivel a fogyasztók is jól járnának, hiszen lehetőségük lenne a helyben termett friss áruk megvásárlására."
Ezt tudja valaki mit jelentene?
Mivel lett másabb az egész esetleg lett valamivel könnyebb vagy jobb?
Válasz #979. hozzászólásra
22+ áfáért ? bár még az a 28 ft áfával is nagyon kevés:(
Akkor elkeserítő a helyzet hacsaknem valami beragadt régi tojás és muszáj volt megakciózni hogy elvigyék!!
Vagy mindenhol itt körül láttad?
pesti nagybanin már 22ért adták az L-es méretűt
ennyi volt a nagy bumm
Válasz #976. hozzászólásra
Köszi a segítséget!
Válasz #976. hozzászólásra
Nem mostani a hirdetés, de hátha még megvannak. Írnak SL-t és Harcot is:
http://szendro.olx.hu/babolnai-naposcsibe-iid-69492171
Válasz #953. hozzászólásra
A Nagisznak van keltetője Derecskén, az oldaluk szerint ROSS-308-assal foglalkoznak.
http://www.nagisz.hu/menu.html
Válasz #970 hozzászólás
lehet,hogy fulladás vagy oxigénhiány.(elkékül)
nincs tul meleg a ketrecbe?
olyan levegőnek kell lenni a helységbe,hogy Te is rendesen tudj lélegezni,mint a szabadba.a por se jó.
lámpa a fejük előtt?
Sziasztok!
Én jelentéktelen 5 évet töltöttem egy angliai "free range" csirkefarmon ( összesen 45e madár volt) és most szeretnék otthon elkezdeni valami hasonlót. Azt olvastam, hogy 50 madár alatt nem kell engedély, ezért először ezt a számú populációt céloznám meg.
Az lenne a kérdésem, hogy kell valamilyen hatósági engedély az állattartásra, milyen költségei vannak, kötelező-e az oltás ill. a rendszeres állatorvosi felügyelet?
Ha oltani kell a madarakat, az darabonként van-e számítva vagy vakcinánként?
Mennyibe kerül a csirke darabja ill. a táp mázsája?
Ha több madárral szeretnék foglalkozni ( később), akkor milyen engedélyekre van szükség és ezek az engedélyek mennyi idő alatt "készülnek" el és mennybe kerülnek?
Azt hiszem, nagy hirtelen ennyi. Előre is köszi a válaszokat!
Levociusz
Válasz #969. hozzászólásra
ha letojt tyúkok akkor nem sok mindent. minél kisebb helyre leszorítani világítás.
mikor én árultam ki a tyúkjaimat mindig elmondtam tojni nem ajánlom fogják kukoricára két-három hónap múlva mikor elkezd sárgulni le kell vágni.
háztájiba sokkal jobb paraszt jércéket venni azokat tojótáppal kevert darán tartani
Válasz #970. hozzászólásra
ötletem nekem is víz/takarmány lett volna így nincs más vidd el dokinak boncolja fel.
lépén meglátszik egyből ha fertőzés. legalábbis így tudom
Válasz #968. hozzászólásra
hallod megint megdöglött egy tyukom de már egy hete tiszta kék volt és az a helyzet hogy csak 1 db ketrecben döglenek a tyukok sehol máshol csak abban az egyben van valami ötleted miért? már néztem az itatót nincs eldugulva tudnak inni enni szintén lámpa meg ott van a fejük előtt nem értem! most kezdtem nekik toxinkötőt rakni mert eddig nem raktam toxin mérgezés is lehetne szerintem de nem tudom minden vitaminuk meg van!
Lenne ötletetek,ill tanácsotok hogyan folytassam?
Válasz #967. hozzászólásra
így van.
intenzív tartásból ki lett hozva háztájiba nem csoda ha nem tojik
Gyurta sem lenne világbajnok ha azt enné mint egy átlagos ember.
Válasz #965. hozzászólásra
vagy rosszul inditották el a tyukokat vagy nincs meg nekik a 16 óra világosság! vagy nem elég a kaja fehérje tartalma! én a 16 óra világosra tippelek!
Válasz #964. hozzászólásra
35 ft ért széépen viszik! csak a boltba se csökkenjen az ár!
Sziasztok fórumozók.A segitségeteket szereném kérni,egy hete vásároltam 50db kb 7 honapós tójótyúkot.Szabadtartásban vannak,kint csipegetnek a szabadban.Naponta kétszer kapnak búza és tojótáp keveréket,vizük van böven ennek ellenére alig akarnak tojni.Sajnos nem tudom mit csinálok rosszul akinek van ötlete nagyon megköszönöm.További szép napot mindenkinek.
De nagy a pangás...
Akkor egy villámfelmérés: hol és mennyiért megy a tojás?
Nálunk Debrecen mellett 35 körül mozog, de benn a városban még 40-ért viszik szerintem
Ha meg lehetne belőle gazdagodni mindenki ezt tenné
Nekem is inkább hobby célból vannak, nem a haszonszerzés az elsődleges
http://www.jangyikfarm.freewb.hu
Válasz #960. hozzászólásra
Jaj de széppppp fájdítod itt a kollégák és az én szívemet is vele:D! Nekem is voltak régebben brahmaim de valamiért a felső combrészük elsorvadt nekik és elpusztultak:S Mitől lehetett ez? azóta sem foglalkoztam velük de majd újra szeretnék meg egy pár óriás orpingtont is.
Válasz #959. hozzászólásra
Válasz #958. hozzászólásra
Végül is nem csúnyák , csak furák pláne a kender magosok mellet. :o)
Válasz #956. hozzászólásra
4-500
Már veszek is olyan baromfit... meg gazdagszom...:-)
Válasz #955. hozzászólásra
Nem hogy a tyúkot még én is megyek....:-)))
Tegnap túl sok kendert ettem....;-)
Tenyész tojás 100ft/db az étkezési tojás 35ft/db
Nekem óriás brahmám van és azok tojása 350-től indul
Na persze a kiállításgyőzteseké és kb 4-500 ft-ig mehet az áruk.
De van amúgy olyan fajta amelyiknek ezres nagyságrendű a tojása mert a madár is 20-30 ezer forintba kerül.
De visszatérve a kendermagosokra azoké természetesen nincs ennyi, még ha génmegőrzőből is veszi az ember.
De ha jól láttam azóta lett is helyesbítve 2400-ra
Válasz #952. hozzászólásra
Kendermagos kolléga viccel bohóckodik.
Vagy túl sok kendermagot eszik.
A ritkább díszbaromfik tojásai is olcsóbbak ennél. Egy szimpla kendermagos pipinek meg pláne nem ér ennyit a tojása. 60-100 Ft esetleg reális lehet, na de 350? Adod vele együtt a tyúkot is?
Ráadásul még mindig nem igen tojik háztájiban 100%-al egyetlen fajta sem.
Válasz #952. hozzászólásra
naponta?
Nem tud valaki Bábolnai csibét vagy előneveltet Debrecen környékén?
Az összes forgalmazó akit találtam Dunántúl meg Közép Magyarország, ha itt a környéken van akkor meg csak kettős hasznú van
Válasz #950. hozzászólásra
Valamit rosszul csinálsz akkor...:-)
2400ft van a tyúkokon{:oops:
Sziasztok!!
Nekem kaca,liba tojás kellene. Tud valaki?? Fejér megye..
Köszi!!
Válasz #949. hozzászólásra
350ft ért adod a tojás db ját mert csak akkor képes naponta annyit keresni már nagyon érdekel a dolog ha ennyit keresnének az emberek egy tojáson naponta mindenki ezt csinálná nem is dolgoznának soha többé!
nekem a 100db tyuk keres 3600ft minimum egy nap ebből a kaja lejön még meg az aproságok!
Válasz #944. hozzászólásra
Miből gondolod hogy háztájiba tartom?:-)
Abba tartom, de mint írtam teny tojást is adok el! És nem 35ft ért!
Válasz #945. hozzászólásra
Persze neked görbét tudok adni....
Válasz #944. hozzászólásra
Tenyész tojást is árulok a kendermagosoktól!
Válasz #941. hozzászólásra
jangyikferenc@citromail.hu
Válasz #933. hozzászólásra
Ember !!!!!!!!
Neked tán aranytojást tojó tikkjaid vannak ?????????