Hirdetés
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
523 hozzászólás
Válasz #220. hozzászólásra
én is jártam így,ki kell pucolni aztán nem kell belemenni ilyenbe,amugy összeszakítani nem lehet inkább a traktor fullad le.Amugy vetés szempontjából kevésbé érzékeny a nedvességre mert előtömörítés van ha a traktor kerék nem szedi föl a földet akkor ez is elmegy,ha meg fölszedi akkor meg egyik se megy el.Az ih sokkal hamarabb beköt mint ez,az biztos.
Válasz #220. hozzászólásra
Mondjuk ehhez nem kellett sok ész, behúzni a sárba, de a bemutató az szent, bizonyitani kell, mindenáron, aztán meg beszéljünk a.............
Válasz #219. hozzászólásra
a tengerentúlon régóta nyomják sor alá
biztos lehet benne valami
Tavasszal vetettem kukoricát egy haveromnak 100 kg 35 np timac műtrágyával,aszittem semmi se lesz belőle hiszen kevés a nitrogén benne meg káli sincs benne,ugyanolyan mint az én kukoricám pedig én 3x annyit költöttem tápanyagra!
nicsak, mit találtam
Válasz #218. hozzászólásra
Szerintem jó dolog lehet ha ilyen gépem lenne tuti használnám!
Válasz #217. hozzászólásra
Milyen műtrágyával és mennyivel vetitek?
Én idén próbálom meg műxarral először. timacot nyomunk alá 150 kilót,de asszem dupla sortávolságra lesz vetve a repce,a szimplánál nehéz a 3 kilót belőni a rázkódás miatt.
Idén a buza alá is sor alá fog menni az NP
kissé macerás de spórolunk ahol lehet
Repcénél is megy a műtrágya. Az ismerősömnek van ilyen gépe az van a fényképeken is. Most van kialakítás alatt egy kis változtatás a gépcsoportba, ha kész küldök fényképeket.
Válasz #214. hozzászólásra
Az akkor volt, én is azidőben vettem az msc-t,most talán 12-ért se lehetne megkapni.
gabonánál és repcénél hasznmáljátok a műtrágya vetését is???
9,5 volt egy helyinek 2 éve ja lehet azóta felemelték, akkor viszont k..va drága!!!! A Tume is tudja azt
Válasz #212. hozzászólásra
A vadert szerintem nem kapod meg annyiért. inkább 11-12.
ez előtt nincsen tárcsasor uyge? végül is 9 körül van a vader is de ott van tárcsasor...
Tavaly ilyenkor repce vetés előtt 8+áfáért vesztegették hogy most mennyi nem tudom de szerintem ilyesmi lehet 8-9+áfa monitorral együtt.
Válasz #209. hozzászólásra
Mennyibe kerül a vetőgép monitorral?
Válasz #208. hozzászólásra
De azért adnak el belőle keveset mert elég húzós az ára.Amúgy nagyon fasza kis gép és elég pontos.Ha megnézel vaderstadt-ot az még hajazza ennek az árát és nem hiszem hogy még sokkal többet tudna ennél
Válasz #206. hozzászólásra
Biztos azért, mert nem a legeladottabb gépek egyike.
Van a haveromnak, Ő dicséri
Válasz #206. hozzászólásra
Lucerna vetés?? Én már rég tulvagyok rajta ill hamarosan ujbol folytatom... De nem ezel a tipusú gépel..
Na mi van barázda harcosok senki nem készül a repce vagy a lucerna vetésére TUME-val?
Fendt Vario 818TMS + Culiti Pack + Tume Nova Combi 3000.
Válasz #203. hozzászólásra
Nem a 11 a jellemző,az a maximum rövid széles süppedős földön.9 ből kijönni általában a buzavetésnél,elég mélyre vetettem vele mert 20 22 nap alatt kelt ki de most szépen néz ki.Repcevetésnél lehet elhuzná 1 mtz is.
Válasz #200. hozzászólásra
elmunkáló nélkül 11 liter nem sok egy kicsit?
Köszönöm!
Válasz #199. hozzászólásra
Nagy a magtartály, azért fogja, amikor benne van 15-20q azért az nyom rendesen.
Válasz #199. hozzászólásra
Kukorica után 1 tárcsa,utána elkezdtem a lazábbakat vetni azokat 1ből tudtam nyomni 13 14 el.Amelyikek rettentő hantosak voltak azokat hagytam megázni aztán pirkadás után go.Egész járhatóvá teszi az ilyen xar hepehupás földet a mélységtartás meg a visszazárás kiváló nagy sebességen is.A fogyasztás 7-11 liter/heki,
földtipustól táblahossztól előkészítéstől függően.
A szomszédoké többezret ment már,azok a tömörítőkerék csapágyakat cserélgetik rajt más baja nincs,de az lehet a sok közlekedéstől van(a rossz utak miatt)
Válasz #198. hozzászólásra
Kukorica után is vettetél? Milyen trakival húzod? A 135 LE Landini tárcsa nélkül kínlódott előőte,az egy kicsit furcsa,lehet hogy a traktoral volt baj.
Mégvalami a vsszatömörítés jó szokott lenni?
Válasz #197. hozzászólásra
Hali!
Én simán előkészítő nélkül huzom szerintem felesleges rá.Állítólag bődületesen megnöveli a vonóerőt.
Ha vastagon van a kóró a földön akkor is belerakja rendesen,szépen kikeltek a buzák,pedig 1 tárcsát kaptak csak a földek.Jó hogy nem 4 est vettem mert döglődne előtte a gép,igy pont jó hozzá.A szomszéd faluba a 135 landini csak ballag vele(3m).Sulya ellenére kevésbé érzékeny a nedvességre mint a sima vetőgépek.Az enyémbe még csak 200 heki van de nem bántam meg az aprómagot is szépen vetette.
tm155!
Én most akarok pályázni 1 3m Tumera. Te tárcsás előkészítővel használod,vagy anélkül,és még az érdekelne,hogy tényleg oplyan jó a mélységtartása? a csoroszlya leszorító rugói elég meggyőzőnek tűnnek mintha arra csinálták volna,hogy aszfaltba vessen
Válasz #195. hozzászólásra
mit?
"mert ha én egyszer kinyitom a számat! mert ha én egyszer elkezdek beszélni!"
Válasz #194. hozzászólásra
(Majd csak más beírja.)
Válasz #193. hozzászólásra
én ma azt hallottam, hogy le akarják nyúlni az uniós támogatásunk egy jelentős részét. kiváncsi leszek, hogy össze tudunk-e fogni vagy birkák leszünk
Válasz #191. hozzászólásra
Mert akinek még adnak, attól akkor el is lehet venni ! :-((((
Válasz #184. hozzászólásra
Képeket mér nem tudsz berakni hmm?????
Válasz #189. hozzászólásra
Szabi elolvastam amit küldtél!! Hasonlóra gondoltam már meg sem lepödöm..Csak azt nem értem hogy miért??
Válasz #188. hozzászólásra
a ruszkivetőgép való a rögösbe,amit a téjecsékbe a lajták előtt használtak.Az csuszócsoroszlyás meg vaskerekű volt,elvetettek aztán belefogasolták és kész,1szer majd kikelt.
Válasz #188. hozzászólásra
Így van.
Tavaly a szántás volt erre a legjobb, most meg a legrosszabb mire mindent felszántottam. Maga a talaj jó nézz ki, de tök száraz.:-(
Válasz #187. hozzászólásra
Tiszta sor!!Mindenki azt mondja hogy no til-be jobb mint durva rögösbe!!De azt is vetni kelene ha már felrögölték!!
Válasz #184. hozzászólásra
a betonkemény hantokat ez se szereti,olyan mintha zongorát huznál köveken,szétvágja összegyurja a hantokat de előbbutóbb kifingana rajta valami.
a műveletlen föld sokkal jobban fexik neki.Belevetni utána meg 3 liter glifozát a gazembereknek aztán kész.
A hantolás megszünteti teljesen a talajéletet.
nekünk még kint kell állítani, ien értéket nem tudok mondani, gyakorlatilag az üres tartállyal elérhető maximumot szoktuk, úgy még faszán vissza is tömörít...
Válasz #183. hozzászólásra
Hali!
Kukorica után mulcsba mekkora csoroszlyanyomást használtok? Tieteken is a monitoron kell állítani?
Válasz #183. hozzászólásra
Felénk már az embereknek mindegy is lene hogy is hivják csak valami brutális lene mert máskép öszetörik vagy nem vet normálisan..Durva a helyzet!!
Ha jobban megnézed ugyanaz a mélységhatároló rendszer, meg a visszatömörítés is hasonlóan van megoldva.
Ez a Nova Combi elődje...
Válasz #181. hozzászólásra
kb 10 éves lehet,nem sokban hasonlít az újabbikhoz
Válasz #180. hozzászólásra
Helo
Ez mér a régebbi fajta TUME a "régebbi konstrukció" szerintem biztos elvetett 1-2 ezer hektárt azért cseréli le :)
Vajon miért eladó?Nem jött be,vagy csőd.http://http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Tume-Vetogep/20090929-187813/
Válasz #178. hozzászólásra
elmunkáló nélkül elvinné de nem röpködne vele,elmunkálóval a 135 landini 5 el tudja vinni.
Jobb ha nagy a gép előtte mert igy gyorsan lehet menni vele,én a 155 el 15-16 al mentem a repcébe meg a mustárba de jól kikeltek.Buzába nem tudom mekkora erő kell hozzá.
Üdv!
Meg tudná valaki mondani, hogy a 3m-es TUME vetőgépet tárcsás elmunkálló nélkül (esetleg azzal!?) elbírná-e egy JD 6330-as (105 LE) traktor?
Válasz #176. hozzászólásra
alapból műtrágyás
minimum technológiára való masina
Válasz #74. hozzászólásra
van műkakiszoró nélküli is? ha van akkor mennyi az ára?
Azt hittem már a KITE privatizálta az agroinform-ot mert két napig furcsaságot láttam mikor beírtam hogy www.agroinform.hu :D
Válasz #173. hozzászólásra
Szia
Hát nálam úgy volt hogy a felemelése a gépnek az viszonylag gyors volt :)A lerakása kicsit lassabb de mondjuk így a számítógép mellől nem látom hogy a tied mennyire lassú :)
De ha nagyon szerintem beszélj az axiállal!