Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv. tavaly dec 6.-án vetettem 1 hektár tritikálét 275kg mag(nem fémzárolt) szabolcsban műtrágyaszóróval, tavassszal 150 kg 34es nitrogént kapott, 38 mázsát adott. az idén szerintem nem volt rossz.
Nekem is akkor kelt ki,de hamarabb elvetettük. Úgy értem,h talajba raktuk. Tavaj is ilen száraz ősz valt emlékszem,h akkor is bántam, hnem vetettenel 15ha. Az idén "csak" 5ha hagytam ki. Eszt sem hagytam volna ha nem reped körbe a Khüne ekém váza.
Naptár szerint igen..De akkor még nem fagyott!! Jobban birja a hideget mint az árpa.. De a búzától kevésbé.. Ha van lehetöséged rá akkor inkább búzát!! Az szinte hietetlen mikre nem képes..
Na sikerült elvetni a tritit, amint látszik a képen nem nagyon porzott a föld Emiatt nem sikerült még az árpát elvetni. Kicsit kevés magot vetettünk, de legalább már kész.
Köszönöm! Mondjuk vetés után rögtön kapott 25 milit meg azóta vagy 10-et, de ide a homokra nagyon kell! Kicsit ritkásan néz ki szerintem (csak 220-al lett vetve) de van nedvesség a földbe még így majd kikúpálódik
Mi is holnap talán el tudjuk vetni, ha az idő megengedi ezt az igen nagy területet elvetni (1,5 ha) Árpa meg kitudja mikor... az lenne sűrgős, de eső lesz és már most is sár van...
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni!
Tritikálé vetőmagot honnan lehet beszerezni kisebb tételben (pár mázsa) Szolnok megye környékén?
Előre is köszönöm!
Felénk ugy mondják veres fődDe lesz homokon is.
És lesz trágyás földben és trágyázatlanban is.
A vetés még folyamatban van .
Az elővetemény kézzel művelt napraforgó (étkezési) utánna tárcsázás szántás műtrágyázás 1q/ha(kevert műkaki 15-15-15 forgó) boronálás és vetés történt.
Tavasszal fog kapni még egy kis tápanyagot.
lisztharmatnak teljes mértékbe ellenáll ha jól tudom Várjuk majd a képeket + eredményeket, amúgy milyen földbe lett vetve?? milyen alapművelést kapott? alaptrágyát adtál neki??
Idén vetettünk Hungaro-t és várjuk a fejleményeket.
Mi 250kg/q val vetettük .
A vetőmagról tudni kell hogy annyira jól ellenáll a betegségeknek hogy nem szükséges csávázni. És elég jól bírja a homokot is mert ez egy magyar fejlesztésü mag.
A másik mag amit vetetünk az a Titán ez is a homokon jól szereplő fajta de ez román nemesítésű mag.
Nah beszéltem ezzel a faszival a hungaro trtikálé ügyben: Cimbike: azt mondta idén a felvásárlási ár aratáskor 7000 Ft körül volt. más: a 4t-át azt kb 150 kg N hatóanyaggal tudta mindezt pétiként kapta meg és csak tavasszal, ősszel alaptrágyát igényelne de nem kapott Vetési normája 200-220 kg között van. De már elfogyott
Válasz #263. hozzászólásra
Köszönöm,az jó lenne,ha még volna,és Szentkirály közel is lenne szerencsére. Egyébként milyen tapasztalatok vannak erről a fajtáról?Homokos talajon,ideális körülmények között mire képes?
1603 hozzászólás
Üdv. tavaly dec 6.-án vetettem 1 hektár tritikálét 275kg mag(nem fémzárolt) szabolcsban műtrágyaszóróval, tavassszal 150 kg 34es nitrogént kapott, 38 mázsát adott. az idén szerintem nem volt rossz.
Nekem is akkor kelt ki,de hamarabb elvetettük. Úgy értem,h talajba raktuk. Tavaj is ilen száraz ősz valt emlékszem,h akkor is bántam, hnem vetettenel 15ha. Az idén "csak" 5ha hagytam ki. Eszt sem hagytam volna ha nem reped körbe a Khüne ekém váza.
Válasz #296. hozzászólásra
Tavaly, november végén. A hó alatt kelt ki, nem volt semmi gond vele.
Válasz #295. hozzászólásra
fogyott rendesen, pedig vissza is állítottam a vetőgépet. ma néztem éppen. nagyon pompás lett a kelés
Vagy -vagy még, amit már okt. ben elvetettem az is most bujkál.
Már elvetettem 2 napja, ezért nincs vissza út
Válasz #296. hozzászólásra
Naptár szerint igen..De akkor még nem fagyott!! Jobban birja a hideget mint az árpa.. De a búzától kevésbé.. Ha van lehetöséged rá akkor inkább búzát!! Az szinte hietetlen mikre nem képes..
Vetett már valaki ilen későn trtikálét?
Mézga , neked is hamarabb kiürült a vetőgép a GK Szemessel ??
Na sikerült elvetni a tritit, amint látszik a képen nem nagyon porzott a föld Emiatt nem sikerült még az árpát elvetni. Kicsit kevés magot vetettünk, de legalább már kész.
Válasz #284. hozzászólásra
Kimarat 7q Hungaro II.fok ha valakit érdekel
Békéscsabán
Válasz #287. hozzászólásra
Szép! Én hétfőn vetettem, és 9mm-t kapott éjjel. Remélem jövő héten nálam is sorol majd.
Válasz #289. hozzászólásra
Köszönöm! Mondjuk vetés után rögtön kapott 25 milit meg azóta vagy 10-et, de ide a homokra nagyon kell! Kicsit ritkásan néz ki szerintem (csak 220-al lett vetve) de van nedvesség a földbe még így majd kikúpálódik
Mi is holnap talán el tudjuk vetni, ha az idő megengedi ezt az igen nagy területet elvetni (1,5 ha) Árpa meg kitudja mikor... az lenne sűrgős, de eső lesz és már most is sár van...
Válasz #287. hozzászólásra
Szép!
Mi holnap vetjük.
sziasztok szeretnék érdeklődni h p,m-ben kinek van trikije és menyiért j.n.kun v. heves m. koszi
Vetés okt.01 , mai képek
Válasz #285. hozzászólásra
Köszi!
Praktika Kft Törtel.ma még volt náluk
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni!
Tritikálé vetőmagot honnan lehet beszerezni kisebb tételben (pár mázsa) Szolnok megye környékén?
Előre is köszönöm!
Sziasztok. Ősszel csávázáson kívül használtok még valamilyen védekezést gombák, bogarak ellen?
Köszönöm szépen a segítséged Tibi!Te vagy a nap embere.
Válasz #276. hozzászólásra
Felénk ugy mondják veres fődDe lesz homokon is.
És lesz trágyás földben és trágyázatlanban is.
A vetés még folyamatban van .
Az elővetemény kézzel művelt napraforgó (étkezési) utánna tárcsázás szántás műtrágyázás 1q/ha(kevert műkaki 15-15-15 forgó) boronálás és vetés történt.
Tavasszal fog kapni még egy kis tápanyagot.
NPK mellett még lehetne adni valamilyen mikroelemet vagy más termésnövelőt, amit meghálálna a tritikálé?
Válasz #278. hozzászólásra
129-es hozzászólást nézd meg.
Válasz #268. hozzászólásra
Nekem volt 5.5 tonna/ha.
Válasz #274. hozzászólásra
Egy menetbe ennyit kiszórni, csoda hogy nem égette meg!
Válasz #275. hozzászólásra
lisztharmatnak teljes mértékbe ellenáll ha jól tudom Várjuk majd a képeket + eredményeket, amúgy milyen földbe lett vetve?? milyen alapművelést kapott? alaptrágyát adtál neki??
Válasz #268. hozzászólásra
Idén vetettünk Hungaro-t és várjuk a fejleményeket.
Mi 250kg/q val vetettük .
A vetőmagról tudni kell hogy annyira jól ellenáll a betegségeknek hogy nem szükséges csávázni. És elég jól bírja a homokot is mert ez egy magyar fejlesztésü mag.
A másik mag amit vetetünk az a Titán ez is a homokon jól szereplő fajta de ez román nemesítésű mag.
Válasz #273. hozzászólásra
én is nagyot néztem mikor mondta h 150, de visszakérdeztem hogy hatóanyag azt mondta hogy igen
Válasz #269. hozzászólásra
a 7000 az nagyon jó!
150 kg? Az 5,5 q hektáronként!!!!!!
Válasz #270. hozzászólásra
Franciska kft Kecskemét.
Válasz #270. hozzászólásra
Fémzárolt kellene ? Kmét IKR nél is volt pár héttel ezelőtt .
valaki nem tud eladó tritikálé vetőmagot,10hektár nagyságú területbe?fontos lenne..Köszönöm előre is
Válasz #260. hozzászólásra
Nah beszéltem ezzel a faszival a hungaro trtikálé ügyben: Cimbike: azt mondta idén a felvásárlási ár aratáskor 7000 Ft körül volt. más: a 4t-át azt kb 150 kg N hatóanyaggal tudta mindezt pétiként kapta meg és csak tavasszal, ősszel alaptrágyát igényelne de nem kapott Vetési normája 200-220 kg között van. De már elfogyott
Hungaro nevű tritikálét ismeri valaki?
Válasz #265. hozzászólásra
akkor várom,a visszajelzést ,mert érdekel a dolog,köszönöm a visszajelzést.
Mondjuk egy 4 tonnás termés eléréséhez mennyi műtrágyát kéne neki adni? Átlag körülmények között.
Válasz #264. hozzászólásra
mint írtam a fickó idén 4t tölötti termést mondott...
Válasz #263. hozzászólásra
Köszönöm,az jó lenne,ha még volna,és Szentkirály közel is lenne szerencsére. Egyébként milyen tapasztalatok vannak erről a fajtáról?Homokos talajon,ideális körülmények között mire képes?
Válasz #262. hozzászólásra
11000 / q, szentkirályon gyártják nem tudom van e még de holnap úgyis hívom őket majd rákérdezek...
Válasz #245. hozzászólásra
Elnézést kérek,megkérdezhetném mennyiért tud ilyen vetőmagot,és hol?10-15 hektárba való magról lenne szó.
Válasz #259. hozzászólásra
jah Én is /remélem/ vwetem a hétvégén...
Válasz #257. hozzászólásra
rendben, megköszönném.
Válasz #258. hozzászólásra
jövőre megmondom
Hétvégén vetjük... remélem
Üdv. a gk szemesröl tud vki infot,hogy milyen középhomokba ??
Válasz #256. hozzászólásra
Azt nem tudom hogy mennyiért lehetne eladni a termčsét. De ha érdekel akkor rákérdezhetek...
Válasz #252. hozzászólásra
én is annyiért szereztem hungarot, de nem csávázott, sajna. A termés drágább, mintha takarmány lenne?
Válasz #252. hozzászólásra
Mitöl olyan drága aranyozott ...
Válasz #253. hozzászólásra
jaja