Hirdetés
Fórum
Tojótyúk tenyésztés, tartás és a tojás eladása
Létrehozta: AgroManó65 , 2009-12-22 12:52:27
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Direktvetés, no-till. új
- Co2 hegesztő vagy Dinamó-hegesztő melyik jobb mezőgazdasági gép javításához? új
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Kukorica vetőmagok új
- Landini traktorok új
- Földhasználati jog, lehet csalni? új
3044 hozzászólás
Válasz #587. hozzászólásra
Helló a tyúk magyar fordított neve
ZÖLD ALKALMI.
A fajta neve Araucana. Több infó
A németek grünlegerje aracuana és tojóhibrid keresztezése. Az első keresztezésben megmarad a tojás színe és több tojás van tőle.
Leginkább díszbaromfisok között kellene keresgélni. Rákeresel és találsz elég eladó fajtatiszta tyúkot, kakast. Még válogathatsz is köztük
Válasz #591. hozzászólásra
Rendben.25 db keltettek nem sokára.Tudsz magyar csibét?
Válasz #590. hozzászólásra
értem köszi.
ha tudsz szerezni, akkor szólj légyszi!Vagy ha lesz nálad csibe.
Válasz #589. hozzászólásra
Egy ismerősömtől kaptuk 10 db tojást 3 éve.Abból kikelt 6 db.1 tyúk 2 tyúk volt benne a többi kakas volt.1 levágtuk mert megsántult a másikat meghagytuk
Válasz #588. hozzászólásra
honnan szerezted??
Nekem van 1 db.Most akarom feltenyészteni öket.Ez is zöld tojást tojik.Keverék.
Sziasztok!!!
olyan tyúkot keresek, aminek a neve németül :Grünleger, és zöld tojása van. Tudtok ebben segiteni??
Üdv.
50-100 tojótyúknak ketrecet keresek!!
hpsityu@gmail.com
Üdv.
50-100 tojótyúknak ketrecet keresek!!smile confused
hpsityu@gmail.com
Válasz #583. hozzászólásra
Azt sajna nem tudok...
Válasz #582. hozzászólásra
az van nekem is köszönöm!! 10 db-os tartó kellne !!!
Válasz #581. hozzászólásra
Csak használt tálcát tudok
sziasztok! tudnátok nekem segiteni? használt, olcsó 10 db-os tojástartókra lenne szükségem! kb 500 db-ra! honnan tudnám beszerezni?? köszi előre is!
Válasz #579. hozzászólásra
Szerintem jó ha van a háznál! Nekünk is van 10 és nem is kell vennünk, meg van még mikor el is kell adnunk ha belelendülnek. Ha úgy van kiöregedtek akkor meg le kell vágni őket
Sziasztok!
Gondolkodok pár tojótyúk beállításán.Szerintetek megérné most hogy sokan csiripelik hogy milyen drága lesz a tojás a sok szigorítás miatt?
Válasz #577. hozzászólásra
Hát nekem ez is nagy segítség!Nagyon szépen köszönöm!
Válasz #576. hozzászólásra
szerintem csak állatjólétit tudsz felvenni a vízre meg a takarmányra.
helló!Tyúktartással kapcsolatban lenne,rengeteg kérdésem!Tudna nekem segíteni vki??????????,Szeretném őket úgy tartani,hogy vmilyen támogatást is igénybe tudjak venni!Húshibribre gondoltam és ezt eladni?!Hát előre is köszönöm ha valaki ajálnkozna segíteni!!!
Üdv.
50-100 tojótyúknak ketrecet keresek!!smile confused
hpsityu@gmail.com
Üdv.
50-100 tojótyúknak ketrecet keresek!!
És 100db tyúknak hány tojófészek kell és ezt falra vagy a földre kell tenni?
Válasz #571. hozzászólásra
Tojóházban mélyalmon 7-8 db/m2
Mélyalmosan m2-enként hány tojótyúkot lehet tartani?
Az a szabály mikor lesz bevezetve hogy aki feltör egy tojást azt elítélik gyilkosságért? Mert ha állatkínzás ketrecben tojatni egy tyúkot akkor mekkora szemétség ha nem is hagyjuk megszületni....
Beteg ez a törvénykezés , úgy ahogy van.
!
Válasz #566. hozzászólásra
hehe
Sziasztok, ezt találtam!
Válasz #564. hozzászólásra
Én is azt hittem de nem :D Nyilatkozni kell róla hogy te kistermelőként szeretnél árusítani és nyílván tartást kell vezetni :) Bár nem kell ott mindent be vallani szerintem.
Arról valakinek van valami infója, hogy milyen tartásmódban milyen feltételeknek kellene megfelelni?
Ami elsősorban érdekel az az ökológiai (0), szabad (1), mélyalmos (2) tartásmód.
Van ezekről valami iromány ami összefoglalja a kritériumokat?
Válasz #562. hozzászólásra
kistermelő az nem őstermelő???
Válasz #562. hozzászólásra
Kacifántos ez a magyar törvény elég ki igazodni rajta sokszor
Sziasztok, kistermelőnek 500db/hét, az őstermelőnek pedig 360db/hét, én úgy tudom, mert ugye a kistermelő, az nem őstermelő!
Válasz #560. hozzászólásra
"12.Tojás értékesítése heti 500 db évi 20 000 db"
Ez számít kis termelőnek.
Válasz #559. hozzászólásra
na ezt jó tudni akkor most melyik az igaz???350db vagy 500
Válasz #558. hozzászólásra
Ja a link
http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1000052.FVM
Szép estét !
Ma voltam a főállatorvosunkhoz hál isten igen korekt ember és felvilágosított rendesen és mondta az alábbi rendeletet olvassam el és ha van kérdésem még nyugotan keresem még fel. Egy előre kis termelőként fogok működni mig bele nem jövök mindenbe aztán a 360 db tojás az nem annyi hanem heti 500 db. Akit érdekel olvassa el :)
Válasz #556. hozzászólásra
nekünk van kb 10 így télidőbe 5 tojás per nap nyáron pedig 10 körül
szeretník én is tolyotikokat vönni,20-30-at.
Áz úságban hirdettek 350 forintér darabjat.
mit gondólnak aforumtarsak érdemes lenne belevagni?
Helyünk van raérünk hátha megtermelnénk a tojast magunknak.
Mi atapasztalat mennyit tojnak az ilyen leselejtezett tikok?
Válasz #554. hozzászólásra
Köszönöm szépen a tanácsokat utána nézek alaposan. Megint csak az uborka jut eszembe róla mikor kezdtem halvány lila gőzöm sem volt róla mit kell csinálni aztán bele jöttem azóta Romániába jártam ki tanácsot adni.
Itt kérdezném meg hogy valaki esetleg nem-e tud valakit vagy éppenséggel mondjuk céget SZSZB Fehérgyarmat környékén hogy meg tudjam lssni hogy is müködik az egész?
Válasz #540. hozzászólásra
"Kérek bárkit aki tud okasat mondani vagy aki tud valami oldalt mondani ahol mindenről tudok olvasni azt kérném jelezze és nagyon szépen meg köszönöm neki a segítséget."
A Google-ba írd be, hogy miről szeretnél többet tudni.
Balmazújvároson van olyan, aki tanyán mélyalmosan neveli, a másik ketrecbe.
Én a mélyalmaossal kezdeném a helyedbe.
Menj és beszélj termelőkkel. Más kárán tanul az okos.
Szakamberrel időnként nézesd meg az állományt. Kezdetben Te csak nézed, de nem látod.
Mindent meg kell tanulni.
Válasz #544. hozzászólásra
Itt is lenne a "házi tojásra" kereslet csak itt a faluba a háznál nem fér el 50, 10 van az ólba így jól el is férnek. A tanyán meg nem merek belefogni mert félek hogy az afromagyarok vagy a tapadóskezű magyarok éjszakánként rájárnának Amúgy simán lehetne csinálni, nem sok idő kellene hozzá és kereslet is lenne rá...
Kossuth rádión délelőttben a tyúktartásról, eu-s szabályozásról, a jövőről lesz szó.. ha érdekel valakit..
Aszem sikerült köszi Pici :)
Válasz #549. hozzászólásra
ha a képet feltöltötted akkor a kép bal oldalán beilleszt gombot meg kell nyomni ! hogy betegye !!!
Na így jó lesz szerintem :)
Válasz #547. hozzászólásra
Nem tudom jól linkeltem a képet? :
háhá téliesítve vannak a lányok
Jézusom!!! Nem értem ezt az országot ha hivatalos akarsz lenni megölnek érte.(nem rátok értem hanem a drága kormányunkra). Akkor ki lövöm a hivatalosságot és csinálom feketén.
Ez nem ide tartozik csak ez jutott eszembe róla én eddig jövedelem kiegészítésként uborka termesztéssel foglalkoztam első évekbe jó volt jó kis haszonnal zártam
Aztán tavaly meg ölték ezt a piacot is. A drága unió bácsi kitalálta hogy nem lehet ám bármivel permetezni majd ők egy író asztalnál ki találják hogy mivel "harcoljunk" a betegségek ellen. És volt egy pont amikor ki akadtam egy egyszerű méregről beszélünk (atka,poloska,levéltetű) 20 deka valami 18 ezer párszáz forintvolt belőle. Próbáltam emelni a dozist csináltam így is meg úgy is de szart sem ért.
És csinálj bármit is hivatalosan....
Azért köszönöm a válaszokat de igy sem beszéltetek le róla
Válasz #544. hozzászólásra
értem ! köszi a felvilágosítást!