Hirdetés
Fórum
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- MachineryGuide sorvezető, robotkormány új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Körbálázót, de milyet? új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Claas Lexion vélemények új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- MTZ 1221 traktor új
- Kukorica vetőmagok új
- Búza gyomirtása új
101 hozzászólás
Válasz tomsics #50. hozzászólásáraEgyszer kell, legelső forgalomba helyezéskor.
Válasz fendt309 #49. hozzászólásáraFasza,köszönöm szépen.
Rá kerestem,de van ahol azt írják,hogy kell és van ahol meg nem.
Válasz tomsics #48. hozzászólásáraNem!
Holnap megyek íratni-elmondtak mindent és nem kell!
Sziasztok!
Lassú jármű átíratásnál még mindig nem kell eredet vizsga?Friss műszaki,törzskönyv van
Forgalomból véglegesen kivont járművet is át kell iratni? Vagy elég az adásvételi és esetleg ha sor kerül visszahelyezésre akkor kell átiratni ? köszi
Válasz anem #39. hozzászólásáraVan vele baj, egyik haver ugyanezt gondolta, fél év múlva kopogtattak nála 30ezres csekkel és egy levéllel, hogy nincs átíratva a tulajdonában lévő gép, simán átírathatod lejárt műszakival, az okmányiroda elveszi a forgalmit és csak egy határozatot kapsz, amivel majd mehetsz műszakiztatni, aztán vissza okmányiroda és kapsz forgalmit, mindez nem kötelező de átiratni át kell, törzskönyvet viszont mindenképp megkapod nevedre.
Válasz Farkas Gyula #43. hozzászólásáraTulajdonos változást beírják a régi forgalmi engedélybe, nem kell hozzá érvényes műszaki vizsga. Max a biztosítást kell megkötni valamilyen módon, a hülye fedezetlenségi baromságuk miatt. Aztán ha megvan a műszaki, akkor kicserélik az okmányokat.
Válasz Farkas Gyula #43. hozzászólásáraAhamm...és ha megvette de per pill nincs 500ezre leműszakiztatni/felújítani???
Lehet hogy tévedek ,de egy ügy akkor van lerendezve ha az uj tulaj kezében van a forgalmi és a törzskönyv is. Amig ezek nincsenek rendben addig csak félmegoldások vannak és ügy elintézése helyett ,csak ügyintézgetünk.
Műszaki vizsgára vagy a tulaj viheti , vagy a meghatalmazottja. Ennyi.
Válasz Farkas Gyula #41. hozzászólásáraÖn téved. Átíratni át lehet, csak az új forgalmit akkor állítják ki, ha lesz műszakija is... Feltéve, ha aki a tsz ből kihozta anno, az a nevére is vette...(ha volt egyáltalán forgalmija akkor...)
Használt traktor tulajdon jogának megszerzéséhez adásvételi szükséges. Számlát is adhat az eladó ,de az okmányiroda ragaszkodik az adásvételi szerződéshez. Átiratni csak érvényes műszakival rendelkező traktort / járművet /lehet. Tehát ha meg akarod szerezni a tulajdon jogát akkor először le kell műszakiztatni az eladó nevén - mindegy hogy mikor járt le a műszaki- majd amikor már van érvényes műszakija akkor kitöltitek az adásvételi szerződést , írtok számlát , kötsz rá egy kötelező biztosítást mint vevő és a papírokkal bemész az okmányirodába. Fizetsz 10800 Ft-ot /forgalmi ,törzskönyv csere / és onnantól kezdve a neveden van a traktor. Minden más esetben később problémád lehet.
Farkas Gyula
Sziasztok!
Kérdésem lenne felétek vásároltunk egy mtz 80 ast a tulaj adta a TSz töl vásárlási számlát melyen szerepel az alváz szám voltunk az okmány irodában a nyilvántartási rendszer igazolásért amiben az áll hogy nincs a rendszerükben a lényeg a kérdés hogy most igy mennyi lesz az üzembe helyezés piros rendszám osra?
Válasz #37. hozzászólásra
Kedves Emberek!
Vennék egy traktort, az alábbi történet szerint:
A traktort a tulajdonosa (cég) újonnan vette, forgalmi, törzskönyv rendszám, ami kell. De mivel sose használta közúton, biztosítást nem kötött rá (vagy lehet, hogy átvételkor volt rá, de aztán nem fizette), amikor lejárt a forgalmi, nem vizsgáztatta újra, mer minek.
Most ad majd róla egy számlát, osztjónapot. Én sem akarom használni közúton, nincs szükségem papírokra. Vagy mégis?? Odaadja a lejárt forgalmit, meg a cég nevére szóló törzskönyvet, de én azt berakom a fiókba és kész.
Van ezzel valami baj szerintetek?
Válasz #37. hozzászólásra
Nagyén szépen köszönöm a válaszodat, kielégító és megnyogtató volt számomra :D
További szép estét!
Válasz #36. hozzászólásra
Lassú jármű ill. mezőgazdasági vontató tulajdonos változása esetén:
adásvételi szerződés, két tanúval aláíratva, pontos dátummal ellátva eredeti példányban
igazolólap
törzskönyv
érvényes kötelező felelősségbiztosítás kötvénye a vevő nevére megkötve
személyi igazolvány, lakcímigazolvány
adókártya
4800.- Igazolólap kiállítása (csekk és befizetés az okmányirodában)
6000.- közigazgatási eljárási illeték törzskönyv kiállításához csekken befizetve
Válasz #34. hozzászólásra
ezeket találtam 2015 re vonatkozóan..nem igen szeretnék 60E ft-t kifizetni:(
MTZ80 1980 évjárat és 2db hódgép pótkocsi!
átírás dúrván mennyibe fog fájni?
Díjak, árak, költségek 2015-ben
I. Személygépjárművek
a) Kis kategória (1400 ccm hengerűrtartalomig) - 17000 Ft
b) Közép kategória (1401-2000 ccm hengerűrtartalomig) - 18500 Ft
c) Felső kategória (2001 ccm hengerűrtartalom felett) - 20000 Ft
II. Motorkerékpárok
a) 500 ccm hengerűrtartalomig - 15500 Ft
b) 500 ccm hengerűrtartalom felett - 17000 Ft
III. Kisteherautók (3,5t össztömegig) - 20000 Ft
IV. Tehergépkocsi
a) 3,5 és 7,5 t össztömegig - 21000 Ft
b) 7,5 t össztömeg felett - 22000 Ft
V. Autóbuszok
a) 20 fő a szállítható személyek maximuma - 21000 Ft
b) 20 fő feletti szállítható személyek esetén - 22000 Ft
VI. Mezőgazdasági vontató, lassú jármű - 20000 Ft
VII. Pótkocsi
a) Könnyű pótkocsi (lakókocsi) - 16000 Ft
b) Nehéz pótkocsi - 17500 Ft
c) Különleges pótkocsi (felépítménnyel ellátott) - 19000 Ft
Válasz #33. hozzászólásra
ájááj azért köszönöm:)
Válasz #32. hozzászólásra
Lassú járműnél nincs eredetvizsgálat (nemrég mondták az okmányirodában)
Válasz #32. hozzászólásra
Pótkocsihoz nem kell, a traktort azt nem tudom
Jelenleg kell eredetvizsgálat piros rendszámos traktor és potkocsihoz?
Nem igazán igazodok ki, sok oldalon felvan tüntetve:
Mezőgazdasági Vontató Lassú Jármű 20.000FT
eredetvizsga díja? :(
Válasz #30. hozzászólásra
A héten írattam át 11 járművet (lassú jármű, mg. vontatók, tartálykocsi, 1,2 tengelyes pótkocsik, szgk., utánfutó) öröklés miatt. Fizetni a forgalmi engedély és a törzsköny kiállítása miatt kellett 12.000 Ft./db. Meg kellett várni a hagyatéki tárgyalást, amiben le van írva, hogy ki a jármű örököse. A hagyatéki jogerőre emelkedés napján új biztosítást kell kötni az örökösnek. Én 3 nap elteltével kötöttem meg, és fedezetlenségi díjat kellett fizetnem a 3 napra. Erre fontos figyelni, mert gyorsan összejön egy komolyabb kiadás.
Még annyit, hogy a biztosítónak ügyfele élö személy lehet. Ha meghal a szerződő, azt be kell jelenteni. Amíg nincs baleset, vagy valami gikszer, addig nincs gond, de előbb utóbb problémás lesz. Jobb a hivatalos úton rendezni az egészet.
Válasz #28. hozzászólásra
Amikor én akartam venni a traktort csak annyi volt a gond hogy,pár éve meghalt az apja{az ő nevén volt a forgalmi}és a fia nem akarta átiratni a saját nevére mert,%-ni kellett volna utána.Így meg sem vettem.De, azt is hallottam hogy, nem kell.
Akkor most kell vagy nem kell?
Válasz #28. hozzászólásra
Nagyon köszönöm. Nem volt baleset.
Díjfizetés kimaradás sem volt, alig használjuk a traktort egyébként, műszakiztatni is így műszakiztattuk. A változásjelentési kötelezettség elmulasztása miatt ilyen esetben is büntethetnek napi díj felszámolással, hogy a díjfizetés folyamatos volt? Illetve a pót hagyaték ezt oldhatja meg a mostani dátumozással?
Válasz #27. hozzászólásra
Üdv,ez akkor lehet gond ha el akarod adni,vagy balesetet okozol.Balesetnél nem fizet a károsultnak a biztosító.Pót hagyatékit kell kérni és átíratni a nevedre.Egyébként változásjelentési kötelezettség van a biztosításoknál is azaz ha bármi változik pl.:cím,utca,telephely,levelezési cím stb akkor nyolc napon belül jelenteni kell.
Válasz #13. hozzászólásra
Üdv. Ugyanez a problémám, igaz időben 'kicsit' odább vagyunk, de jó pár éve a meghalt családtag nevén van a traktor, MTZ-50 és pótkocsi és nem írattuk át. Nem csináltunk vele semmit, fizettük így a kötelezőket. A hagyatékban sem szerepelt.
Szerintetek?
Biztos lehetsz benne,hogy zöld rendszámot nem kapsz rá.
Üdv mindenkinek most jött el az idő a műszakisztatásra.
Egy T-16 m-ről lenne szó.Volt már rajta műszaki.Átíratási költsége van-e?
Zöld rendszám szóba jöhet-e?Mi az a zöld rendszám(mire jó?)
Válasz #22. hozzászólásra
Köszönöm szépen!!!
Válasz #16. hozzászólásra
Üdv!
T-16 M Vlagyimirec kistraktor eszközhordozó traktornak minősül!Hivatalosan zöldrendszámozható(17ezer ft 3évre és nincs müszakiztatás sem így!Adásvételi kell hozzá egy érvényes biztositás és egy gépkönyv és ámen!
Válasz #21. hozzászólásra
Üdv!Nem kell!Lassú járműnél csak első forgalomba helyezésnél kell eredetvizsga!
Lenne egy kérdésem. Vettem egy piros rendszámos traktort. Át akarom íratni. Kell eredetvizsga?
Sziasztok!
Piros rendszámos masina esetén van eredetiségvizsga?
Válasz #15. hozzászólásra
12.000 Ft! Nincs rá illeték,csak az okmányokat kell kifizetni/forgalmi-törzskönyv/.
Eredetvizsga se kell rá!
Válasz #16. hozzászólásra
átirás ha ki van vonva akkor nem annyira gáz mivel csak adásvételi és utána forgalomba helyezés de egy 100 ast számoljál műszakira föleg ha semmi papirja sincs!erdetiség vizsga rendszám forgalmi illetékek stb!
Válasz #15. hozzászólásra
ha minden papir ok akkor 30-50 e ft piros rendszámmal ha van műszakija is!
Valami hozzáért tőtől kérdezem mennyibe kerül egy t-16m,át írása,műszaki?Szóval mire rendszámos lesz.
Sziasztok!
Mennyibe kerül egy Mtz50-es átírása?
Előre is köszi!
Válasz #13. hozzászólásra
Ez kicsit zűrös,ha vóltt hagyatéki hogylehet hogy nemírták senki nevére?valamejik örökösére szokták,ha többen vannak ,akkór megeggyezés kérdése.Vagy lehet hogy már az elhunyt nevénsem vóltt rajta ,akkór pedig nagygázvan,főleg ha papírjai sincsenek.van eggy topik a papír nélküli átíratásról,és vizsgáztatásról lépj be oda okosakat írnak.
Üdv mindenki. Olyan traktort hogyan lehet átiratni amit megör9költek. Van hagyatéki végzés de a gép nincs az örökös nevén.
Válasz #11. hozzászólásra
Üdv mindenkinek kérdezni szeretnék .
most vettem egy 82-es MTZ-t
mgv volt de a tulajjal kivonattam forgalomból. Most mi az átírás és vizsgáztatás menete? Lassú járműre szeretném vizsgáztatni,
kötelezőt megkötöttem
Köszönet az infókért: Szoda
Válasz #9. hozzászólásra
Üdv mindenkinek kérdezni szeretnék .
most vettem egy 82-es MTZ-t
mgv volt de a tulajjal kivonattam forgalomból. Most mi az átírás és vizsgáztatás menete? Lassú járműre szeretném vizsgáztatni,
kötelezőt megkötöttem
Köszönet az infókért: Szoda
Válasz #9. hozzászólásra
Maximális tiszteletem Farkas Gyula Úr! Mi a helyzet a kvtb-3,4-es ügyében? Mit mondtak a metalwolfosok? Én beszéltem önnel pénteken!
Válasz #1. hozzászólásra
Ha nem akarsz magadnak bonyodalmat igy ne vedd meg, tegye rendbe a jelenlegi gazdája !
Válasz #7. hozzászólásra
pill el kell ugranom egy jó fél óra múlva vok
Válasz #6. hozzászólásra
A forgalmiba benn van hogy elsőkerekes meghajtása van, sztem ez nem gond
Válasz #4. hozzászólásra
Meg szedje le az elsőhjtást viszgára, nem??????
szerintem rakazsd rendbe a papirjait a régi tulajjal.Fizessen meg szaladgáljon ő is egy kicsit a pénziért.
Válasz #1. hozzászólásra
ragassz rá mtz 50-es matricát :-))))
Válasz #1. hozzászólásra
Én ugyanígy jártam,egy 50-esnél ,ott a szín,és a típus nem egyezet,8000-ért csináltak egy új forgalmit ,a megfelelő adatokkal.
Válasz #1. hozzászólásra
Ha pirosrendszámos akkor nem kell eredetiségvizsga,kibukni esetleg műszakin fog.