Hirdetés
Fórum
Trimble - CFX-750 -es sorvezető
Létrehozta: New hollandos Józsi , 2012-02-21 16:53:16
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica terményárak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- New Holland traktorok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Vadkártérítés új
- Talajvizsgálat és tápanyag-gazdálkodási terv új
- Műtrágya árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
476 hozzászólás
Válasz Gergő, #374. hozzászólásáraSzerintem nézd meg a MAGTARGPS oldalt ott vannak kormányzási megoldások hogy mit mivel lehet öszetenni,én néztem a pro kormány csak az új fm monitorral de az ugyan az minta cfx ez pilot csak range pointal megy, a motodrive ugyan az csak jobb a dőléskompenzálása,ha ez pilotod van az nem lehet rtk-s nekem nagygéppe ez pilotvan kis kozkaméretű dőlés kompenzálóval,kistraktorba motodrive rtk az meg kb 20*15-ös méretű kompenzálóval.A monitor mindkettőnél cfx750,a kormánymotor is ugyanaz,csak a kábelezése más így a feloldó kód sem ugyanaz.Külömbség ,hogy gyorsabb a sorra állása 15 másodpercig tud tolatni is,és ha megálsz se dobja el a kormányt mint azez pilot,mert az1,6 km alatt nem veszi át és vagy el engedi a kormányzást.Etől csak a hidraulikába épített van de azt még csak gyári JD ben próbáltam,De a szervizes se tugta szar magágyon beállítani hogy nyílpontos legyen ugyhogy én elengedtem a hidraulikust.
Válasz Gergő, #374. hozzászólásáraSzerintem ezt engedd el.
Volt egy cfxem azzal az összeállítással mint neked. Vettem 2 GFX 750-t az egyik RTK APMD, a másik Pro, az Range pointtal dolgozik, kormányzásban nem látok különbséget sem a kettő között, sem a cfxes verzió és ezek között. Ha változást akarsz akkor hidraulikus robotot vegyél.
Válasz Hypolit #373. hozzászólásáraNekem most sima ez pilot van RTK val , de fejleszteni szeretnénk és ezért kérdeztem hogy a cfx 750 össze lehet e még hozni az ez pilot proval vagy esetleg az autopilot motodriveval
Válasz Gergő, #372 hozzászólás
Vagy az egyiket vagy a másikat.Külön feloldó kód van hozzá és mésfajta dőlés kompenzátor.Ha jól emlékszem a pro csak 15cm ben dolgozik a motodrive meg rtk-ban.
Sziasztok
Cfx 750 monitor melyik kormányzást tudja még kezelni? Ez pilot pro vagy autopilot motordriveot ?
Válasz #bandi #370. hozzászólására3. Variáció, csak annak már késő, mert elvetett, hogy a 76,2x6ot nem 457,2 munkaszélességre állítja, hanem csak 450re így a csatlakozók szűkebben lesznek, de a 18méter kijön, és ha a traktor elfér a szűkebb csatlakozója verzióban, akkor nincsenek átfedett vagy vegyszerezetlen csíkok.
Válasz Gergő, #367. hozzászólásáraHa 75 centi a sortávod akkor jónak kell lennie, de lehet a vetőgép vagy a permetezős gép tcm kalibrációja volt rossz.
Ha viszont 76,2 centire vetették akkor két lehetőséged van. 18,288 méterre állítod a térközt, és marad 25 centi ami lehet nem kap rendesen, vagy 17,526 -ra és akkor van egy 50 centi ami duplán kap.
Sziasztok! Valaki tudna küldeni CFX750-hez frissitést??
Válasz Gergő, #367. hozzászólására1. A 18 méter csak akkor fog telibe betalálni a sorba, ha a vetett sortáv 75 cm. (Vagy 50 cm, vagy bármi, aminek a 18m egész többszöröse.) Ha pl. 76,5 cm, akkor nem fog stimmelni a 18 m.
2. Ha az előző stimmel, akkor lehet, hogy a vetéskor nem volt pontosan kimérve az antenna-traktor-vetőgép egymáshoz képest.
3. Ha ezek mind stimmeltek, akkor a te gépeid nincsenek pontosan felszerelve, és/vagy kimérve, és felvíve a sorvezetőbe.
4. Biztos, hogy vetésnél, és permetezésnél is megvan/volt az RTK fix?
5. Mostanában - valószínűleg a szomszédban zajló háború miatt - sok zavar van a műholdak jelében. Ez is bekavarhat.
Sok sikert!
Sziasztok.
RTK val vetett kapás növénybe hogy tudnám "becsalni" a traki kerekeit sorközbe hogy kijöjjön a 18méteres permetező keret szélesség is! Mennyire kellene beállítani a gép szélességet?
Volt beállítva már minden féle de egyik irányba van hogy 15 centit kell elhúzzak másik irányba ha vissza fordulok meg 3-6cm között változik :-O
Válasz KooL #365. hozzászólásáraA MG anélkül valószínűleg nem is tudna egyenesen menni. Jó az a kis cucc, de azért még más kávéház.
Válasz Bárány #355. hozzászólásáraA machinery guide használ kerékszög szenzort.
Mégis előfordul ez a kigyózás ennél is.
Ugyhogy nembiztos, hogy megoldaná a problémát.
Válasz jamo #361. hozzászólásáraNew Holland a gép
Válasz fexco #362. hozzászólásárahajnalban megyek sodorni es az rtk elfosta magat kicsit.
de sikerult egnost csiszolni igy mehet a jatek.
azert koszi.
Válasz tarkamacska #360. hozzászólásáraNem tudok,esetleg ha totál szarba vagy,amelyik kereskedőtől vetted,neki a kisujjába van.én az agrotektől vettem,raing pointrtx-el 1év ajándékkal,lejárat előtt 1héttel már hivtak telón,hogy lefogvjárni.
Telefonon a virágdoki pikpakk beállitotta nekem az egnost.
Válasz Gergő, #347. hozzászólásáraMilyen traki? Nekem az öreg fergán csinál hasonlót. De ott valszeg a szervókormány(illetve a hidraulika szivattyú) a ludas, változik a kormányzási erő rajta. Fordulóban kisebb gázon sorra ráálláskor nehezebb tekerni, sorra ráállva a nagy fordulaton könnyebb tekerni és ilyenkor túlkormányozhat.
fm 750 egnos beallitasban tudnatok segiteni?
sorrendben mit kellene beallitani, nincs jelem
Válasz Gergő, #358. hozzászólásáraHát ez elég fura. Ez nem a kormányzás fajtájától szokott függni, de ha azt mondták, akkor biztos, úgy van.
(Másik kereskedő?)
Válasz Bárány #355. hozzászólásáraNem lehet szögszenzort kapcsolni az EZ pilothoz azt a választ kaptam. Csak hidraulikába építetthez lehet
Válasz Gergő, #356. hozzászólásáraLehet, hogy feloldókód is kell.
Válasz Bárány #355. hozzászólásáraErre gondoltam én is hogy egy kerékszögszenzort nézni bele. Nem tudom mennyi volna
Válasz Gergő, #350. hozzászólásáraMás rendszereknél is elő-előfordul. Egyik oka lehet,amikor "kikönnyül" a kormányzott kerék, és a kerékelfordulást lassabban követi a tényleges kanyarodás. Pl. emelkedőn, nehéz hátsó munkagéppel, süppedős talajon, stb-stb.
Egy kerékszög szenzor ezt megoldja, kérdés, megéri-e neked rááldozni a felárat.
Válasz Gergő, #353. hozzászólásáraez ilyen, majd abbahagyja egyszer.
jatszhatsz a szoggyorsulassal de felesleges, en mar mindent vegigjatszottam de ugyan olyan.
majd megunja.
Válasz #bandi #351. hozzászólásáraCsináltam de akkor meg előszőr elviszi egyik irányba mint ha rá akarna kanyarodni majd vissza és akkor is úgyanúgy kacsázik tovább.
Állítottam a szöggyorsulás , elfordulás kombot azzal meg azt értem el hogy az adott soron máshol hozta elő ezt a "kigyózást". Utána volt olyan higy mondjuk 5 körig egyáltalán nem csinálta, aztán megint elkezdte
Válasz Gergő, #350. hozzászólásáraAkkor nem az amire gondoltam. Nekem az első 20 méteren kígyózott régen. Ezt megoldotta, hogy a fülke legelejére került az antenna (hátsó tengelytől a lehető legmesszebb). De qmi fontosabb!
A kalibrációs menüben volt egy fordítási hiba amit azóta javítottak. Nem is igazán hiba, csak félre érthető ami angol nyelven egyértelmű. Az antenna pozíciójára kíváncsi a hátsó tengelyhez képest, és nem egyértelmű a szövegből hogy a tengely az antennához képest, vagy antenna a tengelyhez képest.
Válasz Gergő, #350. hozzászólásáraSzerintem mikor elkezdi magát belelovalni, nyúlj bele kézzel egy pillanatra amikor középen van, aztán aktiváld újra, hátha akkor egyenesen folytatja tovább.
Válasz Kuruistv #348. hozzászólásáraVan egy mondjuk 500méter hosszú föld és viszi egyenesen a kormány 1-2cm engedi el jobbra balra maximum . Megy mondjuk így 200métert egyszer csak elkezdi az eddigi 1 max 2cm jobbra balra kitérést elengedni 3-4-5-6 cm is jobbra egyszer balra egyszer , és így megy mondjuk 30-40métert és ilyen hullámzó vonalat ír le. Utána ráhagyja mint ha semmi nem történt volna megint tartja az 1-2cm
Válasz Gergő, #347. hozzászólásáraaz enyem is elkezdte, allithatsz akarmit akarhova ugyan ugy csinalja.
majd abbahagyja.
Válasz Gergő, #347. hozzászólásáraMIt értesz "kígyózás" alatt?
Sziasztok
Valahol olvastam de már nem találom hogy CFX 750 es monitor+ EZ pilot kormányzás illetve RTK jel van rajta a " kígyózást "ki hogy oldotta meg beállítással ?
Melyik értéket kell feljebb vagy lejebb állítani hogy ez megszűnjön?
Válasz Csera #345. hozzászólásáraA verzio 1.05.037.4[7.05]
Válasz Marci8270 #344. hozzászólásáraMelyik verziójú szoftvert van rajta ?
ÁLLAPOT / RENDSZERÁLLAPOT / VERZIÓ...
Sziasztok, elvesztette a magyar nyelvet a trimble cfx 750 sorvezetőnk, miután reseteltük.Valaki esetleg nemtudja, hogy hol lehet letölteni hozzá a magyar nyelvű softwert?
Válasz envagyok2 #342. hozzászólásáraKÖSZÖNÖM!
Válasz bognar.co #341. hozzászólásárasejtettem, én ugyan így jártam. csere. de igen jó hírem van, nagy cég az új ár kétszereséért cseréli, míg kicsi kínai elköldi neked kb 20 dollárér az érintő részét. keress rá neten, azt is megtalálod hogy kell cserélni, meg meg is tudod rendelni. én akkoriba kettőt rendeltem, ideért, kicsetéltem, működik. semmi különös nem kell hozzá.
Válasz envagyok2 #340. hozzászólásáraa kijelzőt nem tudom újra kalibrálni, kb 1 cm re lejjebb érzi a gombokat
gondoltam ez hátha megoldja, de nem sikerült
Válasz bognar.co #338. hozzászólásáramiért kellett resetelni? mi volt a gond előtte?
Válasz magnum76 #329. hozzászólásáraSzia nekem van!!!!
Sziasztok!
Mai nap megpróbáltam Hard resetet csinálni, de nem történik semmi. Elindul a led sor és kb 2 óra múlva is ugyan úgy van.
Vki tud segíteni?
Válasz Hypolit #336. hozzászólásáraKöszi én is tőlük vettem eddig most fog lejárni a három éves.
Válasz Dns8 #335. hozzászólására316800+fa/3év Agromatic.
Range point rtx korrekciót honnan veszitek mennyiért 1,3,5 évre? Esetleg aki Centerpointot használ mennyi most?
Válasz horvath.agro #327. hozzászólásáraMitt keres por egy MTZ ben? Azt is lehet pormentesen tartani.
Válasz Zöldvíz #331. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/egyeb/agrarinformatika-gps/trimble-cfx-750-lite-elado/h_7206457
Válasz Zöldvíz #331. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/hirdetes_statisztika?hirdetes=7206457
Válasz magnum76 #329. hozzászólásáraVan.
Hirdetésekben fenn van.
Több felodással.
Válasz horvath.agro #327. hozzászólásáraa por és a rázkódás nem ellensége az MTZ-nek, túl nagy volt a lábad és 3 ezren szétpörgetted
sziasztok.cfx-750 van vkinek eladó?köszi
Válasz kobanyai #312. hozzászólásáraItt az Agroinform csinált egy interjút mtz- be szerelt rtk- ról . Keress rá ha gondolod
Válasz kobanyai #312. hozzászólásáratrimble fm 750, rtk, ez-pilot volt nekem egy vadi új 892.2ben kb 2 hónapig.
a 2 centit képtelen volt tartani, mert elveszett a kormány és a kerék között a pontosság.
2 hónap után cserés volt a motor, mert megette a por és a rázkódás.
mtz-be nem való ez a technika, felesleges pénzkidobás.