Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.41 FtUSD387.9 FtCHF425.17 FtGBP483.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mennyire reális, ha a bálázásból, szalma értékesítésből származó bevételemhez képest az üzemanyag költség annak a harmadrésze? Nem sok az egy kicsit? Lehet, hogy valahol párolog a gázolaj...
Egy olyan kérdésem lenne, hogy kb. mennyi gázolaj szükséges pl. 10 ha területen bálázáshoz. Tudom, nem ennyire fekete-fehér a dolog, de mégis, csak úgy nagyságrendileg.
Előre is köszönöm.
Sziszi
Akkor ha bent a dolog a gébben, és hátrafelé megy a traki akkor úgy lehet visszatermeli a gázolajat a tankba???????????? Csak legyen hova leengedni a műszak végén a rengeteg gázolajat!!!
Jo hogy egybol mar csak fele dieselt fog fogyasztani,ha meg irtal volna 5% akkor meg talan elis hidtem volna,azert alljon meg a menet nem hulye az ember!
Az Eco-tak üzemanyag katalizátor a hideg indítást is megoldja egyből, plusz ad egy kb 12-15% os lóerő és alsó-nyomaték többletet, ezáltal a gép könnyebben végzi amunkát és ugyanolyan ütemű munka végzésnél spórol 12-20% üzemanyagot is , nézd meg az oldalt, videóval...
www.ecotakfogyasztascsokkento.hu
rába 250 ről 290 le lett, és nem füstöl, pedig nagyon megy...
http://www.youtube.com/watch?v=Ddis4FGGr5o
smile oops
En olyan 260 euro veszem az 5 litert es az eleg 6ml/10l ,8300l-hez eleg azert az meg valahogy kibirhato,amugy ensem hasznallnam ha nem vettem volna eszre semmit! En az olajba is rakem,meg atraktorokba is!
Autokba (mercedesek),meg az osszes traktorba, en a metabondot hasznalom csak most mar az uj adalekjuk van ez nagyon draga meg bevasaltam a regebbibol,de az automba porlasztot kellett volna cserelni mert dadogott a motor alapjaraton es fellett teve szamitogepre es az eggyik huggyozott 500 euro lett volna plusz munka,ott mondtak a mercedes szalonba,hogy probaljam ki,lekopogjam azota nincs problema,na meg a traktorok vizzsakjaba sincs azota víz!
most olyat hallottam hogy a jd-kbe lukoilos gázolajat használtak és jobban füstöltek meg kopogott egy kicsit a motor.
ez csak egyszeri eset , hogy ilyen minőségű üanyag volt/van náluk vagy állandó?
Igazad van egybkent a baj az,hogy ez a te erdeked lenne meg az enyem meg sokmindenkie,csakhogy ezt ok lesz.rjak,oket egy erdek foglalkoztatja megpedig a sajatjuk,ha sajnos ez van:-(
Hát hogy segitené a gazdákat mert ha nem ki fog gazdálkodni ha behozza a terményeket a külföldröl és megbukik a z állam és nem lesz pénz,pláne ha azt felveszi bankba,azt a majmot,hogyishivják,és erös lesz a gazdaság erös lesz a forint hiszem ha látom,2014 lesz egy nagy csöd és ihat mindenki apénzre higeg vizet ha benne van a bankba!
Vélemény,én segiteném a gazdákat!
Mivel Magyar vagyok és nem ORBÁNC!
Hellósztok Gázolajban nem lesz 10% csökkenés?
Jó lenne ha most ugy kezdenék a gazdák a munkát hogy 300ft/l az gázolaj én ha Orbán helyében lennék ugyis jövöre jön a választás,minden gazda rá szavazna,na meg 10% pétisó vegyszer,vetömag és még 20% áfa a munkagépekre és trakira!
Ne fossál van rendesen olaj, csak hülyitik a világot!!! Három hete volt egy riport a rádióban okostojások beszéltek az olajról meg gázról is, hogy meddig is lesz még, az egyik koma azt mondta még 40 évre a másik meg, hogy beláthatattlan ideig még!!! Én neki hiszek hogy még nagyon sokáig csak európában vizsgálják az emberek türőképességét hogy mi az az összeg amiért még megveszik!!! Érdekez 40 éve is azt mondták még 40 évre meg most is még 40 évre!! Máshol meg szinte semmi az ár!!!!
Nemtudja megmondani valaki hogy kb hány évre elegendő ü.anyagot tudnak még előállitani?
Ha egyszer csak elfogy akkor mivel fognak menni a gépek?
Vagy nem elfogyni fog hanem többszörös áron lesz és csak kevesek veszik meg?
Én is tapasztaltam személyautonál hogy ahogy rálett tankolva osztrák német diesel egyre jobban tépett a verda utánfutoval dugig pakolva.Egyszerüen nem birtam ki hogy ne nyomjam neki mert ment mint állat
Ha egyszer úgy alakúl hozok Ausztriábol 5 hektó dieselt és
letesztelem mennyivel fogyaszt kevesebbet a traki óránként. Szerintem lenne meglepetés és kiderülne,hogy jobban megérné osztrák naftával járni.
Autónál -1 liter/100km/h és sokkal jobban megy.
Csak az van ugyhogy nincs mese, meg vékonyabb lemezt ugy tudom jobban is lehet vele hegeszteni Már taknyoltam a kisgépek tankját mert volt már hogy a rozsda szétette az se robbant fel két háromszori mosással jól ki lehet takarítani, hanem attól félek hogy be ne rozsdásodjon
5531 hozzászólás
Azt megkerdezhetem,hogy miert egne be mikor keni a porlasztocsucsokat?
Válasz #962. hozzászólásra
Én nagyon nem ajánlom mert befog égni a porlasztócsúcs.
Válasz #976. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Hát ennek totál kampec!!! Kellene rá egy pát 10 liter festék, meg sok sok új alkatrész bele.
Bármi előfordulhat...
de nekem ez soknak tűnik...
Válasz #972. hozzászólásra
![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
A saját gépeimről tudok nyilatjkozni:
MTZ80 turbóval + New Holland 544 rúdláncos
Szalmában 0,14 - 0,8 liter / bála között volt eddig.
De a rakodás meg hordás is eszi az anyagot, vagy akkor nálatok a traktoros is?
Ez mér megette amit meg..
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131111233536_mahdrescher_claas_4359717.jpg)
.
Mennyire reális, ha a bálázásból, szalma értékesítésből származó bevételemhez képest az üzemanyag költség annak a harmadrésze? Nem sok az egy kicsit? Lehet, hogy valahol párolog a gázolaj...![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Van John Deere 6920, 7800, 7000
Válasz #972. hozzászólásra
Milyen traktor milyen bálázó?
Sziasztok!
Tudom, nem ennyire fekete-fehér a dolog, de mégis, csak úgy nagyságrendileg. ![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
Egy olyan kérdésem lenne, hogy kb. mennyi gázolaj szükséges pl. 10 ha területen bálázáshoz.
Előre is köszönöm.
Sziszi
#1. hozzászólás, zseniegesjavito küldte be 2013-11-07 22:45:47-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
S z e r e l é s i ú t m u t a t ó:
MTZ 80-82
A berendezést mechanikailag rögzítse,
Moderálta: Czanik Sanyi (1178) 2014-02-03 12:49:33
Na en azt hiszem teszek a fendt -be egy 3-4 drb. es mar tankolnom se kell,basszus legalabb meg uzemanyagot is fogok tudni eladni!
Válasz #967. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Akkor ha bent a dolog a gébben, és hátrafelé megy a traki akkor úgy lehet visszatermeli a gázolajat a tankba???????????? Csak legyen hova leengedni a műszak végén a rengeteg gázolajat!!!
Jo hogy egybol mar csak fele dieselt fog fogyasztani,ha meg irtal volna 5% akkor meg talan elis hidtem volna,azert alljon meg a menet nem hulye az ember!
Az Eco-tak üzemanyag katalizátor a hideg indítást is megoldja egyből, plusz ad egy kb 12-15% os lóerő és alsó-nyomaték többletet, ezáltal a gép könnyebben végzi amunkát és ugyanolyan ütemű munka végzésnél spórol 12-20% üzemanyagot is , nézd meg az oldalt, videóval...![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
www.ecotakfogyasztascsokkento.hu
rába 250 ről 290 le lett, és nem füstöl, pedig nagyon megy...
http://www.youtube.com/watch?v=Ddis4FGGr5o
smile oops
Válasz #965. hozzászólásra
Köszi, de 8300 liternél már mindegy ha a drágább gázolajat veszem nem sok eltérés van árban.
En olyan 260 euro veszem az 5 litert es az eleg 6ml/10l ,8300l-hez eleg azert az meg valahogy kibirhato,amugy ensem hasznallnam ha nem vettem volna eszre semmit! En az olajba is rakem,meg atraktorokba is!
Nekem van meg belole sok,az ujjat hasznallom az autoba az oreget meg a traktorokba,de akkor vegyel valami olcsobbat!
Válasz #962. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
ez valóban drága "csodaszer 5 liter 95 ezer ft.
Autokba (mercedesek),meg az osszes traktorba, en a metabondot hasznalom csak most mar az uj adalekjuk van ez nagyon draga meg bevasaltam a regebbibol,de az automba porlasztot kellett volna cserelni mert dadogott a motor alapjaraton es fellett teve szamitogepre es az eggyik huggyozott 500 euro lett volna plusz munka,ott mondtak a mercedes szalonba,hogy probaljam ki,lekopogjam azota nincs problema,na meg a traktorok vizzsakjaba sincs azota víz!
Válasz #960. hozzászólásra
mi az adalék neve és hol kapható?
milyen gépekbe használod?
Szerintem ha olcsobb uzemanyagot hasznalltok akkor tegyetek bele adalekot,en mindenbe hasznallnom,tapasztalatok jok vele!
most olyat hallottam hogy a jd-kbe lukoilos gázolajat használtak és jobban füstöltek meg kopogott egy kicsit a motor.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
ez csak egyszeri eset , hogy ilyen minőségű üanyag volt/van náluk vagy állandó?
Válasz #957. hozzászólásra
Azt tankolom 1.9dci rönóba meg 320d e46 Bmw-be szerintem a traktorodba is jó lesz.
A lukoilos gázolajról van valakinek infója , hogy megfelelő minőségű egy cummon railos nyugati gépnek?
Van vlm észrevételtek, infótok a ömvs meg a shelles anyag közti különbségről?
Válasz #953. hozzászólásra
Te valamit nagyon tudsz meghalgatott az Orbán, szerdától 5 forintel csökkennek az üzemanyag árak, biztos olvasta imádat!!
Válasz #953. hozzászólásra
Igazad van egybkent a baj az,hogy ez a te erdeked lenne meg az enyem meg sokmindenkie,csakhogy ezt ok lesz.rjak,oket egy erdek foglalkoztatja megpedig a sajatjuk,ha sajnos ez van:-(
Válasz #951. hozzászólásra
Hát hogy segitené a gazdákat mert ha nem ki fog gazdálkodni ha behozza a terményeket a külföldröl és megbukik a z állam és nem lesz pénz,pláne ha azt felveszi bankba,azt a majmot,hogyishivják,és erös lesz a gazdaság erös lesz a forint hiszem ha látom,2014 lesz egy nagy csöd és ihat mindenki apénzre higeg vizet ha benne van a bankba!
Vélemény,én segiteném a gazdákat!
Mivel Magyar vagyok és nem ORBÁNC!
Válasz #950. hozzászólásra
Homonyik Sanyi:
Almodj kiralylany :-)))))))))))
Válasz #950. hozzászólásra
Itt a tavasz, jó lenne ha felébrednél!!! Mi köze van neki a műkakihoz vagy épp a vetőmaghoz????????????
Hellósztok Gázolajban nem lesz 10% csökkenés?
Jó lenne ha most ugy kezdenék a gazdák a munkát hogy 300ft/l az gázolaj én ha Orbán helyében lennék ugyis jövöre jön a választás,minden gazda rá szavazna,na meg 10% pétisó vegyszer,vetömag és még 20% áfa a munkagépekre és trakira!
Látom, itt is a fogyasztás a fő téma.
A Fogyasztáscsökkentés topikon feldobtam egy tesztet, ha érdekel valakit
Válasz #947. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Ne fossál van rendesen olaj, csak hülyitik a világot!!! Három hete volt egy riport a rádióban okostojások beszéltek az olajról meg gázról is, hogy meddig is lesz még, az egyik koma azt mondta még 40 évre a másik meg, hogy beláthatattlan ideig még!!! Én neki hiszek hogy még nagyon sokáig csak európában vizsgálják az emberek türőképességét hogy mi az az összeg amiért még megveszik!!! Érdekez 40 éve is azt mondták még 40 évre meg most is még 40 évre!! Máshol meg szinte semmi az ár!!!!
Nemtudja megmondani valaki hogy kb hány évre elegendő ü.anyagot tudnak még előállitani?![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Ha egyszer csak elfogy akkor mivel fognak menni a gépek?
Vagy nem elfogyni fog hanem többszörös áron lesz és csak kevesek veszik meg?
Ismét üzemanyagár-emelés!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #942. hozzászólásra
2.§ szerint mindkettővel lehet számolni, ha nincs megadva a mellékletben, akkor cm3 alapján.
valaki???![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Az üzemanyag felhasználást a mezőgazdasági gépek esetében a 60/1992 korm rendelet szerint számoljátok????
Nissan Pick up fogyasztási adatot nem találtam! Eszerint cm3 szerint kell számolni?
Esetleg gyári adatok???
Válasz #940. hozzászólásra
Tényleg jobb az osztrák üzemanyag?
Válasz #936. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Én is tapasztaltam személyautonál hogy ahogy rálett tankolva osztrák német diesel egyre jobban tépett a verda utánfutoval dugig pakolva.Egyszerüen nem birtam ki hogy ne nyomjam neki mert ment mint állat
Válasz #936. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
hát ja
Válasz #935. hozzászólásra
Ha egyszer úgy alakúl hozok Ausztriábol 5 hektó dieselt és
letesztelem mennyivel fogyaszt kevesebbet a traki óránként. Szerintem lenne meglepetés és kiderülne,hogy jobban megérné osztrák naftával járni.
Autónál -1 liter/100km/h és sokkal jobban megy.
Válasz #934. hozzászólásra
aztán jobban e hasit a varioo?
Császár nem hinném de sima 1xű parasztként én igen.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Van itt olyan császár aki shell vpower nitro +t rak a tba?![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz #931. hozzászólásra
Már taknyoltam a kisgépek tankját mert volt már hogy a rozsda szétette
az se robbant fel két háromszori mosással jól ki lehet takarítani, hanem attól félek hogy be ne rozsdásodjon ![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Csak az van ugyhogy nincs mese, meg vékonyabb lemezt ugy tudom jobban is lehet vele hegeszteni