Hirdetés
Fórum
Trimble - CFX-750 -es sorvezető
Létrehozta: New hollandos Józsi , 2012-02-21 16:53:16
Kedvencekhez
Segítség
Létrehozta: New hollandos Józsi , 2012-02-21 16:53:16
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
458 hozzászólás
Válasz envagyok2 #306. hozzászólásáraAzt hiszem ezek az odavalók.
Válasz envagyok2 #306. hozzászólásárajó lesz én már kényszerből toldottam össze ideiglenesen csak összetekertem a belsőt, leszalagoztam, a külső szövetet egymásra simogattam, hogy árnyékoljon azt is leszalagoztam és ment tökéletesen. TME-nél tudsz csatit rendelni, forrasztani kell. És ha kiadja tudsz két rövidebb kábelt csinálni a gyári úgyis qrva hosszú. Csatikból bőség zavara van, nekem MrPoke segített hogy pontosan melyik is az a szabvány ami kell. De már nem emlékszem rá.
Válasz envagyok2 #299. hozzászólásáramegvan hiba, zárlatos lett az antenna vezeték, fél méter pontosan meg is találtam hol, kivágtam, így már nem zárlatos a két fél szakasz.
az lenne a kérdés, hogy toldott már valaki ilyen kábelt, hol lehet hozzá toldót rendelni? az a baj, hogy ez nem rendes koax kábel, a közepe nem egy szálas, vastag, kemény, hanem az is sodrott, magyarul a sima koax toldóba nem tudom begyömöszölni a közepét, mindig lesz olyan szál, ami visszatorlódik, és összetestel...
vagy csak simán forrasszam össze a két köpenyt külön-külön, két tekercs szigetelő szalag, azt jónapot? jobb híján megcsinálom, de ha tutti nem lesz jó, mert nem lesz árnyékolva meg mit tudom én micsoda, nem kínlódok vele még 2 órát.
Válasz jamo #304. hozzászólásáraelírtam ag 25 re gondoltam én is....
Válasz Guszti #303. hozzászólására9000ast nem ismerem de szerintem az kétfrekvenciás és benne van a dőléskompenzátor is. Nem tudom, hogy a CFX-750 kompatibilis e vele? AG15 csak 1 frekvenciás. Tutira nem tudja az RTK szintet. Talán RTXjelhez elég de abban se vagyok biztos. Valaki szaki majd megmondja. AG25 kétfrekvenciás az jó az RTKhoz.
Válasz jamo #301. hozzászólásáraaz antennának van jelentősége hogy ag 15 vagy nav 900?
Válasz envagyok2 #299. hozzászólásáraMonitort tudod kalibrálni, úgy emlékszem van a menüjében ilyen lehetőség. Lehet csak el van "tolódva" a képernyő kicsit.
Válasz Guszti #300. hozzászólására25cm
Sziasztok
Egy sima fm 750 rtk rtx nélkül ez pilot tal milyen sorvezetési képességet tudhat?
Válasz Csera #298. hozzászólásáravalszeg az ország másik fele, hahaha
és az ag15-tel is működnie kellene, vagy azzal nem? ismerősnek aszem az van, az a kis kocka nincs neki. de holnap rádugja sajátjára kábelom, ha azzal megy az övé, akkor azt hiszem nagy bajban vagyok...
de annyi haszna volt a dolognak, hogy most mikor kínlódtam vele, megtaláltam a menüjébe hol kell átállítani a nézetek közötti ugrálást (múltkor máshol volt szó róla), igaz kipbórálni nem tudtam, de ha arra gondolt a menü szerkesztője, mint amire én gondolok látva a pontot, akkor helyben vagyok, hahhaha
egyébként olyan is van, hogy a bal oldali ikonokra bükve rohadt nehezen akar bármit is csinálni, ezerszer nyomkodhatom én azokat, mire beveszi, sőt, a felső sarokba kikerülő X-et nem is tudom kiválasztani. lehet monitor gond lesz itt.
Válasz envagyok2 #296. hozzászólásáraÜdv !
Megnézném, csak van egy olyan érzésem, hogy nem a szomszédban vagy...
Van egy kétfrekvenciás GPS-Glonass antennám, azzal ki lehet próbálni.
Ha csak a műszer működését akarod ellenőrizni, akkor az Ez-Guide 250-es kis antennája is megfelel, azt mindenki kapott, aki 250-est rendelt...Nekem is van, csak tesztelésre használom. Annyi a gond, hogy ezzel csak a műszert lehet ellenőrizni, az nem derül ki, hogy a kábel hibás, vagy a nagy antenna.
Válasz envagyok2 #296. hozzászólásáraHa van a közeledben Axiál, vagy Magtár, (vagy a fene tudja, ki nem forgalmazza ezt, akár átcimkézve) nem hiszem, hogy egy próba erejéig ne segítenének.
tudtok valami olcsó antennát cfx750hez, amivel ki lehet zárni antenna hibát? múlt héten lekapcsoltam, működött, igaz volt jel, nincs jel, de működött, tegnap bekapcsolom, nincs jel, fekete képernyő, ami mai hard reseteléssel feléledt, de továbbra sincs műhold, semmi, mindegyikre "keresés".
bevallom, kábelra ajtót rácsaptam, az lehet baszakodott, de szakadásvizsgáló csippan, és 1,4 ohm ellenállást mérek kívül-belül, nem hiszem, hogy az rossz lenne.
Válasz Nskype #293. hozzászólásáraez pilot pro+ rtk nyitás a nav 900-hoz. Euro árfolyam sajnos nem kedvező, de szerencsére van 4 forgalmazó, akik tudnak ajánlatot tenni. Nagy különbség nem lesz. Autopilot motordrive+ rtk nyitás a nav 900+ NextSwath(automatikus forduló)nyitás a monitoron. Itt már nincs kompromisszum. Öröm lesz a vetés permetezés, műtrágyaszórás.
Válasz efge #291. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz efge #292. hozzászólásáraGFX 750+ nav 900 -igen ezt szeretném fejleszteni...
Válasz Nskype #290. hozzászólásáraNincs ilyen összeállítás. GFX 750+ nav 900?
Válasz Gergő, #289. hozzászólásáraIgen. Azért ennyibe nem kerül ha megcsinálod. Maximum 5000 Ft a lábkapcsolóval együtt.
Sziasztok! Kérdezni szeretnék van egy Trimble - CFX-750-es sorvezetőm 9000-es antennával, ezt szeretném tovább fejleszteni automata kormányzásra, ki mit ajánlana, melyiket érdemes beszerelni? Milyen árban lenne és milyen cm-es pontosságban? A Traktor egy Arion 530-as, főleg permetezni, műtrágyát szórni és vetni szokott a gép.
Válasz Gergő, #288. hozzászólására
https://www.ebay.com/itm/TRIMBLE-EZ-Steer-Engage-Rocker-Switch-for-all-EZ-Steer-T2-Controllers/324210455221?hash=item4b7c72f2b5:g:rtgAAOSw6JpfjaZx
Válasz efge #287. hozzászólásáraIlyen?
https://www.ebay.com/itm/TRIMBLE-EZ-Steer-Engage-Rocker-Switch-for-all-EZ-Steer-T2-Controllers/324210455221?hash=item4b7c72f2b5:g:rtgAAOSw6JpfjaZx
Válasz Gergő, #285. hozzászólásáraA kapcsoló nem on-off, hanem nyomógomb legyen. Javaslom inkább a lábkapcsolót. Hangszerbolt, gitár effekt (switch) pedál.
Válasz Gergő, #283. hozzászólásáraNem a monitorba kell bekötni, hanem az ez steer vezérlőbe. Egy régi régi nyomtató (DB-25)sorosport kábelét kell levágni. A 10 és 11 pinre kell a kapcsolót bekötni.
Válasz Szabi. #284. hozzászólásáraTrimble FM 750
Válasz Gergő, #283. hozzászólásáraBammeg milyen monitor ??????????
Válasz efge #282. hozzászólásáraEZ steer , ez a dörzskormányos cucc.
Válasz Gergő, #281. hozzászólásáraMilyen kormányzás?
Sziasztok
Az auto kormányzás aktiváló gombját hova tudom bekötni? A vagy B port? És melyik lábakra a deutsch csatlakozón?
Üdv! Segítséget szeretnék kérni, hogy mit állítottam el FM750 lite-nál, amiért nem mutatja a gépet, illetve a területet a kijelző? A led fénysor jelez, illetve a főképernyőn minden funkció ikonja is látszik. Köszönöm a segítséget!
Válasz .Ropi #278. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz atyu80 #276. hozzászólásáraBeállítások - Adat - Adatkezelés - Belső - Adat törlése - Kiválasztott táblák törlése - Tábla - Kivalasztod amelyiket törölni akarod és pipa - Zöld nyíl - Pipa - Delete data only és kész
Válasz atyu80 #276. hozzászólásáraLehet.
(Csak akkor vagyok képben ha ott vagyok előtte....)
Sziasztok!
Trimble CFX 750-ből valahogy lehet egyesével törölni a földeket? Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz t.peti #274. hozzászólásáraami biztos:egnos ha fog mondjuk 5műholdat,akkor a rangepoint ugyanott 15öt.range pointnál sose irja ki,hogy a gps vétel megszünt.egnosnál néha előfordul.
Sziasztok,
Range point rtx korrekcióval mi a tapasztalat ?
Sima Egnos-hoz képest jelent előrelépést ?
Talajművelésre és gabona vetésre lenne használva.
Válasz ermike #271. hozzászólásáraCFX 750 kezelésijében ez van:
Válasz ermike #271. hozzászólásáraÉn csak úgy tudom resetelni, hogy utána már nem tudod bekapcsolni
Trmible FMX 750 resettel kapcsolatosan tud valaki segíteni?
Válasz Isti55 #268. hozzászólásáraA sorvezetők nem ismerik az EOV koordinátákat. Más rendszerben dolgoznak. Nem arra valók, hogy kicövekeld a területedet, ha nincs megfelelő korrekció hozzá, akkor nem is alkalmasak rá.
A területed kicövekelése földmérői feladat, ha megvannak a koordináták, hanem.
Válasz Isti55 #268. hozzászólásáraKaptál már választ, fejezd már be ezt a tapétázást!!!
Sziasztok! Azt szeretném megtudni hogy sorvezetővel EOV koordinátát megtudok keresni kint a földeken ? AKG területeket kellene újból kicövekelnem , koordináták megvannak régről, de nem szeretnék ismét hívni egy földmérőt inkább vásárolnák egy sorvezetőt a gazdaságba.
köszönöm előre is
Helló. Esetleg valakinek trimble kormány átalakító gyűrű NH- hoz nincs e feleslegbe? Köszönöm
Válasz jamo #265. hozzászólásáraKöszönöm!
Átnézem majd s írok!
Válasz Pubi0308 #264. hozzászólásáraModem(sim kártya ez adja a korrekciót) nélkül nem fogja tudni a 2 centit. De akkor még azt is jó lenne tudni hogy fel van e oldva a monitor RTK-hoz. (RTK=2cm pontosság ami korrekciós jellel érhetó el) Ha nincs akkor az se kis pénz. Jó lenne azt is tudni, hogy milyen dőléskompenzátor van hozzá? Nagy (kb fél tepsi nagyságú) navcontroller II. vagy III. Vagy egy kisebb (kb ököl nagyságú) IMD600? Mindhárom tudja a 2centit pontosságot de a controller a profibb.
Ha ezt valaki Trimblés szakember olvassa akkor leőre is bocsi. Szakszerűtlenségért. Remélem nagy hülyeséget nem írtam, ha mégis akkor majd valaki hozzáértő kijavít.
Válasz jamo #263. hozzászólásáraNagyon köszönöm az információkat!
Az hogy 2cm pontosságot tudja mitől függ?
Tetején ag leader antenna van, s 15-20cm pontossággal használta az előző tulaj. Ja s nem sim kártyás.
Ha nincs kárpit alatt a kábelezés akkor amit látsz átpakolod és kész. Kormány gyűrűt lehet cserélni kell. Ha nem egyforma a két kormány bordája. Nem nagy dolog, 6db imbuszcsavar. De ha másik kormánygyűrűt kell venni az húzós, nagyságrendileg 100-150e körül mozog. Steyerhez van egy eladóm, nem tudom mihez jó még, lehet NH-ba is paszol, félárért eladó. jelet mindenkinettól. Első év kicsit húzós belépési díj miatt de utána már aprópénz az éves díj. Ja a navcontrollert úgyanolyan pozicíóba helyezd el mint ahogy az eredeti trakiban volt. Vagy configurálni kell az egészet.
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék elsősorban hogy milyen nehéz művelet egyik traktorból átszerelni a másikba a csatolt képen látható Trimble automata kormányzást.
Illetve még nem volt ilyenem- hogy működik a jelvásárlás/pontosság?
Magnumból kerül át T6.155be kukorica vetéshez.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Válasz t.peti #259. hozzászólásáraMost 2,3 millió Egnossal az Axiálnál.
Válasz t.peti #259. hozzászólására
Ez Pilot Pro-t megéri még 2020ban megvenni vagy már Auto Pilot Motor Drive-ot kell választani?
Valakinek megvan az Axiál akciós újsága 2019ből amikor a Gfx750+Nav900+Ez Pilot Pro Egnos korrekcióval akciós volt?
Nem találom csak az Rtk-s árat...