Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
De ha természetes szőke van bele írva akkor ha barna vagy már szívás.
Egyébként jah, ha ajánlatot tesznek a földre, akár bérleti vagy vásárlásit, akkor másmilyen ajánlatot nem tehetsz, csakis ugyanolyat és vállalnod kell azt.
Az előbérletre jogosult akkor élhet a jogával, ha az ajánlatban szereplő minden feltételt maradéktalanul vállal, akár a földbérleti díjra. annak megfizetésének módjára, akár egyéb feltételre vonatkozólag. A két fél azt rögzít a szerződésben, amit akar! SARKÍTVA: Ha a szerződés szerint a bérlő szőke, akkor az előhaszonbérletre jogosult köteles szőkére festetni a haját, ha élni kíván a jogával. Legalábbis itt a földhivatal úgy gondolja...
Van igazad, nem is pontosan így van kiírva, négy év előre ügyvédi letétbe helyezve, az más kérdés, hogy az ügyvéd egy másik megállapodás alapján kifizeti!
Konkrétan nem, mivel a tulaj egyértelműen nem akarja eladni a területet. Itt ez az árfolyam, bármilyen hihetetlen! De van más variáció is, területalapúval együtt 100 ezer/ha, + még ha jó az év valami prémium... Igaz ez egy másik helyről jött!
Minden relatív. Ezt majd akkor mondd, ha úgy függesztik ki az éppen általad használt területet, hogy 90.000 Ft/ha/év 4 évre előre kifizetve! Bár lehet, hogy az ország más szegleteiben rosszabb a helyzet...
Pedig szégyellhetnéd magad! kár gúnyolódni,szerintem nem ez hangnem uralkodó itt a fórumon. Ez bárkivel előadódhat, aki földet bérel, ami pedig a törvényben rögzített elővételi/bérleti jogokat illeti, elég nehéz lekövetni tekintve hogy 2 évente összevissza variálják annak függvényében, hogy az épp uralmon lévők hogyan tudnak könnyebben földhöz jutni. És ennek Te is lehetsz a károsultja előbb utóbb, ha megáld egy "jó" szomszéddal a sors!
Mivel a vevő nem ragaszkodott a tehermentességtől vagyis hogy veled szerződést bontsanak, ezért nem köteles tájékoztatni. Ha nézte volna a kifüggesztéseket és jelentkezel rá akkor tiéd lett volna...
Sziasztok!
Hozzászólnék az új földtörvényhez,ami a családi gazdaságokat "erősíti" meg. Szóval 2002 óta családi gazdaságunk van, eddig én voltam az első az általam bérelt vagy szomszédos földek bérbeadásánál vagy megvételénél, mint családi gazdálkodó. az egyik bérbeadóval élő 2013-ig tartó bérleti szerződésem van, mindig rendesen kifizettem.Nem is aggódtam, ki nem adhatja másnak, el nem adhatja, na de itt jön be az új földtörvény,ami élő bérleti szerződés mellett is engedélyezi az eladást,nem lényeg, h. én bérlem 2002-től. szóval a kedves bérbeadó eladta a földet, úgy hogy nem szólt, így most az új tulajnak fizetem a bérleti díjat, 2013-ig, utána meg ennyi volt, az új tulaj műveli tovább.Ráköltöttem egy csomó pénzt, szépen rendbe tettük, hosszútávra terveztem, védettséget élvezve, de az új földtörvény miatt, most 5 ha kevesebb maradt, ja a lényeget majdnem elfelejtettem, egy több 1000 ha-on gazdálkodó vette meg. Akkor kiket is támogatnak?????????????????????????
Sziasztok,
nem találok erre megfelelő topic-ot, ezért itt kérdenélek Benneteket: nem tud vki ajánlani ügyvéded, aki a földtörvénnyel vmennyire tisztában van és esetleg még korrekt is? Gödöllő, Vác környéke, É-K Pest megye , még estleg Hatvan környékén érdekelne.Köszi, előre is!
Bérlet esetén mindent ki kell függeszteni, különben nem jegyzi be a földhivatal a földhasználatot, tök mindegy, hogy osztatlanban van-e, vagy külön hrsz-on. Vétel esetén korábban valóban nem kellett kifüggeszteni ha osztatlan közös társtulajdonosa vásárolta meg a tulajdoni illetőséget, de most már azt is ki kell!
Válasz #90. hozzászólásra
Gondolom osztatlan közösről van szó,ha a tulajdonostársadtól veszed meg ill. bérled, ebben az esetben úgy tudom nem kell kifüggeszteni.
A kormányrendelet - NFA-nak adott elővásárlási jog miatti - módosítása valóban nem túl következetes.
De egy Tft. 10. § (1) b) pont szerinti (korábban első helyen álló) elővásárlási jogosulttól érkezett ajánlatot teljesen fölösleges - időt, pénzt nem kímélve - kifüggeszteni, ha az egyetlen olyan elővásárlási jogosultat, aki az ügyletbe beleavatkozhat, úgyis postai úton kell értesíteni.
"(1a) Az eladó az ajánlat egy eredeti példányát az ajánlatnak a jegyző részére történő megküldésével, illetve átadásával egyidejűleg köteles a Magyar Állam nevében elővásárlási jogot gyakorló Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (a továbbiakban: NFA) részére postai úton, tértivevénnyel megküldeni."
ez a rendeletből van, ebben is az van, hogy egyidejűleg vagy köteles megküldeni az nfa-nak a kifüggesztéssel együtt.
nem azt írják, hogy nfa-t levélben értesíted, hanem hogy egyidejűleg kell értesítened, namármost viszont ha nem függeszted ki tul. társat, akkor a nem tevéssel egyidőben nehéz bármit is tenni. viccet félretéve, ezt is úgy értelmezik, hogy alapeset a hirdetményi közlés, mindenkit, és hogy nfa-t ki kell-e értesíteni külön, hát ők nem kérik egyelőre a tértivevényt.
bár igaz, azt meg mind tartalmi kelléket külön sorolja a rendelet...
emlékszünk még évekkel ezelőtt, mikor a tul társsal volt ugyan ez a probléma, hogy kell-e a tul társak lemondó nyilatkozata vagy sem, aztán megoldották, berakták a tv-be. ugyan ez lesz most is, gondolom megy befelé a csomó kérdés, meg az eltérő joggyakorlat, aztán majd korrigálják.
érdekes.....
nálatok még 10eft alatt lehet venni ak-ját a földnek?
minden általad bérelt föd tulaja első szóra eladja a földjét?
és te eddig erről semmis se sejtettél?
3685 hozzászólás
Válasz #133. hozzászólásra
De ha természetes szőke van bele írva akkor ha barna vagy már szívás.
Egyébként jah, ha ajánlatot tesznek a földre, akár bérleti vagy vásárlásit, akkor másmilyen ajánlatot nem tehetsz, csakis ugyanolyat és vállalnod kell azt.
Válasz #133. hozzászólásra
Ezt most honnan idézted ?
Válasz #132. hozzászólásra
Az előbérletre jogosult akkor élhet a jogával, ha az ajánlatban szereplő minden feltételt maradéktalanul vállal, akár a földbérleti díjra. annak megfizetésének módjára, akár egyéb feltételre vonatkozólag. A két fél azt rögzít a szerződésben, amit akar! SARKÍTVA: Ha a szerződés szerint a bérlő szőke, akkor az előhaszonbérletre jogosult köteles szőkére festetni a haját, ha élni kíván a jogával. Legalábbis itt a földhivatal úgy gondolja...
Válasz #128. hozzászólásra
"négy év előre ügyvédi letétbe"
Szerintem ez még ettől ugyanolyan szabálytalan !
Ilyen nincs...
Egy bérlemény hivatalossá tétele során szerintem az összeg és a fizetési mód nem képezheti egyféle licit tárgyát .
Megvannak a bérleti előjogok sorrendjei , tényszerűen kiírt összegek és az általános fizetési mód...
De ügyvéd megmondaná pontosan .
Válasz #129. hozzászólásra
Akkor ott egy szar évbe keményen cumira lehet szaladni, vagy olyan jók a földe? rég jártam már arra
Válasz #121. hozzászólásra
Érdemesebb lenne bérmunkába, ..de úgy meg nem akarja?
Válasz #127. hozzászólásra
Dombóvár környéke,kemény hely!
Válasz #126. hozzászólásra
Van igazad, nem is pontosan így van kiírva, négy év előre ügyvédi letétbe helyezve, az más kérdés, hogy az ügyvéd egy másik megállapodás alapján kifizeti!
Válasz #124. hozzászólásra
Somogy-Tolna-Baranya találkozása!
Válasz #122. hozzászólásra
De lényegtelen , mert ha meg is egyeznének , ezt akkor se lehetne így ebben a formában hivatalosan kifüggeszteni ...
Ha meg normálisan , vagyis utólag fizetendően kéri a díjat , és egyszerre csak ugye 1 évet , akkor az meg támadható másnak is ...
Válasz #102. hozzászólásra
Gyöngyös :
KATT IDE
Válasz #122. hozzászólásra
Te merre gazdálkodsz?
Válasz #121. hozzászólásra
Nem irigyellek benneteket,ha ilyen a konkurencia!
Válasz #120. hozzászólásra
Nem is kérte, ajánlották neki.
Válasz #119. hozzászólásra
Konkrétan nem, mivel a tulaj egyértelműen nem akarja eladni a területet. Itt ez az árfolyam, bármilyen hihetetlen! De van más variáció is, területalapúval együtt 100 ezer/ha, + még ha jó az év valami prémium... Igaz ez egy másik helyről jött!
Válasz #112. hozzászólásra
Szerintem mivel haszonbérleti szerződésről van szó , arra hivatalosan senki nem kérhet előre díjat , mivel a "haszonból " fizeted majd ...
Pláne nem 4 évre egybe...
Válasz #117. hozzászólásra
Majd 4 év mulva veszik elő a másik szerződést,de akkor már te nem vagy jogviszonyban a bérbeadóval,és ez a cél!
Állítólag 1250-1750Forint lesz aranykoronája. Amit nem vesznek bérbe azt meg meglehet venni, licittel.
Válasz #116. hozzászólásra
Szó sincs róla! Ez nem veszi meg, ennyiért béreli!!!
Ez a bérleti dij a vételár egy részét képezi,de nem tudsz ellene semmit tenni! Sajnos.
Válasz #113. hozzászólásra
Megköszönöm ! Dobjál számokat emilre, hogy menjen az ellenérték....
Régi ismerős szavaival élve: "Azon már nem sok élvezni való marad......."
Válasz #111. hozzászólásra
Hali
Feladtam végre a dugódat!
Válasz #111. hozzászólásra
Minden relatív. Ezt majd akkor mondd, ha úgy függesztik ki az éppen általad használt területet, hogy 90.000 Ft/ha/év 4 évre előre kifizetve! Bár lehet, hogy az ország más szegleteiben rosszabb a helyzet...
Válasz #110. hozzászólásra
Elhiheted, meg vagyok áldva rendesen......
Válasz #109. hozzászólásra
Pedig szégyellhetnéd magad! kár gúnyolódni,szerintem nem ez hangnem uralkodó itt a fórumon. Ez bárkivel előadódhat, aki földet bérel, ami pedig a törvényben rögzített elővételi/bérleti jogokat illeti, elég nehéz lekövetni tekintve hogy 2 évente összevissza variálják annak függvényében, hogy az épp uralmon lévők hogyan tudnak könnyebben földhöz jutni. És ennek Te is lehetsz a károsultja előbb utóbb, ha megáld egy "jó" szomszéddal a sors!
Válasz #108. hozzászólásra
Nincs mit szégyellni.
Helyedben töröltetném a 107.es hsz-ed
Válasz #106. hozzászólásra
No meg persze azért, mert ŐK a "nagy" Családi Gazdálkodók......
(Torgyán majmai......)
1xűen nem értem azokat akik ha megszereznek bérbe egy földet akkor már az örökre az övéének érzik........
Válasz #103. hozzászólásra
Mivel a vevő nem ragaszkodott a tehermentességtől vagyis hogy veled szerződést bontsanak, ezért nem köteles tájékoztatni. Ha nézte volna a kifüggesztéseket és jelentkezel rá akkor tiéd lett volna...
Válasz #103. hozzászólásra
Soha semmilyen törvény nem tiltotta a haszonbérbeadónak hogy a saját tulajdonát eladja. Rosszul informálódtál.
Sziasztok!
Hozzászólnék az új földtörvényhez,ami a családi gazdaságokat "erősíti" meg. Szóval 2002 óta családi gazdaságunk van, eddig én voltam az első az általam bérelt vagy szomszédos földek bérbeadásánál vagy megvételénél, mint családi gazdálkodó. az egyik bérbeadóval élő 2013-ig tartó bérleti szerződésem van, mindig rendesen kifizettem.Nem is aggódtam, ki nem adhatja másnak, el nem adhatja, na de itt jön be az új földtörvény,ami élő bérleti szerződés mellett is engedélyezi az eladást,nem lényeg, h. én bérlem 2002-től. szóval a kedves bérbeadó eladta a földet, úgy hogy nem szólt, így most az új tulajnak fizetem a bérleti díjat, 2013-ig, utána meg ennyi volt, az új tulaj műveli tovább.Ráköltöttem egy csomó pénzt, szépen rendbe tettük, hosszútávra terveztem, védettséget élvezve, de az új földtörvény miatt, most 5 ha kevesebb maradt, ja a lényeget majdnem elfelejtettem, egy több 1000 ha-on gazdálkodó vette meg. Akkor kiket is támogatnak?????????????????????????
Sziasztok,
nem találok erre megfelelő topic-ot, ezért itt kérdenélek Benneteket: nem tud vki ajánlani ügyvéded, aki a földtörvénnyel vmennyire tisztában van és esetleg még korrekt is? Gödöllő, Vác környéke, É-K Pest megye , még estleg Hatvan környékén érdekelne.Köszi, előre is!
Válasz #100. hozzászólásra
Akkor te is vonzod a hül.éket !!!!
Van felétek is ezek szerint.......
Válasz #99. hozzászólásra
inkább csak vennék,de nekem nem adják.........
Válasz #98. hozzászólásra
Kulák földet vett !!!!!!
Lebuktálllll !!!!!!!!!
Válasz #96. hozzászólásra
a múlt héten még ki kellett!
Válasz #96. hozzászólásra
Azt értem, tekintve, hogy arról volt sz, a bérletet vagy a vételt? gondolom a vételt...
Válasz #95. hozzászólásra
Az osztatlant.
Válasz #94. hozzászólásra
mit nem kell?
Válasz #93. hozzászólásra
Megváltoztatták már ezt is azóta..........................nem kell.............
Válasz #92. hozzászólásra
Bérlet esetén mindent ki kell függeszteni, különben nem jegyzi be a földhivatal a földhasználatot, tök mindegy, hogy osztatlanban van-e, vagy külön hrsz-on. Vétel esetén korábban valóban nem kellett kifüggeszteni ha osztatlan közös társtulajdonosa vásárolta meg a tulajdoni illetőséget, de most már azt is ki kell!
Válasz #91. hozzászólásra
köszi igen tul.társ és föld használók csak ketten vagyunk,de van aki azt mondja igy van aki úgy
Válasz #90. hozzászólásra
Gondolom osztatlan közösről van szó,ha a tulajdonostársadtól veszed meg ill. bérled, ebben az esetben úgy tudom nem kell kifüggeszteni.
sziasztok azt szeretném kérdezni hogy egy helyrajzi számon vagyok én és egy másik gazda ha ki akarom béreni tőle az ő részét ki kell-e függeszteni???
Válasz #87. hozzászólásra
A kormányrendelet - NFA-nak adott elővásárlási jog miatti - módosítása valóban nem túl következetes.
De egy Tft. 10. § (1) b) pont szerinti (korábban első helyen álló) elővásárlási jogosulttól érkezett ajánlatot teljesen fölösleges - időt, pénzt nem kímélve - kifüggeszteni, ha az egyetlen olyan elővásárlási jogosultat, aki az ügyletbe beleavatkozhat, úgyis postai úton kell értesíteni.
Válasz #80. hozzászólásra
Mindet kikell függeszteni,mivel az első helyen a magyar állam áll.Augusztus 1 óta.
Válasz #85. hozzászólásra
"(1a) Az eladó az ajánlat egy eredeti példányát az ajánlatnak a jegyző részére történő megküldésével, illetve átadásával egyidejűleg köteles a Magyar Állam nevében elővásárlási jogot gyakorló Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (a továbbiakban: NFA) részére postai úton, tértivevénnyel megküldeni."
ez a rendeletből van, ebben is az van, hogy egyidejűleg vagy köteles megküldeni az nfa-nak a kifüggesztéssel együtt.
nem azt írják, hogy nfa-t levélben értesíted, hanem hogy egyidejűleg kell értesítened, namármost viszont ha nem függeszted ki tul. társat, akkor a nem tevéssel egyidőben nehéz bármit is tenni. viccet félretéve, ezt is úgy értelmezik, hogy alapeset a hirdetményi közlés, mindenkit, és hogy nfa-t ki kell-e értesíteni külön, hát ők nem kérik egyelőre a tértivevényt.
bár igaz, azt meg mind tartalmi kelléket külön sorolja a rendelet...
emlékszünk még évekkel ezelőtt, mikor a tul társsal volt ugyan ez a probléma, hogy kell-e a tul társak lemondó nyilatkozata vagy sem, aztán megoldották, berakták a tv-be. ugyan ez lesz most is, gondolom megy befelé a csomó kérdés, meg az eltérő joggyakorlat, aztán majd korrigálják.
Válasz #71. hozzászólásra
érdekes.....
nálatok még 10eft alatt lehet venni ak-ját a földnek?
minden általad bérelt föd tulaja első szóra eladja a földjét?
és te eddig erről semmis se sejtettél?