Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
2 részre osztottam a földet, egyik pont ugyan annyit kapot, és ugyan azt a két műtrágyát amit Te is adtál, valamint a másikba ahol gyengébb volt, talajvizsgálat után ott kapott 1q MAP-ot, nem pedig 3x15-öt, és ott 4q pétit, 2 részletben, de volt ahol 3 részre osztottam. Kapott gombaölőt, rovarölőt, plusz lombtrágyát, szóval ki volt nyalva, de a célom a 40q felett termés volt, ami meg is lett. Biztos lehet kevesebb ráfordítással is ennyit termelni, de nekem most ez így sikerült!
A megfelelő körülményt gondolom a talajra is érted!?!? Gyenge vakoló homokon megadtam most mindent a Hungaronak, ráadásul az idő is velem volt (kivéve a kora tavaszi aszályt, valamint a nyár eleji hőséget), de azt gondolom hogy a 43 q/ha jó eredmény, viszont nem gondolnám, hogy ugyanebbe a földbe tudnék 70 mázsás tritit csinálni!
Szerintem ez üszkös.
A gabonafélékben az üszöggombák által okozott betegségek neveztetnek G.-nek. Jellegzi e betegségeket az, hogy ott, ahol az üszöggombák szaporodó sejtjei, a spórák keletkeznek, a gabona szövetei egészen szétroncsolódnak, s helyöket feketeszáraz vagy zsiros tapintatu por alakjában a spórák foglalják el. A gazdák háromféle G.-t különböztetnek meg: a kőüszköt, mely még büdös vagy zsiros üszögnek is neveznek; a porüszköt; és a szárüszköt.
Szerintem ez üszkös.
A gabonafélékben az üszöggombák által okozott betegségek neveztetnek G.-nek. Jellegzi e betegségeket az, hogy ott, ahol az üszöggombák szaporodó sejtjei, a spórák keletkeznek, a gabona szövetei egészen szétroncsolódnak, s helyöket feketeszáraz vagy zsiros tapintatu por alakjában a spórák foglalják el. A gazdák háromféle G.-t különböztetnek meg: a kőüszköt, mely még büdös vagy zsiros üszögnek is neveznek; a porüszköt; és a szárüszköt.
Egyébként meg vagytok elégedve ezzel a fajtával?
Homokon hogy teljesít?
A visszavetésre mennyire kényes? 2-3 évig vethető a saját letermelt magja is vagy akkor már csökken az átlagtermés?
A nagy szártömeggel mit kezdtek? Idén most próbálnám a 150-160cm-es szalmát bebáláztatni és eladni, csak kérdés, ki veszi meg, és megéri-e, de jó lenne pénzt csinálni belőle!
Szerintem fuzárium, A mienkben is volt néhány sőt elvétve volt olyan ahol az egész kalász szárastól elszáradt, gombaölőzés után megállt, Ja először visszavetett mag (Hungaró). Mostanra egyes helyeken magasabb mint mésfél méter, csak egyre ritkább mert a pockok nagyon rágják, ha így haladnak aratásra minimum megfelezik.
Hali!
A tritikálé egyes kalászoknak a végén olyan 3-5cm hosszan barna színű és nincs benne mag? Az mi lehet? tavalyi évben nem volt ilyen benne! Igaz tavaly hungaro fajta volt most meg leontino!
Ma kértem árajánlatot az egyik cégtől Wirtuozra, Falconra, de majd csak hétfőn tudnak vele foglalkozni... Szóval hétfőre marad a vásárlás, és a kijuttatás is. A két szeren kívül ki mit ajánlanál esetleg? Mondtak egy olcsóbb szert is, de már nem emlékszem melyik volt
1603 hozzászólás
Válasz #689. hozzászólásra
Mennyiért tudtad eladni a tritikálédat?
Válasz #700. hozzászólásra
Nem lett a trismartból semmi hála a franciskának meg a caussadenak együtt Majd a 11.-ei héten rádcsörgök
Válasz #700. hozzászólásra
Vajon hány AK-ás az a futó homok?Ez jó termésnek mondható.
Válasz #698. hozzászólásra
hali a tied mit hozott ,itt 6,5t a homokon
Válasz #698. hozzászólásra
Isterra Seeds egyik jó barátom a termeltetési vezető sok jót mondott a termékeiről
Válasz #696. hozzászólásra
Melyik nemesítőház?? Esetleg pár mázsa lesz-e eladó vagy leadtátok mindet??
Válasz #696. hozzászólásra
Szia,
Mit kapott?
Válasz #679. hozzászólásra
Qatrevents nagykőrösi futóhomokon 6,2 t/ha !
Válasz #692. hozzászólásra
Ha felhívod a szegedieket ki is hozzák tavaly kihozták, talán ingyé
Válasz #693. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #692. hozzászólásra
DPMG Cegléden
Tudtok valamilyen céget, aki forgalmaz GK tritikálé vetőmagot pest megyébe?
Vagy Szegedre kell érte lemenni?
Válasz #690. hozzászólásra
dehogy nem jó
Hali!
Akkor azt mondjátok a Leontino nem valami jó homok földre? Hungaro is ugyan ennyit adott 20q/0.4ha!
Válasz #685. hozzászólásra
2 részre osztottam a földet, egyik pont ugyan annyit kapot, és ugyan azt a két műtrágyát amit Te is adtál, valamint a másikba ahol gyengébb volt, talajvizsgálat után ott kapott 1q MAP-ot, nem pedig 3x15-öt, és ott 4q pétit, 2 részletben, de volt ahol 3 részre osztottam. Kapott gombaölőt, rovarölőt, plusz lombtrágyát, szóval ki volt nyalva, de a célom a 40q felett termés volt, ami meg is lett. Biztos lehet kevesebb ráfordítással is ennyit termelni, de nekem most ez így sikerült!
Válasz #674. hozzászólásra
Az enyémben is volt pár ilyen folt ,de összességében jó lett !
Válasz #682. hozzászólásra
6-8as homokon ami 30q felett van az már jó mindegy hogy triti, napra kukorica vagy bármi más
16AK szikfoltos földön tavaly tudta a Leontino
Válasz #684. hozzászólásra
És mit adtál neki?Én 1q NPK3×15 ősszel tavasszal 3,5q 27-es.
Válasz #683. hozzászólásra
6-8 AK, van egy jobb rész ahol 10-12 Ak, és jobbat vártam volna, de ott is ugyanannyi termett.
Hány AK-s az a homok? Nekem a Leontino 20q lett homokon11-14Ak.
Válasz #680. hozzászólásra
A megfelelő körülményt gondolom a talajra is érted!?!? Gyenge vakoló homokon megadtam most mindent a Hungaronak, ráadásul az idő is velem volt (kivéve a kora tavaszi aszályt, valamint a nyár eleji hőséget), de azt gondolom hogy a 43 q/ha jó eredmény, viszont nem gondolnám, hogy ugyanebbe a földbe tudnék 70 mázsás tritit csinálni!
őszi vetés 200 kg/ha vetőmag ősszel 1q map tavasszal 2q ammon nitrát 40-65q rossz nagyon agyagos földön
70-80q is tudnak megfelelő körülmények között
Hali!
A tritikálék mind egyforma mennyiséget tudnak termelni általában? Homok veresnyirok trágyázott földön tavaly hungaro fajta 0.4/ha 1q vetőmag tavasszal 1q pétisó 20q termény!
Az éven leontino 0.4/ha 1q vetőmag tavasszal 2q pétisó 20q termény lett!
Mind ennyit tudnak?
Válasz #454. hozzászólásra
francia Quatrevents, forgalmazza Isterra
Akit érdekel van vagy 30db szalma eladó 300ft/db Szabolcs -Megye
Szerintem ez üszkös.
Read more: http://www.kislexikon.hu/gabonauszog.html#ixzz37EULi5Kw
Szerintem ez üszkös.
Read more: http://www.kislexikon.hu/gabonauszog.html#ixzz37EULi5Kw
Sziasztok
Egy kérdésem lenne.
Miért feketedik a kalász a tritiben?
Válasz #670. hozzászólásra
Nekem a dombrádit már lassan lehet vágni :)
Válasz #670. hozzászólásra
Trigó- 3500+ komp mai ár.
Válasz #668. hozzászólásra
Én is néztem várni kell még vele ,pláne jól megázott ! Holnapra is esőt mond tolódik minden !
Van már aki vágja a tritit? Milyen árban lesz, valakinek van már infója?
Ma mértunk 13as vizet. A het kozepen le kell szedni, ha nem esik.
Válasz #667. hozzászólásra
Én ma néztem, kb 18-asra saccoltam, szerintem van még egy hete. Szabolcs-Szatmár m.
Vágott már valaki tritikálét? Ki milyen termést vár?
Válasz #665. hozzászólásra
beírod h termény adás vétel v felvásárlás és 10 telefon után fixen képbe kerülsz mennyiért viszik és mikor
Eladó lenne 150-200 mázsa tritikálé ,nem tudom ,hogy eben a dologban tudna-e valaki segíteni ???
Válasz #663. hozzászólásra
Most van elöször és fémzárolt mag volt.Tavaly 50-60q között volt,de ismeretlen fajta.Nem homokon van...
Válasz #662. hozzászólásra
Egyébként meg vagytok elégedve ezzel a fajtával?
Homokon hogy teljesít?
A visszavetésre mennyire kényes? 2-3 évig vethető a saját letermelt magja is vagy akkor már csökken az átlagtermés?
Válasz #658. hozzászólásra
Nekem van ahol 160cm,de azt irják róla 100cm körüli a szára,akkor lehet nem is az a fajta...
A nagy szártömeggel mit kezdtek? Idén most próbálnám a 150-160cm-es szalmát bebáláztatni és eladni, csak kérdés, ki veszi meg, és megéri-e, de jó lenne pénzt csinálni belőle!
Válasz #659. hozzászólásra
Szerintem fuzárium, A mienkben is volt néhány sőt elvétve volt olyan ahol az egész kalász szárastól elszáradt, gombaölőzés után megállt, Ja először visszavetett mag (Hungaró). Mostanra egyes helyeken magasabb mint mésfél méter, csak egyre ritkább mert a pockok nagyon rágják, ha így haladnak aratásra minimum megfelezik.
Hali!
A tritikálé egyes kalászoknak a végén olyan 3-5cm hosszan barna színű és nincs benne mag? Az mi lehet? tavalyi évben nem volt ilyen benne! Igaz tavaly hungaro fajta volt most meg leontino!
Fémzárolt Gk Szemest vetettem,igen késön nov 10-12 én,de jelenleg 100-13cm a szalma magassága mit lehet ettől várni,...
Ragadósgalaj jött elő érdemes lefújni 60-70centis a triti?
Rozsdára mondjatok már 5 szer lehetőséget amit érdemes lenne bevetni?
Válasz #654. hozzászólásra
Ma kértem árajánlatot az egyik cégtől Wirtuozra, Falconra, de majd csak hétfőn tudnak vele foglalkozni... Szóval hétfőre marad a vásárlás, és a kijuttatás is. A két szeren kívül ki mit ajánlanál esetleg? Mondtak egy olcsóbb szert is, de már nem emlékszem melyik volt
Válasz #653. hozzászólásra
ahogy nézem csupa olcsóság minden gombaölő