Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.97 FtUSD402.58 FtCHF442.09 FtGBP502.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Caussade Trismart vásárolt fogott mag 56q/hektárt tudott 1,5 hektár átlagában fekete homokos talajon.
Jövőre kipróbálom a Kruppa magtól a HUNGARO fajtát, van esetleg valakinek tapasztalata vele?
pár kép a betakarításról a pdf ben. Valszeg több szalma lett mint szem.
Válasz Bfrenky91 #1229. hozzászólásáraMit megadnánk egy ilyen tritikáléért. Nálunk Térdig se ér, már csak a zászlóslevél ami zöld, kitolta a kalászt,de olyan ritkán vannak hogy kiabálnak egymásnak.
Üdv urak. Felénk 2 hét alatt ilyen lett a tritikálé. 20 éve termesztjük, de még ilyet nem tapasztaltunk. Szalmája szép 90-100centi körüli volt. Felétek is ilyen ugrásszerű volt a növekedés??
Válasz medikus #1227. hozzászólásáraDélután néztem a tritimet, szép fehér foltok vannak a gyenge homokos részeken, a csigucik nem válogatnak már, nincs búza - árpa - zab .
Válasz sanyi1965 #1214. hozzászólásáraValamelyik éven és is ajánlottam neki, hogy ingyen és bérmentve adok neki 1 hektárra való fémzároltból fogott vetőmagot, még el is vittem volna Nyírbátorig, de nem tartott rá igényt.
Válasz oprita #1210. hozzászólására2008-ra fajzott vissza a búzára nálam a NOVI SADI,ekkor vittek belőle vetni s azóta is ezt használják.csak szemetet terem nekik de nem zavarja őket,mindegy csak pénzt ne kelljen vetőmagért adni.ilyen is van.
Mindent jól csináltál csak valószínűleg későn, a hőfok nevü paraméter nem optimális, de a tavasz mindent helyrehoz egy jó tritinél. Válasz Szem Howkinsz #1204. hozzászólására
Válasz Szem Howkinsz #1207. hozzászólásáraInkább egy aranyeret annak a szerencsétlen Mtz-nek....szántott homokon egy-kettőre simító lessz a gyűrűshengerből, csinálhatsz te vele bármit.Ha nincs vetőgéped, vettesd el, tölcséressel bohóckodsz, akkor persze hogy nem kel normálisan
Válasz jozef19 #1206. hozzászólásáraNincs hengerem ,,,de jó lett volna egy gyűrűs henger,csak kurva drága ,,,pedig a boronát el kéne adni 4m és egy 3m gyűrűs hengert venni érte ,az aranyat érne
Lenne egy pár kérdésen Tritikálé vetés ügyekben!
Miért nem kell egyenletesen a Tritikálém?
Homok ki volt szántva ,,,meg volt kombizva,,,,és tölcséres volt beszórva,,,olyan 300kg /hektár !
És utána magtakaróval volt beboronálva!
Inkább tárcsázni kellett volna? De nekem vontatott 13mázsás szörnyeteg van !
Ki hogy szokta ha nincs gabonavetőgép?
1603 hozzászólás
Válasz Full Random #1250. hozzászólására5t-6t full futóhomok
Válasz Full Random #1244. hozzászólásáraNekem 3 éve volt Hungaro, nov.1-i vetéssel napra után tavasszal 3q pétivel 53q-t termett.
Válasz Bán Zsolt #1246. hozzászólásáraLeontino fémzárolt 1.5 t/ha
Válasz Claastra. #1249. hozzászólásáramennyi volt egyik és másik?
Válasz Full Random #1244. hozzászólásáraA trismart 20%-al többet tudott egyforma körülményekkel
Válasz medikus #1247. hozzászólásáranekem mikor volt jól szerepelt
idén is tervezek vetni
de akkor lehet megpróbálom a Tulus-t
árpái jók homokon a tulajnak
Válasz Bán Zsolt #1246. hozzászólásáraIgen!Mikor vettem akkor is elég vékony volt,olyat is termett!!Tűbe lehet fűzni!És apró!
Válasz medikus #1245. hozzászólásáraSzép lehet. Másod fok?
Leontino adott vagy 25q-T!!!
Sziasztok!
Caussade Trismart vásárolt fogott mag 56q/hektárt tudott 1,5 hektár átlagában fekete homokos talajon.
Jövőre kipróbálom a Kruppa magtól a HUNGARO fajtát, van esetleg valakinek tapasztalata vele?
pár kép a betakarításról a pdf ben. Valszeg több szalma lett mint szem.
Válasz oprita #1242. hozzászólásárapéti
Válasz Gepi #1241. hozzászólásáraAmmonnitrát,vagy péti?
Borwo tritikálé, vetés Október 15.
280kg/ha vetőmag és 3q sima N műtrágya
Tömegével mozog a levéltetű,majom harlekin meg nem serénykedik.Mi lesz még itt...
Válasz Gazdász35 #1238. hozzászólására
Válasz oprita #1237. hozzászólásáraMa néztem, remélem türhető lesz.
Mit saccoltok/hektár?É-Borsod,2 hét,15 mm után talán 35q...
Válasz broll79 #1234. hozzászólásáraPersze... Majd akkor ültetek majd ilyen szuper növényeket, ha van hova eladni...
Válasz GREVEN #1230. hozzászólásáraFajtától függö!Vannak kisebb száruak is.
Nekünk 11O,12Ocm
Nem kapott esöt?
Válasz csoppika #1233. hozzászólásáraMár kezded az aratást????
Győr megye környékén tud valaki triti felvásárlót?
Válasz medikus #1231. hozzászólásáraNekem mindkettő fontos.!
Válasz Bfrenky91 #1229. hozzászólásáraMi nem a szalmára,hanem a szemre megyünk!!
Válasz Bfrenky91 #1229. hozzászólásáraMit megadnánk egy ilyen tritikáléért. Nálunk Térdig se ér, már csak a zászlóslevél ami zöld, kitolta a kalászt,de olyan ritkán vannak hogy kiabálnak egymásnak.
Gyalázat. Lesz rozs ami többet fog teremni tőle.
Üdv urak. Felénk 2 hét alatt ilyen lett a tritikálé. 20 éve termesztjük, de még ilyet nem tapasztaltunk. Szalmája szép 90-100centi körüli volt. Felétek is ilyen ugrásszerű volt a növekedés??
Válasz medikus #1227. hozzászólásáraDélután néztem a tritimet, szép fehér foltok vannak a gyenge homokos részeken, a csigucik nem válogatnak már, nincs búza - árpa - zab .
Válasz Zoli 63 #1226. hozzászólásáraNincs kizárva!Csak attól félek hogy őrizni kell majd!
Válasz medikus #1224. hozzászólásáraTe könnyen vagy, majd a kukorica pótolja !
Válasz medikus #1224. hozzászólásáraNekem is a szememre fog menni,nem is nézem.
Az idén nem a szalmára megyünk,hanem a szemre!!!
Válasz Full Random #1221. hozzászólásáraGK Szemes hasonló nekem is.Április - május:csapadék nulla.Ha most kezd el csapadékosodni,felveri a dudva.
Válasz Full Random #1221. hozzászólásáramég 10 nap eső nélkül és a kalászosok elmentek..
Csütörtöki képek, így állunk. Nem nőtt nagyra.
Tavasszal ki mennyi pétisót ad neki, én 300kg/ha gondolom,
03 14 reggel vásárolt Trismart fogott mag. szolnok megye
GK szemessel tavalyi kemény téli tapasztalata valakinek?Az enyém már kapott -15 alatt pár reggelre.Most kezd rá szállingózni a hó...
Válasz oprita #1216. hozzászólásáraNekem azért hiányoznak az eke és tárcsa beállítási tanácsadásai
Válasz broll79 #1215. hozzászólásáraBecsüljük meg,hogy itt van.Ez nem órás-,éxerész fórum.Azért jó,hogy a PREGA-hoz nem nagyon szól hozzá,,,
Válasz sanyi1965 #1214. hozzászólásáraValamelyik éven és is ajánlottam neki, hogy ingyen és bérmentve adok neki 1 hektárra való fémzároltból fogott vetőmagot, még el is vittem volna Nyírbátorig, de nem tartott rá igényt.
Válasz oprita #1210. hozzászólására2008-ra fajzott vissza a búzára nálam a NOVI SADI,ekkor vittek belőle vetni s azóta is ezt használják.csak szemetet terem nekik de nem zavarja őket,mindegy csak pénzt ne kelljen vetőmagért adni.ilyen is van.
Mindent jól csináltál csak valószínűleg későn, a hőfok nevü paraméter nem optimális, de a tavasz mindent helyrehoz egy jó tritinél. Válasz Szem Howkinsz #1204. hozzászólására
Bearanyozza a napomat ha ír valamit,vagy kérdez, na meg amilyen válaszokat kap...
Válasz Szem Howkinsz #1204. hozzászólásáraValahol a 40-es évek végénél tartotok még?
Válasz Szem Howkinsz #1204. hozzászólásáraKi kell annak kelni,ha nem öregebb 5 évesnél a mag...
Válasz Szem Howkinsz #1207. hozzászólásáraInkább egy aranyeret annak a szerencsétlen Mtz-nek....szántott homokon egy-kettőre simító lessz a gyűrűshengerből, csinálhatsz te vele bármit.Ha nincs vetőgéped, vettesd el, tölcséressel bohóckodsz, akkor persze hogy nem kel normálisan
Válasz Szem Howkinsz #1207. hozzászólásáraA böjti szélröl még nem hallottál...
Válasz jozef19 #1206. hozzászólásáraNincs hengerem ,,,de jó lett volna egy gyűrűs henger,csak kurva drága ,,,pedig a boronát el kéne adni 4m és egy 3m gyűrűs hengert venni érte ,az aranyat érne
Válasz Szem Howkinsz #1204. hozzászólásáraTavasszal hengert adjál neki vezze...
Válasz Szem Howkinsz #1204. hozzászólásáraKötényből.
Egyet lép, egyet dob....
Lenne egy pár kérdésen Tritikálé vetés ügyekben!
Miért nem kell egyenletesen a Tritikálém?
Homok ki volt szántva ,,,meg volt kombizva,,,,és tölcséres volt beszórva,,,olyan 300kg /hektár !
És utána magtakaróval volt beboronálva!
Inkább tárcsázni kellett volna? De nekem vontatott 13mázsás szörnyeteg van !
Ki hogy szokta ha nincs gabonavetőgép?