Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én legendaként kezeltem a 94q-ás tritikálét, amit halottam. Két hete arattak nálunk 20hektárról 1900q-át. Mondjuk 20-25AK földek, meg jobbak. Mit kapott, nem tudom.
Tiszteletem otis bácsi! Nagyon fiatal vagyok még, de művelhetek jövő évtől több mint 2 ha földet.Szomszéd ajánlotta a titikát hogy az jó. Olvastam az írását, hát gratulálok. Otis bácsi a gruber az mi? Mennyibe kerül literje?
7 AK homokon, mustár elővetemény után, gruberezett földben, 300 liter fertiszol-lal 72 q/ha. Fajtát ne kérdezd, mert már évek óta ezt vetjük vissza, és fogalmunk sincs, mi volt a neve Gazdatárs hasonló adottságú talajon szántott és szilárd nitrogénnel trágyázott földön 40 mázsa körül aratott. Ára nálunk 4500 Ft/q de csak kistételben adjuk, illetve csak úgy van rá vevő.
van a sok homok(4-8AK) mellett 1ha normális minőségű(16AK) földem az megkapta ősszel a 7 trágyaszóró libaganét tavasszal 100l nitrosolt és nem ment föl a magasítós MBP-re. megmértem 74q volt a kocsin. pár éve valaki írt 90 mázsás tritit ezek után elhiszem.
jövőre lesz napraforgó homokon is és ebben is kíváncsi leszek az eredményre.
sziasztok!
Valaki tudna mondani egy árat, hogy Debrecen környékén, vagy Balmazújváros környékén mennyiért veszik a tritikálét? Most vágtuk le, kb. 100 mázsa van.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Válasz #437. hozzászólásra
Maradjunk anyiba a triti porja az utóbbi 15 évben tuti hogy nagyon tud csipni-- De a fénymag és a rizs por sem kutya egyébként
Üdv!
Érdeklődnék az idén azt vettem észre , hogy annyira csíp a triti pora mint az árpáé . Tavalyról nem emlékszem , hogy igy csípett volna létezik vagy csak már a tavalyi emlékek régiek?
helló!
tegnap arattam, a kötött földön 25 mázsa lett, a homokoson 43-45, a legxarabb futóhomokon 64 mázsa per hektár.Fogalmam sincs miért., mindenből, még esőből is ugyanannyit kapott minden tábla 37 plusz kompfelárért vették.
Egyébként a környéken mindenkinek 30 mázsa alatti az átlag kalászosból, szerintem a 46 mázsás országos átlag, csak a minisztérium dolgozóinak notebookján létezik.
3500-3700 plusz kompfelár, amit tudok. A kevesebb árast azonnal fizetik, a több árast 3-4 hét múlva. Sajnos az útdíj is nálunk csapódik le. Orbáncot fogok kapni, ha még egy adót bevezetnek.
Üdv
SUX
Válasz #419. hozzászólásra
Egyszer régebben, két kombájnnal jöttek volna aratni, 204, meg TX66, de van még 15 ha tritikálé kora délután ott leszünk(mondták reggel).. volt abból késő délután 17 óra is.A lineár túlsó partján brummogtak rendesen.
A szára itt is zöldes sok helyen meg a buzáknak is az volt de a szem meg jo vizekkel ment befelé igy mindenki arat-aratott mindent meg közbe 2 naponta esik és 20-40mm is lejött a napokban.
Na itt be is bas....tt volna.Igy is kolytolt neki mikor belemart a javába jo kis gazos dült állomány.Az ipse krumplizik utána meg triti ugy hogy van mitől igy megnönie.Mig nem volt kombájnom elöttem egy 106-os vágta azis morcogott néki mikor jo év volt.
Válasz #411. hozzászólásra
Azért mert még nincs kész a szalma!Hónaljig zölden kell vágni itt is!!Érés idő szerint is lenne még 2 hete!Régen akkor vágtuk,mikor megbarnult a szalma! Akkor viszi rendesen.
Hát itt felénk feladja a leckét a jo daráloknak is ilyenkor mikor van szalma és szem is benne.Tavaly vitte mint a rongyot de nem is kellet sokszor üriteni
Isten mencs inkább szotyit mondjuk a jot azt se szereti de idáig jol hozott remélem a jövöben is.A tikinek még a kalásza is egybe marad a szalmán megse kottyan hogy átmegy a darálon még a sok dobos vasaknak is ellen áll.
A mostani esö elött vágtam olyan 6t körüli tikitálét,nem volt gyomirtva folyofü és acat tenger de jo anyag volt.Kétszer megakadt a szalma a gépezetbe be is jelzett a riaszto.Meg csak ugy büfögött neki 1100-rol 800-ig vissza esett a fordulat.Olyan szalma rend lett utána hogy egymást érik majd a kisbálák.Nem szeretem aratni.
1603 hozzászólás
Válasz #447. hozzászólásra
Hát barátom, ha így indulsz neki, akkor szerintem ne gazdálkodj, mert sok csalódástól kíméled meg magad.
Válasz #450. hozzászólásra
Leontino
Válasz #444. hozzászólásra
A fajtát lehetne tudni ha publikus?
Én legendaként kezeltem a 94q-ás tritikálét, amit halottam. Két hete arattak nálunk 20hektárról 1900q-át. Mondjuk 20-25AK földek, meg jobbak. Mit kapott, nem tudom.
Válasz #445. hozzászólásra
38
Tiszteletem otis bácsi! Nagyon fiatal vagyok még, de művelhetek jövő évtől több mint 2 ha földet.Szomszéd ajánlotta a titikát hogy az jó. Olvastam az írását, hát gratulálok. Otis bácsi a gruber az mi? Mennyibe kerül literje?
Válasz #445. hozzászólásra
7 AK homokon, mustár elővetemény után, gruberezett földben, 300 liter fertiszol-lal 72 q/ha. Fajtát ne kérdezd, mert már évek óta ezt vetjük vissza, és fogalmunk sincs, mi volt a neve Gazdatárs hasonló adottságú talajon szántott és szilárd nitrogénnel trágyázott földön 40 mázsa körül aratott. Ára nálunk 4500 Ft/q de csak kistételben adjuk, illetve csak úgy van rá vevő.
és homokon milyen eredmények lettek?? amúgy gratula nagyon szép eredmény
Válasz #443. hozzászólásra
van a sok homok(4-8AK) mellett 1ha normális minőségű(16AK) földem az megkapta ősszel a 7 trágyaszóró libaganét tavasszal 100l nitrosolt és nem ment föl a magasítós MBP-re. megmértem 74q volt a kocsin. pár éve valaki írt 90 mázsás tritit ezek után elhiszem.
jövőre lesz napraforgó homokon is és ebben is kíváncsi leszek az eredményre.
a 05.31-én felrakott képeken (342) látott triti levágva, 65/ha-t adott.
soha nem volt még ilyen, még búzából se, idén is sokkal rosszabb lesz az pedig több cuccot is kapott....
4500 Ft/q Újvároson a háznál.
Helló nem tudjátok mennyiért adják a háznál a trikitálét?
Mert a héten kombájolok és volna vevö rá?
4000-5000ft/q?
Köszi !
sziasztok!
Valaki tudna mondani egy árat, hogy Debrecen környékén, vagy Balmazújváros környékén mennyiért veszik a tritikálét? Most vágtuk le, kb. 100 mázsa van.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Idén nálunk is durvább volt.Csodálkoztam is, de az hittem csak én finnyáskodom, nem szóltam senkinek.
Maradjunk anyiba a triti porja az utóbbi 15 évben tuti hogy nagyon tud csipni-- De a fénymag és a rizs por sem kutya egyébként
Üdv!
Érdeklődnék az idén azt vettem észre , hogy annyira csíp a triti pora mint az árpáé . Tavalyról nem emlékszem , hogy igy csípett volna létezik vagy csak már a tavalyi emlékek régiek?
Nálunk is hasonló a helyzet. Kötött talajon 32-35q, a könnyebb talajokon 38-45q-val jött. 38ért ment.
Válasz #434. hozzászólásra
Hello,
Az nem lehet hogy az a fajta a homokot jobban kedveli?? Nekem is ilyen kellene mert csak futóhomok van de még nemtaláltam meg ezt a fajtát...
helló!
tegnap arattam, a kötött földön 25 mázsa lett, a homokoson 43-45, a legxarabb futóhomokon 64 mázsa per hektár.Fogalmam sincs miért., mindenből, még esőből is ugyanannyit kapott minden tábla 37 plusz kompfelárért vették.
Egyébként a környéken mindenkinek 30 mázsa alatti az átlag kalászosból, szerintem a 46 mázsás országos átlag, csak a minisztérium dolgozóinak notebookján létezik.
Üdv
SUX
Vancsura: "kifejezetten takarmányozási célra használt tritikáléra pedig tonnánként 45 ezer forintos ajánlat is akad."
szerintem egy tízest téved
3500-3700 plusz kompfelár, amit tudok. A kevesebb árast azonnal fizetik, a több árast 3-4 hét múlva. Sajnos az útdíj is nálunk csapódik le. Orbáncot fogok kapni, ha még egy adót bevezetnek.
Üdv
SUX
sziasztok tud valaki árat mondani tritikáléra? előre is köszönöm
Válasz #429. hozzászólásra
fajta??
Válasz #428. hozzászólásra
50-60 q között adja ára pedig 37000...
Válasz #425. hozzászólásra
Hogy adja, ár?
[kep1]
[kep1]
Válasz #423. hozzászólásra
E kombájnoknál ott van .
Válasz #413. hozzászólásra
Mert van rossz is?Látom azért fejlődtél, mindig mondtam, a kombájn ott kezdődik, ha hátra nézek közvetlen ott a magtartály....
Válasz #419. hozzászólásra
Egyszer régebben, két kombájnnal jöttek volna aratni, 204, meg TX66, de van még 15 ha tritikálé kora délután ott leszünk(mondták reggel).. volt abból késő délután 17 óra is.A lineár túlsó partján brummogtak rendesen.
Válasz #420. hozzászólásra
Csak nálatok esik oda 2-10 kmre semmi...ott meg állandóan felhőszakadás szerűség.
Válasz #418. hozzászólásra
A szára itt is zöldes sok helyen meg a buzáknak is az volt de a szem meg jo vizekkel ment befelé igy mindenki arat-aratott mindent meg közbe 2 naponta esik és 20-40mm is lejött a napokban.
Válasz #416. hozzászólásra
Na itt be is bas....tt volna.Igy is kolytolt neki mikor belemart a javába jo kis gazos dült állomány.Az ipse krumplizik utána meg triti ugy hogy van mitől igy megnönie.Mig nem volt kombájnom elöttem egy 106-os vágta azis morcogott néki mikor jo év volt.
Azért mert még nincs kész a szalma!Hónaljig zölden kell vágni itt is!!Érés idő szerint is lenne még 2 hete!Régen akkor vágtuk,mikor megbarnult a szalma! Akkor viszi rendesen.
Válasz #416. hozzászólásra
Jó kombájnnal nem probléma
Válasz #415. hozzászólásra
itt még szecskázni is kell
Hát itt felénk feladja a leckét a jo daráloknak is ilyenkor mikor van szalma és szem is benne.Tavaly vitte mint a rongyot de nem is kellet sokszor üriteni
Egészségedre,én holnap állok bele 110 ha (egy darabban) 25-30q búzába
a zöld szemétdombbal.
Válasz #410. hozzászólásra
nekem van 120heki bér tritikélé aratás,nem vészes(jó kombájnnal)
Ja, rohadék egy valami én sem szeretem aratni nehéz szép tarlót hagyni.
Válasz #410. hozzászólásra
Isten mencs inkább szotyit mondjuk a jot azt se szereti de idáig jol hozott remélem a jövöben is.A tikinek még a kalásza is egybe marad a szalmán megse kottyan hogy átmegy a darálon még a sok dobos vasaknak is ellen áll.
Válasz #409. hozzászólásra
Jövőre vessél vagy 50 hektárt elleszel vele egy darabig.
Válasz #406. hozzászólásra
A mostani esö elött vágtam olyan 6t körüli tikitálét,nem volt gyomirtva folyofü és acat tenger de jo anyag volt.Kétszer megakadt a szalma a gépezetbe be is jelzett a riaszto.Meg csak ugy büfögött neki 1100-rol 800-ig vissza esett a fordulat.Olyan szalma rend lett utána hogy egymást érik majd a kisbálák.Nem szeretem aratni.
Válasz #407. hozzászólásra
Pedig ezt a növényt direkt a homokra fejlesztették, jó is úgy az 5t/ha s itt ha vetnek akkor még nincs gond csak aratáskor....
Válasz #406. hozzászólásra
Sanyi-bá ez homoki téma,itt nem büfög sajnos
Válasz #400. hozzászólásra
Erre ennyi anyagot adnál neki nem lehetne levágni, büfögne rendesen.
Nyíregyházán 3100Ft+komp árat rebesgetnek, elég nagy cég több telepe is van országszerte. A környéken ők diktálják az árakat
Válasz #398. hozzászólásra
hello!
írj a bcyi@freemail.hu-ra