Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- S.O.S. új
- AKG támogatás új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Poénok új
- Csapágyak, láncok a mezőgazdaságban új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Zetor traktorok új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
1603 hozzászólás
Válasz sanyi1965 #1450. hozzászólásáraMax Karácsonyra kikalászol!
Válasz erik18 #1449. hozzászólásáraGk szemest már karácsony előtti héten is vetettek és termés lett belőle.
Válasz erik18 #1449. hozzászólásáraMost? Még jó,mi jó ha okt.közepe- végén vetni tudunk kukorica után
Válasz erik18 #1449. hozzászólásáraNyugodtan elvetheted,nincs elkésve.
Segítséget szeretnék kérni. Meddig érdemes tritikálét vetni. Mert nálunk most volt annyi eső H elő lehessen készíteni.?
Válasz lazar.r #1447. hozzászólásáraA GK szemest ne vesd el túl korán, vegyél eleget kb 280kg/ha, mert nálam darabszámra kidobálta mint a másikat, de hamarabb elfogyott a fémzárolt a nagy fajsúlya miatt .
Sziasztok. Valakinek elado tavaly elso vagy masodfok gk szemes vagy trismart triti?
Milyen bbchban van most?
Mehet még most rá lötty?.... vlm feketedés indul a komának rajta...
Most,hogy a múlt héten kapott 30mm esőt egy kicsit kezd magához térni.Egy jó hónapja kapott 2q pétisót,de csak 3mm esőt kapott akkor.Remélem abból még tud hasznosítani valamit.Legalább a ráfordítás visszajönne.
Válasz broll79 #1443. hozzászólásáraEz akkor is egy jó és nem vészesen drága kombó, tegyél hozzá karbamidot is és még tutibb. Amiket felsoroltál azokat fogja.
Válasz Full Random #1442. hozzászólásáraKöszi, sajnos nincs még olyan fejletségi állapotba, hogy el lennék késve. A hideg és a csapadékmentesség megtette a hatását
Válasz broll79 #1441. hozzászólásáraMcpa (mecomorn-nufarm) 1 l/ha a granstar mellé vagy egyé
B tribenurom metil (nuance 750 wg) termék 15-20g/ha dózisban.
Ezek még most is fujhatóak, de legkésőbb virágzásig. Olcsó es jó, csodát ilye korár nem tudsz tenni, persze látni kéne az állományt.
Tudtok ajánlani valami jó gyomirtót a grantaron kívűl tritibe? Kamilla, aszat(szúróka) és parlagfű a repertoár. Ha lehet szakmérnöki ne kelljen hozzá
Válasz Sanyee #1437. hozzászólásáraitt is vette a malom a tritikálét 2 árban, egyiket a malmi és a takarmány búza közti árban (ha jó a fehérje) a másikat pedig a takarmány búza alatt egy kicsivel. Gondolom a jobb az étkezési célra lett vásárolva.
Válasz Berkó_ #1438. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Sanyee #1437. hozzászólásáraNaná! De már egy jó ideje "szükség" van rá! 2014-ben is kenyérgabonának adtam el egy cégnek, és azóta is étkezésiként értékesítem, ha jók a paraméterei...
Tritikáléból csinálnak kenyeret?
(Ha a szükség oda vezetne?)
odyssey
Válasz farkasbal0331 #1434. hozzászólásáraMilyen fajta? A GK szemes még az összel szárba tud indulni korai vetésnél.
Válasz kis Zombi #1433. hozzászólásáraSzeptember 25 aztán olyan gyorsan kiugrott meg elkezdett nőni hogy ekkora lett de tavaly előbb vetettük és nem lett ennyire erős aztán már félünk hogy tavasszal nem indul újra.
Válasz farkasbal0331 #1431. hozzászólásáraEzt mikor vetetted ? Én megcsapatnám birkával ha az enyém lenne.
Válasz farkasbal0331 #1431. hozzászólásáraRohadt nagy!
Ilyen most
Válasz farkasbal0331 #1423. hozzászólásáraHa GK Szemes, akkor azért nagy, nagyon meg tud indulni a másikakhoz képest.
Válasz farkasbal0331 #1423. hozzászólásáraAz enyém most kelt ki.Akkor minden rosszban van valami jó.Amúgy az időjárás sem szokványos,simán lehet egy hónappal később vetni a korábban megszokottnál.
Válasz medikus #1424. hozzászólásáraMi is azon voltunk de csak 20 darab van az meg 20 hektárra kevés
Válasz farkasbal0331 #1421. hozzászólásáraEngedj át rajta egy birka falkát!!!
Válasz kori01 #1422. hozzászólásáraMég ilyen nagy tritikálénk nem volt meg a tél előtt április elején szokott így kinézzni
Válasz farkasbal0331 #1421. hozzászólásáraAz is baj ha erős?
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy nagyon megerősödött a tritikálénk így a tél előtt szerintetek télen kifog fagyni vagy túléli?
Válasz GREVEN #1419. hozzászólásáraOkt végétől márciusig.
Válasz colizoli #1418. hozzászólásáraGK Szemes van vetömagba igy kimondottan erre kérdezem. Én is ezt olvastam hogy kerülni kell a korai vetést és oktober végén ajánlott mig az összes többi tritit a buza elött illik szeptember vége oktober eleje
Válasz Berkó_ #1417. hozzászólásáraGK Szemest vagy úgy általában a tritit? Mert a Szemes egy járó fajta és nálam kihangsúlyozták, hogy okt végénél elöbb el ne vessem, mert még akkor az összel kalászba fordul. Okt végén, nov elején fogom vetni 250-nel.
Válasz GREVEN #1416. hozzászólására200 kg/ha október első hetében, utána október közepéig 220, aztán meg már nem vetek. Volt okt végi vetés 250el, de közelében nem volt a hónap elejei vetésnek.
Gazdatársak.
GK Szemes-t ki mikor és mennyivel szokta vetni?
Válasz Claastra. #1414. hozzászólásáraKöszi a választ.Akkor kukorica után jól be lehet tenni.
Válasz Földönfuto #1413. hozzászólásáraAmikor a búzát okt vége nov eleje,és 200kg a mennyiség
Válasz Claastra. #1394. hozzászólásáraHello.Mikor veted a Trismartot és milyen vetőmag normával?
Válasz Bán Zsolt #1411. hozzászólásáraén meg árpát nyomok!Nekem eddig sosem volt tritikálém!Nem is lesz!!
Válasz medikus #1410. hozzászólásáraelőször vetettem leontinot martonvásári volt semmi gond nem is volt adta a mennyiséget.
utána dpmg-s szaporítású na ott már nem sikerült.
legközelebb nem lesz triti. rozs lesz helyette. piac is jobb mert több malom veszi nem 2 keverő
hibrid rozs közvetlen mellettem durván adta.
Válasz Bán Zsolt #1409. hozzászólásáraNem!Először fogott mag volt!A bolti mag is silány volt!Úgy nézett ki,mint egy megszorult rozs!Tűbe lehetett volna fűzni!Már akkor nem tetszett,de tavaly nem akartam megint új magot venni 11 ezerért!
Válasz medikus #1408. hozzászólásáraakkor ott valam nagyon nem stimmel
nem volt zsizsikes a mag?
Válasz Bán Zsolt #1407. hozzászólására320kg-t meg bele vetettem!
Válasz medikus #1406. hozzászólásárahú basszus
Válasz Bán Zsolt #1405. hozzászólásáraSajnos!!!
Válasz medikus #1397. hozzászólásáraidén?
Válasz colizoli #1400. hozzászólásáraugye még kocsin van de ránézésre 120-130q a 4hektár
bokrosító henger 200l 27es és egy gyomirtás