Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- gaspardo vagy agrion új
- Ingyenes RTK korrekció közösségi alapon új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Talajélet! Miért fontos? Mit ad neked? Mivel tudod serkenteni? új
- Kukorica terményárak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
Cikkajánló
Támogatott tartalom

Mutatjuk, milyen támogatásra számíthat, aki erdőt telepít
Indul az Erdőtelepítés és fásítás támogatása pályázat.
Sajtóközlemény

1016 hozzászólás
Válasz #365. hozzászólásra

Szerintem igen, én már szórtam egyszer jó is lett csak kezd kicsit jönni a fenyércirok, jövőre kukszi lesz a földben és megküldöm 2,5 literrel/ha, teszek hozzá 10 kg 34% nitrogént és reggel irány kifele!!! Kampec lesz a fenyérnek 2-3 hét múlva, aztán meg irány neki a lazítózás!!!
Nálunk most zöldül a búza tarló le kellene fújni totálissal , de kicsit késeinek tartom.
Van e még ilyenkor értelme , ki tudja e fejteni még ilyenkor a hatását?
Nem lenne gyorsabb a hatás, ha a nirogén mellett egy kis foszforoldatot is kevernének a glifozát mellé?
Válasz #362. hozzászólásra
Minden képpen várjátok meg legalább a 15 napot hogy leérjen az anyag a gyökérzetbe.
Válasz #361. hozzászólásra

Kicsit sok a 15 nap, de talán tudunk várni annyit. Egy jó hét csúszás most átrendezi a jövő heti programot.
Válasz #360. hozzászólásra
20 nap biztos elég, de volt már hogy a fenyércirok 15 napra teljesen megszáradt.
Kicsit elcsúsztunk a gyomirtással egy területen, így csak ma lett totálisan kezelve.
A kérdésem az, hogy mikor lehet leghamarabb a talajmunkát elvégezni ha ma hektáronként 6 liter glifozát+3kg ammónium-nitrát lett kiszórva kakaslábfűre és acatra?
Válasz #358. hozzászólásra
Senki nem arról beszélt, hogy csak egynyári növények vannak, sajna a fő gond a fenyércirok mezei acat stb.....!!!
Csak érdeklődék ,egy nyári gyomnövények ellen(kakaslábfű,muhar,libatop,köles...stb.)tarlóba minek a totális gyomirtó szer.Nem egyszerűbb a tarlóhántás,és még a talaj vízkészletét is megőrzi.
Válasz #335. hozzászólásra Ez már régi volt, de lassan aktuális lesz. Nekem csak az működik a vaddohány ellen, ha akkor van lefújva, mikor elkezd sárgulni. Ekkor szívja csak le a hatóanyagot a gyökerekbe, vegetációban újra kinő a gyökérből a lepusztított sarj helyett.
Válasz #351. hozzászólásra

Olcsó megoldás, de annyira nem hatékony, ami a föld felett van azt elviszi de az alatta lévőt nem!!!
Válasz #353. hozzászólásra
A derenthe módszere csak részben jó de sajnos előidéz mást is a nyugalmi állapotban levő magok megsértésével szkarifikáció, sok mag csak ennek következtében kezd csírázni Pl. akác!

Válasz #352. hozzászólásra

bizonyíthatatlan...
+ ha van jóakaród a talajvédelmi bírságot is egy menetben!
Válasz #346. hozzászólásra
)

Létezik...
Hozzávalók :
-1 Db 900-as gumi
- és 3 liter gázolaj(mint gyomirtó szer adalék
-1 szál gyufa
Ez a koktél egy 50 hektáros táblán körül menve aratás után egy időre elrendezi a fűmagokat, kártevőket úgy 1 óra alatt !
Ezt még biztosan nem találták fel.

A TSZCS időden az atrazin tartalmú gyomírtót kiszórták akkora dózisban hogy 4-5 évig nem kellett gyomírtani a kétszikűekre( hungazint), csak az volt a gond, hogy a fenyércirok, kakaslábfű stb... egyszikű meg burjánzott!! Mái napig küzdés van a fenyércirokkal, én aratás után szórtam le a tarlókat 3,5 liter clinikkel, egész jól néznek ki szép sárga a tarló, ha lenne eső mégegyszer megszórnám 3 literrel és tuti eltünne minden gaz!! Jövőre a kukoricát kissebb dózissal elég lenne szórni álományban!!
, csak a csírába indult magot lehet elpusztítani, ha nyugalmi állapotban van a mag akkor nincs élettevékenység nincs mire hassanak a vegyszerek.
Ilyen szerintem nincs
???????????????
Ez kérdés akart lenni alább.
Létezik olyan gyomirtó szer, ami kiszórva/bedolgozva sérti a gaz magot és a hatása elmúltával sem tud kikelni az a gaz mag, amivel érintkezett, akár 1-2 év múlva is.
Válasz #343. hozzászólásra
szerintem az még nem késő... de hátha leírja ő is, hogy mi lett azóta.
Válasz #343. hozzászólásra
nézd már meg,hogy mikor íra
Válasz #341. hozzászólásra

Csak a naprából nem lesz semmi!! Késő az időpont!!
Sziasztok
Az acatot, a tajfun kiviszi? Mert ezekből van itthon :)
Egy napraforgó táblát újra kellett vetnem, most lenyomtam glyfozáttal. Az újonnan vetett napraforgónak kb 3 cm-re van a csírája a föld alatt. Ezt ugye nem fogja bántani?
Válasz #338. hozzászólásra

Egészségére...
végül ezt kapta: 15l víz 4dl glyfos 5cl pallos
Válasz #335. hozzászólásra
10 liter / 3 deci...
Válasz #335. hozzászólásra
Nekem gladiatorra 2 deci / 10 litert mondtak. De nem tudom az 50 centis vaddohányt hogy fogja majd kivinni 
Pontosan
vetettem mohart és foltokban feljött a vaddohány. gondoltam kimegyek háti permetezővel lenyomom oda lesz pár m2 mohar az nem akkora veszteség.
kérdés az lenne hogy számoljak?
ugye ha tarlót fújnánk akkor 300l és abba 6l totális. ha vissza osztom 15l vízhez rakjak 3dl-t?
Mi 2,5 liter glyfosat-tal 80 liter vagy 100 liter vizzel megyünk mindig.Repce meg búza tarlókezeléseknél. Nálunk bevált módszer ez.
Válasz #327. hozzászólásra
Azt ismerem , de az 2.4D-s sajnos...
Engem MCPA-val érdekelne , mert annak is jó gyökérirtó hatása van.
Válasz #330. hozzászólásra

a glifo pont ősszel dolgozik(pontosabban a növény) gyökérre, így tutkóra viszi a glifozát is magában. De még nem próbáltam ősszel.
Válasz #328. hozzászólásra

2012-es van a telepen , esetleg abban megnézem .
Ha nem majd meg köszönném az infot ...
Csak az MCPA kombináció érdekelne.
Válasz #329. hozzászólásra

Ja...
Az a helyzet hogy az csak egy dolog hogy mit írnak a gyártók ...
A tapasztalt dolgok sokkal mérvadóbbak . Ha valaki itt próbálta már így is-úgy is , annak jobban elhiszem.
Nem az érdekel , hogy el viszi e , mert tuti hogy elviszi az acatot ez a kombináció ...
Hanem a gyökér irtó hatás jobb e mintha csak magában megy a glyfo..
Válasz #326. hozzászólásra

és ezt pont avegyszer mágus kérdezi?
a 2011-es kite szf. technológia könyvben írnak erről a dologról, most nincs itt nálam de ha nem tudsz ilyet szerezni akkor később meg tudom benne nézni.
Elméletileg ilyen gyári kombináció is van a piacon, méghozzá a nu farm-nál, de a nevét ne kérdezd, mert az nem maradt meg.
Kérdés:

Hallottatok már róla , hogy tarlókezelésnél őszön , pláne ha acat van jelen inkább szabad e tenni hormont(MCPA) is a Glyfo mellé ?
Azt hallottam hogy nem mert bezavar a Glyfo hatásába ?
Ugyanakkor meg többször láttam leírva hogy tenni kell sok acat-nál hormont is ?
Most akkor mi lehet a tuti ?
Egy full adag Roundup Mega
vagy
5liter sima glyfo + 1 liter MCPA ?
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy homokos talaj, le szeretném gyomirtózni Stomp, illetve Fozát keverékével mondjuk a hét vége felé. Az lenne a kérdésem, hogy ha augusztusban palántázunk ebbe a földbe, akkor az esetlegesen visszamaradó anyagok károsíthatják-e a növényt.
Válasz #323. hozzászólásra
Köszi szépen! további Jo vegyszerezest:D
Válasz #322. hozzászólásra

talán ez : Mezőgazdasági támogatások - agrárpályázatok
Válasz #321. hozzászólásra
üdv! Tom nem ide tartozik , csak anyi hogy,,,, nem tugya valaki hogy it az agroinformon hol.melyik fejlecbe található a pályázatok ról való ki írás???
Válasz #320. hozzászólásra

De már kb 40-50 centis így is lehet ráfújni?? vagy kitárcsázzam és amikor újrahajt akkor?? gondolom akkor ez a fozát a tarackot is viszi. köszi a segítséget mindkettőtöknek!
Válasz #318. hozzászólásra
Én is utána jártam ennek. Qrva mélyen van a gyökere nem bír leszívódni benne a fozát végig ezért újra hajt. Művelési időszakban intenzív műveléssel ne egyen fotoszintetizáló felülete és akkor előbb illetve utóbb elhal. Ilyenkor pedig ha csak kisebb foltokba van a gabonában akkor fozátozni hátipermetezővel. És figyelni, ahogy megindul az újrahajtás megint fozátozni. Bár pont ma reggel néztem folyékonyműtrágyáztam a zabot (ezelőtt kb 2 héttel gyomirtottam trimmer 50sx el) és szépen le van sárgulva benne a vaddohány.
Válasz #318. hozzászólásra
Bármelyik glifozát az előírt legmagasabb töménységben.
Virágzás előtt(most!!)
Egy kezelés nem elég, nyáron még kell.Kiirtani nem tudod,mert a szomszédból kapsz magot ha kell ha nem.
De egy növényvédős többet tud erről mondani..,de sok jót nem.
A vaddohányt kb hány centis állapotában a leghatásosabb legyomirtózni?? és van e rá vmi tuti szer ami kiviszi egy életre??

Válasz #309. hozzászólásra
Köszi , de ez túlzás...
Valami IKR-es vagy ilyesmi árra gondoltam.