Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Diesel motorok új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Műtrágya árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- MTZ 1221 traktor új
- Kukorica terményárak új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló
Hirdetés

291 hozzászólás
Válasz #138. hozzászólásra
Így igaz! De a traktorvezetői engedéllyel is ezt teheted! Ha nincs 21-es számu traktorvezetői betanított munkás papírod!
Válasz #132. hozzászólásra
Ez a kettő kell és dolgozhatsz kedvedre mindennel.
Válasz #136. hozzászólásra
Mezőgazdaságit? Ha arra is érvényes, kérheted az igazolványt!
Válasz #131. hozzászólásra
hehe az előbb én is leirtam hogy fekete meg piros rendsz trakit is vezethet meg nagy pot és ennyi....
akkor csak nem váltja ki hogy ha nem dolgozhat vele hivatalosan!
Akinek nem szükséges:
Ennek értelmében a rendelet hatálya - a gépkezelői jogosítvány beszerzésének kötelezettsége - nem terjed ki a családi gazdaságban munkavégzést folytató gazdálkodóra, a segítő családtagra.
Idéztem a rendeletből!
én most raktam le targoncás meg hidraulikus rakodo okj s bizis tanfolyamot meg jogsit! 90 ezer körül van a hidraulikus rakodo amivel használhatod a teleszkopos rakodót! ezzel mehet minden legnagyobb homlokrakodo volvo minden ami homlokrakodó!
Válasz #133. hozzászólásra
2000 forint. Nekem is van négy kategóriára. Érdemes kiváltani!
Tanfolyamokat is lehet találni.
A rendeletben le van írva:
http://www.fvm.gov.hu/doc/upload/200407/83_2003.pdf
VSZKI oldalán pedig mindent megtalálsz!http://www.vkszi.hu/cikk.php?id=52
Meg mennyibe kerülne a gépkezelői jogosítvány?
Válasz #131. hozzászólásra
Milyen tanfolyamot kell ahhoz elvégezni, hogy dolgozhasson vele bérbe?
Teleszkópos rakodóhoz milyen tanfolyam kell még, hogy azzal is bérbe dolgozhasson az illető.
Válasz #130. hozzászólásra
Úgy váltja ki, hogy vezetheti a mezőgazdasági vontatót. Húzhat vele nehéz pótkocsit a C+ E kategóriával. De nem dolgozhat bérben. Nem lehet alkalmazott sem .
Válasz #128. hozzászólásra

neeeem! mármint hivatalosan nem lehet vele dolgozni! de vezetni vezetheted a fekete rendsz trakit meg a pirosat is! mezőgazdasági vonatót nem értem hogy válthatna ki egy c+E
Válasz #127. hozzászólásra
Igen kiváltja. De van egy kis gond! Közúton vezethető. Bérmunka végzéséhez kell a gépkezelő igazolvány. Amit nem adnak meg csak úgy!
A gépkezelői jogosítvánnyal nem, de a mezőgazdasági vontató vezetésére vezetői engedéllyel rendelkező személy a közúti közlekedésben részt vehet (pl.: pótkocsival terményszállítást végezhet), de mezőgazdasági munkát (pl.: szántást) már nem végezhet.
A gépkezelői jogosítvány ugyanakkor nem jogosít jármű vezetésére, azaz nem helyettesíti pl.: a traktor (mezőgazdasági vontató) vezetői engedélyt.http://www.agroline.hu/konyv/a-mezogazdasagi-es-erdeszeti-gepkezeloi-jogositvany-bevezeteserol-es-kiadasanak-szabalyairol
Válasz #127. hozzászólásra
Üdv! Akkor a T kategóriával,korlátozás nélkül, lehet bérbe dolgozni?
Válasz #126. hozzászólásra
CE kiváltja a T-t, jó arra is!
Szeretné megkérdezni, hogy CE-s jogsival nem lehet vezetni?
Válasz #120. hozzászólásra

Jaja van egy 185-ös szám, azt gondoltam én is, hogy korlátozás, meg amúgy is akarok valami mezőgépkezelői tanfolyamot elvégezni majd, mert a családunkban én lennék az első, aki majd gazdálkodni kezd így nem volt alkalmam (sajnos) sok időt a földeken tölteni. csak előbb be kéne fejezni a főiskolát
Válasz #122. hozzászólásra

Ezt így nem hangsúlyozták ki mikor megcsináltam, csak hogy önmagában a jogsi nem elég, kell ez is...ha dolgozni akarsz a földön. Igen a zöld könyvbe is így van 37 kw feletti traktor... Akkor köszi ezt én se tudtam.
A gépkezelői jogsi alapból egy 200 órás OKJ-s tanfolyam, de traktorra a VKSZI 2.000 Ft ellenében a legtöbb agrárvégzettség után - 2009-től még az aranykalászosra is - megadja!
A sajátját végezheti, de másnak nem dolgozhat vállalkozóként, munkavállalóként sem.
munkavégzésre papír csak 37KW felett kell és csak ha másnak dolgozik...ha jól emlékszem
Válasz #118. hozzászólásra

Azt had kérdezzem meg, ott ahol feltüntetik a jogsi hátulján a kategóriákat... T-vel egy vonalban van egy 3 jegyű szám? ha jól emlékszek 185...?
Ha igen akkor traktorozhatsz, magában az utakon, de nem vontathatsz csak könnyű pótkocsit (fekete rendszámos esetében). Piros rendszámos lassú járművel, egy nehéz pótot. Ha viszont nincs erő és munkagép kezelőid mellé, akkor pedig tényleg csak magában traktorozgathatsz... mert munkavégzésre nincs engedélyed. Sajnos ilyen jó a szabályozás...
Válasz #118. hozzászólásra
az nem tanulót jelent?
Én 2008-ban csináltam "B" jogsit, és rábiggyesztették a "T" kategóriát is ugyanúgy 10 évre. úgyhogy jöhet a traktorozás
Köszönöm a sok érdeklődést!
Indulni fog Zala megyében a traktoros tanfolyam!
Akit érdekel, keressen meg!
A Vépi iskola szervezésében más tanfolyamok is indulnak!
Válasz #115. hozzászólásra
Ha megkeresel, szervezel több személyt, a Vépi iskola megoldja. Tahin János urat is keresheted!
Szerveznek erdészeti, mezőgazdasági gépkezelői tanfolyamokat is!
Más megyéből is lehet jelentkezni. A Dunántúlon szervezik. Államilag támogatott legtöbb tanfolyam.
Zala megyében tud valaki valami helyett ahol lehet T kategoriás jogsit csinálni ???? vagy vas megye is lehet
köszönöm előre is :)
Válasz #111. hozzászólásra

köszi
A 111.sz hozzászólásban is leirták
Válasz #110. hozzászólásra

Ha rajtam múlna ebből kellene először levizsgázni!

belinkeltem a jogositvány kategóriákat. Mit nem lehet ezen érteni?????
Válasz #110. hozzászólásra
- lassú járművet és (pótkocsiját – ha már nem minősül kezdő vezetői engedélynek)
- kerti traktort
- állati erővel vont járművet
- mezőgazdasági vontatót és (könnyű pótkocsiját – ha már nem minősül kezdő vezetői engedélynek)
pirosrendszám= lassujármű!!! potkocsija = pirosrendszámos potkocsi
mezögzdasági vontato=fekete renszámos traktor könnyű pót = 750kg ig utánfutó tehát feketpotot nem huzhatsz csak E vel
Also dann.....piros rendsz mtz vel huzhatsz piros rendsz bármekkora pótot!!!
Na akkor most én nemhuzhatnék egy mtz 820.2-sel egy hw 6011-est B kat.jogsival? vagy hogyvan ez most piros rendszám mind2.
Válasz #83. hozzászólásra

Ha már egyszer van jogsid,tudnod kellene hogy mit tehetsz vele.....
Piliscsabán indítanak T kategóriát, én most csinálom kb 80 ezer lessz.
Válasz #97. hozzászólásra
Vácon a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szki minden évben indít T kat. tanfolyamot. Mikor még én odajártam volt mikor évente 2x is indítottak mert volt igény rá. Csak jót tudok rájuk mondani nagyon segítőkészek. Egyébként a gödöllői egyetem is szokott indítani, de az szerintem drágább. Ha érdekel ímélben el tudom küldeni az illetékesek nevét, mind két helyről
Válasz #104. hozzászólásra
Válaszoltam.
Válasz #103. hozzászólásra
Írtam e-mailt a megadott címedre
Válasz #101. hozzászólásra
Gyere az én helyemre Vácon, most indult a tanfolyam, befizettem az előleget, közbejött valami, nem tudok menni. Szerintem simán bevesznek. Segítőkész emberek. Talán még a tanfolyam teljes árát is visszaigényelheted, ha gazdálkodsz.
Válasz #101. hozzászólásra
Az azért lehet, mert még nem indították el a tanfolyamot, de ott van a T kategória. Érdeklődj telefonon, hogy mikor indul legközelebb tanfolyam.
Válasz #98. hozzászólásra
Traktor jogsira írtad? Mert a T azt jelenti de a címen amit megadtál sehol nemtalálok rólla infót:(
Traktor jogsira írtad? Mert a T azt jelenti de a címen amit megadtál sehol nemtalálok rólla infót:(
Köszi szépen:)
Válasz #97. hozzászólásra

Üdv!
Vácon szokott indulni tanfolyam, én is ott szereztem meg tavaly.
(most úgy látom, hogy nincs kirakva időpont, de szerintem ha felhívod őket, meg tudják mondani, hogy mikor lesz a következő tanfolyam)
farkasautosiskola.hu
Sziasztok!
Gödöllő közelében hol tudok T kategóriás jogosítványt csinálni? Nagyon fontos lenne. Segítségeteket köszönöm.
Válasz #90. hozzászólásra
Kb.120 ezer.
Figyelem!
Győrben a Veres Péter mezőgazdasági szakközépiskolában T kategóriás tanfolyam indul, amint a tanfolyamra járók száma meghaladja a 12-t. Részletes információ: http://www.veresp-gyor.sulinet.hu/index.php?mid=35&menu_id2=35&tartalom_id=41
(eddig 7 tag van a várólistán)
ok köszönöm!!! de meg tudakoltam hogy Győrben a Veres Péter iskolában folyamatosan indul úgyhogy akit érdekel az ott tud jelenezni holnap 15:30 kor is kezdődik tanfolyam a tanfolyam díja 150000ft
Csornán tudom, hogy most fog indulni "T" tanfolyam.
nem tudja valaki hogy győr ben hol lehet megszerezni a t jogsit?