Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz atisgyulai #2279. hozzászólásáraÉs ezt is annyira veszik komolyan, mint az eddigi korlátokat? (Pl. régen is volt olyan kútfej, amelyik 100ezernél kikapcsolt. Bementél, kifizetted, és tankoltál újra, odébb sem kellett állni.)
Amúgy eddig én sem találkoztam korlátozással, csak az ADR-t kell betartani.
Válasz rocska64 #2270. hozzászólásáraPillanat ! Azért van aki vissza tudja az ÁFA-t is és még a jövedékit is igényelni. Persze előtte ezt ki kell fizetni egybe, meg várni, meg ellenőrzés, meg lehet meg is baxxák de azért van ilyen is.
Válasz Bárány #2268. hozzászólásáraAkkor így ez a szankciórendszer kicsit felemásnak tűnik.Ami nekünk nagyon kellemetlen azt nem bántjuk.A végén tényleg Zelenszkij fogja elzárni a csapot.
Válasz Magister #2254. hozzászólásáraHa ennyire egyszerű a dolog miért nem csinálod??????? Tudod aki nem ért hozzá az pofázik aki mert hozzá az csinálja! Áll a szászló lehet csinálni pályázzál vegyél gépet gázolajat vetőmagot meg minden mást ami kell a termeléshez és majd jövőre várjuk beszámolódat az eredményeidről!
Válasz Magister #2254. hozzászólásáraHogy meg érsd a problémát előbb tisztában kéne lenned egy két dologgal.Gázolaj ÁFA vissza igénylése ilyen nincs,jövedék adó van. Ahhoz hogy új és modern gépet vásároljon a" PARASZT-nak" pályázni kel és nagyon sok banki hitelt kel fölvegyen.Továbbá hogy be kerüljél a "PARASZTI" életbe minimum egy mezőgazdasági szakirányú iskolának kell lenni,amit nem adnak ingyen!! A termény árak emelkedését te is nagyon meg fogod a pénztárcádon érezni Az előre szerződésekkel és a kárpótlásokkal kapcsolatban halvány fingod sincs hogy működnek. Utólag: Úgy látom ha mindennek tudatában lennél kurva nagy PARASZT lenne belőled.Kérdem én mit ennél ha a PARASZT nem dolgozna?????????{:lol:}.
A végén, újra fel kell vennem a kapcsolatot a lókupecekkel. Bakker! Jut eszembe, mind átnyergelt az autó bizniszre.
Honnan a bánatból szerzek 2 pár lovat? Még jó, hogy a szerszámok megvannak!
Válasz Tisler #2256. hozzászólásáraNálam a paraszt nem "pejoratív".
De amit írtam, sajnos igaz, ha tudjátok, meritek, nyugodtan lelehet vezetni mennyibe kerül egy hektár meg művelése..természetesen figyelembe véve a föld tulajdonságait.!!
Én sem vitát kezdeményeztem de ezek TÉNYEK!!
Válasz Magister #2254. hozzászólásáraTeljesen tisztán látod a dolgokat. Azota miota a minimálbér 800ezer hu. Ft. kafetéria netto 300 mellé. Csak kajára. De lehte szállásra is forditani! 4havi szabija van a dolgozoknak.
Válasz Magister #2254. hozzászólásáraÉn nem szándékoztam vitát nyitni erről még ha te fel is háborodtál! Amúgy én nem vagyok "paraszt" csak egy sima melós.
Válasz Magister #2254. hozzászólásáraA hozzászólásod alapján semmit sem tudsz az agrárgazdaság helyzetéről. Jobb lenne ha máshol próbálkoznál! Mert most nem okosan hülyéskedsz hanem csak hülyén okoskodsz......
Válasz Tisler #2252. hozzászólásáraNem értem a probléma lényegét!
A gazdálkodók kapnak gázolaj támogatás, vissza igényelhetik az áfát, rengeteg modern gépet vehettek állami támogatással.
Lényegében a bekerülés INGYEN van!!!! Én még SOHA nem láttam fináncot/apeh alkalmazottat a kombájn mellet!!! A termények ára emelkedik, soha nem látott mértékben, lényegében előre lelehet szerződni mindenre. ASZÁLY, VISZÁLY, JÉGVERÉS..kis fxxom mindenért van kárpótlás.
Ne ríjanak a parasztok!!
Tisztelet a kivételnek!!
MIRŐL BESZÉLÜNK?????????????
Csak egy gondolatként írnám (de lehet hogy másnak is eszébe jutott már) Dühöngenek a határmenti kutak a benzinturizmus végett, amit a külföldi "turista" 400-as euroval tapsolva meg is tesz.
De kérdezem én nem lehet ezt lakcímkártyához kötni?
A gáz ára, amelyet az MVM fizet a Gazpromnak, a KSH adataiból kiszámolhatóak a szakértők szerint. A Népszava azt írja, ez alapján decemberben 695 eurót fizetett Magyarország ezer köbméter gázért. Az irányadó, ttf-nek nevezett európai piaci ár a holland tőzsdei ár: amit mi fizettünk, annál valóban kevesebb volt, de nem az ötöde, hanem 60 százaléka.
És valóban, a számok azt mutatják, hogy havonta olcsóbban kapjuk a gázt az oroszoktól, mint a tőzsdei ár, csakhogy a lap érdekes megfigyelést tett: kéthavonta a mi áraink követik a tőzsdei árat, vagyis úgy néz ki, hogy olcsóbban kapjuk ugyan, de kéthónapos késéssel az oroszok beszedik tőlünk a rendes árat. Sőt, a lap szerint voltak olyan hónapok, amikor – ha a két hónapos elcsúsztatást figyelembe vesszük – még drágábban is kaptuk, mint a szabadpiaci ár. "
Válasz Büresz #2231. hozzászólásáraTalán most 2 fontos dolog van ebben a drágulásban. Az,hogy itt nem lőnek,meg ha kell van csak drágán. Amugy szar a helyzet.
5531 hozzászólás
Válasz atisgyulai #2279. hozzászólásáraÉs ezt is annyira veszik komolyan, mint az eddigi korlátokat? (Pl. régen is volt olyan kútfej, amelyik 100ezernél kikapcsolt. Bementél, kifizetted, és tankoltál újra, odébb sem kellett állni.)
Amúgy eddig én sem találkoztam korlátozással, csak az ADR-t kell betartani.
Válasz atisgyulai #2279. hozzászólásáraNagyrábát, kamiont bérbe adok…..
Válasz Bigyófelügyelő #2277. hozzászólásáraIgen, mol-nál így van, külső edénybe 500, ü.a.tankba kártyás ügyfeleknek nincs korlát.
Kombájnokat felébreszteni!!!
Válasz Bigyófelügyelő #2277. hozzászólásáraKöszönöm az infót!
A mi környékünkön (Dél-Borsod, Dél-Heves) nem így van sajnos!
Azt mondták ma, hogy csak üzemanyag tankba! (És nem csak egy forgalmazónál!)
Válasz A.I. #2275. hozzászólásáraMol kutak engednek 500 literig kannába is, de a többin se volt ma semmi korlátozás, ma hoztam én is...
Biden leállította az orosz olaj és gáz fogadást……
Sziasztok!
Merre hogyan áll az üzemanyag kiszolgálás a kutakon?
Lehet még kannába, edénybe, lajtba vagy már csak tankba?
(Felénk már nincs edényezés!)
Válasz ..,-:) #2273. hozzászólásáraNem tudtam,nem vagyok áfa körös.
Válasz rocska64 #2270. hozzászólásáraPillanat ! Azért van aki vissza tudja az ÁFA-t is és még a jövedékit is igényelni. Persze előtte ezt ki kell fizetni egybe, meg várni, meg ellenőrzés, meg lehet meg is baxxák de azért van ilyen is.
Válasz Bárány #2268. hozzászólásáraAkkor így ez a szankciórendszer kicsit felemásnak tűnik.Ami nekünk nagyon kellemetlen azt nem bántjuk.A végén tényleg Zelenszkij fogja elzárni a csapot.
Válasz Magister #2254. hozzászólásáraHa ennyire egyszerű a dolog miért nem csinálod??????? Tudod aki nem ért hozzá az pofázik aki mert hozzá az csinálja! Áll a szászló lehet csinálni pályázzál vegyél gépet gázolajat vetőmagot meg minden mást ami kell a termeléshez és majd jövőre várjuk beszámolódat az eredményeidről!
Válasz Magister #2254. hozzászólásáraHogy meg érsd a problémát előbb tisztában kéne lenned egy két dologgal.Gázolaj ÁFA vissza igénylése ilyen nincs,jövedék adó van. Ahhoz hogy új és modern gépet vásároljon a" PARASZT-nak" pályázni kel és nagyon sok banki hitelt kel fölvegyen.Továbbá hogy be kerüljél a "PARASZTI" életbe minimum egy mezőgazdasági szakirányú iskolának kell lenni,amit nem adnak ingyen!! A termény árak emelkedését te is nagyon meg fogod a pénztárcádon érezni Az előre szerződésekkel és a kárpótlásokkal kapcsolatban halvány fingod sincs hogy működnek. Utólag: Úgy látom ha mindennek tudatában lennél kurva nagy PARASZT lenne belőled.Kérdem én mit ennél ha a PARASZT nem dolgozna?????????{:lol:}.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220307/utoljara-2008-ban-lehetett-ennyire-dragan-tankolni-amerikaban-531697
Kimondták a németek: nem akarják az orosz olajat és gázt szankció alá vonni
Válasz Magister #2254. hozzászólásáraMi volt 1773-ban bocsesz...
Válasz Magister #2254. hozzászólásáraA világot gengszterek irányitják több ezer éve..
Válasz endypapa_20120 #2261. hozzászólásáraTudok eladót! Még lovaskocsi is van 12
Válasz endypapa_20120 #2263. hozzászólásáraJa véletlenül eltaláltam
Válasz hasutas1 #2262. hozzászólásáraAz pont a szomszédban van.
Csak nehogy észbe kapjon miért kell, mert nem lesz elég egyre a tavalyi bevétel.
Válasz endypapa_20120 #2261. hozzászólásáraGörgetegen van egy cigánygyerek annál szokott lenni
A végén, újra fel kell vennem a kapcsolatot a lókupecekkel. Bakker! Jut eszembe, mind átnyergelt az autó bizniszre.
Honnan a bánatból szerzek 2 pár lovat? Még jó, hogy a szerszámok megvannak!
Válasz Magister #2254. hozzászólására
Te késszen vagy! Halvány lila fingod nincs a mezőgazdaságról! Akkor minek szólsz bele?
Válasz Tisler #2256. hozzászólásáraNálam a paraszt nem "pejoratív".
De amit írtam, sajnos igaz, ha tudjátok, meritek, nyugodtan lelehet vezetni mennyibe kerül egy hektár meg művelése..természetesen figyelembe véve a föld tulajdonságait.!!
Én sem vitát kezdeményeztem de ezek TÉNYEK!!
Válasz Magister #2254. hozzászólásáraTeljesen tisztán látod a dolgokat. Azota miota a minimálbér 800ezer hu. Ft. kafetéria netto 300 mellé. Csak kajára. De lehte szállásra is forditani! 4havi szabija van a dolgozoknak.
Válasz polej #2255. hozzászólásáraOtt a Pont!
Válasz Magister #2254. hozzászólásáraÉn nem szándékoztam vitát nyitni erről még ha te fel is háborodtál! Amúgy én nem vagyok "paraszt" csak egy sima melós.
Válasz Magister #2254. hozzászólásáraA hozzászólásod alapján semmit sem tudsz az agrárgazdaság helyzetéről. Jobb lenne ha máshol próbálkoznál! Mert most nem okosan hülyéskedsz hanem csak hülyén okoskodsz......
Válasz Tisler #2252. hozzászólásáraNem értem a probléma lényegét!
A gazdálkodók kapnak gázolaj támogatás, vissza igényelhetik az áfát, rengeteg modern gépet vehettek állami támogatással.
Lényegében a bekerülés INGYEN van!!!! Én még SOHA nem láttam fináncot/apeh alkalmazottat a kombájn mellet!!! A termények ára emelkedik, soha nem látott mértékben, lényegében előre lelehet szerződni mindenre. ASZÁLY, VISZÁLY, JÉGVERÉS..kis fxxom mindenért van kárpótlás.
Ne ríjanak a parasztok!!
Tisztelet a kivételnek!!
MIRŐL BESZÉLÜNK?????????????
Válasz atisgyulai #2251. hozzászólásáraNem. Ez csak az iratok hiánya, szabályok nem tudása.
Válasz Magister #2250. hozzászólásáraÁtt is dobok a "szomszédba". Olyan messze! De bosszant mikor meg velem szarakodik a kutas a literen.
Válasz ..,-:) #2206. hozzászólásáraEzt pontosabban kifejtenéd?
Bevásároltak többet mint a gazdálkodási napló alapján indokolt mennyiség?
Válasz Tisler #2247. hozzászólásáraHa, a határ mellet laknál..nem tudom, hogy hol laksz, de Te is átmennél oda tankolni..
Válasz Tisler #2247. hozzászólásáraKettős állampolgársághoz !?
Válasz Tisler #2247. hozzászólására
Csak egy gondolatként írnám (de lehet hogy másnak is eszébe jutott már) Dühöngenek a határmenti kutak a benzinturizmus végett, amit a külföldi "turista" 400-as euroval tapsolva meg is tesz.
De kérdezem én nem lehet ezt lakcímkártyához kötni?
Válasz Matyi50 #2243. hozzászólásáraAzt nem tudom de ukrajna adja Európa vas 50%-át elvileg. Amiből itt sajtolnak hengerelnek.
Válasz envagyok2 #2237. hozzászólásáraMost tankoltunk a molnál, 460 l-t.
Blikk, ma reggeli . "
A gáz ára, amelyet az MVM fizet a Gazpromnak, a KSH adataiból kiszámolhatóak a szakértők szerint. A Népszava azt írja, ez alapján decemberben 695 eurót fizetett Magyarország ezer köbméter gázért. Az irányadó, ttf-nek nevezett európai piaci ár a holland tőzsdei ár: amit mi fizettünk, annál valóban kevesebb volt, de nem az ötöde, hanem 60 százaléka.
És valóban, a számok azt mutatják, hogy havonta olcsóbban kapjuk a gázt az oroszoktól, mint a tőzsdei ár, csakhogy a lap érdekes megfigyelést tett: kéthavonta a mi áraink követik a tőzsdei árat, vagyis úgy néz ki, hogy olcsóbban kapjuk ugyan, de kéthónapos késéssel az oroszok beszedik tőlünk a rendes árat. Sőt, a lap szerint voltak olyan hónapok, amikor – ha a két hónapos elcsúsztatást figyelembe vesszük – még drágábban is kaptuk, mint a szabadpiaci ár. "
Válasz Büresz #2231. hozzászólásáraMilyen vas ára? A méhtelepi átvételi ár mennyi most?
Válasz barazdabetyar. #2240. hozzászólásáraSzerdától 66 ft emelkedik a nagykerár
Válasz .Richard. #2239. hozzászólásáranem, a kis kutak is max 480ért kapnak. rendelet van róla. de a mol sem ad ki.
Válasz .Richard. #2239. hozzászólásáraNagyker ár 521ft.Elvileg szerdán hoznak ennyiért.
Válasz envagyok2 #2237. hozzászólásáraTalán a nagykerár több mint amennyiért adhatja. Igy inkább nincs. Nem? Megvárja még emelhet.
Válasz envagyok2 #2237. hozzászólásáraÉrdekes. De a g.oloja miért nincs ha benzin meg van?
Válasz .Richard. #2234. hozzászólására
nem tudom, nem adnak, nincs, azt mondják. mol se.
Válasz Gatti #2230. hozzászólásáraVolt ez már máskor is ennyi, 8-10 évvel ezelőtt!
Válasz envagyok2 #2233. hozzászólásáraNálunk meg 10l adnak csak egy személynek.
Válasz envagyok2 #2233. hozzászólásáraAz mit jelent? Üres a tartály?
Válasz .Richard. #2232. hozzászólásáraerrefelé már nincs gázolaj
Válasz Büresz #2231. hozzászólásáraTalán most 2 fontos dolog van ebben a drágulásban. Az,hogy itt nem lőnek,meg ha kell van csak drágán. Amugy szar a helyzet.