Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD394.01 FtCHF434.78 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden...
Válasz 4964 #382. hozzászólásáraHamarabb a tv-be.
Van az a fajta "ember" aki ölős, meg van aki nem, vagy már nem...... mégha előtte aprított is rendesen....
Nem vagyunk passzióból ölősök.
Meg aztán sok a balfax kivagyokén alázatot tiszteletet nem ismerő g--- puskás közöttük és a végén még azok lennének selejtnek nézve a setitben vagy a legfényesebb őszi napon is akár........
Válasz *** HM *** #376. hozzászólásárasajnos itt Biharban kilövik mellőled a kutyát s röhög a képedbe a TSZ vadász úrtöbb mint 10 éve vadkamarának nyilvánitották a földem környékét egyszer sem kérdeztek meg hogy adjanak valami kártérítést
Válasz Mihály-963 #374. hozzászólásáraNem néztél elég Segál filmet.....
A fürge paraszt kezében gyorsabb lehet mint a golyó....
És énekelheted nekik h. 1SP.... ha eltalál...... megsebesit téged....... de inkább jön a gyors halál.......
De csak Békésen..... itt az északi Pest megyében is nyugi
Válasz Mihály-963 #374. hozzászólásáraNe keverjétek a gizikét a gőzekével.
A termelő a megállapított vadkár 10%-át köteles benyelni. A 90%-át ki kellene hogy fizessék.
Ez nem azt jelenti hogy a hektáronkénti termelési érték 10%-ig köteles lenne a termelő elviselni a kárt.
Válasz Pöttinger #373. hozzászólásáraláttad 10% az megengedett vadkár addig nem igényelhetsz :egyezkedhetsz velük de ne felejtsd el náluk fegyver van nálad meg max. spájszer
Válasz endypapa #365. hozzászólásáraJah! Rendesen fizetnek!Ne fizessen nekem semmit,de ne is tegye a földemre egyik se a lábát!Most mondtam ezt a témát egyik vadásznak.50 forint hektáronként,és a kukorica vetőmagot nem a fácán,hanem a pipiske eszi ki!Kikérik maguknak!
Válasz endypapa #365. hozzászólásáraTetves hagyaték a komcsi vadjog.KI a vadász:én nem.Miért döglött ki nyugaton minden vad?Mert a földtulaj joga volt az emberi élet védelme,nem csak 1% élvezkedése.Ide jártak a németmárkás faxok,most meg innen akarnak tökömgyuriék trófeamutogatásbatorkollani.NEM vagyok semmi ellen,de a vadászati jog,bármilyen egyesség alapján az enyém!!!!!!!
Válasz ano #361. hozzászólásáraEz hol van? A vadász tásaságnak van rálátása a tulajdoni lapra. Mikor megalakultak, így szedték össze a területet. Nekem is jöttek tulajdonlap, földhasználat dumával,és az előbb írtakat mondtam nekik. Azóta is minden évben rendesen fizetnek. (nem is lehet gond, amíg nem igényel más a Te tulajdonodra)
Válasz Kriszta77 #360. hozzászólásáraés akkor most mondom a tuttit, ahhoz, hogy a fél hektárod után megkapd az 50 ft-ot, ahhoz minden évben egy hiteles tul lappal, ami 6250 ft/db kell odasétálnod a pulthoz.
szted hány hektár földtulajdon után fizettek az elmúlt nyolc évben vadászati haszonbérleti díjat, persze leszámítva azt, ami nem a vadászoké?
Üdv! Érdeklődnék hogy tudja valaki pontosan mennyi lesz most a vadászterület bérleti díja? Már több társaság is megkeresett,de szerintem hektáronkénti 100 Ft az nevetséges ár! Mit fog az érni 20 év múlva? És egyáltalán kötelező odaadnom valakinek bérbe?
Válasz uff #357. hozzászólásáraNincs meghatározott bérleti díj, de előre kell majd fizetni. Vadkár pedig 10% felett lesz.
A 100 Ft/ha apróvadas területen szerintem teljesen rendben van.
nem tudjátok ? az új vadászati törvény meghatározza a vadászterületek bérleti díját is? Korábban apróvadas területre 200-400ft /ha, nagyvadasra 500-1000ft /ha halottam a dunántúlra, mifelénk 100 ft /ha ez nem tartható !, az biztos ,vadkár azért mindig van, 5 % felett sem fizetik ki csak per esetén...
Válasz #354. hozzászólásra
üdvözöllek BARÁTOM!!!ja-ja mostmár leesett....mostanában nemigazán futottam össze a vadászokkal,(lehet azért mert nemsokat vagyunk még kint a határba.azért majd ha konzultálok velük,akkor megemlítelek TÉGED és a szekszárdi volt vadászosztálytársamat is!!!veszítenivalónk nincs
Üdv!
A saját földeden _semmilyen_ keltetőt, etetőt, stb. nem vagy köteles eltűrni. Az !engedélyeddel! helyezhetnek el vadászlest a földedre azaz a szélére ha te csak azt engeded (ajánlott megengedni valahova mert a részedről bizonyítja a vadkár elleni védekezésben való hajlandóságodat). Minden, a vadászatok során okozott kárt kötelesek megtéríteni (pl. ha terepjáróval rámennek, vadat húznak ki vagy lest állítanak az engedélyeddel a vetésbe) ezt "vadászati kár" címszó alatt keresd. Az etetés a területedtől kb. 300m-re már jó vadelhúzó hatással jár (hacsak nem valami ínyencséget vetsz) Egyébként Vtv. 1996 olvasd el..
Az enyémen csak "dolgoznak". Mert a keltető le van téve a földembe amit nem tudtam eddig művelni. A külföldieket vadásztatják benne. Oda hordták az etetőket. A földemre szokatták a vadat. Körbe amit műveltem folyamatosan vadkáram volt minden évben. De eddig nem is tudtam ilyen dolgok vannak betéve a földemre. Az ősszel motoroztam ott szídtak, hogy nem tudnak tőlem vadászni, az én földemen nem mehetek motorral? Pofám leszakad. Ez nekem 2 földön is így van, hogy oda vannak szokatva a vadak. Egy petákot nem kapok sose a vadkárért és van bőven, amiről ők tehetnek mert oda vannak szokatva a jószágok...
Tényleg úgy változott a vadászati törvény, hogy ha nem engedem a vadászt be a földre és nem engedem letenni az etetőket akkor megbüntethetnek?
Megáll az eszem hova megy ez a világ...
Létrehozta: Pádár Sándorné, 2015-03-08 18:06:37
Új hozzászólás Frissítés
Válasz » #1 Pádár Sándorné | 2015-03-08 18:06:37
#898135. hozzászólás
[ Törlés ] [ Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra ]
Nőnapon fotóztam az árpaföldemen. Ez már túl megy minden határon! Hányinger kerülgetett! Ott bomlik a belsőség, a birkabőr, stb. Ez nem környezetszennyezés? A saját földemre nem mehetek jó érzéssel. Nem ez az első eset a Kisújszállási Petőfi Vadásztársasággal. Volt, amikor a hivatásos vadász töltött fegyvert fogott a férjemre, mivel szóvá tette, hogy amíg a földön géppel dolgozunk, ne lövöldözzön és ne járkáljon az autójával a földön. Le parasztozott. Hiába írtunk levelet a vadászati felügyeletnek, nem volt semmi hatása. Válaszra sem méltattak. Mindezt megtehetik 30,- Ft/ha/év bérleti díjért?
1132 hozzászólás
Válasz 4964 #382. hozzászólásáraHamarabb a tv-be.
Van az a fajta "ember" aki ölős, meg van aki nem, vagy már nem...... mégha előtte aprított is rendesen....
Nem vagyunk passzióból ölősök.
Meg aztán sok a balfax kivagyokén alázatot tiszteletet nem ismerő g--- puskás közöttük és a végén még azok lennének selejtnek nézve a setitben vagy a legfényesebb őszi napon is akár........
Válasz *** HM *** #377. hozzászólásáraMiért nem lépsz be a vt-be?
Akkor fórumozás helyett lőheted a disznókat éjjel nappal.
Válasz *** HM *** #377. hozzászólásáraGyakorlatilag el felejtheted azt a kukoricát. Nov. 30. után pedig még vadkárt sem kérhetsz a kukoricádra.
Válasz Mihály-963 #379. hozzászólásáraAmíg úgy nem járnak,mint a Fekete városban, Görgei alispánnal!!Ebet ebért,.......
Válasz *** HM *** #376. hozzászólásárasajnos itt Biharban kilövik mellőled a kutyát s röhög a képedbe a TSZ vadász úrtöbb mint 10 éve vadkamarának nyilvánitották a földem környékét egyszer sem kérdeztek meg hogy adjanak valami kártérítést
Válasz 4964 #375. hozzászólásárahát ezt kifejthetnéd bővebben mert elég szűk látó körü vagyok s a nyúl meg a fácán után most sem fizet semmit
Milyen kárt csinál minden nappal mondjuk 20 disznó ami már csak az én kint lévő kukoricámban fészkelget???
Válasz Mihály-963 #374. hozzászólásáraNem néztél elég Segál filmet.....
A fürge paraszt kezében gyorsabb lehet mint a golyó....
És énekelheted nekik h. 1SP.... ha eltalál...... megsebesit téged....... de inkább jön a gyors halál.......
De csak Békésen..... itt az északi Pest megyében is nyugi
Válasz Mihály-963 #374. hozzászólásáraNe keverjétek a gizikét a gőzekével.
A termelő a megállapított vadkár 10%-át köteles benyelni. A 90%-át ki kellene hogy fizessék.
Ez nem azt jelenti hogy a hektáronkénti termelési érték 10%-ig köteles lenne a termelő elviselni a kárt.
Válasz Pöttinger #373. hozzászólásáraláttad 10% az megengedett vadkár addig nem igényelhetsz :egyezkedhetsz velük de ne felejtsd el náluk fegyver van nálad meg max. spájszer
http://tudas.nak.hu/hu/temak/9086-modositottak-a-vad-vedelmevel-a-vadgazdalkodassal-valamint-a-vadaszattal-osszefuggo-egyes-torvenyeket?tagid=282
Akinek van vadkáros terület, hogyan tud a vadásztársasággal egyezségre jutni?
Mi lenne, ha direkt hagynánk a vadaknak olyan számukra fenntartott műveletlen területet, hogy a többi helyen ne tegyenek kárt.
Vagy mindig más növény az ami éppen kell nekik?
Mert ugye a villanypásztor az nem biztos, hogy megéri egy kukorica esetén.
Válasz erdész59 #371. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz endypapa #370. hozzászólásáraBúbos pacsirta, de van ahol a Mezei pacsirtát is így nevezik.
Válasz medikus #369. hozzászólásáraPipiske az mi?
Válasz endypapa #365. hozzászólásáraJah! Rendesen fizetnek!Ne fizessen nekem semmit,de ne is tegye a földemre egyik se a lábát!Most mondtam ezt a témát egyik vadásznak.50 forint hektáronként,és a kukorica vetőmagot nem a fácán,hanem a pipiske eszi ki!Kikérik maguknak!
Válasz Kriszta77 #367. hozzászólásáraMost jól ki tolsz velük. De mint írtam már valaki akkor is fog a földeden vadászni.
Válasz oprita #366. hozzászólásáraNa azért nem kötök én szerződést egyikkel sem!És még 20 évre akarják!
Válasz endypapa #365. hozzászólásáraTetves hagyaték a komcsi vadjog.KI a vadász:én nem.Miért döglött ki nyugaton minden vad?Mert a földtulaj joga volt az emberi élet védelme,nem csak 1% élvezkedése.Ide jártak a németmárkás faxok,most meg innen akarnak tökömgyuriék trófeamutogatásbatorkollani.NEM vagyok semmi ellen,de a vadászati jog,bármilyen egyesség alapján az enyém!!!!!!!
Válasz Kriszta77 #364. hozzászólásáraRendesen fizetnek. Ezt az évenkénti rendszeres kifizetésre értettem.
Az összeg, olyan 150ft/ha bruttó körül van.
Válasz endypapa #363. hozzászólásáraMennyi az a "rendes" fizetség?
Válasz ano #361. hozzászólásáraEz hol van? A vadász tásaságnak van rálátása a tulajdoni lapra. Mikor megalakultak, így szedték össze a területet. Nekem is jöttek tulajdonlap, földhasználat dumával,és az előbb írtakat mondtam nekik. Azóta is minden évben rendesen fizetnek. (nem is lehet gond, amíg nem igényel más a Te tulajdonodra)
Válasz Kriszta77 #360. hozzászólásáraNem kötelező,de valaki így is úgy is fog rajta vadászni.
Válasz Kriszta77 #360. hozzászólásáraés akkor most mondom a tuttit, ahhoz, hogy a fél hektárod után megkapd az 50 ft-ot, ahhoz minden évben egy hiteles tul lappal, ami 6250 ft/db kell odasétálnod a pulthoz.
szted hány hektár földtulajdon után fizettek az elmúlt nyolc évben vadászati haszonbérleti díjat, persze leszámítva azt, ami nem a vadászoké?
Üdv! Érdeklődnék hogy tudja valaki pontosan mennyi lesz most a vadászterület bérleti díja? Már több társaság is megkeresett,de szerintem hektáronkénti 100 Ft az nevetséges ár! Mit fog az érni 20 év múlva? És egyáltalán kötelező odaadnom valakinek bérbe?
a nyúlam bulam meg a fácán is nagyon szereti a napraforgót, errefelé előfordul a kétszeri vetés is néhanapján az meg nem 100 ft/ha
Válasz uff #357. hozzászólásáraNincs meghatározott bérleti díj, de előre kell majd fizetni. Vadkár pedig 10% felett lesz.
A 100 Ft/ha apróvadas területen szerintem teljesen rendben van.
nem tudjátok ? az új vadászati törvény meghatározza a vadászterületek bérleti díját is? Korábban apróvadas területre 200-400ft /ha, nagyvadasra 500-1000ft /ha halottam a dunántúlra, mifelénk 100 ft /ha ez nem tartható !, az biztos ,vadkár azért mindig van, 5 % felett sem fizetik ki csak per esetén...
Társadalmi egyeztetésen a vadgazdálkodási törvény tervezete
Letölthető normaszöveg >>>
Válasz #354. hozzászólásra
üdvözöllek BARÁTOM!!!ja-ja mostmár leesett....mostanában nemigazán futottam össze a vadászokkal,(lehet azért mert nemsokat vagyunk még kint a határba.azért majd ha konzultálok velük,akkor megemlítelek TÉGED és a szekszárdi volt vadászosztálytársamat is!!!veszítenivalónk nincs
Válasz #351. hozzászólásra
Hova hova ..................hát oda hozzád ,,megyek én is ha valamelyik helybéli vadász meg hív.
Válasz #348. hozzászólásra
Üdv!
A saját földeden _semmilyen_ keltetőt, etetőt, stb. nem vagy köteles eltűrni. Az !engedélyeddel! helyezhetnek el vadászlest a földedre azaz a szélére ha te csak azt engeded (ajánlott megengedni valahova mert a részedről bizonyítja a vadkár elleni védekezésben való hajlandóságodat). Minden, a vadászatok során okozott kárt kötelesek megtéríteni (pl. ha terepjáróval rámennek, vadat húznak ki vagy lest állítanak az engedélyeddel a vetésbe) ezt "vadászati kár" címszó alatt keresd. Az etetés a területedtől kb. 300m-re már jó vadelhúzó hatással jár (hacsak nem valami ínyencséget vetsz) Egyébként Vtv. 1996 olvasd el..
Válasz #351. hozzászólásra
basszus,totál kész.............majd konzultálok a cimboráimmal!!!
Válasz #350. hozzászólásra
hova???
Szia!
Intézz valakit, aki meghív... :)
üdvözöllek vadász volt osztálytársam!!!!eljöhetnél felénk ritkitani a vadsertéseket,mert elég nagy földművelésbe kezdtek!!!!!!
Válasz #347. hozzászólásra
Az enyémen csak "dolgoznak". Mert a keltető le van téve a földembe amit nem tudtam eddig művelni. A külföldieket vadásztatják benne. Oda hordták az etetőket. A földemre szokatták a vadat. Körbe amit műveltem folyamatosan vadkáram volt minden évben. De eddig nem is tudtam ilyen dolgok vannak betéve a földemre. Az ősszel motoroztam ott szídtak, hogy nem tudnak tőlem vadászni, az én földemen nem mehetek motorral? Pofám leszakad. Ez nekem 2 földön is így van, hogy oda vannak szokatva a vadak. Egy petákot nem kapok sose a vadkárért és van bőven, amiről ők tehetnek mert oda vannak szokatva a jószágok...
Válasz #346. hozzászólásra
mongyuk én kifejezetten örülök,ha az én fődemen "dolgoznak"a vadászok!!!
Tényleg úgy változott a vadászati törvény, hogy ha nem engedem a vadászt be a földre és nem engedem letenni az etetőket akkor megbüntethetnek?
Megáll az eszem hova megy ez a világ...
Válasz #344. hozzászólásra
Szalonka vadászat....
Reméljük, itthon nem kell majd hasonlóképpen tüntetnünk soha... Viszont nagyon szép látvány 15 000 narancsszínű vadász. :)
Tizenötezer vadász vonult utcára – Tüntetés Düsseldorfban (+KÉPEK)
nem kell afrikába menni
Vadászok jogai a saját földemen
Létrehozta: Pádár Sándorné, 2015-03-08 18:06:37
Új hozzászólás Frissítés
Válasz » #1 Pádár Sándorné | 2015-03-08 18:06:37
#898135. hozzászólás
[ Törlés ] [ Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra ]
Nőnapon fotóztam az árpaföldemen. Ez már túl megy minden határon! Hányinger kerülgetett! Ott bomlik a belsőség, a birkabőr, stb. Ez nem környezetszennyezés? A saját földemre nem mehetek jó érzéssel. Nem ez az első eset a Kisújszállási Petőfi Vadásztársasággal. Volt, amikor a hivatásos vadász töltött fegyvert fogott a férjemre, mivel szóvá tette, hogy amíg a földön géppel dolgozunk, ne lövöldözzön és ne járkáljon az autójával a földön. Le parasztozott. Hiába írtunk levelet a vadászati felügyeletnek, nem volt semmi hatása. Válaszra sem méltattak. Mindezt megtehetik 30,- Ft/ha/év bérleti díjért?
Válasz #340. hozzászólásra
elvileg 3x akkorát rúg mint egy 30 06
szívesen kipróbálnám egyszer
Huhúúú 700 nitro express 12056J
Válasz #338. hozzászólásra
Vadászetika
Legjobb mikor a kacsákat vagy fácánokat felnevelik majd a koronglövészetet gyakorolják rajtuk.
Vagy vadaskertek stb...
Minden vadász, vadgazdálkodó számára követendő példa...
http://erdo-mezo.hu/2015/02/02/mi-is-tehetunk-rola-mi-is-tehetunk-ellene/
Válasz #333. hozzászólásra
http://ponggi.hu/index.php?mod=ak
OFF
Legálisan az általad említett célra nem beszerezhető, és nem biztos, hogy bölcs dolog ilyesmit nyilvános fórumon leírni.
Válasz #331. hozzászólásra
nagyon helyes!!! Én is! Sokaknak nincsenek ilyen ereklyéi....és már nem is lesznek...:/
Már az én generációm (4o ) is sírva menekült el a katonai szolg. alól...
most meg max. a PC játékok közben fognak a kezükbe AK-t...:D de abban kurva jóóók....