Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
El kell kezdeni a szomszéd dízel autóját szívogatni és mindjárt nem is olyan drága,vagy vegyél most anyagot és mire dolgozni kell már meg is takarítasz pár forintot mert addigra úgyis emelnek megint.
Nemrég mindenki dízel kocsit vatt mert olcsóbb volt a gázolaj mint a benzin,most meg nemsokára benzines motort teszünk a traktorokba.
Válasz #575. hozzászólásra
Jól írod.Tehát a hordónkénti ár nem az elsőszámu indok!
Nem tudom mi lesz,ki tudja megfizetni ezt.Akár felhasználó,akár szolgáltatást igénylő?
Az olaj hordónkéni ára kb annyit tesz mint az ártán kutya baxása, mikor 150 dolcsi volt hordónként akkor 280-290 körül mérték a go literjét és mindenki háborgott, nem apukám itt a forint gyengülése, és az adó emelése baxsza az anyukáját, érdekes múlt héten ilyenkor gyengébb volt a forint mint ma és mégsem emeltek ekkorát, ne feledjétek az ÁFA a mindenkor érvényes árakra rakódik és 10 ft emelés kb 2,1 forint áfa emelést hoz a konyhára ha jól számolok, na látjátok így lehet burkoltan adót emelni, csak ez már kibaxott gusztustalan
Na én még a ....oknak a segélyét venném el de nagyon. azok is mennyi pénzt felszívnak. meg az állambácsiknak is persze. nem tudom én mivel fognak menni itt a traktorok 3 év mulva. de ha gondolod menjünk tüntetni én benne vagyok, csak legalább sokan legyünk
Meg kéne tankolni a gépeket étolajjal de minden gazdának és elmenni tüntetni!!!!
A saját fizetésük csökkentésükkel lehetne a leghamarabb helyre hozni az ország tartozását,úgy se csinálnak semmit
a pénzükért.
Ha mi nem dolgozunk 4 évig a munkahelyen szerintetek kapunk fizut?
Ha letelik a 4 év,ha kirúgnak a cégtől ami alkalmaz,utána még kapsz azért fizut hogy köpködd a másikat?
Szerintem nem!!
De nekik igen!!
Addig amig az üzemanyagárakban ekkora adótartalom van,ez igy megy tovább.Az adótartalom pedig addig nem fog csökkenni amig az ország ekkora adóssággal (és az imf-eu párossal küszködik).Mindegy hogy fidesz vagy mszp kormány van éppen hatalmon,mindkettő egy tőről fakad.Váltják egymást már több mint 20 éve,mindegyik szakértő, DE AKKOR MÉGIS MITŐL VAN EGYRE NAGYOBB SZ.R?
Van benne valami amit irsz,de például nálunk,(hiába is akarnák) nem lehet haszonállatokat tartani,mert az önkormányzat betiltotta különböző mondvacsinált okokra hivatkozva.Eddig lehetett.Az épületek,és védőtávolságok is annak megfelelően voltak kialakitva.(szag,trágyelhelyezés,stb).Az ülésen én egyedül voltam jelen az utcánkból,meghallgatták az ellen érveimet,aztán szépen megszavazták amit beterjesztettek.Úgyhogy a disznó,és baromfitartásnak lőttek.A képviselőnktől mikor kértem a rendelettervezetet,azt mondta, nem is gondolta hogy ez valakit érdekel!!!! Tehát valakinek érdeke,hogy a nép a lidlibe menjen vásárolni,és ne termelje meg azt sem,amit lehetne!!!Forditott egy ország ez!
Akkor az lenne mint ámerikába, ott nincs rajta jövedéki,csak áfa,az is 5%. Legalábbis régebben igy volt.
Ja,és egy órai munkabéremből,ami 17 dollár volt,tudtam venni 17 gallon benzint.Ott azért ennyire nem fejik a népet,mint itt.Olcsó energiával megéri termelni.
Sajnos igazad van.
Minek is dolgozna mikor megél munka nélkül is ugyan úgy mint az aki dolgozik.
Sokan azért dolgozunk meg adózunk hogy a lusta majma nehogy éhen dögöljön.
Még sokan arra is lusták hogy a saját kertjükbe vessenek valamit.
Itt nálunk a faluba 6 kertet művelek én mert nem használja senki.
Idén ez bővül még 4 el.
De mindenki mondja hogy milyen drága a boltba a paradicsom meg az uborka meg a krumpli meg minden más.
De minek kell egy falusinak a boltba megvenni ezeket??
Itt nálunk 10 háznál van tyúk,5 nél hízó,5nél göbe,ugyan azoknál akiknél a hízó,1 nél nyúl,3 helyen ló ami az ég világon semmit nem hoz,tehén az csak nálam van,de viszont kutya az van minden háznál valahol még 2 3 is.
Ugyhogy nem is olyan szegények az emberek itt,mert inkább megvesznek mindent mint a városiak.
Ilyenek a falusi panelpatkányok.
Válasz #541. hozzászólásra
Szia ! Nagyapád igazsága már régen a múlté! Itt már csak néhány elvetemült fog dolgozni,a többi csak a segélyt várja! A rendszerváltás ? óta eltelt cca 20 évben az emberek megtanulták azt,hogy munka nélkül is meg lehet élni.Azóta felnőtt 1-talán 2generáció és ők már nem is akarnak dolgozni.Nem csak a kisebbségről van szó4 Sajnos.
Elmondom nektek 27 évesen hogy mi itt nálunk a
(politika)azért van zárójelbe mert nálunk ilyen nincs.
Szóval,a politikába nagy sorban állás van,mint az ábc ben mikor akciós valami.
Van egy hosszú sor amibe állnak a pártok pártokon belül a politikusok.
Szépen sorba mennek a "nagy székbe" a sór végén hangoskodás meg köpködés ami mindig a nagy székben lévőt érik.
Eltelik 4 év azt jön a következő a sorból.
Aztán megint 4 év,és ez így megy az idők végezetéig amíg meg nem unjuk.
Egy közös dolguk van amit szigorúan betartanak,szerintem fel is eskették őket rá hogy akár ki lesz hatalmon 1 dolga a legfontosabb hogy szopassa a népet.
27 évesen ilyennek látom a politikusokat,lehet az én hibám.
Mért nem bírnak ezek a majmok együtt dolgozni vajon,mint a normális emberek?
Ezt úgy kéne csinálni hogy amelyik 4 év alatt nem felelt meg az húzhat a picsába.
Ha én nem felelek meg a munkahelyemen kirúgnak,és nem fognak felvenni másnap meg 1 hónap múlva,hanem mehetek a cégtől.
Ha ezek is így lennének akkor talán más lenne sok dolog.
Ja meg még valami amit elfelejtettem.
1.Lépésként a semmirekellő politikusok felét elbocsátanám.
Ettől a szép kis országunk elkezdene pénzt termelni úgy hogy nem emeltek fel semmit.
Ez így lenne egy évig,ha bejönne a dolog márpedig tuti hogy kevesebb pénz folyna ki az ország kezéből.
Nos utána meg mehetne az összes többi is,mert így egy óvódás is simán elvezetné az országot havi 1 nyalókáért ahogy ezek teszik.
Hát igen ez a baj hogy mindenki be van szarva,pedig itt a népnek kéne csinálni valamit.
Az étolajjal nem csak a földművesek meg a fuvarosok járnának jól hanem az egész nép,mert minden olcsóbb lenne.
Továbbá rá kéne venni utána a népet hogy aki vidéken él és mozog kezdjék el megtermelni a saját zöldség illetve hús igényük megtermelését,aki meg ez ellen lenne az haljon éhen.
Kitiltani a sok behozott szart,mert egy hintalovat se lehet venni anélkül hogy ne lenne ráírva hogy made in kína,pedig ott csak képen láttak lovat.
Öregapám mondta hogy ha pénzt adsz valakinek az nem segítség,de ha munkát adsz az a segítség.
Ugy hogy itt nem az a megoldás hogy kapják a segély,kapjanak inkább munkát.
itt csak mindenki mondja hogy kéne meg ilyenek közbe mindenki kusba van bezzeg amikor 80év végén taxi lázadás volt blokád mert volt az üzemanyag vagy 40forint,most nem baj ha ötszáz sem.nincs összetartás.
Válasz #533. hozzászólásra
Elhiszem nemis csodálkozok én márnemszeretem figyelnisem hogymitmüvelnek mert felhuzommagam ezpedig ígyvan mik mindig a hülyeparaszt kategoriajut.
Meg az hogy ez a k..va ország mindig másik országra akar hasonlítani.
A takarmányt is eladják külföldre x összegért utána meg megveszik külföldről azt amit eladtak dupla annyiért mert így jobban megéri.
Megvannak ezek bolondulva,mi meg csak nyögünk tovább hogy ők gond nélkül élhessék az ostoba kis életüket.
És benne lesznek a történelembe,ezekről fognak tanulni a gyerekek,mi meg megint csak a hülye paraszt megnevezést fogjuk kapni.
Az egyik rokonom kint dolgozik németbe ma telefonált haza,azt mondta hogy nincs olyan nap hogy ne legyünk benne a tv be.
Az egész világ rajtunk röhög!!!!!!!
5531 hozzászólás
Vettem én. jol is jártam azóta kb 30 ft ment fentebb. Szomszédom csóróbb mint a döglött egér.
Válasz #579. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
nekem még mindig van,de még nem röhögtek
Válasz #578. hozzászólásra
Pár éve volt egy GAZ-ellám,sokan röhögtek rajta.Aztán nemsokára már nem röhögtek.
Válasz #576. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
El kell kezdeni a szomszéd dízel autóját szívogatni és mindjárt nem is olyan drága,vagy vegyél most anyagot és mire dolgozni kell már meg is takarítasz pár forintot mert addigra úgyis emelnek megint.
Nemrég mindenki dízel kocsit vatt mert olcsóbb volt a gázolaj mint a benzin,most meg nemsokára benzines motort teszünk a traktorokba.
Válasz #575. hozzászólásra
Jól írod.Tehát a hordónkénti ár nem az elsőszámu indok!
Nem tudom mi lesz,ki tudja megfizetni ezt.Akár felhasználó,akár szolgáltatást igénylő?
Na erre kivácsi vagyok ird le ha van valami fasza ötleted a mellékzsebben. lehet tényleg 3 hét
Válasz #573. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Az olaj hordónkéni ára kb annyit tesz mint az ártán kutya baxása, mikor 150 dolcsi volt hordónként akkor 280-290 körül mérték a go literjét és mindenki háborgott, nem apukám itt a forint gyengülése, és az adó emelése baxsza az anyukáját, érdekes múlt héten ilyenkor gyengébb volt a forint mint ma és mégsem emeltek ekkorát, ne feledjétek az ÁFA a mindenkor érvényes árakra rakódik és 10 ft emelés kb 2,1 forint áfa emelést hoz a konyhára ha jól számolok, na látjátok így lehet burkoltan adót emelni, csak ez már kibaxott gusztustalan
Józan Sanyi üzemany ár? Vélemény?![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Szerdától 10 Ft-tal emelkedik!![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Miért is:
-Forint gyengülés
-olaj hordónkénti ára
10 évvel ezelőtt 25$ v egy hordó olaj
Válasz #569. hozzászólásra
Nem traktorral és kb fele g olajjal.
Válasz #568. hozzászólásra
3 hét múlva!! ugye azt akartad írni mert már most 450 körül van, és 1 hónap múlva akár itt lehet a szezon vagy rosszul tudom???
Válasz #568. hozzászólásra
Ja legalább 1000 ren,minden megyébe legalább 1000 traki meg dízel csoda.
Már csak azért is mert baranyából pestig kicsit hosszú az út főleg mtz vel.
De csak ha nem szamárral vagy lóval kell szántanom akkor.
Na én még a ....oknak a segélyét venném el de nagyon. azok is mennyi pénzt felszívnak. meg az állambácsiknak is persze. nem tudom én mivel fognak menni itt a traktorok 3 év mulva. de ha gondolod menjünk tüntetni én benne vagyok, csak legalább sokan legyünk
Moderálta: (3932) 2013-11-13 14:42:25
Válasz #566. hozzászólásra
Meg van még egy jó ötlet ha akarjátok leírom,jelentősen csökkentheti az üzemanyag költséget.
Válasz #564. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
megfelelő adagoló és porlasztó beállítással na meg a megfelelő sebesség megválasztásával...egyelőre
Válasz #564. hozzászólásra
Vegyél lovat és használd azt!
Meg kéne tankolni a gépeket étolajjal de minden gazdának és elmenni tüntetni!!!!
A saját fizetésük csökkentésükkel lehetne a leghamarabb helyre hozni az ország tartozását,úgy se csinálnak semmit
a pénzükért.
Ha mi nem dolgozunk 4 évig a munkahelyen szerintetek kapunk fizut?
Ha letelik a 4 év,ha kirúgnak a cégtől ami alkalmaz,utána még kapsz azért fizut hogy köpködd a másikat?
Szerintem nem!!
De nekik igen!!
Na de akkor most mondjatok valami okosat, hogy mivel csökkentsem a gázolaj költséget?
Válasz #561. hozzászólásra
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Hát azért kellene takaritani..!
Válasz #561. hozzászólásra
és igytovább....
Válasz #559. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Mitől van?Hát a régi főnököm úgy fogalmazott:"4 évig te lopsz,4 évig én lopok."
http://www.nagyutazas.hu/magyar/uzemanyagarak/
Addig amig az üzemanyagárakban ekkora adótartalom van,ez igy megy tovább.Az adótartalom pedig addig nem fog csökkenni amig az ország ekkora adóssággal (és az imf-eu párossal küszködik).Mindegy hogy fidesz vagy mszp kormány van éppen hatalmon,mindkettő egy tőről fakad.Váltják egymást már több mint 20 éve,mindegyik szakértő, DE AKKOR MÉGIS MITŐL VAN EGYRE NAGYOBB SZ.R?![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #555. hozzászólásra
Minek ? Jobb igy nem? Aki megtehetné,nem akarja,aki meg akarja nem tudja megtenni!
Válasz #554. hozzászólásra
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
És még minden szerdán.! Hát hová vezet ez??
Válasz #555. hozzászólásra
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Már rég le kellett volna.
Válasz #554. hozzászólásra
mikor kellene már lezárni az utakat vagy valamit csinálni
??????????????????????
Szerdától megint odavernek neki.....![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Benzin-gázolaj 10 Ft/ l emelés....
Van benne valami amit irsz,de például nálunk,(hiába is akarnák) nem lehet haszonállatokat tartani,mert az önkormányzat betiltotta különböző mondvacsinált okokra hivatkozva.Eddig lehetett.Az épületek,és védőtávolságok is annak megfelelően voltak kialakitva.(szag,trágyelhelyezés,stb).Az ülésen én egyedül voltam jelen az utcánkból,meghallgatták az ellen érveimet,aztán szépen megszavazták amit beterjesztettek.Úgyhogy a disznó,és baromfitartásnak lőttek.A képviselőnktől mikor kértem a rendelettervezetet,azt mondta, nem is gondolta hogy ez valakit érdekel!!!! Tehát valakinek érdeke,hogy a nép a lidlibe menjen vásárolni,és ne termelje meg azt sem,amit lehetne!!!Forditott egy ország ez!
Válasz #529. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Akkor az lenne mint ámerikába, ott nincs rajta jövedéki,csak áfa,az is 5%. Legalábbis régebben igy volt.
Ja,és egy órai munkabéremből,ami 17 dollár volt,tudtam venni 17 gallon benzint.Ott azért ennyire nem fejik a népet,mint itt.Olcsó energiával megéri termelni.
Válasz #550. hozzászólásra
Válasz #548. hozzászólásra
Á én nem engedném bele ülni,ezt is úgy el b..aszná mint az országot,többet nem lehetne helyre hozni.
Válasz #546. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
én is ezt csinálom mint te.
Válasz #543. hozzászólásra
nem kéne azokat elzavarni. hanem az mtz-be beültetni viktor királyt is oszt hajcsad csak egész nap szántani.
Ja van még egy srác aki 4 kertet művel,nem szénának hanem krumpli káposzta meg ilyenek.
Válasz #545. hozzászólásra
Sajnos igazad van.
Minek is dolgozna mikor megél munka nélkül is ugyan úgy mint az aki dolgozik.
Sokan azért dolgozunk meg adózunk hogy a lusta majma nehogy éhen dögöljön.
Még sokan arra is lusták hogy a saját kertjükbe vessenek valamit.
Itt nálunk a faluba 6 kertet művelek én mert nem használja senki.
Idén ez bővül még 4 el.
De mindenki mondja hogy milyen drága a boltba a paradicsom meg az uborka meg a krumpli meg minden más.
De minek kell egy falusinak a boltba megvenni ezeket??
Itt nálunk 10 háznál van tyúk,5 nél hízó,5nél göbe,ugyan azoknál akiknél a hízó,1 nél nyúl,3 helyen ló ami az ég világon semmit nem hoz,tehén az csak nálam van,de viszont kutya az van minden háznál valahol még 2 3 is.
Ugyhogy nem is olyan szegények az emberek itt,mert inkább megvesznek mindent mint a városiak.
Ilyenek a falusi panelpatkányok.
Szia ! Nagyapád igazsága már régen a múlté! Itt már csak néhány elvetemült fog dolgozni,a többi csak a segélyt várja! A rendszerváltás ? óta eltelt cca 20 évben az emberek megtanulták azt,hogy munka nélkül is meg lehet élni.Azóta felnőtt 1-talán 2generáció és ők már nem is akarnak dolgozni.Nem csak a kisebbségről van szó4 Sajnos.
Elmondom nektek 27 évesen hogy mi itt nálunk a
(politika)azért van zárójelbe mert nálunk ilyen nincs.
Szóval,a politikába nagy sorban állás van,mint az ábc ben mikor akciós valami.
Van egy hosszú sor amibe állnak a pártok pártokon belül a politikusok.
Szépen sorba mennek a "nagy székbe" a sór végén hangoskodás meg köpködés ami mindig a nagy székben lévőt érik.
Eltelik 4 év azt jön a következő a sorból.
Aztán megint 4 év,és ez így megy az idők végezetéig amíg meg nem unjuk.
Egy közös dolguk van amit szigorúan betartanak,szerintem fel is eskették őket rá hogy akár ki lesz hatalmon 1 dolga a legfontosabb hogy szopassa a népet.
27 évesen ilyennek látom a politikusokat,lehet az én hibám.
Mért nem bírnak ezek a majmok együtt dolgozni vajon,mint a normális emberek?
Ezt úgy kéne csinálni hogy amelyik 4 év alatt nem felelt meg az húzhat a picsába.
Ha én nem felelek meg a munkahelyemen kirúgnak,és nem fognak felvenni másnap meg 1 hónap múlva,hanem mehetek a cégtől.
Ha ezek is így lennének akkor talán más lenne sok dolog.
Ja meg még valami amit elfelejtettem.
1.Lépésként a semmirekellő politikusok felét elbocsátanám.
Ettől a szép kis országunk elkezdene pénzt termelni úgy hogy nem emeltek fel semmit.
Ez így lenne egy évig,ha bejönne a dolog márpedig tuti hogy kevesebb pénz folyna ki az ország kezéből.
Nos utána meg mehetne az összes többi is,mert így egy óvódás is simán elvezetné az országot havi 1 nyalókáért ahogy ezek teszik.
igyvan havalami nem kinai az biztos hamisitvány .
Válasz #538. hozzászólásra
Hát igen ez a baj hogy mindenki be van szarva,pedig itt a népnek kéne csinálni valamit.
Az étolajjal nem csak a földművesek meg a fuvarosok járnának jól hanem az egész nép,mert minden olcsóbb lenne.
Továbbá rá kéne venni utána a népet hogy aki vidéken él és mozog kezdjék el megtermelni a saját zöldség illetve hús igényük megtermelését,aki meg ez ellen lenne az haljon éhen.
Kitiltani a sok behozott szart,mert egy hintalovat se lehet venni anélkül hogy ne lenne ráírva hogy made in kína,pedig ott csak képen láttak lovat.
Öregapám mondta hogy ha pénzt adsz valakinek az nem segítség,de ha munkát adsz az a segítség.
Ugy hogy itt nem az a megoldás hogy kapják a segély,kapjanak inkább munkát.
a végén is van érdekességhttp://hu.wikipedia.org/wiki/Taxisblok%C3%A1d
Válasz #537. hozzászólásra
itt csak mindenki mondja hogy kéne meg ilyenek közbe mindenki kusba van bezzeg amikor 80év végén taxi lázadás volt blokád mert volt az üzemanyag vagy 40forint,most nem baj ha ötszáz sem.nincs összetartás.
EGYSZER BE KÉNE LÁZADNI EZ MIATT![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Válasz #530. hozzászólásra
én a kocsimmal is azzal jártam kit érdekel érzik e a szaga vagy nem,szopjanak le. Amugy nem volt semmi soha.A szag ellen semmit nem lehet csinálni.
Válasz #533. hozzászólásra
Elhiszem nemis csodálkozok én márnemszeretem figyelnisem hogymitmüvelnek mert felhuzommagam ezpedig ígyvan mik mindig a hülyeparaszt kategoriajut.
Meg az hogy ez a k..va ország mindig másik országra akar hasonlítani.
A takarmányt is eladják külföldre x összegért utána meg megveszik külföldről azt amit eladtak dupla annyiért mert így jobban megéri.
Megvannak ezek bolondulva,mi meg csak nyögünk tovább hogy ők gond nélkül élhessék az ostoba kis életüket.
És benne lesznek a történelembe,ezekről fognak tanulni a gyerekek,mi meg megint csak a hülye paraszt megnevezést fogjuk kapni.
Az egyik rokonom kint dolgozik németbe ma telefonált haza,azt mondta hogy nincs olyan nap hogy ne legyünk benne a tv be.
Az egész világ rajtunk röhög!!!!!!!
Válasz #531. hozzászólásra
Hát igen ez a legnagyobb baj.