Hirdetés
Fórum
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica terményárak új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Poénok új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Videók új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
AKG és ÖKO pályázatok: a gazdák 20%-ának segített a kamara
A pályázatok feldolgozása folyamatban van a Magyar Államkincstárnál.
Sajtóközlemény
1132 hozzászólás
Válasz #321. hozzászólásra
Az AMD név ismerős nekem.
Debrecen környékén legálisan hol lehet ilyet kézbe venni?
Ugyanis elutasítottak egy adásvételem, és ha nem megy szép szóval, akkor tudjak gondolkozni a folytatáson.
Válasz #327. hozzászólásra
Amit irsz AK47! Az a taktikaiváltozat! 1 lövés 1 célpont!!! De rémlikvalami! AMD65-tel ami rövidebbcsövü 80-as évekvégén hadsereg bajnokságon az ak-kat megvertük!
Válasz #330. hozzászólásra
Én is ereklyeként őrzöm az akkori emlékeket!
Válasz #329. hozzászólásra
Hát igen még a biztosítószeg il. az utolsó centi itt lóg 30 éve a kulcstartómon
A régi jó dologból semmi sem marad
srácok! emlékeztek fegyveretek számára?? te jóóó ég..elkezdett hiányozni...:/
Válasz #327. hozzászólásra
nem a tok, hanem a tár. Elnézést az elírásért.
Válasz #326. hozzászólásra
Azt hiszem nem értjük egymást. Ami fegyverről én írtam, az a AK47 Cseh változata, ami teljesen más elven müködik, mint az AK47. Ezt a fegyvert csak sportlövészetre esetleg vadászatra szabad használni. Külön engedélyre használhatnak olyan társaságok, akik pénzt szállitanak a bankoknak, de ezek inkább sörétes fegyvert használnak, mert lakott területen ha kellene használni, a golyós félautomatának katasztrófális következményei lehetnének a 3600 méteres hatótávolsággal.
Amit lehet kérni az pisztoj és revolvere fegyvertartási engedélyt. Ha leteszi a vizsgákat és megfelel a psichoteszteken akkor adnak engedélyt a fegyver tartására. Csak lötéren találkozhat a tok a pisztolyal vagy önvédelem esetén. Ha a hordásra akrod, akkor a rendörségen nyomós okkal kell alátámasztanod a kérésed, így csöretöltött pisztolyt hordhatsz nem látható helyen /kabát alatt - nyáron problémás, vagy táskában/. Igy leírni elég hosszadalmas, mert vagy 300 oldalas könyvben vannak leírva mit hogyan mikor lehet, amikből a vizsgák is vannak.
Amit betettél videót, azoknak külön engedélyük van a gépágyúra, mivel minden évben rendeznek bemutatókat a 2. világháborús ütközetekről, ezért van engedélyük a videón levö gépágyura, és teljesen üzemképes, hadra fogható tankjuk is van, mely úgyszintén részt szokott venni a szimulált harcokban.
Egy kis hab a tortán. Szlovákiában vehetsz tankot is magadnak, de csak harcképtelen állapotban - beöntött csővel.
Válasz #325. hozzászólásra
És ehhez sem vadásznak, sem sportlövőnek nem kell lenni, csak büntetlen előéletű állampolgárnak ha jól sejtem.
Hiába itt vagytok a szomszédban, fegyverjog szempontjából egy másik Galaxis Szlovákia.
Válasz #324. hozzászólásra
Az általam említett SA S58 katonaságtól vett sohasem használt átalakított félautomatát jelenleg 170 euróért lehet megvásárolni 4 db 30-as tárral, tisztítószerszámokkal, és ha jól emlékszem bajonetot is adnak hozzá. Természetesen a nyugati modern kinézetü MP és társait jóval 1000 euró felett.
Válasz #323. hozzászólásra
Ha nem baj egy kicsit helyesbítenék, ami Szlovákiát illeti. Igen ez igaz hogy birtokolhat fegyvert, de csak fél automatát. A sorozatlövés blokkolva van. Lehet tiszta új fegyvert is vásárolni SA 858 ez civil változat, vagy a katonaságtól használt-sosem használtat SA S58, de csak akkor kapja meg ha utólag van átalakítva, hogy ne engedje a full automat funkciót. Ezek a fegyverek csak sportlövészetre vannak megengedve /E kategórie/, 10-30 as tárakkal 7,62-39 töltényekkel. Lehet a katonai lőszereket is használni, de csak ha rá van nyomatva a civil jelölési kódok-méretek. Ugyan úgy lehet vadászati célra is használni az említett fegyvert, max 5-ös tölténytárral. Lehet bármilyen fegyvert vásárolni bizonyos teljesítményig, e fölött, csak külön engedélyel.
Válasz #322. hozzászólásra
OFF
Újonnan nem tud venni, csak használtan 1986 előtti gyártásút, és azt is csak néhány államban, nem kevés szopolda után.
Egyébként Szlovákiában is birtokolhat magánszemély Full autó fegyvert. Ismerősöm kinti lőtéren mókázott MG 42-vel, és hasonló nyalánkságokkal. Sőt még Magyarországon haditechnikai eszköznek minősülő lőszerrel is lőhettek teljesen legálisan.
Itt egy videó
http://www.fegyvervideo.hu/articles.php?article_id=1231
Válasz #321. hozzászólásra
meg követem magam így helyes rosszul fogalmaztam.
Az UZI,Thomson géppisztoly Az AMD AK gép karabélyok automata fegyverek ,de működhetett félautomatában.
Tehát a félautomatát is egyszer kell csőre tölteni, lőszerek is meg vannak különböztetve
a meg különböztetést géppisztoly il karabély vonatkozik.
a többi áll,a videóban szemlélteti az automata, HADÁSZATI félautomata és VADÁSZATZI félautomata
kinézetre ugyan az de mégsem , és a HADÁSZATI fegyver használatát is tiltják vadászatra., a videó vége felé A vadászati fegyvert meg „tuningolja „és rögtőn komoly hadifegyver formát kap.
Erről szól ez a videó 1:42 2:31 3:14 3 alkalommal említi hogy az usában civilföldi haladó nem birtokolhat a.m. fegyvert ki hangsúlyozza az ere vonatkozó törvényt ,Vagy HAZUDIK.
Valóban (Class III )engedélyel lehet de ezt katona rend védelmi ,meg ilyenek kaphatnak.
meg keresem az ere vonatkozó szövetségi törvényt,csak azért hogy tisztában legyünk a valósággal.
FELIRATOZVA
Válasz #318. hozzászólásra
"Az AMD géppisztoly "
Az AMD is gépkarabély. A géppisztoly pisztoly kaliberű lőszerrel működik, Az AMD viszont a 7,62 X 39 -es köztes lőszert tüzeli, ami nem pisztoly kaliber.
"Tehát a félautomatát is egyszer kell csőre tölteni, lőszerek is meg vannak külömböztetve"
Ugyanazon gyártmányú, kaliberű fegyver (legyen AMD 65 ) Fél auto, és Full autó változatába nem kell különböző lőszert rakni, mivel csak az elsütő szerkezetben különböznek egy mástól.
Válasz #319. hozzászólásra
OFF
Rosszul emlékeztem, mert nem kell gyűjtőnek lenni ahhoz, hogy automata fegyvere lehessen az Amcsi gyalogpolgárnak. Az USA-t ne úgy gondold el fegyverjogi kérdésben mint Magyarisztánt. Ahány Állam, annyi fegyverjogszabály. Egyikben lehet, másikban nem.
Vass Gábor írta kérdésemre
"Amcsiknál gyűjtőknek lehet automata fegyvere, jól emlékszem ?
"
Teljesen rosszul.
Ott eleve nincs ilyen elmebeteg celhoz kotottseg.
Ellenben 1932 ota a full auto fegyverhez durva papirmunka (1+ ev ugyintezes) es 200 dollar transfer tax tartozik, es 1986 majusa utan ujonnan gyartott sorozatlovo nem kerulhet be a registry-be. Igy a rendelkezesre allo forgalomkepes (transferable) fegyverek szama nem nohet, aruk viszont elkepesztoen megnott.
(Jah, es par allamban a sorozatlovo es egyeb NFA item-ek megszerzese egyaltalan nem enegdelyezett.)
Válasz #313. hozzászólásra
Itt pont arról beszél amit leírtam nem ehet birtokolni és sokan keverik az automatát a félautomatával
tény
Válasz #311. hozzászólásra
Voltam katona ,ráadásul az utolsó évemet a FÉG ben Az AMD gyártósoron töltöttem.
1 az automata fegyver egyszeri csőre töltés esetén addig szórja amíg húzód neki ,vagy kifogy a tár.
eme fegyvereket „katonai támadó fegyvereknek” is nevezik ,hibásan de mindegy.
2 félautomata fegyvereknél egyszeri csőre töltés esetén mindenlövéshez az elsütő billentyűt elkell húzni,ezt folyamatosan meg teheted míg a tárba van lőszer. És itt sem kel minden lövéshez felhűzni.
3 Van az ismétlő fegyver amit fel kel húzni minden lövés előtt.
Az AMD géppisztoly és Az AK gép karabélyok automata fegyverek ,de működhetett félautomatában.
Tehát a félautomatát is egyszer kell csőre tölteni, lőszerek is meg vannak külömböztetve
Elhiszem megtévesztő ,de ez így van (pont)
Nem vadász vizsga tétel ,de jó tisztába lenni.
Válasz #313. hozzászólásra
Nem igaz működőképes automata fegyvert nem tarthatsz.lehet ezt csűrni csavarni ,de nem engedélyezik főleg vadászatra.
Lehet egy CIA ügynöknek van odahaza civilnek nem lehet.
Válasz #309. hozzászólásra
Az első videóban mivel csak egyes lövéseket adnak le, nem lehet kijelenteni, hogy automata fegyvereket használnak. Azért mert úgy néz ki, még nem feltétlenül az . Van olyan AK 47-es, AMD 65-ös is, ami csak félautomata. Kiherélték belőle a "mókakapcsolót", és csak egyes lövést lehet vele leadni. Nem veszed észre a különbséget, csak amikor elfordítod a biztosítókart.
A második videóban használnak automata fegyvereket is.
Válasz #314. hozzászólásra
hosszú távú lövéseknél szerintem rontja a pontosságot
Válasz #310. hozzászólásra
Egyébként van ahol mérgeznek is. Például Ausztrália egyes részein elképesztő populációk vannak. (vaddisznó)
Sőt még a tevéket is helikopterről írtják...
Valamiért arra felé nem működik a vadgazdálkodás.
Egyébként nem értem, miért nem hangtompítos fegyvert használnak.
Válasz #305. hozzászólásra
Tévedésben vagy. Egyes államokban magánszemély is birtokolhat automata fegyvert, persze nem olyan egyszerűen, mint félautomata, vagy ismétlő lőfegyvert.Gyűjteményi célból, külön engedéllyel.
Háborús filmekben meg a keleti országokban vívott "szabadság" harcokról szóló tudositasokban és dokumentum filmekben van ilyen.......
Válasz #309. hozzászólásra
4.40-nél nézd meg ,,szerinted.
Az igaz,hogy hatékonyabb..... De undorító, mocskos "emberek" csinálnak csak ilyet.... Komolyan felfordul a gyomrom tőle. Ennél még az éjjel látós vadászat is "etikusabb". És ezzel a fajta hozzá állással az emberiségnek nincs helye a földön.... Igaz a vaddisznók sok kárt sőt nagyon sok kárt okoznak a mezőgazdaságban de mind ez orvosolható megfelelő vadgazdálkodással. És ha így nézzük írtsuk ki az összes rágcsálót ami a vetéseket rágja vagy a legelő lúd féléket... Szegény vadnak is enni kell valamit. Elnézést a kirohanásért de egyszerűen nem értem ezeket az embereket...
Válasz #308. hozzászólásra
M521-es nézd már meg mikor húzza fel lövésenként,azért mert egyes lövéseket ad le akkor nem félautomata,én még voltam katona.
Válasz #307. hozzászólásra
3.41-nél tényleg nem automata
Válasz #292. hozzászólásra
Így még hatékonyabb !
http://www.youtube.com/watch?v=fFdCPbcItuM
Válasz #301. hozzászólásra
probiren, még van 1 hónapom
Válasz #304. hozzászólásra
A "nagy" USA ban sem engedélyezett az automata fegyver birtoklás
Még a lőtéren is félautomatázott a AK.stb
Csak rend.v. és hadsereg.
Tévhit ,hogy igen.
Válasz #302. hozzászólásra
Én meg úgy látom ,hogy magán személynek is lehet automata db szám korlátozás nélkül.Szoktam nézni valami csatornán valami túlélés műsort ,hogy ha vége lenne a civilizációnak akkor ,hogyan védnék meg magukat ,és egy faros kas fegyvert mutogatnak,a tévében.
Válasz #300. hozzászólásra
Az őz még nálam is várat magára,tavaly mondom a hivatásos vadásznak,hogy elültettünk 11000db nyárfát és sűrűn látogatja egy 500g-os őzbak ,vigyetek rá valami pénzes vadászt ,vagy jöttök pótolni,,, 10szer mentek mindig másik vadásszal sose volt a nyarasba ,ha én kimentem szinte mindig találkoztam vele,a végén elütötte egy autó és másnap levágta a fejét a hivatásos vadász 500g volt.
Válasz #299. hozzászólásra
Vadászjegy 6 hóra bevonva, mert a videóba félautomata fegyver látható kinézetre valóban hasonló.
Másodszor usában sem engedélyezett vadászatra az automata
Válasz #300. hozzászólásra
A bokrokkal körbevett részekre kell óvatosan benézni, ott szinte mindig van valami.
Válasz #299. hozzászólásra
Én másfél éve őzet lövök
. Volt minden helyzet: faluval egymagasságban állt és néztük egymást 20 percig, volt hogy 3-400 méterre bogarásztak egész délután, közelebb az istennek nem jöttek a leshez. Volt olyan is hogy az őzbak megállt a lestől 50 m-re és mutogatta a blattot mondván hogy ide kellene lőnöd, ha most idény lenne rám (na ehhez kell önuralom, nem kicsi) Legutoljára az eső vert haza 1 óra hossza után, persze mire hazaártem elállt, előtte a főutra srégen az úttól 100 m-re állt kint meg ment a forgalom......... de nem adom fel, eccer csakmegjön a ki mocsok......
Válasz #293. hozzászólásra
Ez amcsiban van mivel euban nincs elfogadva az autómata fegyver,amúgy ezek bérkilövők akiket felfogadott a tulaj azért vannak így felszerelve.Én az első disznómért 25ször ültem ki a lesen,itt ezeknek erre nincs idejük.
Ezek nem kispályások. Jó a felszerelésük, és jól tudnak lőni.
A vadász etikett azt lehetővé teszi hogy a más kárán gazdagodjanak meg szórakozzanak?
Először állítsátok vissza azt a populáció nagyságot ami a 70-es 80-as években volt. Ha etikettel is megy akkor azzal ha nem megy akkor anélkül.
Utána lehet erről pofázni.
Vagy fogjátok be őket aztán mindegyitek tegyen belőle a bekerített kertjébe egypárat. Rakja őket az állam a saját erdeibe aztán etesse meg temesse be a gödröket amit ásnak. A vaddisznónál kellemetlenebb féreg nincs, rosszabb mint a patkány.
Válasz #295. hozzászólásra
A malacos koca kilövése sem jelent katasztrófát a malacoknak. Odacsapódnak egy másik kocához. Ez tény.
Hát bizony a malacos kocát is kilőjük mert rengeteg-van ,és kukoricát miattuk nem vetünk.
És ez pont nem etika kérdése.
Máshogy nem lehet, érdemleges létszám csökkentést csinálni. A hajtás mennyivel jobb?
A te földedet túrná 20-as konda nem ágálnál ellene.
A narkós kurva anyját az ilyen vadászoknak hogy még a vadnak esélyt se adnak ezek biztos jól ismerik a vadász etikettet.
Vadkár mentesítés zéró toleranciával
Válasz #285. hozzászólásra
2 földemen is van rókavár.
A vadász urak figyelmét külön felhívtam, hogy hagyják békén őket. Eddig nem is bántották őket, így évek óta nincs rágcsáló a területeimen.
Válasz #289. hozzászólásra
Nem NATURA-s terület. Esetleg valaki tudja milyen jogszabály vonatkozik erre?
Válasz #288. hozzászólásra Ha NATUR-ás akkor biztos,hogy nem. A nem NATURA-ra nem tudom mik a szabályok.
Üdv! Rét műv.ágú területet szabadon bekeríthetem? Gondolok itt a vadak szabad közlekedésére. Köszi
Válasz #286. hozzászólásra
jó az pedig. akácból van mind errefele. "lábon száradt" :D
Válasz #264. hozzászólásra
Les tüzifának nemjó!! Mivel ezek lábakat vascsőbőlkészitik!! Mosz 6 méteres fát honnanvág?? Vasat meg méhtelepre leadni? Utána jön a nav! Honnanvolt? Mivelvittebe?? Urivadászok!!
Válasz #284. hozzászólásra
"rálőni nem volt lusta, követni a sebzett vadat már igen."
Nem kellett után keresni. Fél napig ásták a kotorékot, kiugrasztották a rókát, és 50 m-re a kotoréktól ott volt a tetem. Egyszerűen b.sztak elásni.
Ezek megálltak köszönni, elmondták mit akarnak. Évek óta dolgozik nálunk egy napszámos aki barna bőrű, de fajtájában ritka mint a fehér holló, pozitív értelemben. Természetesen ő is köszönt nekik, mint ahogy az illő. Erre az egyik f.szkalap így válaszolt neki : ODA NEM KÖSZÖNTEM. Ezt utólag mondta el nekem a melós, mert akkor csak apám volt kint vele. Nem szoktam velük én sem bratyizni, az elég távol áll tőlem, de ha akármelyik rám köszön, legalább biccentek neki.
Ha lesz rá lehetőség 2017-ben, akkor nagyon szeretném átpasszolni a területet a másik társasághoz, mert ezekkel ki van a t.köm.
Válasz #283. hozzászólásra
kilőtt oszló tetemet énis találtam, élmény átmenni rajta szárzúzóval.
a következőnél résen voltam időben láttam meg, be is vágtam a főkolompos udvarába hazafelemenet.
rálőni nem volt lusta, követni a sebzett vadat már igen. gondolom jött a friss pálesz a kocsmába :D
a marhája ígyis már ellőte a hüvelykujját mert nem volt szomjas és betartja a fegyverbiztonsági szabályokat.