Hirdetés
- Kalászosok műtrágyázása új
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Lamborghini traktorok új
Cikkajánló
![Mi a helyzet? Trump kivetette a vámokat az EU-ra vagy sem? Mi a helyzet? Trump kivetette a vámokat az EU-ra vagy sem?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9245/cikk_79245/Leczkesi-Erik-napraforgo-2_fill_540x300_0.jpg)
Mi a helyzet? Trump kivetette a vámokat az EU-ra vagy sem?
Mi csupán fenyegetés és mi a bejelentett intézkedés?
Hirdetés
![Sumi Agro napraforgó-technológia A-tól Z-ig Sumi Agro napraforgó-technológia A-tól Z-ig](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9105/cikk_79105/sumi-agro-napraforgo_fill_540x300_0.jpg)
560 hozzászólás
Válasz #59. hozzászólásra
Lényeg a hütés! Itt megjegyzem, hogy nyáron a magyar turisták töbsége gumiabroncs garniturát cseréltet klimát javitat olajatcseréltet stb. Csakvan valami oka?
Válasz #58. hozzászólásra
Mi??,
Csak a gáz majdnem 10ezer, mármit, ha üres.
Sztem nagyon megy felétek a kókányolás....
Válasz #57. hozzászólásra
Régebb nálunk is a klimás autok elterjedésekor nagyon ment ez a spéci lehuzás egy feltőltésért akár 10000ft is elkértek ma ha csak feltöltésről van szó akkor bármelyik "hütős" megcsinálja ha a rendszer nem ereszt akkor évekig elmegy ha szivárog a kkor havonta viheted tölteni. Nekem a Megane klimája hároméve volt feltőltve és mükődik mais.
Válasz #56. hozzászólásra
de csak szerinted
Válasz #53. hozzászólásra
Spéci mi? Freon van benne (nem atomfizika).
Válasz #53. hozzászólásra
Há én nem is mondtam, hogy nem...
Válasz #51. hozzászólásra
De 3éve rajtavan és aklima ugymüködik mint azelőtt (jól).
Válasz #52. hozzászólásra
A klímához spec cső kell,mert nagyon illékony a gáz ami a rendszerben van.Még a hibátlan rendszereket is tölteni kell időnként.
Válasz #50. hozzászólásra
Ja, meg vékony is.
Válasz #50. hozzászólásra
Az azért elég kókány, nem?
Válasz #48. hozzászólásra
Ne haragudj, hogy ezt irom de azzal az 5m gumicsővel akcioson jólmegvezettek. Megane bann volt ilyen gondom a hegesztési tartozékok szaküzletben vásároltam acetilén gáznak való tömlőt 300ft/m 3éve azvan rajta. A szervizben 10000ft ba került volna csak a tömlő, alternativ megoldást a klimás szerelő ajálott a majd maszekba délután beszerelte és föltöltötte a rendszert.
Válasz #48. hozzászólásra
Azért annál van lényegesen olcsóbb is.
Üdv!
Érdeklődnék hogy 85 vagy 105 dominátor klímázásával van e valakinek tapasztalata?
Másfelől megjegyezném hogy a bontott szgk klímákkal észen kell lenni. Nekem tavaly a fergán elment egy klímacső 5m gumi 27e ft-ért gyártották le. Akciósan. A sima gumicső pedig nem jó mert a hűtőgáz megeszi. Szóval észen kell lenni és kiszámolni mindent mielőtt nekiáll az ember.
klímához minden egység kell a helyes működéshez sajna nem lehet spórolni. A réz csöves hűtődhöz kell még egy expanziós szelep ami szűkíti a beáramló gázcső keresztmetszetét, egyben növeli a nyomást. Mindenképp kell egy hőcserélő, ventilátoral ami visszahűti a rendszert. Nem beszélve a nyomáskapcsolóról, termosztátról, szűrőről,reléről. A többit ki lehet hagyni :)
légkondiba melyik berendezés végzi a hűtést?
(nem nagyon értek hozzá)
(mi lenne akkor, ha csak a kompresszor lenne beszerelve a gumicső pedig a kabinig menne ott meg a ventillátor elé réz hőcsöveket tenne valaki és így áramolna benne a folyadék) Na ez túl egyszerű lenne valaki írja le, hogy mi miért kell.
Válasz #44. hozzászólásra
Csak kíváncsiságból kérdeztem, nincs tervbe, sőt ennyiért használtat.
Régi astráé kell amin 12.5 szíjtárcsa van és a bontoba ennyiért kettö garniturát adnak!
Válasz #42. hozzászólásra
ez drága, és nincs hozzá hűtő, meg célszerűbb ékszíjas kompresszort venni.
Itt egy klíma.
Ez akkor úgy néz ki, hogy a kompresszor rákötitek az ékszíjra, vagy külön ékszíjkihajtást csinálsz? Majd veszel hozzá hosszabb csöveket, hogy beérjen a kabin tetejére és ott pedig beszereled a hűtő fűtő egységet? (csak nem tudom, hogy azt, hogy lehetne lejjebb lekicsinyíteni) Ja és külön ventillátorok is kellenek hozzá?
Sajna képet nem tudok rola mert azt a trakit már eladtam.
De amugy a kompresszor kell az összes csövel együtt,a klima hütö a szűrövel és a belsö elpárologtató a müszerfalból.
A klima csövek végei tehát a csatlakozoit kell levágni amit egy hidralikással kell majd az új méretre gyártatni.
A tetöbe kell egy müanyagossal csináltatni egy dodozt amobe befogatod az elpárologtatot és rögzited a fütöradiátor helyet a ventillátor motor elé és ebböl kel egy kondenzvíz levezetö csö.
A kompresszort én a generátor alátettem és egy szíj hajtotta (JD klimaszíj) pont méret és soha nem csúszott meg.
Röviden ennyi ha van valami kérdésetek még szivessen segítek.
Válasz #37. hozzászólásra
Ez engem is érdekelne. Esetleg fotókkal megtámogatva?
(Amúgy meg hová tűnt MTZ-552? ?És EVO?)
Válasz #37. hozzászólásra
hello.érdekelne pontosabban hogy oldottad meg a klimát az MTZ be,mi a lényeg ami kell az autobol?kösz
Válasz #35. hozzászólásra
:-DDDD
Válasz #36. hozzászólásra
Igen nekem az egyikbe opel astra kombi-é volt.
Tőkéletes volt.
Válasz #34. hozzászólásra
Csupán csak kiváncsiságból kérdeztem meg. Személyautóklíma lebirja az mtz fülkét hűteni?
Válasz #33. hozzászólásra
Vicces vagy!!!! :))))
A te gépeddel szívesen összekötném a járgányom!!! :) Feltéve ha van neked egyáltalán traktorod???
Válasz #32. hozzászólásra
5 és 10% között de attól függ mekkora a rendszer.
Válasz #32. hozzászólásra
Néhányat.
De épp annyit, h. már nem fogja bírni a tárcsádat a járgányod! :-)))))))))
Egy személyautó klíma kompresszora hány lóerőt vagy kw-ot vesz le a motor teljesítményéből?
Válasz #30. hozzászólásra
Nekem az szk-n van reluxa+ raktam be egy nagy ventilátort két dominátor fülkeszürővel. Nincs benne por és elvisekhető a meleg, de kánikulába már döngeti a 45 fokot.
Válasz #29. hozzászólásra
A meleget a 14-esben is érezni . Nyáron a 40 fokban délben mikor kiszáltam belőle határozottan jól esett a 40 fok . A levegő befújóra akrok szerelni egy autó légszűrőt hogy legalább a port ne fújja be .
Válasz #27. hozzászólásra
Diavia szettet szereltem egy régi NH-ba tökéletesen hűt szerintem egy nagy kompreszor többet tud. A kombáj ablakait le kell foliázni + a tetejét fehérre festeni vastagon!!! és a fülkeszürést akár egy vcalamien légszürövel megoldani.Egyépkent nekem JD kombájom van és ha nagyon tüz a nap érezni a meleget!!!
Válasz #27. hozzászólásra
Szerintem tuti. Az autóban sokkal kedvezötlenebbek az ablakok szögei a napsütés szempontjából.
Válasz #26. hozzászólásra
514-es kombájba szerinted boldogulna ey kombi autóé ?
Válasz #25. hozzászólásra
ÉN Opel Astráét szereltem egy MTZ-be tökéletessen müködött. A klimánál a kompreszor a lényeg,de a kombi autoknak nagyobb a kompreszora mint a diavia MTZ szettben lévö.A mostani Traktoromba gyári szetet raktam és nem nagyon van külömbség. A gyári szett 250 000+fa a bontoba 60-70 000 lehet venni bontottat a csoveket a hidralikások megtudják csinálni egy 100 -asbol megvan.
Senkinek nincs tapasztalata személyautó klíma beszerelésről?
Válasz #23. hozzászólásra
Ja bocs autóról van szó és éjszakai kilátásról beszéltem. Valamelyik fóliázó céget kell megkeresni már mindenhol vannak mert a sok fiatal szereti tuningolni az autóját és ott ajánlanak fóliát de mindenféleképpen csak műbizonylatosat rakjál fel!
Válasz #22. hozzászólásra
Nappal igen,de éjjel próbáltátok? Munkalámpáknál más a helyzet.
Válasz #13. hozzászólásra
Hővisszaverős enyhén sötétitett fóliát kell rakni és műbízonylatott el ne feljtsd a fóliához, mert akkor vizsgára vakarhatod lefelé! Nekem az egyik ismerősőmnek A hátsó ajtókon csont sötétre van sötétitve kivülről egyáltalán nem lehet belátni belölről meg majdnem olyan a kilátás mintha nem is lenne! Igaz nem volt olcsó!
Válasz #19. hozzászólásra
Azt nem tudom, csak azt, hogy csúszólapátos tipus volt.
Zetorba Szekszárdi cég szerelte 400 ezerért.három éve hibátlanul müködik!
Válasz #16. hozzászólásra
...szóval a tiétak autóé volt? Milyené?
Válasz #15. hozzászólásra
Ráadásul a trakor is jobban fog melegedni ha elöl van a hűtő előtt.
Ilyenkor én elég sűrűn kimosom a hűtőket. Amelyiken a gyári van azt künnyű mosni, mert ki lehet hajtogatni a hűtőket, de a mezőturi csak be van hányva előre, és nincs idő akkor kicsavarozgatni meg vissza.
Válasz #15. hozzászólásra
A kondenzátor a "radiátor"-ja?
Válasz #14. hozzászólásra
Az első kompresszor mikor meghalt, akkor mondta a klímás, hogy ez kicsi volt egy trakihoz, utána egy nagyobbat vettünk rá, és az bírja.
Szerintem a legnagyobb probléma az hogy a kondenzátort beszorítják a traktor orrába, ahol nem tud a levegő cserélődni. Főként a .3asoknál van gond, ott amúgy is zsúfolt a hely (lev. szűrő, intercooler, akku). Én úgy gondolom hogy a fülke tetejére szerelve jobb lenne a hatásfooka, érdekelne akinek így van szerelve a véleménye.
Válasz #11. hozzászólásra
Honnan tudod? Próbáltad már?
Válasz #12. hozzászólásra
Üvegfóliázáson én is gondolkodom.De átláccó kéne mert éjjel is használom a gépet.
Válasz #11. hozzászólásra
Szerintem Légköbméterben nem nagyobb az mtz belseje mint egy személyautóé. Csak itt nagyobb az üvegfelület, meg a szigetelése se valami jó a fülkének! Szerintem akkor elég ha az ajtók és ablakok tökéletesen zárnának és az üvegeket le kell fóliázni vagyis sötétiteni!
Válasz #9. hozzászólásra
Egyetértek mtz552 -vel teljesen. Kicsi.