Gázolaj árak 648 Ft Benzin árak 634 Ft EUR 414.08 Ft USD 399.68 Ft CHF 436.3 Ft GBP 490.92 Ft

Fórum

Új földtörvény

Létrehozta: , 2010-07-06 19:13:07

Kedvencekhez Segítség

3685 hozzászólás
#2235 Ebcsont
2013-06-23 22:43:58

Válasz #2228. hozzászólásra

Látod ez a baj a magad fajtával! A minimális tiszteletet se vagy képes megadni a másiknak, de undorító módon fenyegetőzni kezdesz, ha valaki hasonlóan kedvesen viselkedik veled, mint ahogy Te teszed másokkal. smile censoredsmile hammersmile biggrinsmile biggrin

Nincs profilkép
#2234 Matyi50
2013-06-23 19:57:46

Válasz #2229. hozzászólásra

A szomszéd öregbácsi gyerekei, örökösei meg nem felelnek meg a feltételeknek,te meg dörzsölöd a tenyered mert te kapod nyomott áron,vagy még megköszönteted a szomszéddal hogy örüljenek hogy elvetted a földjüket. Más meg feni a bicskáját rád utána! Vagy majd a haverokkal összebeszéltek,hogy nem kell annak a kicsi emtézés pistának az a főd,adjuk oda nekem nyomott áron...
Erről van szó!
smile oops

Nincs profilkép
#2233 Matyi50
2013-06-23 19:43:22

Válasz #2232. hozzászólásra

Erről van szó! smile thumbupsmile oops

#2232 (Claastra)
2013-06-23 19:30:20

És te leszel a földbizottság,azt is írd hozzásmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#2231 Matyi50
2013-06-23 19:20:34

Annyira ne legyél te ebben biztos! smile lol

Nincs kérdés!smile whistling

Nincs profilkép
#2230 TÓTH TAMÁS
2013-06-23 19:11:57

ki is ez a jakab pista mikor került ez képpbe? ki volt aki a gyurcsány kormány idején a nagy gazdatüntetéskor olyan sürü sorokba vezényelte a traktorokat budapesten hogy a hátsó szélvédön másztak ki belölük a gazdák!!!!? ki is ez a font sanyika fügetlenként ücsörgött sokáig a parlamentben az alkalmas pillanatra várva!!!?

#2229 kulakman
2013-06-23 19:05:18

Válasz #2223. hozzászólásra

Nézd ,nálunk most is 1milla és 4 milla közt van egy heki föld ,és nincs eladó belőle!

Tehát ennek fényében azt mondom ,hogy ha földet akarok venni akkor mint ezer éve helyben lakó gazdálkodó e szerint a földtörvény szerint megtehetem, mert minden szűrőn átmegyek és a földbizottság jóváhagyja, ha megvettem pedig szépen beviszem a 25%-nál nagyobb tulajdonrészű bt-mbe , és művelem tovább.

Kérdés van?????????

#2228 (Claastra)
2013-06-23 19:05:12

Válasz #2224. hozzászólásra

Ők nem kulákok voltak,semmiből felneveltek tisztességesen 4 gyereket,köztük engem is,és én is egyszál szaros gatyával indultam a nagy ÉLETbe,és amimk van tisztességgel megdolgoztunk érte,és élem a világom,leszarom a narancsos véleményedet mert te akkor is tapsolsz ha az akasztófához visznek .és mégegyszer ne merd a szüleimet a ismile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursing

Moderálta: ermike (2235) 2013-06-23 20:47:10

Nincs profilkép
#2227 Matyi50
2013-06-23 19:04:37

Válasz #2226. hozzászólásra

Szerinted az Mvh és az Mgszh miért lett lassan írmagjáig átalakítva? smile whistling

Nincs profilkép
#2226 Norberto26
2013-06-23 19:00:06

És szerintetek melyik lesz az a mezőgazdasági igazgatási szerv, amelyik rábólint arra ,hogy ki veheti meg a földet?

Nincs profilkép
#2225 Valodi
2013-06-23 18:57:39

Drága Barátaim, bocsánatot kérek, hogy iróniának szánt, "kulákosodást" emlegető megjegyzésemmel ilyen vihart kavartam!
Még aktív vidékfejlesztési menedzser koromban a munkám célját firtató kérdésre azt válaszoltam, hogy az a dolgom, hogy segítsem a magyar "kulákság" újbóli kialakulást!
Az én felfogásomban - de az hiszem, a fórum valamennyi aktív résztvevője nevében mondhatom - sem a "kulák", sem a "paraszt" szó nem pejoratív és nem lekicsinylő! Előttem az előbbi részvétet, az utóbbi elismerést fejez ki...
Nézzük először, mit mond a Magyar Katolikus Lexikon a kulákról:
"kulák (orosz 'ököl') földbirtokból a család eltartásán kívül értékesítésre fölösleget is termelő parasztember. - A SZU-ban az →osztályharcban (az államosításokkal a tőkés kapitalista kizsákmányolókkal való leszámolás után) a leghosszabb ideig ellenálló, legfőbb ellenség volt."
Az önálló életre, önfenntartásra képes ember minden elnyomó hatalomnak ellensége, legyen az kommunista vagy napjaink pénzhatalma! Úgy tudom, az orosz parasztra egy verszta föld és egy tehén birtoklásáért már rásütötte a kommunista párt a jelzőt... Mo-n 25 hold volt a határ, de ezt a kommunisták kényük-kedvük szerint változtatták.
És mit írt Oswald Spengler 1918-ban, az "A nyugat alkonya" c. művében a parasztról:
"A paraszt ősök unokájaként, jövőbeni unokák ősapjaként ereszt gyökeret a földbe. Az ő háza az ő tulajdona; nem a testnek és a javaknak néhány évre szóló illékony együttléte ez, hanem az örök föld és örök vér, tartós és bensőséges egymáshoz kötöttsége: csak ez által, csak ennek a misztikus értelemben vett megtelepedettségnek az alapján alakulnak ki, a nemzés, születés, és halál körfolyamatának nagy korszakai, az a metafizikai varázslat, amely lecsapódását a kontinens minden népének erkölcsében és vallásában megtalálja. ...A paraszt és minden természeti ember anyát választ a gyermekeinek. Az 'ősasszony' a parasztasszony anya; gyermekkorától vágyott minden női sajátossága, ebbe a fogalomban fut össze."
Kéretik így értelmezni, ha én azt írom, hogy "kulák" vagy "paraszt"!

#2224 Ebcsont
2013-06-23 18:56:46

Válasz #2221. hozzászólásra

Én is gratulálok a szüleidnek, hogy nem tanították meg neked tisztelni a másik véleményét!smile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcool

Nincs profilkép
#2223 Matyi50
2013-06-23 18:49:47

Válasz #2220. hozzászólásra

Kedves Kulakman! Örömmel olvasnám érvelésed az új földtörvény tökéletességét illetően.

#2222 (Claastra)
2013-06-23 18:12:30

Válasz #2215. hozzászólásra

Hagyd rájuk,ők nem látnak a narancsköd miatt,1200hekiket adnak a haveroknak,de ők annak örülnek,hogy nem a falujukban lévő kicsi rászorulók kapják,mert irigyelnék tűlük,ez a magyar mentalitássmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursing

#2221 (Claastra)
2013-06-23 18:09:17

Válasz #2217. hozzászólásra

És ez feljogosítja,hogy mindent ellopjon,haveri kézre játszon,gratulálok a felfogásodhozsmile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcool

#2220 kulakman
2013-06-23 18:07:42

Válasz #2218. hozzászólásra

No meggondoltam magam , Köszönöm a segítséget .

Igen nagyapám,meg az apám 16 és 14 hold gyenge minőségű földdel már kulák volt ,ráadásul csak azért lettek kulákok mert egyforma vezeték és keresztnevük volt tehát úgy gondolom aki ezt, irigyli tőlem meg lebutázik , meg mifene az nincs tisztában sem a mezőgazdaság , sem az élet alapvető dolgaival, én csak egyet sajnálok ,hogy az ilyen ember szavazata is ér egyet ,pedig nem!!

Akkor pedig visszatérve a föld törvényre ami jó a dánnak meg a franciának az miért nem jó nekünk , én egy könnycseppet se fogok ejteni az itteni volt nagyüzemekért, az egyik a kárpótláskor min 15 ha kárt okozott, nemcsak nekem de számtalan akkori gazdatársamnak!!

Ha pedig nem lesz jó a földtörvény majd az okos emberfők gyülekezete kijavítja ami hiba lesz benne .

Az Ángyán úr gondolataira visszatérve , a kis bírtok sajnos vagy hálistennek már anakronizmus!!

#2218 Gabesz2
2013-06-23 17:24:10

" Nohát, így kell "megkulákosodni"! "
Ha jól tudom már 17 ha körül kulák listára került a paraszt, a többség tisztességes, dolgos gazda volt.
Tehát a többséget semmikép sem nevezném még" zsíros parasztnak" sem.(kommunista, tróger, csűrhe tájszólással élve)

#2217 Ebcsont
2013-06-23 17:16:37

Legyen szíves mindenki lehiggadni, és tiszteletben tartani a parlamentáris demokrácia játékszabályait. Most a Fidesznek van 2/3-a, de ennek következtében minden felelősség is őket terheli! Majd másnak is lesz 2/3-a és akkor ki lehet javítani, sőt meg is lehet (kell) haladni a most elfogadott törvényt.

#2216 Ebcsont
2013-06-23 17:08:25

Válasz #2215. hozzászólásra

" Nohát, így kell "megkulákosodni"! "

Ez a téma jelentőségéhez méltatlan és nemtelen megjegyzés volt! Nem kellene a kommunizmus által megtiport emberek emlékét bemocskolni!smile censoredsmile hammer

Nincs profilkép
#2215 Valodi
2013-06-23 16:21:22

Válasz #2213. hozzászólásra
Kedves Kulakman!
A Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzetben igenis lesz új földosztás -
most hirdettek meg pályázatra könnyített, állattartási kötelezettség nélküli, tegnap bejelentkezett akárkiknek is összesen ~5500 hektárnyi, ebből 8 db. 200 ha fölötti, 15 db. 100-200 ha közötti, 14 db. 50-100 ha közötti és 29 db. 10-50 ha közötti birtoktestet. Utóbbit érhetik el a helyi kisebb gazdák, a nagyokra ők nem pályáznak. Kíváncsian várjuk az új földesurakat. Az előző pályázaton, 2012-ben a legnagyobb nyertes a Start 2003 Bt. volt, tegnap történt helyi székhelybejelentéssel, fuvarozó főtevékenységgel, 3 birtoktesttel 496 hektárt kapott. Az MVH honlapja szerint 2012-13 -ban eddig felvett közel 20 millió Ft támogatást.
A tulajdonosa a Fidesz tiszaújvárosi pm-jelöltje, a megyei Fidesz-es elnök kampányfőnöke. Végzettsége szociálpedagógus, a világon semmi köze nincs a mezőgazdasághoz. Nohát, így kell "megkulákosodni"! Buta lúzer az, aki úgy véli, hogy tisztességgel és munkával....

#2214 Gabesz2
2013-06-23 15:49:41

Ángyán szerint a bizottsági módosítások révén a tervezetből kikerült az is, hogy egy településen egy család a földterületek 25 százalékánál többet nem birtokolhat. Problémás a volt államtitkár szerint az is, hogy a földbirtokosnak helyben nem kötelező munkát adnia senkinek. Kihagyta a bizottsági javaslat az úgynevezett demográfiai földprogramot is - ami szerepelt a Fidesz választási programjában is -, amely tehetővé tette volna, hogy a fiatal letelepedő párok földvásárlás során kedvezményeket kapjanak.

Ángyán bírálta az állami földbérletpályázatok eredményeit, azt állítva, hogy a földek többsége a kormánypártokhoz közel álló érdekcsoportok kezébe került. A politikus szerint probléma, hogy a módosító javaslatok a korábbi 1200 hektárról 1800-ra növelték a maximális birtokméretet. Ezt azt jelenti, hogy ennél nagyobb birtok nem lehet egy kézben, de míg a korábbi tervezet szerint a családtagok által birtokolt területek összeadódtak, a módosítások után már a férj és a feleség kezében is lehet 1800-1800 hektáros föld.

A helyben élő gazdálkodókhoz képest előnyt élvez a haszonbérlettel illetve elővásárlással kapcsolatban az, aki adott esetben több tíz kilométerre lakik, de már műveli azt a földterületet. Miközben a helyi földbizottságok nem kapnak véleményezési vagy vétójogot a hosszú távú földbérletek elosztásakor.

A Jobbik is támadta a földtörvényt, a párt leginkább a külföldiek földvásárlására hívta fel a figyelmet. A párt szerint a nagybirtokosok földszerzését elsősegítő rendelkezések jelentik a földtörvény gerincét, és ez szerintük már nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet. A Jobbik a földüggyel kapcsolatban bírálta az EU-t a földpiac liberalizálása miatt, és a kormányt a földpiac monopolizálása miatt.

#2213 kulakman
2013-06-23 15:39:54

Válasz #2211. hozzászólásra

Tudod ezt a nevet a kulák nagyapám emlékére használom akit a mocskos komcsi banda meghurcolt ,kifosztott ,a vagyonából kiforgatott ,de te ezt nem értheted mert te az új földtörvényből is azt olvasol ki amit nem látsz benne!!!

Ja és egy időre megint befejezem a fórum látogatását, mert nem vagyok én néptribun,hogy mindenkinek egyesével elmondjam mi az élet értelme, de egyet kijelenhetek: Új földosztás sem Ángyán úrral se a dzsobbikkal nem lesz, se az elvtársaknak, sem a nem elvtársaknak!!!

Nincs profilkép
#2211 Matyi50
2013-06-23 14:54:17

Válasz #2202. hozzászólásra

Kulákman,a neved és az elkötelezett kitartásod a törvény mellett mindent elárul.no komment....smile karateka

Nincs profilkép
#2210 TÓTH TAMÁS
2013-06-23 14:21:04

kulakmanak a helyi földbizotságoknak a bérleti szerzödésekbe nincs beleszolásuk csak a földvásárlásokba de mindketönél döbrögié az elsöbbség olvasni kell figyelmesen a törvényt!

Nincs profilkép
#2209 ano
2013-06-23 13:46:00

Válasz #2207. hozzászólásra

kivéve ha a földhasználók közösségében, amikor megválasszák a helyi bizottságot, akkor a használt föld nagyságával arányos szavazati joga lesz mindenkinek. akkor télleg fasza a tv.

#2208 smart
2013-06-23 13:45:06

Válasz #2207. hozzászólásra
így szólt a kamarai törvény is, aztán mi lett a vége smile hammer

#2207 kulakman
2013-06-23 13:36:50

Válasz #2204. hozzászólásra

Tehát a helyi bizottságba te is választó és választható vagy ,nofene de rossz előírás!!!

Nincs profilkép
#2206 TÓTH TAMÁS
2013-06-23 13:15:48

kulakman - nak lehet hogy ön szerencsés helyen él gazdálkodik! probálná ez tmeg agraszivan terjeszkedö nemzeti park és még agreszivabban terjeszkedö ztr közé szoritva ahol 1000 nagyságrendben vannak szarvasmarhák és termelik a tejet az olasz piacra! ja csak ugy megjegyzem a magyar tejtermelés 80% exportra termel! és három falu határa alig 2000ha de azért a nemzeti kiegészitö tejtámogatás ami literenként pár forint éves szinten 40milát hoz nekik legalább ezt adnák belföldre termelö gazdáknak

Nincs profilkép
#2205 Valodi
2013-06-23 12:46:08

... vagy ez - a törvény mindenkire vonatkozik, kivéve a "gyevi bírót" - őt pedig majd a Fidesz nevezi ki!
"(2) Külön törvény a. mezőgazdasági üzemek tulajdoni-, és használati viszonyainak sajátosságaira tekintettel, az e törvényben foglaltaktól eltérő szabályokat is megállapíthat a föld és a hozzátartozó mezőgazdasági felszerelés tulajdonjogának, használatának üzemi hasznosítás céljából történő megszerzésére.
(3) Külön törvény az integrált mezőgazdasági termelésszervezést végző szervezetek működési sajátosságaira tekintettel, az e törvényben foglaltaktól eltér ő szabályokat is megállapíthat a föld használatának az integrált termelésszervezésben való hasznosítás céljából történő megszerzésére.
"üzemi hasznosítás" és "integrált mezőgazdasági termelésszervezést végző szervezetek" - hogy mit jelentenek ezek, Ángyán kérdésére vállvonogatás volt Font Sándor válasza!
Akkor mégis ki és miért írta ezt bele?

Nincs profilkép
#2204 Valodi
2013-06-23 12:35:58

Első olvasatra én is örültem, azt hittem, valamely jobb belátásra tértek.. De csak ügyesebben csomagoltak!
Pl. "A HELYI FŐLDBIZOTTSÁG
[65]68. §
(1) A települési önkormányzat közigazgatási területén földet használó földművesek, mezőgazdasági termelőszervezetek, más természetes és jogi személyek településenként helyi gazdálkodói közösséget alkotnak .
(2) A helyi gazdálkodói közösség képviseleti szerve a közösség tagjai által megválasztott helyi földbizottság."
Tehát egyáltalán nem a helyi gazdacsaládokból áll a földbizottság, ahogy a miniszter ordítozza úton-útfélen, hanem a helyi földhasználókból!
Mezőfalva határának kb. 85%-a egy német tulajdonú rt. használatában van, Az rt. vezérigazgatója Zászlós Tibor, az Agrárkamara frissen "megválasztott" mezőgazdaságért felelős alelnöke, a baracskai rabgazdaság korábbi párttitkára, majd privatizőre. Ugyanitt gazdálkodott a Kishantosi Biogazdaság 450 hektár állami földön, éppen most rúgták ki őket. A vezetője Ángyán legelszántabb támogatója.
Szerinted melyiküknek lesz nagyobb szava a "helyi földbizottságban"?

#2203 Gabesz2
2013-06-23 12:04:07

Például, hol van az leírva, hogy egy embernek hány mezőgazdasági cége lehet?

#2202 kulakman
2013-06-23 11:54:23

Az apám az idén lesz 90 éves ő kisgazda volt , Torgyán nem volt kisgazda tehát amelyik magyar paraszt kisgazdának vallja magát a jelenlegi gazdák közül az nincs tisztába a kisgazda és polgári lét fogalmával!!!

Elolvastam a lentebbi utolsó földtörvénytervezetet, első olvasás után nehéz lenne alkalmazni ,nem könnyű olvasmány ,de akkor tételesen kérném mely paragrafusa nem méltó a magyar éltre, én mint sok évtizede helyben lakó és gazdálkodó nem látok benne kivetnivalót, viszont ha beleélem magam a spekuláns , nem magyar ,nem gazda helyébe akkor értem az ellenzést!!!

Nincs profilkép
#2201 TÓTH TAMÁS
2013-06-23 11:42:47

ne csodálkozz ezen hisz orbán viktor szo szerint beleröhögöt kétszer a riport alatt a kamerába! mikor a megálapodást alá irta györfi balázsal! A KISGAZDÁK POFÁJÁBA RÖHÖGÖTT!

#2200 Gabesz2
2013-06-23 11:07:03

"A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke szerint az agrárgazdaság hosszú távú érdekeit szolgálná, ha megfelelő jogi környezettel értékesítésre ösztönöznék azokat a földet öröklőket, akik nem maguk akarják megművelni a tulajdonukba került termőföldet. Győrffy Balázs szerint ugyanis a földbérleti rendszeren keresztül az ott megtermelt tőke jelentős része távozik az ágazatból."

Érdekes módon a fenti idézet egybecseng a kormány terveivel.
Aki eddig nem adta el a földjét, attól majd így megszerzik. Egy alávaló mocsok banda. A legelső földtörvénytervezetben még bent volt az öröklés és utána úgy nyilatkoztak, hogy majd az öröklés törvényben fogják a parasztokat kinyírni. Most pedig az agrárkamara elnöke kezdi pezzegetni a témát. Gondolom nem véletlen.
Gyakorlatilag vannak tájegységek ahol a földek 90 százaléka béreltben van.

Nincs profilkép
#2199 Matyi50
2013-06-23 10:50:14

Válasz #2198. hozzászólásra

Erről van szó! A családok,elhunytak és annak gyerekei zsebében kotorászik és a "feltételeknek megfelelő" meg szépen elveszi a vagyonukat,akár nemzedékeken át vitt örökségüket ha úgy kívánják az érdekek és a mutyi.
Gátlástalanul ugyanugy elveszik az emberek vagyonát,birtokát is,mint a nyugdijukkal tették.
És ez csak porszem a törvényben a többi elrejtett kiskapu mellett.
Régen is elvették a földeket az igaz,de akkor be a közösbe,nem pedig sz,rházi másokon ílymód meggazdagodott döbrögik és érdekköreik orozták el. Ez lényeges és óriási különbség!

smile karateka

#2198 smart
2013-06-23 10:35:26

Válasz #2168. hozzászólásra
Akarva vagy akaratlanul, de félreértettél. Én nem a végrendeleti örökös tulajdonszerzésének megakadályozása miatt „sírtam”.

Korábban itt többen kardoskodtak amellett, hogy ez a törvény nem vonatkozik az öröklésre, így azt nem fogja korlátozni. Ez a rendelkezés azonban előrevetíti, hogy fogja. A tulajdonszerzési korlátozás (földműves, 300 ha, birtokmaximum) a törvényes öröklésre is ki fog hatni.

Nincs profilkép
#2197 Joske
2013-06-23 10:28:15

Válasz #2184. hozzászólásra

Nem nálam járt, hanem ugyan azt a földet mutogatták nekem is és neki is.
Ismerek belgát (Csanádapácán), hollandot (Gyomaendrődön), olaszt (Mezőnagymihályon), Franciát (Kercaszomoron). Mind itt lakik, beszéli a nyelvet, adózik, és annyiért vásárolt földet mint a magyar. Ami külömbség, hogy mind messzemenően korrektebbek mint az átlag magyar.

Nincs profilkép
#2196 Matyi50
2013-06-23 10:24:06

Ez a legutólsó,ezen már nem...bárcsak változtatták volna az egészet..smile offtopic

Nincs profilkép
#2195 csontii
2013-06-23 10:18:42

Válasz #2194. hozzászólásra

Köszi szépen.Akkor az elfogadás elött ezen a szövegen már nem változtattak semmit?

Nincs profilkép
#2193 csontii
2013-06-23 10:04:48

Valaki betudná linkelni hol találom az új földtörvény teljes szövegét.

Nincs profilkép
#2192 TÓTH TAMÁS
2013-06-23 09:55:05

OSZD MEG ÉS URALKOGY! LESZNEK VIDÉKEK MEG BIZONYÁRA VANNAK IS AHOL A SZABAD PARASZTI VILÁG KI TUDOTT ALAKULNI! EZEK AZOK A HEJEK AHOL IDEJÉBEN SZÉTCINCÁLTÁK A TSZ ELZAVARTÁK A VÖRÖSBÁROT! JOLL TETTÉK!!! AHOL PEDIG NEM OTT MOST GROFSÁGOK JÖNNEK LÉTRE! MERT EGY VALAMIT KI KELL MONDANI A KICSI NAGYOBB SZERETNE LENNI HOGY BIZTONSÁGBAN TUDHASAS A CSALÁDJÁT! A NAGY MEG MÉGNAGYOBB DE NEKI MÁR NEM A TALPON MARADÁS A TÉT NEM A MEGÉLHETÉSE FOROG KOCKÁN. HANEM A KIVÁTSÁGAI EZÉRT KELLET EZEKNEK RANGSOR IS AZ UJ FÖLDTÖRVÉNBE! ELSÖ A DÖBRÖGI UTÁNA SZEKÉRTOLOI AKIK TUDNAK UGY TÁNCOLNI AHOGY ÖK FÜTYÜLNEKsmile cowboy! A TÖBBI CSAK EZUTÁN KÖVETKEZHET

Nincs profilkép
#2191 Matyi50
2013-06-23 09:53:56

Válasz #2189. hozzászólásra

Tamás! Caps lock billentyűt kapcsold ki!smile cowboy

Nincs profilkép
#2190 Batka
2013-06-23 09:49:48

Válasz #2189. hozzászólásra

Az örök-érvényű közmondás, miszerint "aki közelebb ül a tűzhöz könnyebben melegszik" kormányzati színtől függetlenül érvényes minden ciklusra!
Nyilván vannak akik a tűz mellett ülnek és vannak, akik távolabb, a köznép meg úgy van vele, hogy valahol hallotta, hogy ég a tűz!

Nincs profilkép
#2189 TÓTH TAMÁS
2013-06-23 09:36:59

NA PERSZE POLITIKAI TÁMOGATOTTSÁGAL MINDEZT TÖRVÉNYESEN VÉGHEZVIDVE! AZON GONDOLKOGY EL HOVA JOTOTT VOLNA A TE GAZDASÁGOD HA MINDEZT A HÁTSZELET MEGKAPOD HOZZÁ MÁR AZ ELSÖ FIDESZ KORMÁNY IDELYÉN HA ANYI PÉNZT PUMPÁLTAK VOLNA A MAGYAR VALOBAN KIS ÉS KÖZEPES GAZDASÁGOKBA AZ ÖSTERMELÖKBE HOGY VÉRE FÖÁLÁSBAN GAZDÁLKOGHASANAK MENYI UJ MUNKAHEJ JÖLL VOLN LÉTRE!? MERT UGYE HA A MELÉKÁLLÁSBAN ÖSTERMELÖ FÖÁLLÁSU LESZ AKKOR 1 MUKAHELY FÖLSZABADUL+ LESZ EGY UJ ADOFIZETÖ MAGA A FÖÁLÁSU CSALÁDI GAZDA+ AZT MONGYA AZ ASZONYNAK NE JÁRJ BE A VÁROSBA MARAGY TE IS ITTHON MEGÉLÜNK A FÖLDBÖL MÉG A GYEREKEKET IS KI TUDJUK TANITTATNI! + MÉG EGY MUNKAHEJ FÖLSZABADUL de ezeknek a munkahely teremtés a legföbb probélmájuk!

Nincs profilkép
#2188 Matyi50
2013-06-23 09:36:14

Egy a baj,de az nagyon nagy! Úgy hoznak ma törvényeket és rendeleteket ebben a marhanagy polgárbarát kormányban,hogy pont az érintettek semmit sem tudnak róla,tollvonással döntenek százezrek életéről vagyonáról,nyugdijáról és most már a földjéről is.Magyarán kinyírják,de szó szerint. Heti rendszerességgel változtatják a rendeleteket,törvényeket hol ennek a haveri körnek a kedvéért hol annak a havernak a kedvéért odafent.
Építik az önmaguk királyságát,ezt kéne már észrevenni. Lovasprogram-erdőtörvény-földtörvény módosítás az érintettek tízezreinek semmibevételével.

A földtörvény is egy ilyen elem ebben a marhanagy legóban amit nem csak összepattintanak, hanem betonoznak, amiben csak egyféle szín és méret létezik a kicsik,a nekik nem tetsző elemek,más szinűek vagy nem szinezhetőek le lesznek darálva.
Uradalmi rendszer,kétféle réteg ,szegény és gazdag. Az uradalmak majd körbe lesznek kerítve mert a szegény elnyomorított réteg enni akar....

Önmaguknak fogalmazták ezt a földtörvényt,nem pedig a vidéknek,ezt nagyon jól mondja Ángyán. Olvasni meg a sorok között kell a törvényben is.

Olvassátok el vagy 5ször a törvényt,hogy elkezdjétek látni amiről fent irtam. Maffiának írták a földtörvényt.smile censored

Nincs profilkép
#2187 Batka
2013-06-23 09:36:14

Válasz #2183. hozzászólásra

Ki kell hogy ábrándítsalak! Az amiről Te beszélsz, már senkinek sem kell. Ha netán eszedbe jutna a falu közepén tehenet tartani, nagy valószínűséggel a szomszédod lesz az első, aki feljelent!

#2186 drenthe evo
2013-06-23 09:33:20

Válasz #2185. hozzászólásra

Értem ...

Bár a kolléga lentebb , szerintem a kifejezetten nagy telepek támogatására gondolt a jövőben .

A kicsik úgy vannak ahogy te mondod és kb úgy is maradnak szerintem is.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

10 százalékkal drágul a kenyér és az étolaj
10 százalékkal drágul a kenyér és az étolaj
A románoknak is meg kell szorítaniuk a nadrágszíjat.
Sajtóközlemény
AKG és ÖKO pályázatok: a gazdák 20%-ának segített a kamara
AKG és ÖKO pályázatok: a gazdák 20%-ának segített a kamara
A pályázatok feldolgozása folyamatban van a Magyar Államkincstárnál.
ZÜRN Mechanikus Repce oldalvágó Kasza
ZÜRN Mechanikus Repce oldalvágó Kasza

350.000 Ft

New Holland TG 230
New Holland TG 230

11.800.000 Ft

KÜHNE KNT 10 770 6/2 Nehéztárcsa
KÜHNE KNT 10 770 6/2 Nehéztárcsa

3.000.000 Ft

Vogel Noot Terra Disc 500
Vogel Noot Terra Disc 500

4.300.000 Ft