Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ne azon agyalj hogy menyit ad hanem azon szerinted mit és hogyan hibáztál vagy mit fogsz legközelebb jobban csinálni és akkor már egy lépéssel közeleb fogsz járni a jó terméshez
Igazából minél többet agyalok rajta annál kevesebbet ha meglenne 3t/ha akkor boldog lennék de szerintem alatta lesz majd ha meglesz az aratás majd kiderül
az enyémnek is az átlagos magassága az 100 centi a kalász olyan 12-14 emelt magas nagyon jól mutat igen tanulni kell ezt is de én bőven megelégednék ezen a 7 Ak-ás homokon egy 3,5 t-ás terméssel de ezt akkor hozza minden évbe
Bele kell ebbe is tanulni
Pár év és meglessz a 4-6 tonna is / hektár .
Tavaj nekünk 4 tonna / heki volt az átlag de csak 3 hektárt csináltunk.
Idén közel 10 heki van Rubin és Hungaro.
Miótta most kapja az esőt iszonyú növekedést produkál!
2-3 hete csak térdig ért most meg a méteres magasságokig tör.
A legjobb lenne a 90-100 centi és akkor lenne szalma és szem is.
A kalász nagyon szép 10-12 centi nagyon kiváncsian várjuk mennyi lessz rajta termés.
nekünk tavaly 2 hektáról sikerült vagy 2,5 t-át learatni igaz kicsit szar volt a vetés meg több hibát is elkövettünk de az idei az igéretesnek néz ki, a "rekordunk" 3t/ha igaz csak ez lesz a 3. éve hogy ezt a műfajt űzzük
Nálatok lehet elképzelhetetlen de nálunk meg az az elképzelhetetlen hogy hogy bír akkorára megnőni én szerintem ha akrnám se tudnám megdönteni nézd meg a 315-ösbe a képeket, olyan 270 kg pétit kapott és így ér derékig semmi szárszilárdító vagy ilyesmi még 2010-be se dőlt meg akkor meg 3q an-t kapott ritka szar földek ezek
Válasz #332. hozzászólásra
Én a triti-nek is oda adtam a 4.5Q mas t és igy lett egy normálisnak mondható állományunk sem csúcs sem rekord nem lesz De a triti termesztést szár szilárditás nélkül én elképzelhetetlennek tartom és nem csak a nehézkes aratás miatt hanem a rosz kalász megtermékenyülés miatt. Egyébként én ebben a szezonban már láttam 150-160cm magas tritit ekkora le is feküdt pihenni idáig a tulaj baromi büszke volt magára most meg tiszta ideg
Nem feltétlen.....csak nem szabad 1-1,5 q-nál több pétit adni neki, akkor nem dől meg.Nekem van kötöttbe is 2 Ha, de nagyon derekasan áll.Ha meg dőlésre hajlamos, akkor meg kell priccelni szárszilárdítóval.Bár kötöttbe tényleg érdemesebb más növényt, ami komolyab....mondjuk búza,árpa.
fekete földbe már nem érdemes mert világnak dől. a leggyengébb bérelt homokba amit nem szervestrágyázok az van 20-25q között ad. régen raktam sajátba is de még a trágyázott homokban is megdőlt.
Lehet benne valami.A vetés necces volt, mert leverte az eső a kombizást, de annyira, hogy a csúszós Nodet nem ment bele, ezért kértem egy IH-t.Az me 3 évig állt, és hiányzott pár magvezető cső.Nem volt valami ideális. Szerintem ez a sup-os fele, mert az csak 170-el ment, azért ilyen.
Devydnek: Igen Sumi-Alfa.Ezt ajánlották, ez lett.Egy 10-es kanna 6000 párszás forint.Nekem a 10 Hektárra 51000 Ft volt a rovarölővel.
Válasz #322. hozzászólásra
Nekem elsősorban csak homokon szokott triti lenni, mert ez valahogy bírja.Egy jobb minőségü barna homokon készült a kép kb 1 hete.Futóhomokot azért ez sem csípi, de pl kukitól jobb.
30-35 q amit azért el kéne éreni, de 40 volna a cél.Nagyszülők rendszerében össz 1,5 q péti, semmi más fejtrágya, se vegyszer, úgy is meg volt 25 q átlagosan.Attól atért ez többet kapott jóval.De javíts ki ha tévedek.
Szia.Attól nem dől meg.Nekem egy táblám fele Ih-val lett vetette 3q-val, másik fele meg sup 25-össel 1,7 mázsával.Munkaminőségben látszik a különbség, mert csikos. de jelentősen nem dőlt meg, ráadásul a ritka részen nagyobbak a kalászok is.Nem szabad neki túl sok péti, mert akkor lefekszik.Vagy kell még szárszilárdító ha megnyomja az ember.
Válasz #316. hozzászólásra
üdv.
Nem hinném,hogy a sűrű vetéstől megdőlne.
Én a Korpuszból 350kg-ot vetettem hektáronként,nagyon jól néz ki,ha lesz időm rakok fel képet.
Nekünk a hungaro is elkezdte tolni a kalászt. a szára csak 50-60 centis.
Az állomány szép jól telelt .
Fémzárolt vetőmag volt és sohasem volt ennél jobb vetésünk.
Ami probléma lehet hogy a vetőgépet én 200kg-ra állítottam így elvetettünk 2 hekit.
Aztán az okosok kitalálták hogy ritka lessz így felállították 250-300kg köré.
Így vetettek 7 hektárt.
Attól félek megdől a sűrű vetéstől.
Ma voltam kint megnézni szerintem a fagy nem bántotta de tele van olyan foltokkal mint a képen is van Vajon mitől lehet??
Bocsi a képek minőségéért de mikor már hazaértem akkor vettem észre hogy maszatos volt a lencse jobb oldala
Válasz #296. hozzászólásraÜdv! Én tavaj itthon a kertet Nov 9.én vetettem régi lovasvetőgéppel azthiszem 96kg/hold az szerintem jól adta illetve kint a szántót dec 9.én az mintha ritkábbra sikerült volna az sem adta rosszul és csak tavasszál kapott kb 3q/h
1603 hozzászólás
Válasz #352. hozzászólásra
Szenkirályt kérdezted??
Hungaro tritikáléra tud e valaki vevőt, aki többért venné mivel péksüteményhez alkalmas ?
Válasz #350. hozzászólásra
Teljesen igazad van! jövőre permetezőt szeretnék venni és azzal még szerintem lehetne tuningolni rajta
Válasz #349. hozzászólásra
Ne azon agyalj hogy menyit ad hanem azon szerinted mit és hogyan hibáztál vagy mit fogsz legközelebb jobban csinálni és akkor már egy lépéssel közeleb fogsz járni a jó terméshez
Válasz #348. hozzászólásra
Igazából minél többet agyalok rajta annál kevesebbet ha meglenne 3t/ha akkor boldog lennék de szerintem alatta lesz majd ha meglesz az aratás majd kiderül
Válasz #347. hozzászólásra
sztem jó ez is.
mennyit vársz tőle?
és az igért (mai) képek
A kisebb az átlagos méret
Válasz #345. hozzászólásra
Válasz #344. hozzászólásra
Majd holnap hozok én is képeket a sajátról
Válasz #343. hozzászólásra
Fajta Titan. Oktober 7-én 180 kg-val vetve. Márciusban kapott 2 q pétit.
Kb 15 AKs fold
Nagyon tetszik amit mutat, én még ekkora kalászokat nem lattam
Válasz #342. hozzászólásra
Szép
Fajta?? és milyen földön??
Mai képek:
Válasz #340. hozzászólásra
az enyémnek is az átlagos magassága az 100 centi a kalász olyan 12-14 emelt magas nagyon jól mutat igen tanulni kell ezt is de én bőven megelégednék ezen a 7 Ak-ás homokon egy 3,5 t-ás terméssel de ezt akkor hozza minden évbe
Válasz #336. hozzászólásra
Bele kell ebbe is tanulni
Pár év és meglessz a 4-6 tonna is / hektár .
Tavaj nekünk 4 tonna / heki volt az átlag de csak 3 hektárt csináltunk.
Idén közel 10 heki van Rubin és Hungaro.
Miótta most kapja az esőt iszonyú növekedést produkál!
2-3 hete csak térdig ért most meg a méteres magasságokig tör.
A legjobb lenne a 90-100 centi és akkor lenne szalma és szem is.
A kalász nagyon szép 10-12 centi nagyon kiváncsian várjuk mennyi lessz rajta termés.
na na na na most
Válasz #337. hozzászólásra
Szép estét!
Én 3 éve termelek tiktakot de még nem volt ilyen nagy sose
141 cm
Válasz #335. hozzászólásra
nekünk tavaly 2 hektáról sikerült vagy 2,5 t-át learatni igaz kicsit szar volt a vetés meg több hibát is elkövettünk de az idei az igéretesnek néz ki, a "rekordunk" 3t/ha igaz csak ez lesz a 3. éve hogy ezt a műfajt űzzük
mennyit szoktatok általába vágni belőle? mennyi a termésátlag?
Válasz #333. hozzászólásra
Nálatok lehet elképzelhetetlen de nálunk meg az az elképzelhetetlen hogy hogy bír akkorára megnőni én szerintem ha akrnám se tudnám megdönteni nézd meg a 315-ösbe a képeket, olyan 270 kg pétit kapott és így ér derékig semmi szárszilárdító vagy ilyesmi még 2010-be se dőlt meg akkor meg 3q an-t kapott ritka szar földek ezek
Válasz #332. hozzászólásra
Én a triti-nek is oda adtam a 4.5Q mas t és igy lett egy normálisnak mondható állományunk sem csúcs sem rekord nem lesz De a triti termesztést szár szilárditás nélkül én elképzelhetetlennek tartom és nem csak a nehézkes aratás miatt hanem a rosz kalász megtermékenyülés miatt. Egyébként én ebben a szezonban már láttam 150-160cm magas tritit ekkora le is feküdt pihenni idáig a tulaj baromi büszke volt magára most meg tiszta ideg
Válasz #330. hozzászólásra
Nem feltétlen.....csak nem szabad 1-1,5 q-nál több pétit adni neki, akkor nem dől meg.Nekem van kötöttbe is 2 Ha, de nagyon derekasan áll.Ha meg dőlésre hajlamos, akkor meg kell priccelni szárszilárdítóval.Bár kötöttbe tényleg érdemesebb más növényt, ami komolyab....mondjuk búza,árpa.
Válasz #329. hozzászólásra
érdemes időben menni a mag után. júl-aug körül
mert gyorsan elfogy a legjava
Válasz #329. hozzászólásra
fekete földbe már nem érdemes mert világnak dől. a leggyengébb bérelt homokba amit nem szervestrágyázok az van 20-25q között ad. régen raktam sajátba is de még a trágyázott homokban is megdőlt.
Válasz #328. hozzászólásra
Majd kiderül milyen magot sikerül venni.
Rozsról semmi információd?
Válasz #325. hozzászólásra
olyan földbe érdemes vmi komoly vetőmagot tenni pl Leontino-t
Válasz #326. hozzászólásra
Lehet benne valami.A vetés necces volt, mert leverte az eső a kombizást, de annyira, hogy a csúszós Nodet nem ment bele, ezért kértem egy IH-t.Az me 3 évig állt, és hiányzott pár magvezető cső.Nem volt valami ideális. Szerintem ez a sup-os fele, mert az csak 170-el ment, azért ilyen.
Devydnek: Igen Sumi-Alfa.Ezt ajánlották, ez lett.Egy 10-es kanna 6000 párszás forint.Nekem a 10 Hektárra 51000 Ft volt a rovarölővel.
Válasz #315. hozzászólásra
Nekem elsö rá nézésre ritkának tünik
Válasz #323. hozzászólásra
Nem homokba, hanem fekete ragadós szurokba menne.
Válasz #318. hozzászólásra
1ilyen kanna csöppmix mennyi volt ha nem titok?
Summi alfa??
köszi.
Válasz #322. hozzászólásra
Nekem elsősorban csak homokon szokott triti lenni, mert ez valahogy bírja.Egy jobb minőségü barna homokon készült a kép kb 1 hete.Futóhomokot azért ez sem csípi, de pl kukitól jobb.
Válasz #321. hozzászólásra
Csak kíváncsiskodtam, hogy mennyire is számítasz.
Nekem még soha nem volt ezért kérdeztem, de idén egy satnyám területre vagy tritit vagy rozs-t megpróbálok.
Válasz #320. hozzászólásra
30-35 q amit azért el kéne éreni, de 40 volna a cél.Nagyszülők rendszerében össz 1,5 q péti, semmi más fejtrágya, se vegyszer, úgy is meg volt 25 q átlagosan.Attól atért ez többet kapott jóval.De javíts ki ha tévedek.
Válasz #318. hozzászólásra
Mennyi tonnát is várnál ettől a triti-től?
Szia.Attól nem dől meg.Nekem egy táblám fele Ih-val lett vetette 3q-val, másik fele meg sup 25-össel 1,7 mázsával.Munkaminőségben látszik a különbség, mert csikos. de jelentősen nem dőlt meg, ráadásul a ritka részen nagyobbak a kalászok is.Nem szabad neki túl sok péti, mert akkor lefekszik.Vagy kell még szárszilárdító ha megnyomja az ember.
Sziasztok.Az enyém derékig érő.Tavasszal kapott 1 mázsa pétit, utána 5 l/Ha Csöppmixet meg rovarölőt.
üdv.
Nem hinném,hogy a sűrű vetéstől megdőlne.
Én a Korpuszból 350kg-ot vetettem hektáronként,nagyon jól néz ki,ha lesz időm rakok fel képet.
Válasz #315. hozzászólásra
Nekünk a hungaro is elkezdte tolni a kalászt. a szára csak 50-60 centis.
Az állomány szép jól telelt .
Fémzárolt vetőmag volt és sohasem volt ennél jobb vetésünk.
Ami probléma lehet hogy a vetőgépet én 200kg-ra állítottam így elvetettünk 2 hekit.
Aztán az okosok kitalálták hogy ritka lessz így felállították 250-300kg köré.
Így vetettek 7 hektárt.
Attól félek megdől a sűrű vetéstől.
Mai képek
Vélemény??
Válasz #312. hozzászólásra
Tavaly előtt fém zárolt Korpusz magot vetettem,pihent,nem sovány földbe,szépen termett,az összel -okt 19-350kg vetetem vissza belőle hektáronként.idáig jól néz ki.Ősszel szeretnék lucerna törésbe SZEMES Fajtát vetni,persze,ha kapok fémzároltat....
Válasz #312. hozzászólásra
Majd ha arra jársz és kicsit megindul, egy pár képet rakhatnál fel Nekem gk bogo van kívácsi vagyok hogy neked meg nekem mennyi lesz rajta
Válasz #311. hozzászólásra
Első vetésem, fémzároltat sikerült venni bő 1ha-nyi, szépen indult.
Válasz #310. hozzászólásra
Üdv!
Jófajta a GK SZEMES?
Mézga ! Nálad is melírozta a GK Szemest a fagy ?
Ma voltam kint megnézni szerintem a fagy nem bántotta de tele van olyan foltokkal mint a képen is van Vajon mitől lehet??
Bocsi a képek minőségéért de mikor már hazaértem akkor vettem észre hogy maszatos volt a lencse jobb oldala
Rozsot? Aszt meg még korábban kellett volna. Remélem Neked lessz igazad, mert ide a szíkbe tavasszal még kritikusabb a vetés.
Válasz #298. hozzászólásra
Semmi gond sem
lesz vele, én ma vetettem rozsot a homokos földekbe!! Nagyon jó időt mondanak még decemberre is, tuti cucc lesz meglátod!!
Kéne megint eső rájuk
Válasz #296. hozzászólásraÜdv! Én tavaj itthon a kertet Nov 9.én vetettem régi lovasvetőgéppel azthiszem 96kg/hold az szerintem jól adta illetve kint a szántót dec 9.én az mintha ritkábbra sikerült volna az sem adta rosszul és csak tavasszál kapott kb 3q/h
Válasz #303. hozzászólásra
Hát ez tényleg nem semmi itt dupla ennyi hatóanyaggal kb fele lett