Gázolaj árak 648 Ft Benzin árak 634 Ft EUR 408.83 Ft USD 399.84 Ft CHF 435.35 Ft GBP 491.16 Ft

Fórum

Új földtörvény

Létrehozta: , 2010-07-06 19:13:07

Kedvencekhez Segítség

3685 hozzászólás
Nincs profilkép
#1385 Joske
2012-12-02 21:48:35

Azt kiemelném, hogy ez az ember nem sokat konyít a közgagazdasághoz. A fejlett országok gazdaságának (mert azért Magyarország oda tartozik) 3 rétege van a pl. következő arányokkal:

- primer (20%)
- secunder (35%)
- terc (45%)

A primer gazdaság a nyersanayg előállítás, a szekunder réteg a feldogozó ipar, a terc meg a szolgáltató ipar.

Az a kijelentése, hogy a kicsi (hobby) vállalkozók, nem jelentősek, egy az egyben hülyeség. Kb. 2 éves forrás szerint a hazai GDP 80%-át a kisvállakozók termelik meg, a munkahelyek hasonló arányát is ezek teremtik meg, és az állam adóbevételeinek kb 85%-át ők állítják elő. A multik, és pl. az AUDI vagy az IKR nagy piacot rabol le, ahoz képest, hogy az országnak mennyire kicsi hasznot hoz. Nem véletlen műve, hogy az USA-ban rndszeresen vágnak szét túlzottan nagyra növekedő cégeket kicsi darabokra hatalmi eszközökkel. Sajnos nálunk ez nem így megy.
Ágyán felismerte ezt a problémát, de sajnos ezek az oligarhák le fogják söpörni az asztalról.

Nincs profilkép
#1384 Marker
2012-12-02 18:44:20

Válasz #1383. hozzászólásra

Meg hát Szaxon úrnak arra is jók vagyunk, hogy megvegyük a gépeit a "hobbi" telkeinkre!

Szeretnék én cserélni egy "becsontosodott" 60 Ha-os Német "hobbi" gazdával! Még jó, hogy a német és osztrák gazdáknak ezt nem vetítik le. Úgy látszik Európa szerencsésebbik fele tök hülye, azért tartanak ott ahol most vannak. Mi meg itt!!!

Kár , hogy azzal kell állandóan foglalkozni, hogy megvédjük amink van. Egyébként mi is éljük a "hobbi" telkeinken a "hobbi" életünket, és még adót is fizetünk.

#1383 kulakman
2012-12-02 18:09:15

Válasz #1382. hozzászólásra
Megnéztem ,ezek , egy mozdulattal annullálnák a rendszerváltás egyetlen olyan törvényét amelyik a kisembernek is adott lehetőséget a tulajdona visszaszerzésére, ez volt a kárpótlás!

A maga szemszögéből a pacáknak lehet igaza van de , az én szemszögemből mindig elámulok azokon a mondatokon ,hogy a 0-50-100-150 hektár az szerintük hobbitelek, és ezeken jövedelemszerzés nem lehetséges, akkor miért van az hogy a mi vállalkozásunk már irigység tárgya!!

Ezek voltak egyébként akik 2010-ben leperelték a gatyát a gazdákról a nem teljesített termény miatt!!

Csodálkozik ,hogy az emberek nem adják el földjeiket,hogy ők boldoguljanak, én átéltem a tungsram eladását eladták annyiért amennyit a raktárkészlet ért , nos most az emberek nem akarják a földet pitykéért eladni, és Szaxon úr csodálkozik!!

Nincs profilkép
#1382 Marker
2012-12-02 17:20:29

Valaki látta a múlt héten a "Hitgyülekezeti"(ATV) TV-én az ÚMGM-ban elhangzott Szaxon J. riportot? Én még ilyen hazafiatlanul, nyíltan nyilatkozó embert a magyar földről nem láttam! Most aztán kibújt a szög abból a bizonyos kapitalista zsákból. Az első pár mondattal még egyet is értek, de ami aztán utána jön az felháborító. Ez az ember képes lenne feláldozni az egész hazáját, csak azért, hogy megkaparinthasson pár ezer hektárt.

NÉZZE MEG MINDENKI!!!!smile scaredsmile nononosmile thumbdown

Szaxon J.

#1379 Mézga
2012-12-02 16:23:41

Válasz #1376. hozzászólásra

ebben tévedsz. nálunk már elkezdödött, hogy akit barátnak hittél az piszkít be a földekbe

#1378 ARES-826
2012-12-02 15:39:03

Válasz #1375. hozzászólásra

Bízom abban hogy ezt a Mézga koma átgondolja mégegyszer, nem csak írkálgat valamit!! Én pont ezt írtam neki másként, pont őt fogja a bizottság segíteni, csak most haragszik a FIDESZRE más miatt!!!smile blinksmile blinksmile blinksmile blinksmile blink

Nincs profilkép
#1377 Baranya Aranya
2012-12-02 15:21:54

Válasz #1376. hozzászólásra

Ebben tévedsz,nagyon...nagyot

#1376 szanberg
2012-12-02 13:42:43

Én örülnék ha ez így jól működne.
Nálunk jóban vagyunk egymással szomszédokkal termelőkkel, tudjuk melyik fődet ki műveli ki bérli ki csinálja. Egymás alá nem teszünk, egymás elől nem veszünk el területet és kész. Viszont az idegeneket ez nem érdekli sehol sem jönnek és csörtetnek tudjátok. No majd kiütjük őket a gatyából az anyjukat!

#1375 szanberg
2012-12-02 13:39:43

Válasz #1336. hozzászólásra

No-no Mézga koma!
Ez épen neked lesz előnyödre!

Arról van szó, hogy úgynevezett helyi föld közösségeket fognak létrehozni, ami a helybenlakó üzemelő földtulajdonosok földhasználók csoportja.
Amikor pl.: eladó egy földterület és kifüggesztik mert egy tőkés befektető megveszi akkor összeülnek a helyi emberek vagyis ti és ha azt döntitek hogy ez a befektető strómann akárki nem veheti meg a földet akkor nem fogja tudni megvenni, közben ha Te akarnád megvenni mint helyi termelő akkor te megfogod tudni.

Akkor jó ez amikor tegyük fel bérel a paraszt egy táblát amiben van egy ilyen spekuláns földvásárlónak fődje, Te meg csak bérlő vagy nem tulajdonos. Közben ez az illető megtudná előled venni az egészet ha eladó a többiek része is, és idővel kihúznák alólad a fődet amit mondjuk tizenéve bérelsz és művelsz.
Ilyen esetben a földközösségi tagok nem a strómannak fogják ítélni hanem Neked és kész, innentől kezdve kivannak picsázva a befektető seggfejek.

Sajnos alólunk vettek így ki földet és ha meglett volna az ilyen közösség akkor most a miénk lenne. Okés 2020-ig van bejegyzett földhasználat meg kitudja mi lesz még akkor, de csakis addig tervezhetek biztosan erre a területre már sajnos...

#1374 Gabesz2
2012-12-02 13:23:29

Be kell látni, hogy nálunk a gazdaság teljesítménye nem éri le a nyugatiét. Ezért gondolkodni kéne a hatnapos munkahéten vagy a 10 órás munkanapokon. Minden terhet a cégek, vállalkozások fizetnek és nem nagyon győzik...
Lehet emelni a béreket,ha van mögöttük teljesítmény.
smile confused
Lehet, hogy ez lenne az egyik megoldás a gazdasági válságra?
A jelenlegi eszközökkel semmit nem oldanak meg. A problémákat tolják maguk előtt.
Szarban van ország, hát tenni kell érte.

#1373 Ebcsont
2012-12-02 11:45:43

Válasz #1370. hozzászólásra

Igen az indokolatlan monetáris politika valahol ott kezdődött, és talán mostanra lesz helyre hozva. Bár nagy eséllyel ez már se szorozni, se osztani nem fog. smile thumbdown

#1372 Ebcsont
2012-12-02 11:42:42

Válasz #1371. hozzászólásra

No akkor először is a haszonáldozatot és a verseny legszélesebb értelmezését én nem mosnám így össze! Amit te itt lelkesen harsogsz az nem más mint a közgazdaság egyik ortodox vonala. Ez a vonal sajnálatos módon le van ragadva a fekete és a fehér színek használatánál. Ráadásul aki ezzel nem ért egyet az eszerint az értelmezés szerint hozzá nem értő idióta.
A másik ma igazán "trendi" vonal az unortodox vonal, ami ugyanaz mint az előző csak pepitában.
E kettőhöz képest a magam fajták csak annyit állítanak, hogy a mindkét elképzelés elavult, mert a jelenlegi válság mind kettőt megcáfolta. Nem kicsit, hanem nagyon.
A gazdaság sajnos nem egy mechanikus valami, amiben 2+2 mindig 4. Tessék rugalamsabban gondolkozni! Ezeket az érveket mindig elmondták nekem is mikro- és makróökonómia órán, de csak azért, hogy gazdaságpolitikán vagy bármilyen menedzsmenten legyen mit megcáfolni. Az elméletet a gazdasági világválság elég alaposan helyre rakta!

Nincs profilkép
#1371 ano
2012-12-02 11:30:09

Válasz #1367. hozzászólásra

hoooooooooooooooogyan???? te forintosítod a forintosíthatatlan szent ajándékot? a trágya melléktermékét, ami hiányzik a növénytermesztő spekuláns (v.ö.: kulák) földjéről, mint hagymakarika a zsíroskenyérről?
(látod, ostobaságot én is tudok írni. a különbség az köztünk, hogy összeadni biztosan jobban tudok, mint te. és ez igen nagy baja ennek az országnak, hogy itt az összeadásig meg az egynél többel való osztásig senki nem jutott el az iskolába.)

Nincs profilkép
#1370 ano
2012-12-02 11:25:49

Válasz #1366. hozzászólásra

ugye az indokolatlan monetáris szigor témánál a 2003-2004-2005-ös évekre gondolsz, amikor vágtató gazdaság mellett, az Isteni gondviselés leple alatt, kiapadhatatlanul és félelmetesen olcsón rendelkezésre álló pénzforrás ellenére 12%-on tartott (dr. járai és a többiek, hogy kinek a parancsára, azt mindenki gondolja végig) magyar alapkamatra gondolsz, és nem a 2011 őszén, telén kieszetlenkedett, és kiharcolt, és aztán 2012 januárjában két óra híján (!!!!) bankpánikba átforduló csődhelyzetre?
csak hogy tisztázzuk.
visszanyalt a fagyi. az mindig vissza szokott, és Isten nem bottal ver... ez az ára annak, hogy akkor a ft kamatok huszon-százalékok voltak, a deviza kamatok meg 3 havi euribor + 1,75, összesen mondjuk 5,25. itt az ára. meg lehet köszönni, és lehet gratulálni a résztvevő uraknak és hölgyeknek. akinek semmi sem volt drága...

#1369 kulakman
2012-12-02 11:24:42

Válasz #1359. hozzászólásra

De az a válasz,hogy nem szoktuk a tolvajokra bízni a javak újraosztását!!

Nincs profilkép
#1368 Baranya Aranya
2012-12-02 11:23:56

Válasz #1362. hozzászólásra

Peddig q.rva egyszerű és világos(minden)...csak értelemztem amit írtálsmile whistlinge

#1367 Ebcsont
2012-12-02 09:59:38

Válasz #1360. hozzászólásra

170-ért viszik, mint az aranyat! Már mint olyan óvatosan! smile biggrin
A vásárlóink nagy részének elfogyott a pénze. Kell a zseton a téli rezsire. Azzal meg nem tudok versenyezni. smile unsure

#1366 Ebcsont
2012-12-02 09:57:10

Azért azt tegyük hozzá, hogy ennél azért rosszabb a helyzet! smile biggrin
Az éveken keresztül indokolatlan magasságokban tartott alapkamat se könnyíti meg a helyzetet. A magyar vállalati hitelezés a leállás előtt is döntő mértékben a korábbi hitelek megújításáról szólt. Az MNB inflációs célja a pótcselekvés kategóriája. Hiszen a jelenleginél lényegesen jobb feltételek mellett sem sikerült azt elérni.
A monetáris szigort és a fiskális lazaságot 2010 és 2012 nyara között felváltotta a monetáris és fiskális szigor. Ami nagyrészt a fiskális és a monetáris politika irányítói között lévő személyi ellentétre vezethető vissza és nem igazán lehet mögé racionális érveket felsorakoztatni. Most beindult ugyan egy monetáris lazítás, de ez már nagyon Halottnak a csók kategória! smile unsuresmile cryingsmile wacko

#1365 Ebcsont
2012-12-02 09:47:55

Válasz #1358. hozzászólásra

A kormány álláspontja többek között attól szélsőséges, hogy a jelenlegi tervezetet úgy rakták össze láthatóan egy korábbi egységes koncepciót sikerült "feljavítaniuk" tartalmilag nem kimondottan odaillő elemekkel. Kicsit olyan Mekmester szindróma.
Az Ángyán-vonal pedig azért szélsőséges, mert figyelmen kívül hagyja a realitásokat. Ausztriára és Dániára hívatkozni, mint követendő példa nem túl szerencsés. Mindkét állam olyan a miénktől eltérő földrajzi és történelmi adottságokkal rendelkezik, ami miatt nem lehet lemásolni egy az egyben az ottani modelleket. Sokkal szerencsésebb lenne, ha ezen országok szabályozásaiból csak olyan dolgokat vennénk át, ami bele illeszthető a jelenlegi helyzetre. és pozitív hatással lehet a mezőgazdaságunkra. (pl.: a saját termelésű biodiesel felhasználása, ezen állítólag most dolgoznak)
Ja és lépésről-lépésre kell haladni, hiszen Rómát se egy nap alatt építették fel. smile smile

Nincs profilkép
#1364 Lenz
2012-12-02 09:14:08

Válasz #1363. hozzászólásra

Erre, amit ano írt nem kell válaszolni.

#1363 ARES-826
2012-12-02 09:05:12

Délután válaszolok, "nagyokos"!!!!smile whistlingsmile whistlingsmile whistling

#1362 ARES-826
2012-12-02 09:02:54

Válasz #1356. hozzászólásra

Értelmezzed mit írtál, valami nem fasza az írásodban!!smile blinksmile blinksmile blinksmile blinkMikor ki mit visz el meg ki nem léphet vissza???????smile blinksmile blinksmile blinksmile sweatdropsmile sweatdropsmile sweatdrop

#1361 Mézga
2012-12-02 08:56:09

Válasz #1356. hozzászólásra

de csak addig, míg bele nem baxom valamelyikbe a vasvillát

Nincs profilkép
#1360 ano
2012-12-02 06:51:37

Válasz #1330. hozzászólásra

és hogyan adod a tejet mostanában?

Nincs profilkép
#1359 ano
2012-12-02 06:51:02

Válasz #1350. hozzászólásra

hogy miből van finanszírozva a költségvetés?
- az ellopott nyugdíjpénzekből
- a Zelmúltnyolcévbe, különösen a Bajnai idején a 16 milliárd dollárról 36 milliárdra nőtt jegybanki tartalékból, és költségvetési betétekből
- az IMF pénzéből, tudod abból, amit a Bajnai hagyott maga mögött a kasszába elköltetlenül, egyelőre csak ezt sikerült visszatolni
- a közel 30 új jogcímen bevezetett adóval szétadóztatott, és az utolsó centig áthárított adókból
- a hetente bevezetett matolcsi megszorító csomagokból
- a mindennapossá és az államháztartás körében általánossá váló zárolásokból, elhalasztott kifizetésekből, brutálissá duzzadt szállító tartozásból

hogy hogyan van finanszírozva?
- 8 százalékos kamattal
- minden lakossági megtakarítást elszivattyúzva a gazdaságból, ami által nullára csökken a vállalati hitelezés, majd a beruházások, majd ha már pótló beruházás sincs, akkor lerohadnak a gépek, eszközök, és összeborul a rendszer
- tudod, a görög államnak az utolsó órában is adtak hitelt, 30%-on. a németek most 2% alatt, a svájciak negatív kamattal finanszírozzák az államháztartás hiányát.

szerinted sikertörténet, hogy lyuk van a seggeden?

Nincs profilkép
#1358 Baranya Aranya
2012-12-02 01:45:05

Válasz #1297. hozzászólásra

Na és mitől szélsőséges?

Nincs profilkép
#1357 Baranya Aranya
2012-12-02 01:09:42

Válasz #1326. hozzászólásra

De itt sem külföldiek vásároltak hanem magyarok...smile whistling

Nincs profilkép
#1356 Baranya Aranya
2012-12-02 01:04:47

Válasz #1337. hozzászólásra

Ez faxa... a lejárat után vagyis amikor nem léphetsz vissza,na akkor simán elviszik "maguknak"

Nincs profilkép
#1355 Lenz
2012-12-01 21:51:52

ÁÁÁHHHH! De jó, hogy egyre kevésbé érdekel a dolog...

#1354 Gabesz2
2012-12-01 21:33:30

Válasz #1352. hozzászólásra
Neked meg nyugdíj helyett gondolom vannak saját tulajdonú földjeid és kapsz földalapú támogatást. Vagy kiadod bérbe és kapsz pár milla adómentes földbérleti díjat. A nyugdíj többszörösét.

Nincs profilkép
#1353 Salas
2012-12-01 21:15:33

Válasz #1338. hozzászólásra

Én sem értettem egyet a 40éves nyugdíj korhatárral, meg nagyon sok rendőr stb sem. Tudom mert nem egyet ismerek, de aki feleszküszik valamire, és közben a "kenyéradójuk" meggondolja magát (itt a mindenkori kormányokra gondolok) az odab.sz. Ezzel egyet kell hogy értsek.

#1352 ARES-826
2012-12-01 21:08:14

Válasz #1344. hozzászólásra

Azt én is elfogadnám!! Csak "osztanom" kellene az "észt" a fiaimnak, ők meg dolgoznának, nekem meg hozná a lét a postás!!!! Na az lenne a "kánoán"!!!! Igaz egy kicsit még kellene dolgoznom a 40 év munkaviszonyig de kibírnám valahogy azt a pár évet!!!!! smile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbup

#1351 Czanik Sanyi
2012-12-01 20:41:44

Válasz #1344. hozzászólásra
Én úgy jöttem el, de mivel közben változtatták a törvényt most szociális járadékon vagyok. smile sweatdropsmile karatekasmile sweatdrop

#1350 ARES-826
2012-12-01 20:38:59

Válasz #1345. hozzászólásra

Akkor az miért van te "nagyokos" hogy mindenek ellenére amit írtál, mégis erősödik a forint nem kell a szaros pénze az imf-nek, és tudják finanszírozni működtetni az országot??????smile blinksmile blinksmile blinksmile blinksmile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbup

Nincs profilkép
#1349 4964
2012-12-01 20:25:34

Válasz #1347. hozzászólásra
én ha elszámolhatnám akkor nem vennék vasakat,az már úgyis van elég.

#1348 ARES-826
2012-12-01 20:23:39

Válasz #1342. hozzászólásra

A ma este embere az te vagy, miden szavad tökéletes, lényegretörő, tökéletes!!! Az a gond keveset írtál legalább 200% adniuk kellett volna ha azt akarják hogy felzárkózzunk, de nem az volt a cél, hanem a KIZSÁKMÁNYOLÁS semmi másért nem "köllöttünk" a fejlett országoknak!!!smile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile karatekasmile karatekasmile karatekasmile karatekasmile aikidosmile aikidosmile aikidosmile aikido

#1347 Mézga
2012-12-01 20:21:43

Válasz #1343. hozzászólásra

én nem akarom elszámolni a földet költségként

#1346 vénkabi
2012-12-01 20:21:12

Válasz #1341. hozzászólásra

Mit akarsz te költségként elszámolni?
Majd először fizet vagy vagyonadót, utána lesz vagyonosodási vizsgálat, ami után jól megbüntetnek. Azt nem tudod kifizetni a hiteled miatt, ezért elárverezik azt is amid van, te meg mehetsz a híd alá.

Ez a bővített újratermelés!

Nincs profilkép
#1345 ano
2012-12-01 20:21:05

Válasz #1340. hozzászólásra

ez igaz, sokat dolgoztak rajta, hogy az infláció beinduljon, aztán el lehessen inflálni az állam kötelezettségeit (nem csak adósságot, hanem közalkalmazotti bért, nyugdíjat, költségvetés teljes kiadási oldalát), csak visszanyalt a mutatvány, mert bár az infláció beindult, mint állat, a gazdaság meg nemhogy növekedne, hanem zsugorodik, és ilyen helyzetben a felpörgő infláció nemhogy javít, hanem ront a helyzeten.
ergo, növekvő kamatfelárak, növekvő kamatszintek, állam elszívja a forrásokat, kiszárad a hitelpiac, elmaradnak a beruházások, tartóssá válik a stagnálás, magas inflációval.

#1344 kulakman
2012-12-01 20:19:55

Válasz #1338. hozzászólásra
Én a 40 éves munkaviszony után való nyögállományba vonulást is elfogadnám , mivel 69- óta dolgozom!!!

#1343 ARES-826
2012-12-01 20:19:08

Válasz #1341. hozzászólásra

Nem tudom, de megkérdezzünk az államtitkár urat e hónapban, remélem mézga kérdezi a fórum alkalmával!!smile blinksmile blinksmile blink

#1342 kulakman
2012-12-01 20:18:08

Nos mint állattartó szólok hozzá( mivel 2 évvel ezelőtt még kb 100 marhánk volt, jelenleg 30), hogy mit miért érdemes csinálni arra egy példa, gépésztechnikus vagyok rendelkezem egy forgácsoló műhellyel, és amíg megfizették meg volt kereslet a munkámra dolgoztam mint a megszállott, amikor csökkent a kereslet akkor félbehagytam, illetve jelenleg is barkácsolok évi pár millió árbevételt.

Hogy mindezt miért írom le egyszerű, emberek a piac eldönti ,hogy van-e kereslet valamire ,ha nincs csak akkor érdemes csinálni ha támogatásokkal eltérítik ,a piaci folyamatokat , az unijó ezt teszi a mezőgazdasággal mert még emlékeznek a 60-as évekre amikor élelmiszerhiány volt nyugat-európában.

Ha európa minket egyenrangú mezőgazdasági partnernek akart volna felmenni akkor 2004-ben 135%-os támogatást kaptunk volna és ezt csökkentették volna évente 5%-al ,hogy felzárkózzunk időben hozzájuk( magyarul elérjük a 100%-ot) , hogy miért nem így történt azt mindenkinek a fantáziájára bízom ,hogy találgasson!!!!!!

Nincs profilkép
#1341 4964
2012-12-01 20:13:10

Válasz #1340. hozzászólásra
azt mikor vezetik be hogy a családi gazdálkodó költségként elszámolhassa a földvásárlást? Volt ilyenről szó de erről hallgatnak mint xar a fűben.

#1340 ARES-826
2012-12-01 20:07:26

Válasz #1339. hozzászólásra

Dolgoznak a kormány részéről, hogy legyen gazdabank azzal amit leírtál számot!!!

Nincs profilkép
#1339 4964
2012-12-01 20:05:13

Válasz #1332. hozzászólásra
csak akkor érné meg korszerű állattartó telepbe fektetni ha 1-2 %-ra lehetne hitelt kapni mondjuk 25 évre,+ nem volna annyi barom előírás ami miatt évekig tart beszerezni csak az engedélyeket. Részben a magas finanszírozási költség az oka hogy a feldolgozókat sem tudták/akarták korszerűvé alakítani, és emiatt szépen sorban el is vérzik a legnagyobb része.
15 évig tartottunk disznókat, közepes nagyságrendben.
Az a véleményem hogy nagyban földekkel is meg állatokkal is foglalkozni egyszerre ,eléggé bajos családi méretben gondolkodva.
Vannak akiknek megy de a legtöbb csak kínlódik velük. Igaz a mondás hogy aki sokat markol az keveset fog.

#1338 ARES-826
2012-12-01 20:04:23

Válasz #1335. hozzászólásra

Azt nem visszamenőlegesen hanem új jogszabályban és új időponttal!! Nálunk a a faluban egyik kmb-s pont lecsúszott az időpont miatt!!! De tudod én is meg itt sok kolléga el van "fáradva vagy kiégve" nekünk miért nem is járt a 40 éves nyugdíj határ???????? Már rég hozná a píííííítz a postás, nem vinné nekem is!!smile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursing

#1337 ARES-826
2012-12-01 19:59:12

Válasz #1336. hozzászólásra

Miért lenne licit nem értem????? A bizottság csak az elővásárlási jogot fogja megállapítani hogy ki lehet és ki nem vevő, a kifüggesztés lejárta után!!! Jön hozzánk a Budai államtitkár úr e hónapban lakossági fórumra, majd kereslek a pontos időpont miatt, hogy el tudjál jönni és kérdezhes tőle!!! Most a héten volt harasztin csütörtökön este 18 órától, nagyon sokan voltak a kultúrházban.smile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcool

#1336 Mézga
2012-12-01 19:51:43

Válasz #1324. hozzászólásra

pl. van egy föld, amit 3 évnél régebben bérlek. most megegyezek a tulajjal pl. 1 milka/ hektár, kifizetem és megy a hivatalba átírásra. és mi lesz majd? megalkuszom az eladóval, megyek a bizottságoz, az leadja a drótot és másnap a föld 1,5 milka/ hektár. vagy beszállok az alkuba vagy kiszállok és nem lesz enyém a föld. rohadjo meg a fidesz smile karateka

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Hirdetés
Ha alkatrészt vagy automata kormányzási rendszert keresel, itt a helyed!
Ha alkatrészt vagy automata kormányzási rendszert keresel, itt a helyed!
Modern technológiákkal és magas színvonalú szolgáltatásokkal segíti az Agrobook...
Hirdetés
Már nem rakétatudomány a műholdképek értelmezése! Használd a gazdaságodban, akár ingyen!
Már nem rakétatudomány a műholdképek értelmezése! Használd a gazdaságodban, akár ingyen!
A gazdák számára közvetlenül hozzáférhető térképek segítik a precíziós...
Általános fekete fólia 6,5 m x 0,12 m x 60 m
Általános fekete fólia 6,5 m x 0,12 m x...

39.310 Ft

Eladó ásóborona kés/kapa
Eladó ásóborona kés/kapa

1.950 Ft

Általános fekete fólia 4,2 m x 0,15 m x 60 m
Általános fekete fólia 4,2 m x 0,15 m x...

31.570 Ft

Általános fekete fólia 4,2 m x 0,12 x 60 m
Általános fekete fólia 4,2 m x 0,12 x 60...

25.400 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]