Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kalászosok műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
![A napraforgó vízhasznosítása A napraforgó vízhasznosítása](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9079/cikk_79079/napraforgo2_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó vízhasznosítása
Az öntözés minimalizálhatja a termésveszteséget, és növelheti a vízfelhasználás...
Hirdetés
![Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban? Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9086/cikk_79086/napra_upl_ind_fill_540x300_0.jpg)
1603 hozzászólás
Válasz sanyi1965 #1450. hozzászólásáraMax Karácsonyra kikalászol!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz erik18 #1449. hozzászólásáraGk szemest már karácsony előtti héten is vetettek és termés lett belőle.
Válasz erik18 #1449. hozzászólásáraMost? Még jó,mi jó ha okt.közepe- végén vetni tudunk kukorica után
Válasz erik18 #1449. hozzászólásáraNyugodtan elvetheted,nincs elkésve.
Segítséget szeretnék kérni. Meddig érdemes tritikálét vetni. Mert nálunk most volt annyi eső H elő lehessen készíteni.?
Válasz lazar.r #1447. hozzászólásáraA GK szemest ne vesd el túl korán, vegyél eleget kb 280kg/ha, mert nálam darabszámra kidobálta mint a másikat, de hamarabb elfogyott a fémzárolt a nagy fajsúlya miatt .
Sziasztok. Valakinek elado tavaly elso vagy masodfok gk szemes vagy trismart triti?
Milyen bbchban van most?
Mehet még most rá lötty?.... vlm feketedés indul a komának rajta...
Most,hogy a múlt héten kapott 30mm esőt egy kicsit kezd magához térni.Egy jó hónapja kapott 2q pétisót,de csak 3mm esőt kapott akkor.Remélem abból még tud hasznosítani valamit.Legalább a ráfordítás visszajönne.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200505181536_img_3480.jpg)
Válasz broll79 #1443. hozzászólásáraEz akkor is egy jó és nem vészesen drága kombó, tegyél hozzá karbamidot is és még tutibb. Amiket felsoroltál azokat fogja.
Válasz Full Random #1442. hozzászólásáraKöszi, sajnos nincs még olyan fejletségi állapotba, hogy el lennék késve. A hideg és a csapadékmentesség megtette a hatását
Válasz broll79 #1441. hozzászólásáraMcpa (mecomorn-nufarm) 1 l/ha a granstar mellé vagy egyé
B tribenurom metil (nuance 750 wg) termék 15-20g/ha dózisban.
Ezek még most is fujhatóak, de legkésőbb virágzásig. Olcsó es jó, csodát ilye korár nem tudsz tenni, persze látni kéne az állományt.
Tudtok ajánlani valami jó gyomirtót a grantaron kívűl tritibe? Kamilla, aszat(szúróka) és parlagfű a repertoár. Ha lehet szakmérnöki ne kelljen hozzá
Válasz Sanyee #1437. hozzászólásáraitt is vette a malom a tritikálét 2 árban, egyiket a malmi és a takarmány búza közti árban (ha jó a fehérje) a másikat pedig a takarmány búza alatt egy kicsivel. Gondolom a jobb az étkezési célra lett vásárolva.
Válasz Berkó_ #1438. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Sanyee #1437. hozzászólásáraNaná! De már egy jó ideje "szükség" van rá! 2014-ben is kenyérgabonának adtam el egy cégnek, és azóta is étkezésiként értékesítem, ha jók a paraméterei...
Tritikáléból csinálnak kenyeret?
(Ha a szükség oda vezetne?)
odyssey
Válasz farkasbal0331 #1434. hozzászólásáraMilyen fajta? A GK szemes még az összel szárba tud indulni korai vetésnél.
Válasz kis Zombi #1433. hozzászólásáraSzeptember 25 aztán olyan gyorsan kiugrott meg elkezdett nőni hogy ekkora lett de tavaly előbb vetettük és nem lett ennyire erős aztán már félünk hogy tavasszal nem indul újra.![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Válasz farkasbal0331 #1431. hozzászólásáraEzt mikor vetetted ? Én megcsapatnám birkával ha az enyém lenne.
Válasz farkasbal0331 #1431. hozzászólásáraRohadt nagy!![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Ilyen most
Válasz farkasbal0331 #1423. hozzászólásáraHa GK Szemes, akkor azért nagy, nagyon meg tud indulni a másikakhoz képest.
Válasz farkasbal0331 #1423. hozzászólásáraAz enyém most kelt ki.Akkor minden rosszban van valami jó.Amúgy az időjárás sem szokványos,simán lehet egy hónappal később vetni a korábban megszokottnál.
Válasz medikus #1424. hozzászólásáraMi is azon voltunk de csak 20 darab van az meg 20 hektárra kevés![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz farkasbal0331 #1421. hozzászólásáraEngedj át rajta egy birka falkát!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz kori01 #1422. hozzászólásáraMég ilyen nagy tritikálénk nem volt meg a tél előtt április elején szokott így kinézzni![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz farkasbal0331 #1421. hozzászólásáraAz is baj ha erős?
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy nagyon megerősödött a tritikálénk így a tél előtt szerintetek télen kifog fagyni vagy túléli?![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz GREVEN #1419. hozzászólásáraOkt végétől márciusig.
Válasz colizoli #1418. hozzászólásáraGK Szemes van vetömagba igy kimondottan erre kérdezem. Én is ezt olvastam hogy kerülni kell a korai vetést és oktober végén ajánlott mig az összes többi tritit a buza elött illik szeptember vége oktober eleje
Válasz Berkó_ #1417. hozzászólásáraGK Szemest vagy úgy általában a tritit? Mert a Szemes egy járó fajta és nálam kihangsúlyozták, hogy okt végénél elöbb el ne vessem, mert még akkor az összel kalászba fordul. Okt végén, nov elején fogom vetni 250-nel.
Válasz GREVEN #1416. hozzászólására200 kg/ha október első hetében, utána október közepéig 220, aztán meg már nem vetek. Volt okt végi vetés 250el, de közelében nem volt a hónap elejei vetésnek.
Gazdatársak.
GK Szemes-t ki mikor és mennyivel szokta vetni?
Válasz Claastra. #1414. hozzászólásáraKöszi a választ.Akkor kukorica után jól be lehet tenni.
Válasz Földönfuto #1413. hozzászólásáraAmikor a búzát okt vége nov eleje,és 200kg a mennyiség
Válasz Claastra. #1394. hozzászólásáraHello.Mikor veted a Trismartot és milyen vetőmag normával?
Válasz Bán Zsolt #1411. hozzászólásáraén meg árpát nyomok!Nekem eddig sosem volt tritikálém!Nem is lesz!!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz medikus #1410. hozzászólásáraelőször vetettem leontinot martonvásári volt semmi gond nem is volt adta a mennyiséget.
utána dpmg-s szaporítású na ott már nem sikerült.
legközelebb nem lesz triti. rozs lesz helyette. piac is jobb mert több malom veszi nem 2 keverő
hibrid rozs közvetlen mellettem durván adta.
Válasz Bán Zsolt #1409. hozzászólásáraNem!Először fogott mag volt!A bolti mag is silány volt!Úgy nézett ki,mint egy megszorult rozs!Tűbe lehetett volna fűzni!Már akkor nem tetszett,de tavaly nem akartam megint új magot venni 11 ezerért!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz medikus #1408. hozzászólásáraakkor ott valam nagyon nem stimmel
nem volt zsizsikes a mag?
Válasz Bán Zsolt #1407. hozzászólására320kg-t meg bele vetettem!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz medikus #1406. hozzászólásárahú basszus![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz Bán Zsolt #1405. hozzászólásáraSajnos!!!
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz medikus #1397. hozzászólásáraidén?
Válasz colizoli #1400. hozzászólásáraugye még kocsin van de ránézésre 120-130q a 4hektár
bokrosító henger 200l 27es és egy gyomirtás