Gázolaj árak 648 Ft Benzin árak 634 Ft EUR 409.17 Ft USD 398.72 Ft CHF 435.73 Ft GBP 492.85 Ft

Fórum

Új földtörvény

Létrehozta: , 2010-07-06 19:13:07

Kedvencekhez Segítség

3685 hozzászólás
Nincs profilkép
#1485 t.peti
2012-12-04 21:52:31

Válasz #1476. hozzászólásra

Hihetetlen hogy valakiknek 5000 hektár se elég, és a 400 hektár alatti földművelőket hobbikategóriának nevezi...továbbá a nyugateurópai államokat becsontosodottaknak nevezi....Itt nálunk szinte földet se lehet keríteni, egyedüli lehetőség a műveletlen nadrágszíjparcellák művelésbe vételével....mert a környék földjeinek nagyrészét egy tsz utód és 2 többezer hektáros cég használ. Kérdem én, egy 30-50 hektár közötti gazda keres több pénzt vagy egy többezer hektáros cégnél dolgozó ember? szerintem nem kérdés...Nálunk a kicsik is ugyanolyan színvonalon termelnek mint a nagyok, akiknél megvan a szakértelem.

#1484 ARES-826
2012-12-04 21:20:06

Válasz #1359. hozzászólásra

Csak nem azt akarod mondani hogy nekünk is 30%-ra kellene lóvét felvenni az imf-től???? Na akkor játszunk egy kicsit a gondolattal, adok neked lóvét 30%-ra de én mondom meg mit csinálsz azzal a pénzel!!! A gazdaságodban abból a pénzből se gépet se munkaezközt se földet nem vehetsz, hogy még hatékonyabb legyél a dolgozóid felét elküldöd munkát nem, de pénzt kell nekik még adnod mert ha nem adsz akkor meglopnak meg ne az állam fizesse a munkanélkülit nekik! Továbbá a pénzt csak nálam költheted el adósságra meg komonikációs továbbkélpzésre és gazdasági hatékonysási fejtágítóra stb....!!! Na valami hasonló lehet a görögök- imf és az eu kapcsolat szerintem!!!!smile pimpsmile pimpsmile pimp

Nincs profilkép
#1483 .Melcsi.
2012-12-04 14:34:25

Nincs napirenden az alaptörvény módosítása

Nem nyújtotta be az előterjesztő, így nem került a napirendre a Magyarország Alaptörvényének harmadik módisításáról szóló törvényjavaslat, amely többek közt tartalmazta volna az új földtörvénnyel összefüggő változtatásokat is.

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén ugyanakkor tárgyalták az egyes agrár tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokat. Ezek közül az ellenzéki képviselői indítványok nem kaptak többséget, míg a kormányoldali javaslatokat támogatta a szaktárca és a bizottsági tagok többsége is. A módosító javaslatok között egyebek mellett volt olyan – ez Győrffy Balázs (Fidesz) és Jakab István (Fidesz) indítványa, amely a – vis maior ügyeket kívánta rendezni, hogy a termelők ne legyenek a továbbiakban kiszolgáltatva a nagykereskedői szerződéseknek, ha azt rajtuk kívül álló ok miatt nem tudják teljesíteni. A bizottság által benyújtott módosító javaslatok főként a földtulajdon-szerzést szigorítanák az uniós tagállamok polgárai számára, illetve a földhasználati nyilvántartás szabályait pontosítanák, valamint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) jogosítványait kívánták kiterjeszteni. Ez utóbbi esetben a testület úgy döntött, hogy az agrárkörnyezet-gazdálkodási szerződések körüli anomáliák miatt, azok tisztázásáig, erről a kérdéskörről nem tárgyal. Jóváhagyta viszont, hogy a tejágazatban a szakmaközi szervezet – egy idevonatkozó uniós rendelkezés szerint – egyszerűbben kaphassa meg a szakmaközi elismerést működéséhez.

#1482 Radocz
2012-12-03 23:19:36

Válasz #1481. hozzászólásra

Akkor számoljunk.

Egy cég 1200 ha szorozva 5 az 6 000 ha

Egy személy 300 ha

Papa, mama gyerekek az öt fő

5 szor 300 az 1500 ha

6 000
1 500

7 500 ha.

És ez teljesen legális.

Meg kellene nézni, hogy mennyi adózott jövedelem van a NAV-nál nyilvántartva?

smile cowboy

Nincs profilkép
#1481 Joske
2012-12-03 18:09:55

Válasz #1480. hozzászólásra

A teljesség igénye nélkül a nyilvános cégatabázisból a Szaxon család érdekeltségei:

B.H.V. Mezőgazdasági Korlátolt Felelősségű Társaság
Kelet-Mecsek Mezőgazdasági Korlátolt Felelősségű Társaság
KUNMAG Mezőgazdasági Korlátolt Felelősségű Társaság
Pacsai Haladás Agrár Korlátolt Felelősségű Társaság
Pécs-Reménypusztai Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Mind sokhektáros cég.

#1480 Mf-es
2012-12-03 17:56:11

De szerintem szaxon úr is több gépet,meg alkatrészt eladna,5 300 ha-os családi gazdaságnak,mint 1 1500 ha-os kft-nek.

Nincs profilkép
#1479 Joske
2012-12-03 17:45:11

Válasz #1473. hozzászólásra

A szétválásnál vagy kiválásnál történik jogutódlás és vagyonmegosztás is. A létrejövő társaságok megöröklik a kötelezettségeket, és a jogokat illetve a szerződéseket is. Az irányadó jog a GT.

Amit te mondasz ezzel nem azonos. Amit te mondasz az, hogy a koma alapított egy sokadik céget, és abba próbálta a jogokat átvinni. Gondolom így akart megszabadulni kötelezettségeitól vagy tulajdonostársaktól.

Amit meg én mondok, ott jogfolytonosság van. Sokkal nehezebb ezt végigvinni mert a törvény védi a hitelezőket és a tulajdonosokat is, de meg lehet csinálni. Lásd ahogy a MÁV-ot (MÁV Cargo, MÁV Start, MÁV Trakció, MÁV Informatika, MÁV Gépészet stb.) szétszedték, vagy ahogy az IKR üzletágait is szétszedték aztán eladták. Könyvelő és jogász kell hozzá csak.

#1478 2266
2012-12-03 17:35:51

SZ-J-A már a napraforgó botrány során is meg mutatta valódi arcát!! Ezek után már kicsit sem ért meglepetés ebben a riportban..smile cursingsmile cursingsmile cursing

Nincs profilkép
#1477 Marker
2012-12-03 17:30:55

Az előbb lemaradt a link..........

Szaxon J. riport!

Nincs profilkép
#1476 Marker
2012-12-03 17:28:15

Válasz #1474. hozzászólásra

Tökéletesen igazad van és jól látod a helyzetet!!!

Mert itt vitatkoznak 100-500-800 hektárokról, miközben Szaxon úr felvázolta a jövőt illetően a terveiket. Ők megyényi területű óriási gazdaságokban gondolkodnak, és még mindenki a szomszéddal hadakozik és verseng, addig Ők lobbiznak. Nekik a 800 olyan mint a 100 (be kell kebelezni...). Majd ők eldöntik, hogy mit vethetünk, mert ő vetőmagot akar előállítani, és ha öntözni akar akkor nekünk is kellesz.......

A termőföldet nem lehet csak közgazdasági szempontok alapján kezelni. Nem csupán egy termelő eszköz, mint egy gép vagy egy épület. Ezen élünk, járunk, kelünk, ez lát el minket élelemmel. Ha pedig ezt is elveszítjük mi marad Nekünk??? Semmi esetre sem szabad hagyni, hogy a legkisebb lehetősége legyen külföldinek földet szerezni!!!

NÉZZE MEG MINDENKI!!!!!!!smile scaredsmile nononosmile thumbdown

#1475 szanberg
2012-12-03 15:57:17

Válasz #1472. hozzászólásra

Jól mondod, tevékenységhez kötni, nem tulajdonhoz!
Ezt érzem én is helyénvalónak, ezért nem érem miért akar keresztbetenni egykét ember itt pl...

Állami földből mi kimaradunk, itt ami volt nagy táblák elvitte helybenlakó állattartó.

Van nekünk is ideiglenesen bérelt állami terület, osztatlan közös táblákban, életjáradékba adott apró kis parcellák szétszórva a területek egészén. Egybefüggő tábla nincsen.

Remélem ezekre adnak majd valami hoszabbtávú megoldást

Nincs profilkép
#1474 Baranya Aranya
2012-12-03 15:56:11

Itt most nem az a lényeg hogy kicsiben vagy nagyban megéri e,mert mindt két estben a válasz IGEN...ITT csak egy kérdés van hajlandó e a Fidesz kormány (ill ami érdekes lenne ha pl most mszp kormány úralkodna akkor ők mivel indokolnák az ellenkezőjét ) végre a magyar magánszemélyeket száz százalékosan elönybe részesíteni a jogiszemélyekkel szemben vagy nem, abban az esetben is ha(itt a lényeg)az eddigi bérlő jogiszemély volt...vagyis az első bekezdésben a földbérlöt hátrább sorolni ha nem magánszemély,mert csak ez az egy lépés hozhat helybenlakók szempontjából lényegi változást(és csak ennek az elönynek a garantálásával épůlhet fel az osztrák modell is,valamint az NFA földek kiosztásánál is ennek kellene lenni a vezérelvnek...).EZ AZ A LÉPÉS amitől tartanak legjobban a nagybirtokok és mindenféle elterő taktikát alkalmaznak(állattenyésztés,vetőmagterm stb ordibálásával) mintha az életükért harcolnának peddig a jelenlegi tervezett semmi lényegi változást nem hoz nekik és ezzel tisztában is vannak,csak azért hogy ez vélelenül se jöjön szóba...Ha jelenleg a jobbik lenne hatalmon akkor ez úgye nem is lenne kérdéssmile whistling

#1473 kulakman
2012-12-03 15:52:24

Válasz #1467. hozzászólásra
De ilyen megoldással csak a saját tulajdont viheti ami bérel volt azt nem adhatja át másnak csak ha újra kifüggeszti, láttam rá példát, meg arra is ,hogy a koma a saját földjét át akarta vinni egy másik saját vállalkozásba aztán egy "jóravaló" szomszéd rájelentkezett, csak elpofázta valakinek az meg visszasúgta a komának, így szélsebesen csináltak egy családi vállalkozást és ő meg így jelentkezett vissza rá!!

Az élet csuda dolgokat produkál!!!

Nincs profilkép
#1472 Joske
2012-12-03 15:50:55

Én úgy bérlek harmatgyenge 9AK-s területet, hogy a támogatást+8000Ft-ot elviszi a tulajdonos. Rohadtul piszkálta a csőrömet nekem is, hogy miért az övé a támogatás amikor én dolgozom, de nem tudok semmit sem tenni. A földet eladni nem akarja, mert ha nem adja bérbe és bérmunkában lekaszáltatja egyszer egy évben, már megkapja a támogatást Ő maga. Van rajta 15.000Ft/ha/év költsége, és kap 60.000ft támogatást.

Az államtól egy tenyérnyi földet sem kaptam bérbe, pedig mindenre pályáztam. Az ezerhektáros meg röhög mert 100ft/ha-ért bérel 25-30AK-s földeket már 15 éve az Államtól. Amikor jelentkeztem az NFA-nál, hogy 1 évre szeretnék egy 40ha-os táblát megbízásba művelni, elzavartak. Az 1000ha-os meg megkapta még azt is. Lehet támogatás nélkül is gazdálkodni, ahogy én is teszem. Lehetne a támogatást tevékenységhez kötni, nem pedig tulajdonhoz de az sem tetszene sokaknak.
Fiataloknak meg nincs esélyük földhöz jutni ha papa nem a volt tszelnök...

#1471 szanberg
2012-12-03 15:50:43

Válasz #1464. hozzászólásra

és fogadjunk magadnak osztanál támogatást Magyarországon belül, mert sértettnek érzed magad azzal szemben aki nagyobb területen dolgozik.

Hol is akkor a földéhség? vagy mivan???!

#1470 szanberg
2012-12-03 15:48:22

Válasz #1467. hozzászólásra

Háááát nemtudom.
Volt egy agrárkamarai gyűlés közelben nemrégen, aztán ott mondták és éppen ezzel magyarázták, hogy mindenképpen lesz lehetőség földre bérletre vagy megvételre, mivel kifüggeszteni kényszerülnek majd a túl nagyok akik nem üzemelhetnek 1200hektártól nagyobb területen.

Illetve üzemelhetnek ha jól emlékezem, akkor ha megfelelő állatlétszámmal is rendelkezik, de ezt se vegyétek készpénznek ha hülyeséget mondtam elnézést kérek, csak ez rémlik

Nincs profilkép
#1469 sanya88
2012-12-03 15:48:21

valamelyik nap a tv foglalkozott vele de fél füllel hallottam aztán azért kérdezem!

#1468 szanberg
2012-12-03 15:45:23

Válasz #1466. hozzászólásra

Szerintem ha megvan az őstermelői igazolványod akkor kapni fogsz jövőre is miért ne kapnál!?!
Ha tévedek majd kijavít valaki

Nincs profilkép
#1467 Joske
2012-12-03 15:44:35

Válasz #1459. hozzászólásra

Ha a céget szétdarabolják, akkor szétosztják a vagyont, a szerződéseket, a jogkövetkezményeket aztán a cégbíró meg kihirdeti a felosztást. Nem kell oda kifüggesztés sem.

Nincs profilkép
#1466 sanya88
2012-12-03 15:43:51

üdv!Olyan kérdésem lenne hogy aki őstermelőként gazdálkodik és nincs semmi mezőgazdasági végzettsége az jövőre nem kap semmi támogatást?mit lehet erről tudni?

#1465 szanberg
2012-12-03 15:43:13

Válasz #1464. hozzászólásra

Irígység beszél belőled és már bicskázol is.

2010-ben milyen terméseid voltak??? vagy tavaly?
Normál évben a mi átlagaink meg sem közelítik az alföldieket, csapadékosabban jócskán lemaradunk, szárazban előnyünk volt, ez igaz 2007-re és az idei évre is.

Azért annyit hozzáteszek, idén aki egyetlen egy technológiai lépést is nem tökéletesen végzett el, annak alig lett valamije bizony.
Itt is aszály volt és itt sem volt sokkal több eső, illetve itt is novembertől esik.

Te most ezen fogsz lovagolni egy év alapján azhiszed máshol jóvilágvan csak nálad gebasz a dolog, egészségedre

#1464 Mf-es
2012-12-03 15:39:38

Válasz #1463. hozzászólásra

Teljesen mindegy hány aranykoronás a föld ott meg itt,te termeltél 80 mázsát,itt a falu átlaga szerintem 1 tonna ha van.Ja,és kertészet nincs,nincs rá lehetőség.És a támogatás felosztását úgy tenném,hogy ami jár magyarországnak,azt felvenni,és országon belől leosztani.

Moderálta: Mf-es (3146) 2012-12-03 15:41:00

#1463 szanberg
2012-12-03 15:36:02

Válasz #1461. hozzászólásra

Megint nem erről van szó és ebből meg csak annyi derül ki, hogy egy fejjel a falnak bunkó vagy.

Miért ne kéne támogatás? Ha jár a többi uniós országban akkor itthon is járjon, elvileg ezért léptünk be ebbe a nagy halmazba.
Itt nincs földéhség sem nemkéne mindenkit egy kalap alá venni tudod.
Ha nemlenne támogatás itt akkor lenne szabad föld, mindenki egytől egyig felhagyna vele, egykét kis maszek kaszálgatna meg ültetne 20négyzetméter krumplit...
Biztos lehetsz benne hogy mi tartanánk ki a legvégsőkig.

Pedig fogalmad sincsen milyen itt a földek fele, 2-5-8aranykoronás nagy lejtésszögű gyenge vacak, nehéz műveléssel párosulva. Ha ilyen területeid lennének biztosan várnád a támogatás nélküli időszakot, én tudom hogy várnád!
csak még te nem...

#1462 szanberg
2012-12-03 15:30:48

Válasz #1458. hozzászólásra

Előszöris nincsen 800, és mint írtam majdnem mind bérelt úgy, hogy senki elől nem ütöttünk le kifüggesztett területet soha az életben!

Aki gazdálkodni akar itt az már gazdálkodik is, van sok maszek a környéken akiknek rengeteget segítek is és jól együttműködünk.

Nyílván csak úgy senkinek nem adnék át területet miért is tenném!?!?!
Rendbevannak rakva a területek, azelőtt soha nem látott minőséggel jó gazda módjára, rá van gépesítve a dologra, kiépült egy üzem tisztességesen.

Itt ne úgy gondolkozzál mint felétek hogy 2hektáról megél egy család. Itt nincsen zöldségtermesztés sosem volt. Nem alkalmasak a földek rá általában, illetve nem versenyképesen alkalmasak az a helyzet. Ezért aki kicsiben családilag művelni akar kis területet az nem is adta bérbe és csinálgatja szépen. A másik azt mondta nem küszködik meg nem is éri meg 2hektár búzát termelni így bérbe adta.

Nem értem miért megkövezendő ez!? Mondom egyetlen egy négyzetmétert sem vettünk el senki elől, nem kilincseltem soha életemben a földért, sajnos ilyen módszerekkel tőlünk vettek már el területeket...

Miért kívánnád, hogy osszanak meg kötelezően törvényi úton??? Szerinted mi lenne a területtel?

Itt nincsenek már fiatalok mindenki elment városra én vagyok egyedüli fiatal aki ide alapozta életét falura dolgozni kb...

#1461 Mf-es
2012-12-03 15:23:57

Válasz #1459. hozzászólásra

Na látod,kibújt a szög a zsákból.Neked is addig kell a 800 ha,amíg van rá támogatás.Kicsit csillapítaná a föld éhséget.

#1460 Mf-es
2012-12-03 15:22:19

Válasz #1457. hozzászólásra

Több családi gazdaság miért ne foghasson össze?Egy színvonalas gépparkal,vagy egy közös teleppel,szárítóval,már hatékonyabb,mint akármelyik rt,vagy kft.

#1459 szanberg
2012-12-03 15:20:43

Válasz #1457. hozzászólásra

Ha támogatást csak 100hektárig fizetnének akkor lenne egy rakás ugaron hagyott terület, illetve mégtöbben szárzúznának...Mert a gyenge területeket otthagyná az ember mondjuk, azt megszerezné más aki egy zúzással keres 60-70ezret hektárján majd. Szép lenne, igazi gazdaság erősítő tevékenység.

Ne magunk alatt vágd már a fát ha adnak máshol akkor adjonak itt is támogatást minden egyes helyesen művelt hektárra. Az is rendben van hogy legyen állat és az legelje le a területet ne a zúzó verje le a túlnőtt füvet csátét gazt...Erre hozzák be igen, hogy legelő gyep kaszáló akármi legyen állattal lefedve az már igen! és akkor megérdemli a földhasználó a támogatást.

Ha egy nagy cégből meg csinálnak kettőt akkor kifüggeszteni kellessz a bérleteket amire a helybenlakó családi gazda fiatal gazda állattartó földszomszéd akármi.....előtérbe kerül és leüti a labdát ha akarja.

Plusz ugye egy embernek 300hektár saját földje lehet maximum még itt is van egy korlát majd

#1458 Mf-es
2012-12-03 15:20:20

Válasz #1455. hozzászólásra

Persze hogy jól meg vagy,mert neked van 800 ha.Mi volna a szomszédé volna a 800,meg a sárga kombi,te meg a 2 ha-on egy szk kombájnal.Nem irígységből írom,csak gondolkozz reálisan.

Nincs profilkép
#1457 Joske
2012-12-03 15:05:25

Válasz #1456. hozzászólásra

Mi gátol abban bárkit is meg, hogy alapítson n+1 db 1200ha-os kft-t, zrt-t!? Ahogy cégek tudnak egyesülni, úgy tudnak szétszakadni is, mindez csak ügyvédi papír kérdése... Amúgy nem értem, miért lehet a társaságnak több mint a családigazdaságnak?

Én csak azt tartanám elfogadhatónak, ha egységesen 300ha-ban állapítanák meg a korlátokat.

Ennél hatékonyabban lene, ha a támogatásokat csak pl. 100ha-ig fizetnének, azon felül már semmit. És NFA földet nem kéne csak szociális alapon osztogatni: helybenlakó, kisgyermekes, stb.

#1456 szanberg
2012-12-03 14:42:23

Arról beszéljünk már hogy mennyi területre milyen formában gazdálkodhat is az ember!?

7-50hektár közöt lehet őstermelő
500hektárig családi gazdálkodó
500-1200hektár között pedig gazdasági szervezet.

Azt mondják ettől több területet nem művelhet majd egy szervezet.

Namost gazdasági szervezetekre milyen sajátosságok várhatóak???

#1455 szanberg
2012-12-03 14:37:16

Válasz #1447. hozzászólásra

Én pedig nem és nem azért mert kapzsi vagyok vagy minden kéne. Mi igen jól megvagyunk a szomszédokkal is legyen annak 2hektárja vagy 800 mindegy.

de az, hogy valakitől elszedni a földet amit soksok év vagy évtized alatt dolgozott össze stabilan, legyen az saját vagy bérelt, de stabilan tartja a dolgokat és halad, persze közben kemény hitelek lízingeket is vesz a nyakába mert anélkül nem sokmindenki boldogul legalábbis felénk, szóval ha egyszercsak mondjuk megfeleznének egy 600hektáros állattartó, tulajon kívül 7-8dolgozói létszámos vállalkozást, azt egy nagy köcsög dolognak tartanám, mert a meglévőre kiépített üzemméret túlgépesítést eredményezne, a jószágoknak lecsökkenne a területe az alkalmazottakat elkellene küldeni akik ezeken a fődeken lehet 30-40éve dolgoznak.

Ez így nem mehet és miért is menne!

Az hogy 2-3000hektáros céget megbontanak kicsit már más, mivel olyan helyen nem egyszerű ember a tulajdonos plusz akkora bekebelező erővel bír ami ellehetetleníti a környéken a kisebbeket is.
de 500hektár vagy 3000 nagyon nem ugyanaz ne vegyétek 1kalap alá

és igen a saját javunkra akarok beszélni mert itt nem az van ami sokhelyen hogy elnyomom a kisebbet ez nem az a cég, a föld nem spekuláns pénzből van, meghát aligalig van egy kevés saját tulajdon, szépen összegyűltek a bérletek az évek során, aki ideadta ideadta, megkapja a vállalt ellenértéket pontosan mindig és kész megy minden a rendjében.

#1454 CNHS
2012-12-03 13:33:49

Válasz #1449. hozzászólásra
Gondolom a400 000 ezres gazdálkodóra érted nem az össz lakoságra.Ettől függetlenül még nem biztos hogy a helyes szakmai döntés születne./példa erre az x faktor szerü betelefonálós műsorok, ahol sorra buknak ki a jók és a szánalmasak meg maradnak egy darabig./ Kibicnek semmi se drága alapon.

#1453 Mf-es
2012-12-03 13:33:44

Válasz #1450. hozzászólásra

Én adnék támogatást,de területhez kötném.Az biztos,nem volna akg,meg ilyesmi.Kicsik felzárkóztatására törekednék.Modjuk 20-30 ha-os lépcsőkbe határoznám meg a ft/ha. összegét,és x hektár felett nem adnék semmit.

Moderálta: Mf-es (3146) 2012-12-03 13:34:17

#1452 Radocz
2012-12-03 13:29:43

Válasz #1446. hozzászólásra

Nekem kevés, neked sok.

Nem az számít, hanem a gazdaságosság.

Ha mindenki maga műveli a magáét, akkor az már azért nagyon-nagyon sok.

Adjuk oda a traktort a vezéreknek, és majd megtudják mennyi 20 ha.

smile cowboy

#1451 CNHS
2012-12-03 13:22:33

Szerintem is korrekt lenne.
Mindenki megelégedésére azt a néhány smile confusedbefektetőt kivéve.

#1450 Radocz
2012-12-03 13:20:52

Majd éjszaka végig olvasom.

Egy biztos, hogy ha rám lenne bízva, senkinek sem adnék támogatást.
Sem itthon, sem külföldön.

Mindjárt a helyére kerülnénak a dolgok.
ráadásul a péolitikusok jövedelmét a pedagógusok, orvosok stb államik alkalmaottak fizetéséhez arányosan adnám.

Torgyán Papa jövedelme kevesebb lett, hogy otthagyta az üdgyvédi pályát. Én szívesen leceréltem volnas a pedagógus hivatásom a politikusi fizetés miatt.

na de ez itt a Földtörvény javaslat, lenne, amit továbbítsak Jakab István MAGOSZ vezetőhöz.

Ezt Írjük, írjátok össze úgy, hogy továbbítató formában legyen.

aláírás az Agoinform Fórum.

Sok beszé d szegénység.

Ha a kpolitika beleszól a gazdasdágba, ott a vég kezdete.

Szanberg Te privátban küdd el nekem, hogy Neketek mi lenne jó az új földtörvényben.
Vagy inkább hagyják az egészet békibe, mert ezek ennél csak rosszabbat tudnak produkálni.

Lásd az NFA földek újraosztása

Ebbe TiszaFÜREDEN EGY TEHENES, MÁR ELaDTA AZ EGÉSZ gazdaságát, mert, .....

Nem akartam kiabálni, csak megnyomtam a ....billenyűt, és mire a monitorra néztem akkorra már ...

smile cowboy

Nincs profilkép
#1449 Joske
2012-12-03 13:18:07

Erre népszavazást kéne kiírni!

#1448 .Man
2012-12-03 13:06:47

Szintén így gondolom.

#1447 Mf-es
2012-12-03 12:54:42

Sok.Én a 300 ha-os határt korrektnek látnám.

#1446 CNHS
2012-12-03 12:48:26

Válasz #1443. hozzászólásra
Tehát akkor kevés az 1200 hektár vagy sok?

#1445 CNHS
2012-12-03 12:46:44

Válasz #1442. hozzászólásra
A másik 30 000-nek a beruházást az év elején kezdték és az évvégére átszeretnék adni.

Természetesen amiért ott volt, a+1 tonna Dekalb akcióban teljesítették a normát ott debrecen közelben.

Tudod akutya is oda teszi adolgát ahol már van.

#1444 vili 345
2012-12-03 12:27:45

Válasz #1440. hozzászólásra
Nálam is hasonló a cipő.

#1443 Mf-es
2012-12-03 12:26:10

Válasz #1438. hozzászólásra

Az ilyeneknek ajánlom,hogy a temetőbe is dupla sírt váltsanak maguknak.smile lolOtt is az átlag felettit élvezze.

#1442 Gabesz2
2012-12-03 12:26:08

30 ezer vagy 60 ezer sertéshez már kell tudás és szorgalom is és nem 8 óra munka. Valami nem stimmel akkor óriási veszteségek lehetnek.

#1440 Északi
2012-12-03 12:23:13

Nekem nincsenek olyan igényeim , hogy ilyen olyan terepjáró legyen meg hatalmas ház , én nyugodtan akarok élni ennyi , én nem vágyok tájföldre nyaralni . Még akarok földet venni , meg erdőt is majd idővel.

#1439 Északi
2012-12-03 12:19:55

Válasz #1437. hozzászólásra

Dolgozok is , a földből majdnem 2 hektáról lejött tisztán 820 ezer , ez a tiszta ebből le jöttek a költségek ,és aránylag jó áron ment idén a káposzta .

#1438 CNHS
2012-12-03 12:19:50

Válasz #1423. hozzászólásra
Van rész igazság abban amit mondasz.
Aterület nagysága a birtok méret és annak gazdaságos művelése,erősen összefüg a tulajdonosi igényel.

Teljesen más dolog az hogy ki mekkora területen gazdálkodna örömmel.

Így van ez az élet más területén is.Magyarhonban az átlag kereset 240ez.körülvan.

Nagyon sokan csak ennek a feléből kell kijönniük.
Vannak akik a duplájábol sem tudnak és mégegyszer annyit volna jó megkeresni

Szerintem a földbirtoklásnál is ez a helyzet áll fenn.
Az emberi kapzsiság és aharácsolási vágy határtalan.

Örkényben egy nagyon fiatal gazda előadta hogy 1200 hektáron gazdálkodnak és évi 30 000 sertés álományuk van és most tervezik hogy ezt 60 000-re növelik amihez a befogadó épűletek és technika évvégére már el is készül mondom magyar földön.

No coment.

#1437 Gabesz2
2012-12-03 12:15:33

Válasz #1435. hozzászólásra

Mennyi az éves bevételed?

#1436 Gabesz2
2012-12-03 12:14:34

Válasz #1423. hozzászólásra{
smile thumbupcool
Tökéletesen igazad van. A legtöbb embernek még 50 hekije sem lesz. Az igazi mezőgazdaság az amikor kevés földből él meg az ember. ( kertészet, állatok, erdő stb...
Apám is csinálta a régi rendszerben, gyakorlatilag FÖLDEK, gépek nélkül. 4-5 tehén + a szaporulat. 10-20 sertés és munkahely mellett.
Országos szinten a 10 millából, 5 a magángazdaságokban volt. (földek, komoly istállók nélkül)
Valaki most csinál 50 ha szántóföldi növénytermesztést, főállásban ez gyakorlatilag nem munka ez csak játék. Max 60 nap elfoglaltság/év.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Brutális drágulással kezdte az évet a műtrágya Európában
Brutális drágulással kezdte az évet a műtrágya Európában
Két hét alatt nagyjából 18 százalékos a drágulás.
Hirdetés
Meglepően masszív hangársátrak sokféle célra +VIDEÓ
Meglepően masszív hangársátrak sokféle célra +VIDEÓ
Gép- vagy takarmánytárolás, nem probléma a Skavska termékeivel.
Eladó malacok
Eladó malacok

5 Ft

Zetor Forterra 12441
Zetor Forterra 12441

12.350.000 Ft

7 fejes tarlóhántó eke eladó
7 fejes tarlóhántó eke eladó

950.000 Ft

UNHZ 750
UNHZ 750

1.750.000 Ft