Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.9 FtUSD390.02 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #779. hozzászólásra
Miért van/volt az hogy minden megszorítás ellenére (a vizitdíjon kívül nagyon sok megmaradt) az adósság mértéke csak nőtt és nőtt?
Mit kellene még a magyarnak odadnia, (tudom én a hazáját) ezért a köztudottan uzsoráért csrébe?
Ne értsd félre, nem tartom én többre ezeket sem, de Rákóczi idejében ezek mind a lámpaoszlopokon lógtak volna. A viselkedésükért a cselelkedeteikért. És lássunk már túl ezeken, nem húsz éve kezdődtek itt a problémák ugye.
Válasz #778. hozzászólásra
mese ,mese,mese,ez a lényeg a számok mást mutatnak,ti meg zászlóval énekelve heil-ezve mentek a vágóhidra is, miért kellet hitelt felvenni,mert volt egy barom ellenzék aki minden megszigoritás ellen volt,nézzük meg a a vizitdijat például
Válasz #775. hozzászólásra
Valóban annyi volt, de a gyerekeink, unokáink terhérő felvett hitel állomány minnyi is lett?
Erős a gyanúm, ha azt az üzemanyagra vetítenénk le, semmivel sem lenne jobb.
Bár lehet hogy vannak akik azt hiszik, hogy az nem hitel, hanem ajándék. Persze...
Az a jó hogy nem tudjuk a maszopnál mennyi is lenne az ár, és remélem soha többé nem is tudjuk meg!!! A nagyorrú ferike remélem csak a fát kopácsolja az orrával a következő 50 évben!!
jól vannak a gépek nállunk belőve. igazábol nem is esznek sokat, pl 1 hektárt 15 literrel simán megszántok a 6 hengeres mtz vel. a t30 asunk az mondjuk szereti a hasát, azon lehetne mit állítgatni.de mi homokon vagyunk, itt könyebb az eke. ismerősünk békés megyében 80assal na az 45 literrel szánt 1 hekit. és tetű lassan is megy.
Azért nagyon sok esetben találkozni lehet olyan problémával is hogy beállitási ill javitási hibák,idéznek elö egy 8-10 órás müszakban 20-30 liter plusz fogyasztást is.
Szerintem ha lenne valami fasza tartály amibe tényleg ilyen 180-200 bárra összenyomnák a fagázt meg valami adagolo szerkezet hozzá, akkor ez faszán működne. nagyobbacska tartállyal elmenne pl 5-6 üzemórát az ruszki gépcsoda.
Nincs itt szegénység!!!
Mindent meg bírnak venni az emberek!!!
Paradicsom,saláta,paprika,uborka,káposzta,tök,bab,cukorborsó iglós.
Nem baj ha nem láttak még ezek földet se akkor is jobb megvenni mintha az ember lemegy a kertbe mikor nincs forint vagy zárva a bolt,és tudja hogy mitől döglik meg a saját kertje termésétől.
Itt nálunk az megy hogy mondogatják egymásnak hogy ezzel meg azzal spórolnak,de a kertüket én művelem mindegyiknek mert arra nem képesek hogy amit megesznek azt megtermeljék,mert azt mondják nem éri meg akkor mi a szaron akar spórolni ha ha a boltba meg megveszi a paradicsomot nyáron meg a salátát?
Egy családnak 20 30 tő paradicsom bőven elég ez egy csomag kb a legdrágább 500ft.
Ilyenen kell spolólni.
Azért nem jó a gondolat mert ha villám van akkor eső is,és kinek van kedve esőbe dolgozni?
Ha viszont a föld alatt lenne mondjuk 50cm egy akkora réz lemez mint a föld és lenne valami áram tároló kütyü a földön onnan kivezetve villanyoszlopra a föld felett mindenütt,trakin egy áramszedő akkor így már jó volna.
A trakit meg be se kéne hozni a földről és így egy csepp gázolaj se kéne.
Na ez egy jó ötlet.
De hogy erőlködik mindenki ezen az üzemanyag spóroláson!!
Hihetetlen,ez a hho generátor is 1l vízből mennyi hidrogén nyerhető ki talán a negyede se.
Mégis megveszik megtöltik vízzel és mindenki mondja hogy milyen jó megy a gép,meg keveset eszik,persze ez egy emberi tulajdonság,senki nem mondja magára hogy milyen felesleges dologra adta ki a pénzt és hogy mekkora barom volt hogy bevette.
Én tudok egy jó módszert a sporolásra,és nem csak pszihéssen eszik kevesebbet az autó vagy a traktor.
NEM KELL A WC RE IS GÉPPEL MENNI EMBEREK,KICSIT ELKÉNE KEZDENI EGY PÁR MÉTERT GYALOG IS MEGTENNI!!!
Régen autó se volt,nem ám üzemanyag emelés!!
Örültek hogy el tudják adni az olajat fűtésre!!
Most meg minden embernek autója van,a vasút meg a volán meg bezár!!
A gyárak meg a nagyobb gazdaságok már nem a vasút vagy a folyó mellé épül.
Akkor min akartok spórolni????
Bele kell törődni,nem mindenféle hülyeséget kitalálni hogy mi lesz ha!!Vagy mi lenne ha!!!
Szerintetek mért nem engedik az étolajat a gépbe??
Elmondom,Hogy megvegyétek a fos üzemanyagot!!
Ha valaki valami értelmes dolgot találna ki mondjuk a gázolaj helyet,azt úgyis betiltanák egyből!!!!!!!
Ja szépen lehet szántani vagy vetni egy pótkocsival!!
Ha kifogy és véletlen nincs semmi a pusztán akkor telefonálok haza hogy hozzanak ki már egy kosár fát hogy be bírjak jönni.
Inkább a napelemmel próbálkoznának!
Amikor nem süt a nap úgysincs kedve dolgozni az embernek.
Ha megy útközben érné a sötétség bekapcsolná a talajlámpát ér ráirányítaná a napelemre.
Á akkor 2 pót kell!!Egyiken a fa a másikon meg amit akarok szállítani.
Csak az a gond hogy az elejére kéne tenni a kazánt és akkor kéne valami autómata a gép tetejére hogy menet közbe tudjon rakni a tűzre.
Ja meg egy lap radiátor se ártana egy csappal mert úgyis szar az mtz be a fűtés,nincs is.
De most komolyan,1 köbméter fa 17e ft és 1 köbméter fából mennyi gáz keletkezik?És hány üzemórára elég?
Rá nem tennék a gépre ilyet akkor se ha működik,inkább vennék egy szénbányát meg egy gőzös traktort!
Lehet hogy hülye vagyok,de akkor se értem.
Egy kazánt kell tenni a traktorra azt pakolom fával mint a gőzmozdonyt azt megy a keletkezett gázoktól a gép??
El nem tudom képzelni ezt!
Mi az isten ez?
Rakjatok már fel képet.
Láttam már hho generátort,nagyjából tudom hogy működik.
Láttam már ezt a fogyasztás csökkentő ketyerét,amibe nm igazán hiszek.
De mi az a fa-gáz?A fából csinál gázt?És ezzel megy a traktor?Fát kell tankolni a gépbe?
Mi ez mondjátok már el!!Tegyetek már valami képet róla!
Még szervezés alatt áll a komprimálás, mert elég speciális kütyü kell hozzá. Ha van traktorod benne vagyok egy terheléses próbában, a neten csak kátránytermelő berendezésekkel találkozhatsz. Ha adsz mail címet összehozhatunk valamit.
Fa gáz! nem mondtad hogy sikerült e a 150 bar. nem tudnál küldeni egy részletes rajzot egy fagáz generátorrol? a neten nem találok normálisat, vagy inkább semilyet. ki akarom próbálni.
Azt még nem, de a spuri az kb ugyan ez.
Nekem az valamennyire működött. Traktoron soha nem mértem le de nem füstölt az mtz annyira az biztos. Autón mértem, a suzukival sokat járok nagyon földúton azt 6-6.5 re kijön. előtte majdnem 8 at ette meg. szerintem az jó anyag.
Ma beszéltem egy Jeep tulajjal. Azt mondta, hogy benzinbe megevett 15 (6500) litert, gázon meg 20 (4400) litert fogyaszt.
Traktorba lehetséges ilyen rendszer? Vagy nyomaték miatt felejtős?
Lehet hogy működik ez a hho de nem a 28000 Ftos az biztos. ismerős termelő a piacon egy sprinterbe tetette be de az 170000 be került, plusz 1 matrica az oldalára reklámként. Azt mondta 12 litert evett most olyan 10.5 el kijön. Igaz e nem tom. de azért biztos nem 50%
A legjobb az én általam kitalált módszer,egy kicsit lejjebb,Már csak egy nagy gyomrú traktorost kéne találnom aki jó sokat tud enni egyszerre a babból.
Nálunk pécsen van egy cég aki csak ilyeneket gyárt és szerel be,valami oknál fogva mindenki meg van velük elégedve és elég sokan szereltették már be.
Igaz nem a hasukra csapva szerelnek be egy pici csoda készüléket,hanem motor köbcenti meg még sok meglévő adat alapján.
Úgyhogy ez nem úgy van hogy fogom magam veszek vagy csinálok egy annak látszó valamit és várom a csodát.
A traktorosnak kell adni babfőzeléket,az ülés ülőkéjére egy lukat fúrni és egy csövet beledugni a másik végét meg a légszűrőbe.
A bab által keletkezett metán gáz jelentősen csökkentheti az üzemanyag fogyasztást,főleg ha 2 3 személyre van vizsgáztatva a gép.
Válasz #731. hozzászólásra
értem mit mondasz. a fáradt olaj gőz abba lehet valami, csak nem tom meddig kéne azt forralgatni, dehát rohadt sok kéne belöle.
5531 hozzászólás
Válasz #779. hozzászólásra
Miért van/volt az hogy minden megszorítás ellenére (a vizitdíjon kívül nagyon sok megmaradt) az adósság mértéke csak nőtt és nőtt?
Mit kellene még a magyarnak odadnia, (tudom én a hazáját) ezért a köztudottan uzsoráért csrébe?
Ne értsd félre, nem tartom én többre ezeket sem, de Rákóczi idejében ezek mind a lámpaoszlopokon lógtak volna. A viselkedésükért a cselelkedeteikért. És lássunk már túl ezeken, nem húsz éve kezdődtek itt a problémák ugye.
Válasz #772. hozzászólásra
majd mire megint dolgozunk majd felmegy
Válasz #778. hozzászólásra![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
mese ,mese,mese,ez a lényeg a számok mást mutatnak,ti meg zászlóval énekelve heil-ezve mentek a vágóhidra is, miért kellet hitelt felvenni,mert volt egy barom ellenzék aki minden megszigoritás ellen volt,nézzük meg a a vizitdijat például
Valóban annyi volt, de a gyerekeink, unokáink terhérő felvett hitel állomány minnyi is lett?
Erős a gyanúm, ha azt az üzemanyagra vetítenénk le, semmivel sem lenne jobb.
Bár lehet hogy vannak akik azt hiszik, hogy az nem hitel, hanem ajándék. Persze...
mondjuk a megemelt 150 forintból csak telik lefelé öttel,de ugyis megemelik jövőhónapban többel.
erre is rátette viktor a magasabb jövedékit.
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Tudod miért volt 190????? Mert benyalt az imf-nek és az eu- nak gyomorszájig, szerintem!!!
Válasz #774. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Azt nem tudjuk mennyi lenne, de azt tudjuk amikor átadták,akkor 190volt a CHF meg 300 a gázolaj ugyhogy igyekezzetek mert van lemaradás még bőven
Válasz #773. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Az a jó hogy nem tudjuk a maszopnál mennyi is lenne az ár, és remélem soha többé nem is tudjuk meg!!! A nagyorrú ferike remélem csak a fát kopácsolja az orrával a következő 50 évben!!
na ne fényezzd magad ,még messze vannak a maszop áraktól
AZ ERŐSÖDŐ FORINTNAK KÖSZÖNHETŐEN A JÖVŐ HÉTEN MEGINT CSÖKKENHETNEK AZ ÜZEMANYAG ÁRAK, BENZIN GÁZOLAJ 5-5 FORINTAL ELEMZŐK SZERINT!!![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #770. hozzászólásra
Csak az a baj hogy még szántáshoz is kevés a sebesség!!!
Na mutatok én nektek üzemanyag-fogyasztás csökkentést!:
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Csak egy combos traktoros és meg van oldva a kérdés!
jól vannak a gépek nállunk belőve. igazábol nem is esznek sokat, pl 1 hektárt 15 literrel simán megszántok a 6 hengeres mtz vel. a t30 asunk az mondjuk szereti a hasát, azon lehetne mit állítgatni.de mi homokon vagyunk, itt könyebb az eke. ismerősünk békés megyében 80assal na az 45 literrel szánt 1 hekit. és tetű lassan is megy.
Azért nagyon sok esetben találkozni lehet olyan problémával is hogy beállitási ill javitási hibák,idéznek elö egy 8-10 órás müszakban 20-30 liter plusz fogyasztást is.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
El kell fogadni hogy ennyi az üzemanyag.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Aki nem bírja ezt elfogadni az szántson lóval,Régen is meg voltak művelve a földek.
Az álmodozás az élet megrontója!Hülyeségekkel nem érdemes foglalkozni!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Szerintem ha lenne valami fasza tartály amibe tényleg ilyen 180-200 bárra összenyomnák a fagázt meg valami adagolo szerkezet hozzá, akkor ez faszán működne. nagyobbacska tartállyal elmenne pl 5-6 üzemórát az ruszki gépcsoda.
Válasz #758. hozzászólásra
Na ezt megnézném a 8 fejes lemken ekével mit csinál!!!! Csak ezzel lehet spórolni!!! Hát spóroljatok!!!!
Nincs itt szegénység!!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Mindent meg bírnak venni az emberek!!!
Paradicsom,saláta,paprika,uborka,káposzta,tök,bab,cukorborsó iglós.
Nem baj ha nem láttak még ezek földet se akkor is jobb megvenni mintha az ember lemegy a kertbe mikor nincs forint vagy zárva a bolt,és tudja hogy mitől döglik meg a saját kertje termésétől.
Válasz #760. hozzászólásra
Nem,de kólás üveggel már láttam!!
Itt nálunk az megy hogy mondogatják egymásnak hogy ezzel meg azzal spórolnak,de a kertüket én művelem mindegyiknek mert arra nem képesek hogy amit megesznek azt megtermeljék,mert azt mondják nem éri meg akkor mi a szaron akar spórolni ha ha a boltba meg megveszi a paradicsomot nyáron meg a salátát?
Egy családnak 20 30 tő paradicsom bőven elég ez egy csomag kb a legdrágább 500ft.
Ilyenen kell spolólni.
Válasz #759. hozzászólásra
mert nem tudják mibe önteni...láttál te már busmant marmonkannával?...ugye,hogy nem
Válasz #757. hozzászólásra
Ez nem negatívság csak nézzen már mindenki egy kicsit más szemmel a dolgot.
A busmanokat vajon érdekli az üzemanyag ára?
Válasz #747. hozzászólásra
http://www.chem.elte.hu/toth/downloads/Fagazzalmukodoautok_PappGabor_2009_2.pdf
Válasz #756. hozzászólásra
azért ennyire ne legyél már negatív
Válasz #754. hozzászólásra
Azért nem jó a gondolat mert ha villám van akkor eső is,és kinek van kedve esőbe dolgozni?
Ha viszont a föld alatt lenne mondjuk 50cm egy akkora réz lemez mint a föld és lenne valami áram tároló kütyü a földön onnan kivezetve villanyoszlopra a föld felett mindenütt,trakin egy áramszedő akkor így már jó volna.
A trakit meg be se kéne hozni a földről és így egy csepp gázolaj se kéne.
Na ez egy jó ötlet.
De hogy erőlködik mindenki ezen az üzemanyag spóroláson!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Hihetetlen,ez a hho generátor is 1l vízből mennyi hidrogén nyerhető ki talán a negyede se.
Mégis megveszik megtöltik vízzel és mindenki mondja hogy milyen jó megy a gép,meg keveset eszik,persze ez egy emberi tulajdonság,senki nem mondja magára hogy milyen felesleges dologra adta ki a pénzt és hogy mekkora barom volt hogy bevette.
Én tudok egy jó módszert a sporolásra,és nem csak pszihéssen eszik kevesebbet az autó vagy a traktor.
NEM KELL A WC RE IS GÉPPEL MENNI EMBEREK,KICSIT ELKÉNE KEZDENI EGY PÁR MÉTERT GYALOG IS MEGTENNI!!!
Régen autó se volt,nem ám üzemanyag emelés!!
Örültek hogy el tudják adni az olajat fűtésre!!
Most meg minden embernek autója van,a vasút meg a volán meg bezár!!
A gyárak meg a nagyobb gazdaságok már nem a vasút vagy a folyó mellé épül.
Akkor min akartok spórolni????
Bele kell törődni,nem mindenféle hülyeséget kitalálni hogy mi lesz ha!!Vagy mi lenne ha!!!
Szerintetek mért nem engedik az étolajat a gépbe??
Elmondom,Hogy megvegyétek a fos üzemanyagot!!
Ha valaki valami értelmes dolgot találna ki mondjuk a gázolaj helyet,azt úgyis betiltanák egyből!!!!!!!
Válasz #753. hozzászólásra
ha elektromos akkor már miért ne mehetne villámmal
egy villám "szedőt" felülre mint ahogyan a trolin van oszt gó
Válasz #752. hozzászólásra
Ja szépen lehet szántani vagy vetni egy pótkocsival!!
Ha kifogy és véletlen nincs semmi a pusztán akkor telefonálok haza hogy hozzanak ki már egy kosár fát hogy be bírjak jönni.
Inkább a napelemmel próbálkoznának!
Amikor nem süt a nap úgysincs kedve dolgozni az embernek.
Ha megy útközben érné a sötétség bekapcsolná a talajlámpát ér ráirányítaná a napelemre.
Válasz #751. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
de így vállalhatsz messzebb is munkát...és ez nem elhanyagolható tény
a puszta közepén nem kell gázolaj után mászkálnod...elég lesz pár kökénybokor
Válasz #750. hozzászólásra
Á akkor 2 pót kell!!Egyiken a fa a másikon meg amit akarok szállítani.
Csak az a gond hogy az elejére kéne tenni a kazánt és akkor kéne valami autómata a gép tetejére hogy menet közbe tudjon rakni a tűzre.
Ja meg egy lap radiátor se ártana egy csappal mert úgyis szar az mtz be a fűtés,nincs is.
De most komolyan,1 köbméter fa 17e ft és 1 köbméter fából mennyi gáz keletkezik?És hány üzemórára elég?
Rá nem tennék a gépre ilyet akkor se ha működik,inkább vennék egy szénbányát meg egy gőzös traktort!
Válasz #749. hozzászólásra
úgyis venni akarsz majd egy pótkocsit is így viheted magaddal az (üzemanyagot)is![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
fogd fel plusz üzemanyagtartálynak
Válasz #748. hozzászólásra
Lehet hogy hülye vagyok,de akkor se értem.
Egy kazánt kell tenni a traktorra azt pakolom fával mint a gőzmozdonyt azt megy a keletkezett gázoktól a gép??
El nem tudom képzelni ezt!
Válasz #747. hozzászólásra
Youtube.....Wood gas tractor
Mi az isten ez?![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Rakjatok már fel képet.
Láttam már hho generátort,nagyjából tudom hogy működik.
Láttam már ezt a fogyasztás csökkentő ketyerét,amibe nm igazán hiszek.
De mi az a fa-gáz?A fából csinál gázt?És ezzel megy a traktor?Fát kell tankolni a gépbe?
Mi ez mondjátok már el!!Tegyetek már valami képet róla!
Válasz #745. hozzászólásra
Még szervezés alatt áll a komprimálás, mert elég speciális kütyü kell hozzá. Ha van traktorod benne vagyok egy terheléses próbában, a neten csak kátránytermelő berendezésekkel találkozhatsz. Ha adsz mail címet összehozhatunk valamit.
Fa gáz! nem mondtad hogy sikerült e a 150 bar. nem tudnál küldeni egy részletes rajzot egy fagáz generátorrol? a neten nem találok normálisat, vagy inkább semilyet. ki akarom próbálni.![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Azt még nem, de a spuri az kb ugyan ez.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Nekem az valamennyire működött. Traktoron soha nem mértem le de nem füstölt az mtz annyira az biztos. Autón mértem, a suzukival sokat járok nagyon földúton azt 6-6.5 re kijön. előtte majdnem 8 at ette meg. szerintem az jó anyag.
http://www.greenplus.hu ezt próbálta esetleg valaki?
Fa gázos dolog hogy áll? össze ment e már 180 bárra?![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Ma beszéltem egy Jeep tulajjal. Azt mondta, hogy benzinbe megevett 15 (6500) litert, gázon meg 20 (4400) litert fogyaszt.
Traktorba lehetséges ilyen rendszer? Vagy nyomaték miatt felejtős?
Valaki nem tud valami megbízható, pontos átfolyásmérőt?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Kamionba kellene...![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Lehet hogy működik ez a hho de nem a 28000 Ftos az biztos. ismerős termelő a piacon egy sprinterbe tetette be de az 170000 be került, plusz 1 matrica az oldalára reklámként. Azt mondta 12 litert evett most olyan 10.5 el kijön. Igaz e nem tom. de azért biztos nem 50
%
A legjobb az én általam kitalált módszer,egy kicsit lejjebb,Már csak egy nagy gyomrú traktorost kéne találnom aki jó sokat tud enni egyszerre a babból.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #736. hozzászólásra
Nálunk pécsen van egy cég aki csak ilyeneket gyárt és szerel be,valami oknál fogva mindenki meg van velük elégedve és elég sokan szereltették már be.
Igaz nem a hasukra csapva szerelnek be egy pici csoda készüléket,hanem motor köbcenti meg még sok meglévő adat alapján.
Úgyhogy ez nem úgy van hogy fogom magam veszek vagy csinálok egy annak látszó valamit és várom a csodát.
HHO ügyben egy cikk:
Katt ide!
Különös tekintettel a "Miért nem működhet?" című részre.
Válasz #734. hozzászólásra A hülyeségért Neked sem kell menni a szomszédba!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
A traktorosnak kell adni babfőzeléket,az ülés ülőkéjére egy lukat fúrni és egy csövet beledugni a másik végét meg a légszűrőbe.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
A bab által keletkezett metán gáz jelentősen csökkentheti az üzemanyag fogyasztást,főleg ha 2 3 személyre van vizsgáztatva a gép.
Válasz #732. hozzászólásra
50 l olajból cca 45 l anyagot párolsz le , a maradék az szén meg karbon, nézz csak utánna a neten
Válasz #731. hozzászólásra
értem mit mondasz. a fáradt olaj gőz abba lehet valami, csak nem tom meddig kéne azt forralgatni, dehát rohadt sok kéne belöle.