Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma meló közbe hallgattuk a rádiót és beszéltek valamit (sajnos nem értettem mit mondanak olyan hang zavar volt nálunk) hogy támogatni akarja az állam a kistermelőket, többek közt az állat tartókat,zöldség termesztőket és a gyógynövény termesztőket....
Sajnos ennyit értettem belőle hát ha tud valaki róla valamit lehet nem is jó helyen érdeklődöm de a múltkor is olyan rendesek voltatok
csá!
mátol én is 40 ért adtam,de viszont ezek L-esek
és gyönörű a sárgája is.(Sano Bigegg premix)
nállunk a 50ft körül van az m-s-es csomagolt.
ráadásul a feleségem belenézett a dobozba,hát tiszta gané volt a tojás.nem értem miért nem lehet odafigyelni az alomra.
ehhez képest a miénk simán ér 60at.
cső!
csak az a gáz hogy az mind jérce tojás a műanyagos tartóban! mi meg ugye már majdnem xl es tojásokat árulunk és már ma én éreztem magam hülyének hogy 35 ft ért adjuk!
mindenki 50ft os tojásrol beszélt közbe meg 70 ft a tescoba!
Válasz #733. hozzászólásra
Szia! Hoztak tecsós műanyag 10-es tojástálcákat,az van ráírva, hogy: "430 g A tojás legkisebb nettó tömege".
Teljesen hülyítik a népet, a 15 librás tálcáikban még nem is látszik, hogy mekkorka.
ma bementem kistescoba itta közelbe! tojásárakat látva elborzadtam! legeslegolcsobb 47 ft műanyagtasakos tesco tojás a következő 30db os tescos M es méret 1599ft! azaz 53 ft! utána jött mélyalmos tojás 599ft! magyar farmer tojás 699ft/10db!
a héten adtam 35 ért itthon jövöhétre már szoltam hogy 40! és még olcsok is vagyunk!
hi!
jércét nem igazán tudok.
én zalaapátibol vettem legutobb,bábolnai tetra sl-t,
de napost(300ftdb),és magamnak neveltem.ugy néz ki bevállik.most 28 hetesek 90.7%nál járnak mélyalmon.
a lohmann nem olyan jó sztem.
a shévert is kerüld.
a hyline jó,csak érzékeny eléggé.
cső!
Aszód nekem messze van, neked ha jól láttam aránylag közel. Próbáld meg őket a tel: 06-70/520-8515 vagy 70/287- 3834. Van ismerősöm aki esküszik rájuk, évek óta innen vásárol 40-50 kettős hasznosításút
Szia feri
hello
vedletés:fényt visszaveszed napi 8 órára
a takarmányt 8-10 napig teljesen megvonod
(legalább 30%ot kell vesziteni a sulyábol
kb2kg rol 1.6 ra kell fogynia a pipinek)
vizellátás végig folyamatos.
ahogy elérték a kellő sulyveszteséget,
(kb10nap)onnantol teljes adag takarmány,de
csak kukoricadara.
a 28.naptol teljes adag tojótáp
fény 16 ora
én már többször vedlettem 4000-res állományt,de azt
kell mondjam ,jobban jársz friss jércékre áldozol inkább kicsit többet.gyakorlatilag nem értem el a 70 %-ot
a második ciklusban sosem.csá!
Sziasztok, hát felháborodva tapasztaltam máma a Magyar üzletlánc 70 forintos tojással jött elő...Pontosabban Budakeszin a CBA nevű magyar cég. Nem is értem miért csodálkoznak ha a mellette levő aldiba megveszem az xxxx 39 ft tojást....
Sziasztok szép napot:)
Teljesen új vagyok a fórumon és máris segítséget
kérnék.Szeretnék venni 200db letojt tyúkot
olyan 300-350ft-ig.Létezik még ilyen áron??
tudnátok segíteni??A másik kérdésem ,hogy
Brahma tyúkot10 db-ot és egy kakast tudna e valaki ajánlani? Pest megyében lakom így itt is keresem.
Válaszaitokat köszönöm . pettyeske
Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon! A segítségeteket szeretném kérni. A hét végére elkészül a tyúkoknak szánt hely, és szeretnék beszerezni kb 6 db (nem több) tojóhibridet. (Jércét vagy nem lestrapált tyúkot) Fóton lakom, tavaly a Kamarás Kft-től vettünk egy éves tyúkokat, szuperül beváltak, idén nem lehet őket elérni, lehet, hogy bezártak!?
Mit ajánlotok? Nem szeretném az egész országot keresztül utazni 6 tyúkért :) Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!
Zita
Van direkt folyékony Calcium amit vízbe lehet adagolni.
www.hema.hu pl itt náluk is van Calcium Columba néven. Nem kell megijedni hogy galamb van a flakonon!! :)
Üdv. minden csirkefogónak!
Tapasztalt kollégák tanácsára lenne szükségem!(nem pedig "nekem nincs, de úgy hallottam..." típusú hozzászólásokra.)
Van kb.:100db tanyasi kapirgálós tyúkom, de szétszednek a tojásért. Venni akarok vagy kétszázat még de nem tudom milyet. Lenne 350-ért éves kitojt, (koplaltatás, újraindítás, és még egy év), vagy vegyek inkább tojójércét. A tartástechnológiám sosem lesz intenzív, zárt nagy udvar sok napfény és fű + hűvös tyúkól tojóládákkal. Mi lenne ésszerűbb?
vagy vegyél por formában futor néven! vagy ha nem rég lett elébük téve akkor várjál vele még mert nekem a jércéknél is ez volt de kell nekik egy két hét mire el kezdik eszegetni én is grittet keverek nekik a kajába bele nem külön teszem! az is segit
Sziasztok, egy kis segítség kellene!
Azt vettem észre hogy a tyúkjaim némelyike, teljesen lágy héjú tojásokat tojnak, vagy egyáltalán nincs héja a tojásnak! A mészkőgritt állandóan előttük van, de nem igazán csipegetik! Arra gondoltam hogy a vizükbe tennék mészkőgrittet, hogy biztosan bemenjen nekik a megfelelő mennyiség, szerintetek ez így jó lenne?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv: Tamás
Szerintem még mindig 50 tojó tyúk lehet személyeként.
83/2005. (IX. 17.) FVM-EüM-GKM együttes rendelet
a helyi piacon értékesített tojások jelöléséről
Az élelmiszerekről szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-a (3) bekezdésének a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeljük el:
1. § (1) A gazdaságában legfeljebb 50 tojótyúkot tartó termelőnek az általa termelt és a termelési régión belül működő helyi piacon értékesített tojáson nem kell feltüntetnie a tojásra vonatkozó egyes forgalmazási előírásokról szóló 1907/90/EGK rendelet 7. cikke (1) bekezdésének a) pontjában szereplő, a termelő megkülönböztető számát tartalmazó és a meghatározott termelési eljárást engedélyező kódot, ha a termelt tojásokat kizárólag a termelési régión belül működő helyi piacon értékesíti, és az értékesítés helyén feltünteti a gazdasága nevét és címét.
(2) Termelési régión belül működő helyi piac a termelő gazdaságának székhelye szerinti megyében, ideértve a fővárost is (a továbbiakban együtt: megye), illetve az azzal szomszédos megyékben működő, a vásárokról és a piacokról szóló 35/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet 1. §-a (3) bekezdésének b) pontja szerinti piac.
2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 3. napon lép hatályba.
3. § Ez a rendelet a tojásra vonatkozó egyes forgalmazási előírásokról szóló 1907/90/EGK rendeletnek a tojások jelölésére vonatkozó módosításáról szóló, 2005. június 21-i 1039/2005/EK tanácsi rendelet végrehajtásához szükséges rendelkezéseket állapítja meg.
A 74/2003-as fvm rendelet a múltkor még az 50 tyúknál többet tartókra vonatkozott, most viszont 350 db-ra vonatkozik. Akkor most 350 db tyúk alatt nem kell bejelenteni? 349 db tyúkot simán lehet tartani őstermelőivel és a tojásukat árulni?
Mert pl akinek volt 3000 db tyúkja ketrecben, de nem tudott a feljavított ketrecekre átálni, bezárták vagy a család tagjai tartnak 349 db tyúkot fejenként őstermelői igazolvánnyal.
Üdvözlök minden fórumozót!
szeretném megkérdezni azokat a fórumozó társakat akik jártasak a tojó tyúk tartásában, hogy melyek azok a fajták amelyeket a háztáji tartásban akár ketreces vagy mély almos tartási módban ajánlott tartani?úgy 50 -100 db tyúkra gondolok!!
szeretném megkérdezni, hogy a ketreces tartás előnyét- ill. hátrányát a mély almossal szemben!!
Hogyan kezdjen neki az a kezdő aki még soha nem foglalkozott ezzel,
mennyi takarmány szükséges??
mennyi tojáshozamra számíthat/ hónap?/
melyik az alkalmasabb fajta csirke ami a kis háztáji körülmények között jó hatásfokkal termelékeny??
előre is megköszönném a válaszokat!
üdv hp.
3044 hozzászólás
Válasz #743. hozzászólásra
ez most komoly hogy 25 ft ért akarsz venni tojást? legalábbis a hirdetésedbe ez van! tőlem vihetsz heti 650db körül de 50ft ért
Hali.Eladó tojást keresnék jó áron.Nagy mennyiség kellene.Ha van valakinek plusza írhat mailt.
tugyi.laszlo@freemail.hu
M-L méret.Írjatok árat is.
Válasz #738. hozzászólásra
max megáll az emelkedés a kereslet csökkenése miatt.
bár már erre a hétre sem mondtak 4-5 forintos emelkedést esetleg 1-2
Amúgy szép estét!
Ma meló közbe hallgattuk a rádiót és beszéltek valamit (sajnos nem értettem mit mondanak olyan hang zavar volt nálunk) hogy támogatni akarja az állam a kistermelőket, többek közt az állat tartókat,zöldség termesztőket és a gyógynövény termesztőket....
Sajnos ennyit értettem belőle hát ha tud valaki róla valamit lehet nem is jó helyen érdeklődöm de a múltkor is olyan rendesek voltatok
Válasz #735. hozzászólásra
70 ft ???? azt a kur.. hétszentségit.....
Ma a Bp-i nagybanin 42ft a tojás ára
Válasz #737. hozzászólásra
de még mindig van itt egy zöldséges aki árul tojást 38 ft ért! az még valahogy nem stimmel!
szerinted mi várható husvét után? visszaesik 30ft ra ? vagy marad 50 felett?
ez próbáltam már rég óta megértetni
csá!
mátol én is 40 ért adtam,de viszont ezek L-esek
és gyönörű a sárgája is.(Sano Bigegg premix)
nállunk a 50ft körül van az m-s-es csomagolt.
ráadásul a feleségem belenézett a dobozba,hát tiszta gané volt a tojás.nem értem miért nem lehet odafigyelni az alomra.
ehhez képest a miénk simán ér 60at.
cső!
Válasz #734. hozzászólásra
csak az a gáz hogy az mind jérce tojás a műanyagos tartóban! mi meg ugye már majdnem xl es tojásokat árulunk és már ma én éreztem magam hülyének hogy 35 ft ért adjuk!
mindenki 50ft os tojásrol beszélt közbe meg 70 ft a tescoba!
Szia! Hoztak tecsós műanyag 10-es tojástálcákat,az van ráírva, hogy: "430 g A tojás legkisebb nettó tömege".
Teljesen hülyítik a népet, a 15 librás tálcáikban még nem is látszik, hogy mekkorka.
ma bementem kistescoba itta közelbe! tojásárakat látva elborzadtam! legeslegolcsobb 47 ft műanyagtasakos tesco tojás a következő 30db os tescos M es méret 1599ft! azaz 53 ft! utána jött mélyalmos tojás 599ft! magyar farmer tojás 699ft/10db!
a héten adtam 35 ért itthon jövöhétre már szoltam hogy 40! és még olcsok is vagyunk!
Válasz #723. hozzászólásra
Kacsa, liba, csirke előnevelt, vágnivaló. Szóval mindent.
Kedves tojástermelők!
Tojást vásárolnék Tiszaújváros -Miskolc -Kazincbarcika vonalon.
Heti 1-2000 db tojás érdekelne.
Ajánlatokat, mennyiség és ár megjelölésével a :
dewdew198152@gmail.com e-amilra várok.
Válasz #632. hozzászólásra
Üdvözlök mindenkit a fórumon!
Elkeltek a ketrecek amiket itt hirdettem.
Köszönöm!
Üdvözlettel.:Krisztián 28
hi!
jércét nem igazán tudok.
én zalaapátibol vettem legutobb,bábolnai tetra sl-t,
de napost(300ftdb),és magamnak neveltem.ugy néz ki bevállik.most 28 hetesek 90.7%nál járnak mélyalmon.
a lohmann nem olyan jó sztem.
a shévert is kerüld.
a hyline jó,csak érzékeny eléggé.
cső!
Válasz #727. hozzászólásra
Na így:
Sexing chicks :D
Válasz #725. hozzászólásra
Hát így, Mike Rowe megmutatja, persze kicsi kínai segítségével....
http://www.youtube.com/watch?v=1tmEO9xRqvo
Válasz #725. hozzászólásra
Szólsz egy ferdeszeműnek,a japánok állítólag a kloákájukról 99%-al válogatják.
Sziasztok, honnan tudom megállapitani hogy a kikelt csibék közt melyik a kakas és melyik a tyúk??
Köszi az infót!
Tojójércét honnan érdemes, és milyen árban van?
Válasz #722. hozzászólásra
Köszönöm, felhívom őket! Kik ezek, mit árulnak?
Válasz #713. hozzászólásra
Aszód nekem messze van, neked ha jól láttam aránylag közel. Próbáld meg őket a tel: 06-70/520-8515 vagy 70/287- 3834. Van ismerősöm aki esküszik rájuk, évek óta innen vásárol 40-50 kettős hasznosításút
Szia feri
hello
vedletés:fényt visszaveszed napi 8 órára
a takarmányt 8-10 napig teljesen megvonod
(legalább 30%ot kell vesziteni a sulyábol
kb2kg rol 1.6 ra kell fogynia a pipinek)
vizellátás végig folyamatos.
ahogy elérték a kellő sulyveszteséget,
(kb10nap)onnantol teljes adag takarmány,de
csak kukoricadara.
a 28.naptol teljes adag tojótáp
fény 16 ora
én már többször vedlettem 4000-res állományt,de azt
kell mondjam ,jobban jársz friss jércékre áldozol inkább kicsit többet.gyakorlatilag nem értem el a 70 %-ot
a második ciklusban sosem.csá!
Sziasztok, hát felháborodva tapasztaltam máma a Magyar üzletlánc 70 forintos tojással jött elő...Pontosabban Budakeszin a CBA nevű magyar cég. Nem is értem miért csodálkoznak ha a mellette levő aldiba megveszem az xxxx 39 ft tojást....
Válasz #718. hozzászólásra
google ba keress rá ott találsz róla sok mindent!
Kitojt tyúk újraindításáról tud-e valaki tuti infót? (koplaltatás, vedlés stb.) Pontosan hogy kell csinálni?
Válasz #714. hozzászólásra
Kerekegyházán most van 320ért de húsvét után többen kivágják akkor biztos lesz 250ért
Köszi, körülnéztem, de friss hirdetés szinte sehol nincs. Azért köszönöm! üdv: Zita
itt néz köröl
http://www.agroinform.com/search?module=apro&mit=toj%F3tyuk&order=created+DESC
Sziasztok szép napot:)
Teljesen új vagyok a fórumon és máris segítséget
kérnék.Szeretnék venni 200db letojt tyúkot
olyan 300-350ft-ig.Létezik még ilyen áron??
tudnátok segíteni??A másik kérdésem ,hogy
Brahma tyúkot10 db-ot és egy kakast tudna e valaki ajánlani? Pest megyében lakom így itt is keresem.
Válaszaitokat köszönöm . pettyeske
Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon! A segítségeteket szeretném kérni. A hét végére elkészül a tyúkoknak szánt hely, és szeretnék beszerezni kb 6 db (nem több) tojóhibridet. (Jércét vagy nem lestrapált tyúkot) Fóton lakom, tavaly a Kamarás Kft-től vettünk egy éves tyúkokat, szuperül beváltak, idén nem lehet őket elérni, lehet, hogy bezártak!?
Mit ajánlotok? Nem szeretném az egész országot keresztül utazni 6 tyúkért :) Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!
Zita
Köszönöm a segítségeteket!
Válasz #708. hozzászólásra
ennyi
Válasz #705. hozzászólásra
Calgophos
Van direkt folyékony Calcium amit vízbe lehet adagolni.
www.hema.hu pl itt náluk is van Calcium Columba néven. Nem kell megijedni hogy galamb van a flakonon!! :)
Válasz #707. hozzászólásra
ha van pénzed, akkor vegyél fiatalt
Üdv. minden csirkefogónak!
Tapasztalt kollégák tanácsára lenne szükségem!(nem pedig "nekem nincs, de úgy hallottam..." típusú hozzászólásokra.)
Van kb.:100db tanyasi kapirgálós tyúkom, de szétszednek a tojásért. Venni akarok vagy kétszázat még de nem tudom milyet. Lenne 350-ért éves kitojt, (koplaltatás, újraindítás, és még egy év), vagy vegyek inkább tojójércét. A tartástechnológiám sosem lesz intenzív, zárt nagy udvar sok napfény és fű + hűvös tyúkól tojóládákkal. Mi lenne ésszerűbb?
vagy vegyél por formában futor néven! vagy ha nem rég lett elébük téve akkor várjál vele még mert nekem a jércéknél is ez volt de kell nekik egy két hét mire el kezdik eszegetni én is grittet keverek nekik a kajába bele nem külön teszem! az is segit
Sziasztok, egy kis segítség kellene!
Azt vettem észre hogy a tyúkjaim némelyike, teljesen lágy héjú tojásokat tojnak, vagy egyáltalán nincs héja a tojásnak! A mészkőgritt állandóan előttük van, de nem igazán csipegetik! Arra gondoltam hogy a vizükbe tennék mészkőgrittet, hogy biztosan bemenjen nekik a megfelelő mennyiség, szerintetek ez így jó lenne?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Válasz #703. hozzászólásra
Szerintem még mindig 50 tojó tyúk lehet személyeként.
83/2005. (IX. 17.) FVM-EüM-GKM együttes rendelet
a helyi piacon értékesített tojások jelöléséről
Az élelmiszerekről szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-a (3) bekezdésének a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeljük el:
1. § (1) A gazdaságában legfeljebb 50 tojótyúkot tartó termelőnek az általa termelt és a termelési régión belül működő helyi piacon értékesített tojáson nem kell feltüntetnie a tojásra vonatkozó egyes forgalmazási előírásokról szóló 1907/90/EGK rendelet 7. cikke (1) bekezdésének a) pontjában szereplő, a termelő megkülönböztető számát tartalmazó és a meghatározott termelési eljárást engedélyező kódot, ha a termelt tojásokat kizárólag a termelési régión belül működő helyi piacon értékesíti, és az értékesítés helyén feltünteti a gazdasága nevét és címét.
(2) Termelési régión belül működő helyi piac a termelő gazdaságának székhelye szerinti megyében, ideértve a fővárost is (a továbbiakban együtt: megye), illetve az azzal szomszédos megyékben működő, a vásárokról és a piacokról szóló 35/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet 1. §-a (3) bekezdésének b) pontja szerinti piac.
2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 3. napon lép hatályba.
3. § Ez a rendelet a tojásra vonatkozó egyes forgalmazási előírásokról szóló 1907/90/EGK rendeletnek a tojások jelölésére vonatkozó módosításáról szóló, 2005. június 21-i 1039/2005/EK tanácsi rendelet végrehajtásához szükséges rendelkezéseket állapítja meg.
A 74/2003-as fvm rendelet a múltkor még az 50 tyúknál többet tartókra vonatkozott, most viszont 350 db-ra vonatkozik. Akkor most 350 db tyúk alatt nem kell bejelenteni? 349 db tyúkot simán lehet tartani őstermelőivel és a tojásukat árulni?
Mert pl akinek volt 3000 db tyúkja ketrecben, de nem tudott a feljavított ketrecekre átálni, bezárták vagy a család tagjai tartnak 349 db tyúkot fejenként őstermelői igazolvánnyal.
Üdvözlök minden fórumozót!
szeretném megkérdezni azokat a fórumozó társakat akik jártasak a tojó tyúk tartásában, hogy melyek azok a fajták amelyeket a háztáji tartásban akár ketreces vagy mély almos tartási módban ajánlott tartani?úgy 50 -100 db tyúkra gondolok!!
szeretném megkérdezni, hogy a ketreces tartás előnyét- ill. hátrányát a mély almossal szemben!!
Hogyan kezdjen neki az a kezdő aki még soha nem foglalkozott ezzel,
mennyi takarmány szükséges??
mennyi tojáshozamra számíthat/ hónap?/
melyik az alkalmasabb fajta csirke ami a kis háztáji körülmények között jó hatásfokkal termelékeny??
előre is megköszönném a válaszokat!
üdv hp.
Moderálási elveink miatt törölve.
Adorex (20695)
2012-03-04 18:24:22
Válasz #695. hozzászólásra
jól tudom hogy mit kérdeztél
Válasz #694. hozzászólásra
Ha visszanézel,nem én kérdeztem...