Gázolaj árak 647 Ft Benzin árak 628 Ft EUR 413.74 Ft USD 401.45 Ft CHF 440.33 Ft GBP 493.83 Ft

Fórum

Tojótyúk tenyésztés, tartás és a tojás eladása

Létrehozta: AgroManó65 , 2009-12-22 12:52:27

Kedvencekhez Segítség

3044 hozzászólás
#944 ..MZ/X..
2012-05-08 11:53:58

Válasz #933. hozzászólásra

Valamit elnéztél kicsitsmile lolsmile lol
Ha még 2400 lenne akkor már majdnem jó, de ez is sok egy cseppet.
Ha a tyúkjaid 100%-ban tojnak és 35-ért adod a tojást akkor összejön. De ha ezt te vagy a tyúkjaid képesek produkálni akkor valamit nagyon tudtok. Ja és akkor még nem adtál nekik kaját! Ha meg nem adsz nekik akkor nem tojnak jól.smile nonono Arról nem beszélve, hogy háztáji körülmények között a 80% már jó eredmény.smile whistling

Mondd el a titkot nekünk is!smile sneaky

#943 ..MZ/X..
2012-05-08 11:40:58

Válasz #932. hozzászólásra

Az elképzelés nem rossz. Alapjában véve becsülendő az elhatározás, hogy a semmiből elindultok és létrehoztok valamit amiben szívesen leélnétek az életetek.smile thumbupcool
Mindent lehet jól és jövedelmezően csinálni. Megfelelő tudás, elszántság és még több kitartás kell. Sok a változó, ezért ami az egyik embernek nem sikerül az a másiknak aranybánya. Hiába no, nem vagyunk egyformáksmile biggrin

Nekem sajnos a fürj mint már mondtam nem jött össze. Nem tudtam megfelelő felvásárlót találni. Valószínűleg nem voltam elég kitartó. Meg mellette párhuzamosan is több dolgot csináltam.
Szerencsémre az öregemmel nagy MekkElekek vagyunk, így meg szoktunk csinálni mindent amit lehet.smile smile Ez miatt viszonylag alacsony volt a bekerülési költség.
Az intenzív ketreces tartás mellett ott kell lenni, figyelni, gondozni stb... Nekem mindenféle jószágból ami fellelhető van pár db, plusz a takarmányt is elő kell állítani. Így megoszlik a figyelem.smile blush
A technológiám az volt, hogy magam keltettem, neveltem a tojó állományt. A tojást elvitték, a húst pedig mivel akkor nem találtam rá vevőt magunk vágtuk és kilóra adtuk el. Elenyésző részét sikerült csak élve eladni. Majd szép lassan elsorvadt az egész.

Az, hogy nektek mi lenne a jó, saját magatoknak kell megtalálnotok. Ti tudjátok, hogy milyenek, mekkorák a lehetőségek. Mi az ami adott, nem kell megvenni. Mennyire nyújtózhattok a takaró alatt.smile biggrin
Leginkább arra törekszem, hogy ésszerű keretek között a lehető legextenzívebben tartsam az állatokat. Ez vonatkozik a baromfin keresztül a marhákon át a lovakig. Haszonállatnak igyekszem ennek megfelelő fajtát is választani. Ezek a fajták nem mindig mutatnak olyan gazdasági mutatókat, viszont cserébe igénytelenek és ellenállóak. Kisebb a befektetett energia, és haszon is van belőle. Persze rengeteg munka és odafigyelés szükséges, de ez megszokható.smile closedeyessmile smile

#942 Hagymás káposztás
2012-05-08 10:46:03

Ahój emberek

"Nekem napi 24500 ft haszon van a 70db tyúkon! Van amikor kevesebb ahogy tojnak..."

Hmm ?
Jó a ki sugárzásuk és napi 10 tojást tojnak (made in Csernobil) ?
Minden nap eladod őket a közelbe, és haza sétálnak ?
Vagy csak sima elírás , vagy taníts mester . smile smile

Nincs profilkép
#941 Pana
2012-05-08 10:39:02

Válasz #940. hozzászólásra
Jóhogy jobban örülnék neki, de én nem találtam olyan felvásárlót aki nagy tételben venné folyamatosan és ennyiértsmile smile
Tudsz adni egy e-mail címet, szeretnék veled beszélgetni pár dologrólsmile tonguep

Nincs profilkép
#940 Magyar kendermagos
2012-05-08 10:08:20

Válasz #939. hozzászólásra

Azért ha 26 forintot kapnál örülnél?

Nincs profilkép
#939 Pana
2012-05-08 10:05:52

Válasz #937. hozzászólásra
De a 19 ft miért karcsú?
Annyiért kb gondolkodás nélkül kezdenék bele az egészbe.
A tyúktojást se viszik sokkal többért, írták ahol már 35 alatt van.
ez a tojás meg jóval kevesebből kijön.

Nincs profilkép
#938 Magyar kendermagos
2012-05-08 08:26:34

Válasz #935. hozzászólásra

És ha Te magad elmész piacokra felkeresel boltokat hogy ne-e árusítanák. Akkor nagyon jó kis kereseted lenne!

Csak tudni kell naponta-hetente-havonta szállítani a tojásokat, ahogy megegyeztek! Lehet hogy én sem adok le csirkét ennyi árért, mert meg keresett egy étterem aki 2000ft/csirke adna értük. Utána járok milyen papírok kellenek és akkor inkább én levágatom és úgy beszállítom nekik!

Nincs profilkép
#937 Magyar kendermagos
2012-05-08 08:24:21

Válasz #934. hozzászólásra

Egy Magyar fiatalember, tésztát akar gyártani a fürj tojásból, lentebb írtam hogy 19ft/tojást adott volna érte! Nagyon karcsú!

Nincs profilkép
#935 Pana
2012-05-08 08:21:02

Kendermagos nem sok az egy kicsit 70 tyúkra?
Az napi 350 ft haszon tyúkonként...
Még ha 35 ft az is lég nagy tekintve, hogy kb annyiért veszik a tojást, vagyis akkor nem kellene etetni smile smile
Vagy aranytojást tojnak? Mert akkor kellene nekem is belőle smile drool

Nincs profilkép
#934 Pana
2012-05-08 08:18:03

Cassus nekem is ez lenne a tervem amiből magam és a családom el tudnám tartani egy normálisan élhető színvonalon.
Én is sokat nézegettem a fürjeket, gondolkodtam is 1-2 ezres nagyságban.
Ahogy én számoltam:
Táp: elvileg 3 deka körül szóval kb 3ft/nap
Víz, vitamin én ezt 1 ft-nak számoltam
Villany megint csak 1 ft
Csomagolás: 12-es tálcánal 2.5, 18-asnál 2 ft körül
Madár amortizáció 1-1,5 ft, de ha leadod vagy eladod akkor 200 ft körül lehet értük kapni vagyis inkább az 1 ft.
Mindent összevetve szerintem 10 ft a teteje amibe kerülhet. Na persze én sem vagyok benne így nem biztos a számítás :S
Én mélyamosban akarnám őket tartani nem ketrecesben, így a takarítás könnyebb, gyorsabb.
Összesen én olyan 8 ft körül gondolnám, hogy kijön a tojás vagyis amit MZ/X írt 14 ft-ért már leadózva is szerintem lehetne nyereségesen csinálni.
A kérdés csak az, hogy volna egy hazai vagy külföldi piac mondjuk napi több ezer tojásra, hogy meg lehessen élni belőle...

Nincs profilkép
#933 Magyar kendermagos
2012-05-08 08:12:36

Válasz #932. hozzászólásra

Üdvözletem!

Az hogy mi térül meg, mindenkinek más! Ki kell alakítani egy vevő kört ez lehet kicsi és nagy! Majd ha onnét jön valami bevétel, akkor lehet fejleszteni!

Nekem napi 24500 ft haszon van a 70db tyúkon! Van amikor kevesebb ahogy tojnak...

Hizlalok baromfit is, sajnos a fehéreket egyáltalán nem viszik, pedig volt hogy 900db is volt vágó súlyba egy nagyobb baromfi üzem sem kérte!

Ami vágó csirkének megy az a kettős hasznosítású és a parasztcsirke! És nem szabad tápozni, mert át sem veszik, csak akkor ha szép sárga a lábuk!
És így is csak 1000-1300ft/csirke kapok értük!

Akkor éri meg ha nagy tételben hizlalsz kb 100-200db!

Nincs profilkép
#932 Cassus
2012-05-07 21:50:09

Válasz #928. hozzászólásra

Nagyon köszi! Akkor marad a névhasonlóság :-)

1-2 év múlva szeretnénk teljesen családi gazdálkodásra átállni. Még csak számolgatom, keresgélem, hogy mivel.
Sok minden szóba jött, de a legígéretesebbnek egy csirke tenyésztő, őstermelő szavai fogtak meg.
Szerinte érdemes fürjekkel kezdeni.
De ahogy Téged olvaslak, nem ez köszön vissza.
Mit gondolsz?

Vagy nagyobb tételben tyúkok és tojás?
Vagy a húshasznú lehet ami hosszabb távon kifizetődik?

Lehet a gombhoz keresem a kabátot, mondd, mondjátok nyugodtan, de addig nem tudok területet, istállót, földet keresni, amíg nem tudom, hogy mi lenne az, amit szeretnénk a párommal...

Nem az a lényeg, hogy minél nagyobb legyen a profit, hanem az, hogy egy család megéljen belőle... plusz egy önfenntartó rendszerhez közelítsen.
Vagy ez már álom?

#931 Bán Zsolt
2012-05-07 19:31:17

M32-L34-XL36 heti 2-3ezres tételben.

#930 ..MZ/X..
2012-05-07 17:27:31

Válasz #926. hozzászólásra

30-35 Ft mérettől függően.smile angry
Pennyben akciózva 32 Ftsmile karatekasmile thumbdown

#929 ..MZ/X..
2012-05-07 17:26:14

Válasz #924. hozzászólásra

Nálam sajna nem egyszer volt olyan, mikor otthagyta. Persze vannak olyan kitartó kotlósok is akik amíg 1 tojás is van alattuk addig le nem másznak a fészekről.smile thumbupcool

A gyöngyös is ugyan annyira kel mint a kacsasmile wink
Amúgy nem szignifikáns a különbség amit keltetéskor igényelnek a két faj tojásai.
Nálam keltetőgépben is egyszerre voltak keltetve tyúk, kacsa, gyöngyös meg egy kis pulyka. Igaz időzítve, mert a tyúk tojások később kerültek be. Így egyszerre történt a kelés. Vegyes vágotthoz képest elég jó kelési eredménnyel. No meg a gép sem fél töltettel ment.smile pimp
A magyar tyúkjaimat meg rugdosom le a fészekről.smile aikido Keltetőben keltetek, nem jó ha elül. Így is minden évben van pár darab ami beköltözik a kazalba.smile angry

#928 ..MZ/X..
2012-05-07 17:07:57

Válasz #923. hozzászólásra

Szia!

Nem igen szoktam játszani, nincs rá idő. Gép elé is olyankor kerülök mikor valami szünet van a melóban, vagy éppen telefonról netezek.smile wacko

Ha kérdésed van nyugodtan felteheted ide a fórumra. Van itt nálam okosabb, tapasztaltabb kolléga is. Amire meg tudok, arra szívesen válaszolok.smile wink
Pár dolgot kipróbáltam már, keresem a lehetőséget. Pár éve vettem át a gazdaságot az öregeméktől, azóta okosodom hol a más, hol a saját káromon. Szerencsére eddig szépen megfontoltan sikerült is fejlődni, nem lőttem mindig nagyon mellésmile lol

Nincs profilkép
#927 Keksz007
2012-05-07 14:27:04

Nem megy már sajnos 40 be :(

35-38 ft ért adom piacon én!

Szerintem felvásárlók már csak 30 körül adnak érte de ezt Bán Zsolt tudja neki vannak jobban ismeretségei :)

#926 Pici
2012-05-07 14:11:09

ki hogy áll a tojás árral? 40 ft ért már alig akarják veszegetni! közeli boltban 33 ft ért van már! persze kisebb méret ! én még 40 ért adom!

Nincs profilkép
#925 Pana
2012-05-07 13:14:43

Nálam okosabb emberektől kérdeznémsmile smile
Ugye ketrecesnél és mélyamosnál egyfolytában attól kell rettegni, nehogy egér vagy valami bevigye a szalmonellát vagy más betegséget.
Ezt szabadtartásosnál és bionál hogy oldják meg?
ha be is van fedve dróttal akkor is eshet oda madárürülég vadmadaraktól és már ott is a betegség.
vagy akkor nem lényeg mert bio?
Ez valahogy nem tiszta nekem.smile blink

Nincs profilkép
#924 Pana
2012-05-07 13:12:39

Én attól nem tartanék, hogy nem várja meg a tyúk a 28 napot, ha a kotlás elején ülteti el az ember akkor simán végigűli.
nekem volt olyan kotló ami két turnus gyöngyöst keltetett kis az 2x4 hét smile lol
Igaz a második csapatnak valamivel kisebb meleget tudott adni, ezért mondjuk nem 27-28 napra hanem 28-29-re keltek ki.
Tyúkkal ismerősöm sokszor keltetett kacsát, ha jó a tojás általában azzal sincs gond.smile smile

Nincs profilkép
#923 Cassus
2012-05-07 13:12:00

Válasz #902. hozzászólásra

Először nem ide való kérdés, de ha már itt vagyoksmile whistling
Te vagy aki a gal6 online játékon is nyomult?

Az ide való:
Most kezdek gazdálkodásban gondolkodni. Felmérem, számolgatok. Szervasmarhától, kacsán át, egészen a fürjekig... Pár hozzászólásodból többet tanultam, mint az eddig összes infóból, amit neten szedtem össze smile confused
Segítenél ONLINE (személyesen) is?

Csak kérdéseim lennének, szeretném tudni, hogy mibe fogok belevágni smile blushing

Előre is köszönöm!

#922 ..MZ/X..
2012-05-07 12:11:13

Válasz #920. hozzászólásra

Szia!

A kacsa sajnos nem biztos, hogy jól ki fog kelni.smile unsure
Egyrészt a kotlós lehet, hogy ott fogja hagyni a tojásokat, mert a csibe 20-22 napra kel, a kacsa pedig egy héttel később, 26-28 napra. Másrészt egy kicsivel magasabb páratartalmat igényelnek.
Ha esetleg leszáll róluk a kotlós akkor tedd át a tojásokat olyan kotlós alá amelyik kicsit később ült el.smile wink
Ha szerencsétek lesz és jó a kotlós akkor még kiskacsa is lesz belőlüksmile thumbupcoolsmile thumbupcool

#921 ..MZ/X..
2012-05-07 12:02:25

Válasz #912. hozzászólásra

Nem kell nekik semmi különleges kezelés, ha a baromfi állományod amúgy egészséges és nem cserélgeted őket rendszeresen idegen helyről.
Az ősök kamilla teát itattak az első héten a kicsikkel, ez jó hasmenés ellen. Újabban a különböző vitamin készítmények a sláger. Az almaecet és a sima ecet is jó.
ITT egy vakcinázási program.smile wink

Nincs profilkép
#920 .Melcsi.
2012-05-07 11:46:53

Válasz #919. hozzászólásra
Helósmile rolleyes
Nos, kakasok levágva, a fehéret meghagytuksmile tonguep
Három tyúkot már elültettünk, egyik alatt kacsatojás van, a másik kettő alatt tyúk tojásoksmile rolleyes
15db-ot tettem alájuk....elsőre ennyivel próbálkozunksmile rolleyes
Majd még holnap reggel csatlakozik hozzájuk egy kotlós, aztán a többit meglátjuksmile rolleyes
Remélem sikerül!smile biggrin

#919 ..MZ/X..
2012-05-07 11:28:35

Válasz #906. hozzászólásra

Simán jó lehet. Háztájiban a legolcsóbb, legegyszerűbb módszer.
Főleg, ha az elült kotlósok alá pakolsz be tojást, hogy ne csak 5-10-en csücsüljön. Egy szép méretesebb tyúkocska alá 20-22 tojást simán be lehet tenni. Ha nincs tápanyaghiány és egyéb probléma akkor szinte mind kikel.
Ajánlom ilyenre amúgy a hagyományos magyar tanyasi tyúkokat. Azok kotlanak ha kell ha nem.smile lol

Öreganyám borítókosárral "bírta rá" a pipit, hogy szépen elüljön. No meg míg alatta volt a kotlós addig nem mászkáltak el.smile pimp

#918 ..MZ/X..
2012-05-07 11:11:41

Válasz #903. hozzászólásra

Nagy létszám alatt ezer darabos állományokra gondoltam.
Nekem a fő felvevőm egy budapesti bolt/étterem beszállító volt, a nagy részét a tojásoknak neki szállítottam be, a többi apránként fogyott el. Valamennyi vágott fürjet is el tudott adni. Az utolsó turnust tavaly a kutyáknak főztem meg mert egyszerűen nem lehetett eladni, vagyis olcsóbban vették volna mint amennyiért a kutyatápot veszem.smile angry
Nem tudom, hogy hogyan működik, ki küldi a gyűjtő kocsit. Ennyire nagyban soha nem csináltam, mert nem találtam rá épkézláb piacot.smile closedeyes
Így is azért érte meg, mert magamnak állítottam elő mindent. Takarmányom van, a tojó alapanyagot pedig úgy keltettem.
Igazából próba volt, hátha beválik és akkor lehetne nagyobban csinálni. Működött kb 2-3 évig, visszahozta a befektetett pénzt, meg talán egy kis haszon is volt rajta, de fejlődni sajnos nem tudtam.smile sad

#917 Pici
2012-05-06 20:37:31

Válasz #915. hozzászólásra

nincs ráncos tojás, valami vitamin hiányra gondolok de az a furcsa hogy akkor pusztult el mindig 1 amikor ujra elkezdtem nekik adni az almaecetet! mert 2 hetente kb igy valahogy vizbe adagolom nekik! parazitát nem látok kajába elméletileg eddig is azt kapják amit kaptak szoval meleg lehet esetleg.... tanácstalan vagyok mert semmi sem látszik rajtuk azon kivül hogy a tojórészük váladékos!

Nincs profilkép
#916 vitto
2012-05-06 11:41:12

Válasz #915. hozzászólásra

Nálam akkor volt ráncos héjú a tojás, mikor a kitojt tyúkok amiket vettem újra el kezdtek tojni. Akkor volt az első 1-2 tojás ráncos, ez természetes??

#915 Bán Zsolt
2012-05-05 23:22:02

Válasz #910. hozzászólásra

nincs ráncos héjjú tojás? mert ha igen akkor tojócső gyulladás lehet.

Nincs profilkép
#914 vitto
2012-05-05 22:55:21

Válasz #913. hozzászólásra

vagy fogod a kotlóst és megfürdeted, hogy átázzon a tolla, aztán mire megszárítgatja magát el is felejti, hogy ő kotlós is volt valaha!!!

de szerintem tegyél alá tojást, a legolcsóbb és legegyszerűbb keltetési mód!!! még a tojásforgatást se felejti el...smile thumbup

Nincs profilkép
#913 .Melcsi.
2012-05-05 21:03:20

Válasz #908. hozzászólásra
Akkor nálunk vmi van a levegőben, mert abból a kevés tyúkomból (kb. 30-35db van) most éppen 5 ült el....smile sweatdrop
egy elkezdte, a többi folytattasmile lol
egy tyúk alá már tettünk kacsatojást, csak most gondolkodunk, h lehet jó lenne a többit is munkába állítani.smile whistling

Nincs profilkép
#912 .Melcsi.
2012-05-05 21:00:07

Válasz #907. hozzászólásra
smile rolleyes
engem az érdekelne, h a csibék igényelnek e vmilyen különleges "kezelést", tehát kell e őket oltani, vagy gyógyszerezni?smile blink
Elvileg fel kell nőniük enélkül is, igaz?smile rolleyessmile tonguep

#911 parasztszingli
2012-05-05 20:53:45

Olyan szerencsém van, hogy kaptam egy igazi kotlóst 8 db 1 hetes csibével.
Semmi gondom nincs velük (remélem így is marad smile rolleyes ). Reggel kiengedem őket, este csak rájuk kell csuknom az ajtót. Az anyjuk vezetgeti, etetgeti őket és vigyáz rájuk. Van még 8 db kendermagos és 25 vegyes vörös, mindannyian 7 hetesek. Jaj, a 10 db húshibridet kifelejtettem..
Visszatérve a kotlósra, remélem, hogy a kicsik között több lesz a tojó és így talán 'kitermelik' a saját kiscsibéket smile whistling
Egyébként hihetetlenül édesek.. és úgy tűnik teljesen igénytelenek.
Amiért nem szokták szeretni a kotlósokat, az azért van, mert hosszú időre kiesik a 'tojás-termelésből'.
A szomszéd néni azt mondta, ha vezeti a kicsiket, akkor alig szabad neki enni adni, annál tovább van a kicsikkel..

#910 Pici
2012-05-05 20:32:27

már 3 ik tojótyukom pusztult el 1 honap alatt kb 2 hetente 1db, vedlettek kicsit de nem vettem vissza tölük semmit! almaecetet kaptak a vizbe! általában ugy döglik meg hogy a tojó kloákája van begyulladva vagy kidudorodva egyiknek tojás volt a seggébe!! illetve van 1 db véres tojásom is de nem az pusztult el! ezek mit jelenthetenk és miért ? és mit lehet tenni?

#909 colizoli
2012-05-05 17:59:37

Válasz #908. hozzászólásra

Éppen azon gondolkodtam, hogy már évek ota nincs kotlosunk, pedig minden évben nevelünk 150-200 csirkét amiböl 20-30 megmarad tojonak.smile confused

Nincs profilkép
#908 vitto
2012-05-05 17:42:05

A legjobb megoldás, ha sikerül olyan fajtát beszerezned, ami jól kotlik! Ismerőseimnek egyre kevesebb olyan tyúkja van, ami elkotlik. Napi 15perc alatt el lehet látni 5 kotlót, ami lehet 5x20 csibe.

#907 Bán Zsolt
2012-05-05 17:30:46

szomszéd család éves szükségletét kotlósokkal keltetik pedig vágnak vagy 200 csirkét

Nincs profilkép
#906 .Melcsi.
2012-05-05 17:12:18

Sziasztok!smile rolleyes
Az lenne a kérdésem, h érdemes e kotlóssal keltetni csibéket? Csak saját részre kellene.
Köszönömsmile rolleyes

Nincs profilkép
#905 Magyar kendermagos
2012-05-04 21:24:08

Jobb képek a kendermagosokról. Évi tojás termelés 180/tyúk, nálam van ami csak 140/év/tyúk, nekem az is jó ez a fajta háztájiba a legjobb!

Nincs profilkép
#904 Magyar kendermagos
2012-05-04 21:20:57

Én is becsuktam a boltot:-( A tojásért egy Magyar faszi adott 14 ft/db a vágó fürjért meg 200ft/db! Ő meg a sajátjait adta 500 ért! Volt vagy nekünk is 300 körül de lehet több is volt! Bár keveset ettek, mégsem érte meg! Főleg ilyen árakon!

Nincs profilkép
#903 Pana
2012-05-04 19:47:28

És az a nagy tétel mit takarna?
Neked a 300 tojó tojása is nekik ment?
Felvásárlón keresztül vagy közvetlen ők küldtek kocsit?
Vagy több 10 ezres minősülne nagytételben-nek?

#902 ..MZ/X..
2012-05-04 16:36:49

Válasz #898. hozzászólásra

Elviszik az olaszok ha nagy tételed van.
A tojásra a kereslet sajnos most visszaesett kicsit.
Korábban tartottam kb 300 tojót de becsukta a boltot aki felvásárolta tőlem. Újabb piacot pedig nem sikerült találni.smile sad
A letojt fürjeket pedig levágtuk és húsként értékesítettük.
Azóta le lett csökkentve az állomány, annyi van amit megeszünk és a közvetlen ismerősi kör elvisz. Meg néhány tenyészpár, mert vásárban el szokták vinni az előneveltet.

Nincs profilkép
#901 Pana
2012-05-04 13:23:00

Nézzétek mit leltem Elvtársak!smile lol

http://www.youtube.com/watch?v=ka128Xvnz24&feature=related

Ahogy nézem fele olyanok voltak az elvárások, szabályok és követelések a hatóságoktól mégis jó volt a népnek az a tojás is.
Most meg van a rosszabb minőségű tojás meg a rengeteg szabály...
Érdemes végignézni és olykor-olykor mosolyogni rajta smile smile

Nincs profilkép
#900 .Melcsi.
2012-05-04 10:44:22

Válasz #895. hozzászólásra
smile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol
Ti mindig csak a hasatokra tudtok gondolni!smile lol

Nincs profilkép
#899 .Melcsi.
2012-05-04 10:43:19

Válasz #893. hozzászólásra
smile rolleyes
kedves Zsoltismile biggrin
sajnálom levágni, olyan szééééééépsmile tonguep
aztán meg alig van rajta még mit enni!smile w00t
alig egy éves....
ahhoz, h egy páran jól lakjunk, mind a négy kakaskámat le kéne csapni....smile sweatdropsmile sweatdropsmile sweatdropsmile lol

Nincs profilkép
#898 Pana
2012-05-04 10:26:26

Üdv emberek!

Van valaki aki tudna nekem segíteni tojófürj ügyben?
Létezik valaki aki mondjuk felvásárolja?
Természetesen nagy tételben érdekelne a dologsmile biggrin
Illetve tippeket kérnék, hogy érdemes-e belevágni smile smile

Nincs profilkép
#897 Magyar kendermagos
2012-05-03 21:41:32

Válasz #896. hozzászólásra

Köszi!smile cowboy

évi 180db tojás/tyúk ez nem rossz!

Nincs profilkép
#896 KAC
2012-05-03 18:04:39

Válasz #894. hozzászólásra
Szia!SZÉPEK!Nekem is lessz valamilyen kendermagos kb.5 nap.Majd megmutatom.Üdv. KAC.

#895 ..MZ/X..
2012-05-03 15:05:45

Válasz #892. hozzászólásra

Bizony ám! Biztos vagyok benne, hogy jól érezné magát kabát nélkül egy szép piros, zománcozott jakuzziban. Persze a vízben legyen egy kis piros paprika, paradicsom, hagyma, cseresznye paprika stb... smile w00tsmile w00tsmile pimp
Jó kis kakaspöri nyammsmile droolsmile drool

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Meglepő eredményt hozott az európai gazdák között végzett felmérés?
Meglepő eredményt hozott az európai gazdák között végzett felmérés?
Többek között arról kérdezték őket, mennyire elégedettek a pénzügyi támogatás...
Michael Horsch: A következő hat hónapban kilőnek a terményárak
Michael Horsch: A következő hat hónapban kilőnek a terményárak
A Horsch alapító tulajdonosának véleményét kérdeztük több témában.
Massey Ferguson MF 152 Mp
Massey Ferguson MF 152 Mp

1.650.000 Ft

Cambridge henger simítóval
Cambridge henger simítóval

3.950.000 Ft

Nagy teljesítményű,  újszerű ágaprító
Nagy teljesítményű, újszerű ágaprító

1.890.000 Ft

Tömörítő henger
Tömörítő henger

270.000 Ft