Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.9 FtUSD390.02 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
hát nem tom. ha ez a fagáz tartájyba összesűritve lenne, ez lehetne jó mert nem drága de a tartály az biztos nem 2 Ft lenne. házilag előlehet ezt állitani?
KIcsi az az 1.3 as 68 lovas moci a hho oz. lehet a traktoron jó lenn de nem tom. erre a hőcserélőre én is gondoltam. de sima szívó motoroknak mien meleg lehet a kipuff cső? a turbósé az nagyon.
modjuk nem konkrétan ez a kettő dolog van már csak benne ilyenkor
meg ez a dolog csak fogyasztás csökkentésre jó
na meg teljesitményre
bedobok egy linket
Hát én ezzel a hidrogén cuccal nem sok mire mentem. vettem a suzukimba 1 hho generátort mondom ha bevállik rakok a traktorokra is de nem jött be. 400 fokkal hol akarod szétválasztani?
1 l gázolaj 3,5-4,5 kg fával, v szalmával, v parlagfűvel, v náddal... váltható ki. Generátort már mértünk, 4 kg faaprítékkal 3.5 kw áramot adott, és 5 kw hőenergiát. Tervezünk egy MTZ-s próbát is, de nekem nincs traktorom hogy kimérjük.
Nem tudom elképzelni, hogy egy-két kanyar tárcsázás után kiszállok, hogy " bocs, meg kell állnom, mert dobok egy-taliga fát a traktorra"
Akkor már inkább földgáz. Egyenlőre olcsó.
Ha kettős üzemben (diesel+fagáz) használják, az adagolót le kell fixálni az alapjárati mennyiségre, hogy ne tudjon elvenni, ill. több olajat adni. A szívócsonkra pillangószelep kell (nagyobb karburátorból pl) és egy golyósszelep a levegő mennyiségének beállításához. Ha csak gáz van, akkor a porlasztó helyére kell gyertyát rakni, és egy jobbfajta lehetőleg mágnes gyújtást adaptálni. Előgyújtás 20-28 fok holtpont előtt. Ez a lényege kb.
Ha emlékeim nem csalnak a ruszkik már 50-es években gyártottak ilyen motorokat,talán Vlagyimirec vagy mi a rosseb volt a neve,sajnos nem emlékszem pontosan,de volt erről egy könyvem is valahol.
mire általánossá válik a komolyabb verzió, mert azért ugye ne a 100 éves alaptípussal menjünk talán, na addigra nem kell félni kitalálnak erre is valami adót az tuti
Sziasztok!
Komolyan nem értem, hogy mire vártok. Jövőre a gázolaj kb 800-1000 lesz, nyugdíj nem lesz, a románoknál már talán nincs is. Üzemanyag támogatást nem várnék egy széteső EU maradványain. Meddig hiszitek el akármelyik politikus maszlagjait? Miért nem mentek el egy-két öregek otthonába hátha él még egy két tanú aki túlélte a világháborút, diesel nélkül. GÉPÉSZKÉNT! Hogy lehet?
Nagyapáitok fagázzal üzemeltette a technikát. Nem azért, mert jobban ment a gép, hanem azért, mert nem volt más. Aki gazdag, az vegye most is a naftát. Nem hozzájuk szólok. Az alternatív üzemanyagokról komoly mennyiségű infó van a neten, még(!) le lehet szedni. Most el szeretnék oszlatni pár dolgot.
Kettős üzem diesel motornál: 10-15% diesel felhasználás szükséges a gáz+levegő begyújtásához. A kompresszió nem lehet több 16-18 bar-nál.(személyes tapasztalat) Teljesítménycsökkenés lesz. Kb25%. Ezt nagyobb hengerűrtartalommal, vagy laza hozzáálással lehet kompenzálni, hogy tulajdonképpen azért van a váltó, hogy változtassa a nyomatékot. Lassabban szántok. Ráérek, mert a saját magam által felaprított gallyak, csutkák, szalmák adják az üzemanyag 85- 90 %-át. A gallyaprító is a fagáz meghajtású MTZ.vel működik pl.-ul Ha nagyon maximalista vagyok, akkor gyertyákat rakok a blokkba, és egy gramm gázolaj se kell. Infók a neten. csak! 100 éves technológia, nem én találtam ki.
Vajon miért nem reklámozza Az orcsány, vagy gurcsány féregszervezet? Tőlünk nyugatra durván fejlesztik. Ti meg nem is halottatok róla... Emésszetek, GONDOLKODJATOK.
Tankoltunk már simsonba 12 litert... nem tudom hogy csináltuk Aztán mondjuk valami úton módon megértettük magunkat, hogy az egész tank nincs 10 literes és még valamivel el is kellett jutnunk a kútig. Jellemzően hamarabb kezd el számolni a kút mint ahogy a cucc megindul, arra még nem volt példa hogy tankolás közben is gyorsabban számolt volna.
Meg mindig olcsoban jovok ki ha a javitast is hozaadom, mert 200 liter utan mar a javitas megterul.
A kopas pedig nem 200 liter elegetes utan kovetkezik be hanem legalab 2000 liter utan.
Szamold ki
5531 hozzászólás
Válasz #730. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ha nekem irsz, nyomj egy Válasz erre gombot,
Mi a gond, mondom lepárolva, folyadékként.........
hát nem tom. ha ez a fagáz tartájyba összesűritve lenne, ez lehetne jó mert nem drága de a tartály az biztos nem 2 Ft lenne. házilag előlehet ezt állitani?
Válasz #728. hozzászólásra
...........csak épp gyümölcsből![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Fáradtolaj gőz vagy esetleg müanyaggőz, persze lecsapolva, amit desztillációnak neveznek..........pár literig legális
MOndj valami okosat akkor. mien gőz legyen?
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Srácok, és más gőzökben nem gondolkoztok............???![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
mondjuk ami ég is???
Válasz #725. hozzászólásra
ki kell próbálni még én sem próbáltam de jó lehet
Nem tom mit lehet vele spórolni literbe nézve.
Válasz #723. hozzászólásra
át kell furni a csövet
keresztül egy réz csövet
ott szivja be a vizpárát de nézd a linket lejjeb
KIcsi az az 1.3 as 68 lovas moci a hho oz. lehet a traktoron jó lenn de nem tom. erre a hőcserélőre én is gondoltam. de sima szívó motoroknak mien meleg lehet a kipuff cső? a turbósé az nagyon.
http://www.youtube.com/watch?v=ZiWPHSEwdAE
na itt van.
Válasz #707. hozzászólásra
Már szombaton az esti és a vasárnapi hírekben volt hogy akár 13 ft is csökkenhet, most ez is baj hogy ócóóóóbbbbb lesz 5 ruppóval????
Válasz #719. hozzászólásra
modjuk nem konkrétan ez a kettő dolog van már csak benne ilyenkor
meg ez a dolog csak fogyasztás csökkentésre jó
na meg teljesitményre
bedobok egy linket
Válasz #717. hozzászólásra
Az a rendszer konkrétan, hogy működik?
Válasz #714. hozzászólásra
Én úgy tudom, hogy ez első szétválasztás kb 150 éve volt, izzó szánágyon keresztül egy csőben. Ott meg 1500 fok biztos van.
Válasz #715. hozzászólásra
olyan mint a hho csak sokkal jobb egyszerűbb olcsóbb
nekled miért nem jött be a hho?
Válasz #715. hozzászólásra
a kipufogóba hőcserélő
Hát én ezzel a hidrogén cuccal nem sok mire mentem. vettem a suzukimba 1 hho generátort mondom ha bevállik rakok a traktorokra is de nem jött be. 400 fokkal hol akarod szétválasztani?
Válasz #712. hozzászólásra
mondok neked egy jobbat
a viz már400 fokon szétesik hirdogén oxigénné
Válasz #711. hozzászólásra
A 4 kilóban természetesen benne van a "fűtőfa" is, mert ez egy helyen zajlik.
Válasz #711. hozzászólásra
A fa egy része elég, ez biztosítja azt a hőt ami miatt a többi fa kínjában kigázosodik. 550 foktól már gázosodik.
a fa mitöl gázosodik? kell e hozzá energiát befektetni?
Válasz #708 hozzászól
1 l gázolaj 3,5-4,5 kg fával, v szalmával, v parlagfűvel, v náddal... váltható ki. Generátort már mértünk, 4 kg faaprítékkal 3.5 kw áramot adott, és 5 kw hőenergiát. Tervezünk egy MTZ-s próbát is, de nekem nincs traktorom hogy kimérjük.
Válasz #706. hozzászólásra
Nemsokára kísérletet teszünk a palackozásra, ez lenne a nyerő. 150-180 bar kellene. A rászerelt, vagy vontatott cucc már bizonyított.
Mekkora berendezés lenne ez mondjuk egy 1221.3 MTZre? Meg mennyi fa kellne pl 1 hektár szántásához?![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz #696. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
mert annyival amit előttem írtak.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ezt a gyűlésen mondták,
Értem, de a a gáz előállítása is a gépen történik üzem közben vagy tartályban van?
Válasz #694. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Nem tudom elképzelni, hogy egy-két kanyar tárcsázás után kiszállok, hogy " bocs, meg kell állnom, mert dobok egy-taliga fát a traktorra"
Akkor már inkább földgáz. Egyenlőre olcsó.
Válasz #696. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
beb@sztál,talán 5 forintal
Válasz #701. hozzászólásra
Ha kettős üzemben (diesel+fagáz) használják, az adagolót le kell fixálni az alapjárati mennyiségre, hogy ne tudjon elvenni, ill. több olajat adni. A szívócsonkra pillangószelep kell (nagyobb karburátorból pl) és egy golyósszelep a levegő mennyiségének beállításához. Ha csak gáz van, akkor a porlasztó helyére kell gyertyát rakni, és egy jobbfajta lehetőleg mágnes gyújtást adaptálni. Előgyújtás 20-28 fok holtpont előtt. Ez a lényege kb.
Bocsi
Üdv!
Olvastam a hozzászólást engem érdekelne maga a konstrukció, hogy van a konkrét átalakítás.Köszi
Üdv!
Olvastam a hozzászólást engem érdekelne maga a konstrukció, hogy van a konkrét átalakítás.Köszi
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
,de volt erről egy könyvem is valahol.
Ha emlékeim nem csalnak a ruszkik már 50-es években gyártottak ilyen motorokat,talán Vlagyimirec vagy mi a rosseb volt a neve,sajnos nem emlékszem pontosan
Válasz #695. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
ez a téma érdeköl
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
mire általánossá válik a komolyabb verzió, mert azért ugye ne a 100 éves alaptípussal menjünk talán, na addigra nem kell félni kitalálnak erre is valami adót az tuti
Szerdától akár 13 forintal is ócóóóóóóbbbbb lehet a gázolaj, a forint erősödése és az olcsóbb nemzetközi kötések miatt!!!![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz #685. hozzászólásra
rém egyszerü a megoldás levegőt tankolunk buborék formában,és ez nem vicc.
Sziasztok!
Komolyan nem értem, hogy mire vártok. Jövőre a gázolaj kb 800-1000 lesz, nyugdíj nem lesz, a románoknál már talán nincs is. Üzemanyag támogatást nem várnék egy széteső EU maradványain. Meddig hiszitek el akármelyik politikus maszlagjait? Miért nem mentek el egy-két öregek otthonába hátha él még egy két tanú aki túlélte a világháborút, diesel nélkül. GÉPÉSZKÉNT! Hogy lehet?
Nagyapáitok fagázzal üzemeltette a technikát. Nem azért, mert jobban ment a gép, hanem azért, mert nem volt más. Aki gazdag, az vegye most is a naftát. Nem hozzájuk szólok. Az alternatív üzemanyagokról komoly mennyiségű infó van a neten, még(!) le lehet szedni. Most el szeretnék oszlatni pár dolgot.
Kettős üzem diesel motornál: 10-15% diesel felhasználás szükséges a gáz+levegő begyújtásához. A kompresszió nem lehet több 16-18 bar-nál.(személyes tapasztalat) Teljesítménycsökkenés lesz. Kb25%. Ezt nagyobb hengerűrtartalommal, vagy laza hozzáálással lehet kompenzálni, hogy tulajdonképpen azért van a váltó, hogy változtassa a nyomatékot. Lassabban szántok. Ráérek, mert a saját magam által felaprított gallyak, csutkák, szalmák adják az üzemanyag 85- 90 %-át. A gallyaprító is a fagáz meghajtású MTZ.vel működik pl.-ul Ha nagyon maximalista vagyok, akkor gyertyákat rakok a blokkba, és egy gramm gázolaj se kell. Infók a neten. csak! 100 éves technológia, nem én találtam ki.
Vajon miért nem reklámozza Az orcsány, vagy gurcsány féregszervezet? Tőlünk nyugatra durván fejlesztik. Ti meg nem is halottatok róla... Emésszetek, GONDOLKODJATOK.
A nálunk levő kutak ilyenek.És nem lehet mit tenni.
Válasz #687. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nem 3 liter???????
teljesen nyilván való marhaságot mondasz, DE ha így volna akkor a 10 literes tanka hogyan férne bele????
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
és aki előtte tankolt az kiszívta a csőből?
nenán
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Többet add ????????
Válasz #686. hozzászólásra
2 liter benne maradt a csőbe kb !!!
Aztán mondjuk valami úton módon megértettük magunkat, hogy az egész tank nincs 10 literes és még valamivel el is kellett jutnunk a kútig. Jellemzően hamarabb kezd el számolni a kút mint ahogy a cucc megindul, arra még nem volt példa hogy tankolás közben is gyorsabban számolt volna.
Tankoltunk már simsonba 12 litert... nem tudom hogy csináltuk
Vettetek olyat észre h. nem annyit ad a kút mint amennyit fizetsz????????
Válasz #683. hozzászólásra
Mondtam tegyed bele!!!!! Ja és tegyél hozzá még sütőolajat is,vagy használt trafóolajat!!! Aztán góóóóóóóóóóóóó!!!!
Válasz #673. hozzászólásra
Meg mindig olcsoban jovok ki ha a javitast is hozaadom, mert 200 liter utan mar a javitas megterul.
A kopas pedig nem 200 liter elegetes utan kovetkezik be hanem legalab 2000 liter utan.
Szamold ki
Én itt vagyok Bordányba azt termelem a krumplit. Te mit csinálsz?