Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Claas Lexion vélemények új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Szántóföld árak Magyarországon új
- MTZ orbitosra alakítása új
- RS-09 eszközhordozó új
- Alkatrész új
- Használtgép-piac új
- Hamisított kínai láncfűrész és egyéb minden láncfűrész új
- Használt szántóföldi permetező új
309 hozzászólás
Esetleg Pledge? Valaki használta már?
Üdv Mindenkinek. A kérdésem Affalon Dispersion-ból illetve a Dual Gold ból mekkora dózissal kell menni orage típusnál?
Válasz belorus #205. hozzászólásáraIzre jo volt, tarolas egeszen addig birta nalam a foliaban mig a januari fagyok miatt a "fagymentes" helyem megadta magat. Termesatlagra nem logott ki a tobbi fajta kozul.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni vecsési indás tök termesztéssel kapcsolatban.
1: vetés ideje és módja
2: tő és sortávolság
3: javasolt öntözéstechnológia
4: tenyészidő
5: szedés gyakorisága, terméshozam
Előre is köszönöm a válaszokat
Válasz g.papp #204. hozzászólásáraes mi a velemenyed rola,izre jo volt ,jol lehetett tarolni,adott jo termesatlagot??
Válasz belorus #202. hozzászólásáraNalam volt hasonlo az Ibiza nevre hallgat. Szerintem nem magyar, bar lehet a nemesitesi alapanyag honi volt valamikor.
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérdni ! Tök felvásárlókat keresek.
Válasz g.papp #200. hozzászólásáraaz mar meg van ,eg meg vettem sampsont,de nagyon tetszett az a magyar tokfajta ami ide fel lett teve ....csak meg most se tudom a nevet
Válasz hengspi #187. hozzászólásáraFajtatol fuggoen juniusban, esetleg majusban, de ez lehet, hogy koran kesz lesz, akkor viszont pultallo, tarolhato fajtat kell keress.
Válasz robix_22909 #199. hozzászólásáraHello! Crown Prince, kicsit draga, de megeri.
elarulna valaki,a nagydobosibol tovabb fejlesztett tok fajtanak a nevet??(::(
HOKKAIDO
Szia! +3620384043 vagy a meggyvesszo@gmail.hu -email cím!
Válasz robix_22909 #194. hozzászólásáraBocsánat +36203840430
Válasz foresterwood1 #192 hozzászólásár
Szia! A telefonszámom +3203840430 ! Előre is köszi
Válasz ano #125. hozzászólásárahello,leirnad ennek a toknek a nevet??
Válasz georg1 #191. hozzászólásáraÜdv engem érdekel a termesztése.
Tel számom publikus.
Válasz georg1 #191. hozzászólásáraAdj egy telefonszámot, vagy email címet!
Sziasztok! Az volna a kérésem, hogy tudtok-e olyan termelőket, akik HOKAIDO tököt termelnek, vagy termelnének.
Német partnernek keresem, szerződéssel termeléshez, németországi piacra.
Hiába keresem a neten, nem találok csak egy-két termelőt!
Sziasztok! Nagydobosi sütőtököt vetettem.150 bokorba 3-4 magot. Körülbelül mekkora termèsre számíthatok? Most vetettem először ugyhogy nem igazán tudom mire számíthatok.
Válasz .Szabi. #188. hozzászólásáraAdókirály papa csaknem befertőzött e ?
Válasz hengspi #187. hozzászólásárajövő hét csüörTÖKön
A halloween tököt mikor kell vetni?
Válasz gaben69 #180. hozzászólásáraSzia!
Köszönöm a választ.
Közben kézzel lett elvetve, fészkenként 2 szem (fémzárolt), alatta trágyázva.
Hektáronként mennyit adhat le?
szia
Szia!
Köszönöm a választ.
Közben kézzel lett elvetve, fészkenként 2 szem (fémzárolt), alatta trágyázva.
Hektáronként mennyit adhat le?
szia
Válasz #183. hozzászólásra
Pl innen: vetőmag
Sziasztok kedves gazdatarsak!
Arra lennek kivancsi hol erdemes beszerezni 1 ha-ra szukseges sutotok vetomagot?
Valaszotokat elore is koszonom.
Üdv!
Mi évek óta 75 centis sortávra vessük és semmi gond nincs vele. Persze így sokkal több mag kell mint 5500szem/ha.
Tavaly 400mázást termett/ha. De jó sok eső is tuti hozzásegített+egy kipihent földbe vetettük.
Válasz #178. hozzászólásra
1 méter vagy 90 centi a tőtáv, a sortáv meg 1.4 - 1.5 méter. ha a sorközt a gyomírtást gépi uton akarod elvégezni, akkor javaslom ahhoz mérni a sortávot, amilyen géppel fogod majd kívánni a müvelést. én tárcsával szoktam, annak a szélessége 1.6 méter, tehát még ráhagyok 20 - 20 centit minden oldalról, és akkor a sortáv 2 méter.
Válasz #179. hozzászólásra
szia!
Kérdés hogy hogy fogod vetni, ...hagyományosan vagy géppel.. Ha géppel akkor nincs mit tenni meg úgy is szemenként fogja adni , úgyhogy erről ennyit. ha meg kézzel, akkor szerintem elég a két mag per fészek. Mi így szoktuk ültetni már évek óta, és semmi különös baj nincs vele, inkább a bajok közé sorolnám a gyomirtást, amit az idén vegyszeresen akarom elvégezni. Eddig sorközművelő + kapa volt de az 1 hektáron az az idén kevés lesz.
szia
Sziasztok!
Orange sütőtököt fogok vetni hétvégén, azt már tudom, hogy 1*1,5 m-be vessem.
Fémzárolt vetőmagot veszek, az eladó azt mondja, hogy elég egy szemet rakni fészkenként. Véleményetek? (1 hektárról van szó)
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Orange tököt fogok vetni egy 9m széles és 200 m hosszú területre. Milyen sor és tő távval tegyem és a föld szélétől mennyit hagyjak el? Válaszotokat előre is köszönöm!
A sutotokot bantja a nyul es az őz?
Sziasztok!
A május 1-én vetett orange tököt két kislevélnyi állapotában meggyalázta egy sűrű jég. Éppen,hogy kibújt.Van amin 1 levél maradt, van amin egy fél, van aminek a kis kocsánya.Van még remény, hogy helyrejön, vagy gondolkozzak tárcsázáson?
Válasz #173. hozzászólásra
En is csak a dualt tudom, a kabakosakra amugy sincs sok gyomirto, eleg erzekenyek
Válasz #173. hozzászólásra
Afalon Dispersion
Sziasztok!
Legyen szíves írja már le valaki, hogy az Orange sütőtököt milyen gyomirtóval permetezzem, mert szinte sehol nem találok rá gyomirtót! A Flubalexet olvastam rá, de azt úgy tudom betiltották. A Dual Gold 960EC-t találtam, de az csak az egyszikűt viszi, nem? A Command az jó-e rá? Vagy kombinálni kell többet, mert van amelyiket vetés előtt kell a talajba dolgozni és olyan is van amit vetés után közvetlenül kell ráfújni.Javasoljatok légyszi valami jó szert! Előre is köszönöm!
Na. senki nem tud árakat? érdekelne az Orange ára.
Válasz #170. hozzászólásra
Ha átveszik korlátlan mennyiségben nem is olyan rossz
Hát Bács-Kiskun környékén 40-60ft/kg hatalmas áron kezdték ma venni.
Dorozsmai piacon 150ft azt hiszem ráveszem magam az éjszakázásra.
árak érdekelnek máshol is írjatok.
Válasz #168. hozzászólásra
Az engem is érdekelne:)
Sziasztok.
Orange sütötők felvásárlási árat tud valaki?
Valaki probálta karbamiddal lombtrágyázni a tököt?
Válasz #165. hozzászólásra
A tök szereti a meleget , amint jobb idő lesz megindul.
Szia.
Én május 1-én vetettem mekKorának kellene már lennie?
nem igazán nől. kb 25 centi.
Válasz #162. hozzászólásra
Talán pont ekkorának még.
Eleinte elég kicsi lesz, de mikor megindul a folyás már nem ismered meg. Duplájára nő majd egy hét alatt.
Válasz #161. hozzászólásra
Ez már letelt!
Egyébként pree.-be csak.
Sziasztok
1 hónapja elvetettem a sütőt-köt (oranzs),mekkorának kellene lennie kicsinylem,olyan 20centis 3leveles. Levelei szépek csak kicsik.
Köszönöm.
Üdv!
Ma elvetettem 0.6 ha sütőtököt. Előáztatott magok kerültek vizes földbe (kiadós eső után). Mi az az utolsó időpont, amikor még biztonságosan lefújható Command gyomirtóval?
Én a nagydobosit 2,5x1 sűrűre szoktam rakni azért ilyen nagy a sortáv hogy az mtz-vel elmennyek közötte a talajmaróval
Az orange-t elméletileg sűrűbbre kell rakni, azt szerintem elég 1,5x1 be rakni.