Hirdetés
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Műtrágya árak új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Körbálázót, de milyet? új
- Szőlő felvásárlási árak új
Cikkajánló
Hirdetés
1603 hozzászólás
Válasz #352. hozzászólásra
Szenkirályt kérdezted??
Hungaro tritikáléra tud e valaki vevőt, aki többért venné mivel péksüteményhez alkalmas ?
Válasz #350. hozzászólásra
Teljesen igazad van! jövőre permetezőt szeretnék venni és azzal még szerintem lehetne tuningolni rajta
Válasz #349. hozzászólásra
Ne azon agyalj hogy menyit ad hanem azon szerinted mit és hogyan hibáztál vagy mit fogsz legközelebb jobban csinálni és akkor már egy lépéssel közeleb fogsz járni a jó terméshez
Válasz #348. hozzászólásra
Igazából minél többet agyalok rajta annál kevesebbet ha meglenne 3t/ha akkor boldog lennék de szerintem alatta lesz majd ha meglesz az aratás majd kiderül
Válasz #347. hozzászólásra
sztem jó ez is.
mennyit vársz tőle?
és az igért (mai) képek
A kisebb az átlagos méret
Válasz #345. hozzászólásra
Válasz #344. hozzászólásra
Majd holnap hozok én is képeket a sajátról
Válasz #343. hozzászólásra
Fajta Titan. Oktober 7-én 180 kg-val vetve. Márciusban kapott 2 q pétit.
Kb 15 AKs fold
Nagyon tetszik amit mutat, én még ekkora kalászokat nem lattam
Válasz #342. hozzászólásra
Szép
Fajta?? és milyen földön??
Mai képek:
Válasz #340. hozzászólásra
az enyémnek is az átlagos magassága az 100 centi a kalász olyan 12-14 emelt magas nagyon jól mutat igen tanulni kell ezt is de én bőven megelégednék ezen a 7 Ak-ás homokon egy 3,5 t-ás terméssel de ezt akkor hozza minden évbe
Válasz #336. hozzászólásra
Bele kell ebbe is tanulni
Pár év és meglessz a 4-6 tonna is / hektár .
Tavaj nekünk 4 tonna / heki volt az átlag de csak 3 hektárt csináltunk.
Idén közel 10 heki van Rubin és Hungaro.
Miótta most kapja az esőt iszonyú növekedést produkál!
2-3 hete csak térdig ért most meg a méteres magasságokig tör.
A legjobb lenne a 90-100 centi és akkor lenne szalma és szem is.
A kalász nagyon szép 10-12 centi nagyon kiváncsian várjuk mennyi lessz rajta termés.
na na na na most
Válasz #337. hozzászólásra
Szép estét!
Én 3 éve termelek tiktakot de még nem volt ilyen nagy sose
141 cm
Válasz #335. hozzászólásra
nekünk tavaly 2 hektáról sikerült vagy 2,5 t-át learatni igaz kicsit szar volt a vetés meg több hibát is elkövettünk de az idei az igéretesnek néz ki, a "rekordunk" 3t/ha igaz csak ez lesz a 3. éve hogy ezt a műfajt űzzük
mennyit szoktatok általába vágni belőle? mennyi a termésátlag?
Válasz #333. hozzászólásra
Nálatok lehet elképzelhetetlen de nálunk meg az az elképzelhetetlen hogy hogy bír akkorára megnőni én szerintem ha akrnám se tudnám megdönteni nézd meg a 315-ösbe a képeket, olyan 270 kg pétit kapott és így ér derékig semmi szárszilárdító vagy ilyesmi még 2010-be se dőlt meg akkor meg 3q an-t kapott ritka szar földek ezek
Válasz #332. hozzászólásra
Én a triti-nek is oda adtam a 4.5Q mas t és igy lett egy normálisnak mondható állományunk sem csúcs sem rekord nem lesz De a triti termesztést szár szilárditás nélkül én elképzelhetetlennek tartom és nem csak a nehézkes aratás miatt hanem a rosz kalász megtermékenyülés miatt. Egyébként én ebben a szezonban már láttam 150-160cm magas tritit ekkora le is feküdt pihenni idáig a tulaj baromi büszke volt magára most meg tiszta ideg
Válasz #330. hozzászólásra
Nem feltétlen.....csak nem szabad 1-1,5 q-nál több pétit adni neki, akkor nem dől meg.Nekem van kötöttbe is 2 Ha, de nagyon derekasan áll.Ha meg dőlésre hajlamos, akkor meg kell priccelni szárszilárdítóval.Bár kötöttbe tényleg érdemesebb más növényt, ami komolyab....mondjuk búza,árpa.
Válasz #329. hozzászólásra
érdemes időben menni a mag után. júl-aug körül
mert gyorsan elfogy a legjava
Válasz #329. hozzászólásra
fekete földbe már nem érdemes mert világnak dől. a leggyengébb bérelt homokba amit nem szervestrágyázok az van 20-25q között ad. régen raktam sajátba is de még a trágyázott homokban is megdőlt.
Válasz #328. hozzászólásra
Majd kiderül milyen magot sikerül venni.
Rozsról semmi információd?
Válasz #325. hozzászólásra
olyan földbe érdemes vmi komoly vetőmagot tenni pl Leontino-t
Válasz #326. hozzászólásra
Lehet benne valami.A vetés necces volt, mert leverte az eső a kombizást, de annyira, hogy a csúszós Nodet nem ment bele, ezért kértem egy IH-t.Az me 3 évig állt, és hiányzott pár magvezető cső.Nem volt valami ideális. Szerintem ez a sup-os fele, mert az csak 170-el ment, azért ilyen.
Devydnek: Igen Sumi-Alfa.Ezt ajánlották, ez lett.Egy 10-es kanna 6000 párszás forint.Nekem a 10 Hektárra 51000 Ft volt a rovarölővel.
Válasz #315. hozzászólásra
Nekem elsö rá nézésre ritkának tünik
Válasz #323. hozzászólásra
Nem homokba, hanem fekete ragadós szurokba menne.
Válasz #318. hozzászólásra
1ilyen kanna csöppmix mennyi volt ha nem titok?
Summi alfa??
köszi.
Válasz #322. hozzászólásra
Nekem elsősorban csak homokon szokott triti lenni, mert ez valahogy bírja.Egy jobb minőségü barna homokon készült a kép kb 1 hete.Futóhomokot azért ez sem csípi, de pl kukitól jobb.
Válasz #321. hozzászólásra
Csak kíváncsiskodtam, hogy mennyire is számítasz.
Nekem még soha nem volt ezért kérdeztem, de idén egy satnyám területre vagy tritit vagy rozs-t megpróbálok.
Válasz #320. hozzászólásra
30-35 q amit azért el kéne éreni, de 40 volna a cél.Nagyszülők rendszerében össz 1,5 q péti, semmi más fejtrágya, se vegyszer, úgy is meg volt 25 q átlagosan.Attól atért ez többet kapott jóval.De javíts ki ha tévedek.
Válasz #318. hozzászólásra
Mennyi tonnát is várnál ettől a triti-től?
Válasz #316. hozzászólásra
Szia.Attól nem dől meg.Nekem egy táblám fele Ih-val lett vetette 3q-val, másik fele meg sup 25-össel 1,7 mázsával.Munkaminőségben látszik a különbség, mert csikos. de jelentősen nem dőlt meg, ráadásul a ritka részen nagyobbak a kalászok is.Nem szabad neki túl sok péti, mert akkor lefekszik.Vagy kell még szárszilárdító ha megnyomja az ember.
Sziasztok.Az enyém derékig érő.Tavasszal kapott 1 mázsa pétit, utána 5 l/Ha Csöppmixet meg rovarölőt.
Válasz #316. hozzászólásra
üdv.
Nem hinném,hogy a sűrű vetéstől megdőlne.
Én a Korpuszból 350kg-ot vetettem hektáronként,nagyon jól néz ki,ha lesz időm rakok fel képet.
Válasz #315. hozzászólásra
Nekünk a hungaro is elkezdte tolni a kalászt. a szára csak 50-60 centis.
Az állomány szép jól telelt .
Fémzárolt vetőmag volt és sohasem volt ennél jobb vetésünk.
Ami probléma lehet hogy a vetőgépet én 200kg-ra állítottam így elvetettünk 2 hekit.
Aztán az okosok kitalálták hogy ritka lessz így felállították 250-300kg köré.
Így vetettek 7 hektárt.
Attól félek megdől a sűrű vetéstől.
Mai képek
Vélemény??
Válasz #312. hozzászólásra
Tavaly előtt fém zárolt Korpusz magot vetettem,pihent,nem sovány földbe,szépen termett,az összel -okt 19-350kg vetetem vissza belőle hektáronként.idáig jól néz ki.Ősszel szeretnék lucerna törésbe SZEMES Fajtát vetni,persze,ha kapok fémzároltat....
Válasz #312. hozzászólásra
Majd ha arra jársz és kicsit megindul, egy pár képet rakhatnál fel Nekem gk bogo van kívácsi vagyok hogy neked meg nekem mennyi lesz rajta
Válasz #311. hozzászólásra
Első vetésem, fémzároltat sikerült venni bő 1ha-nyi, szépen indult.
Válasz #310. hozzászólásra
Üdv!
Jófajta a GK SZEMES?
Mézga ! Nálad is melírozta a GK Szemest a fagy ?
Ma voltam kint megnézni szerintem a fagy nem bántotta de tele van olyan foltokkal mint a képen is van Vajon mitől lehet??
Bocsi a képek minőségéért de mikor már hazaértem akkor vettem észre hogy maszatos volt a lencse jobb oldala
Rozsot? Aszt meg még korábban kellett volna. Remélem Neked lessz igazad, mert ide a szíkbe tavasszal még kritikusabb a vetés.
Válasz #298. hozzászólásra
Semmi gond sem
lesz vele, én ma vetettem rozsot a homokos földekbe!! Nagyon jó időt mondanak még decemberre is, tuti cucc lesz meglátod!!
Kéne megint eső rájuk
Válasz #296. hozzászólásraÜdv! Én tavaj itthon a kertet Nov 9.én vetettem régi lovasvetőgéppel azthiszem 96kg/hold az szerintem jól adta illetve kint a szántót dec 9.én az mintha ritkábbra sikerült volna az sem adta rosszul és csak tavasszál kapott kb 3q/h
Válasz #303. hozzászólásra
Hát ez tényleg nem semmi itt dupla ennyi hatóanyaggal kb fele lett