Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Disznóvágás új
- Poénok új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica terményárak új
- Erdőtelepítési támogatás új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1132 hozzászólás
Válasz #275. hozzászólásra
"de a hivatásos vadásznak és a hatósági szerveknek kulcsot kell adnod."
Meg a pin kódomat is, és ha kedve úgy tartja akkor a feleségemet is egy kanyarra ?
Linkeljél már nekem egy jogszabályt, ahol ez le van írva.
Lóf.szt fizetnek, nem vadkárt. Pont az a bajom, hogy nem vadásznak, hanem etetik a kib.szott őzeket, tapossák a vetést, szántást. A gyümölcsösömben eteti a vadat (nincs bekerítve ) Kilőtték a rühes rókát, és otthagyták oszlani a tetemet. Mikor rájuk telefonáltam, akkor jöttek elásni.
Sok vadásszal jó viszonyban vagyok, csak ők másik társasághoz tartoznak.
Válasz #278. hozzászólásra
életre szóló élmény vón' az biztos :D
egyenlőre annyit tudok hogy rizsszem lenne egy zsák mákban.
félreértés elkerülése végett, a törvény szerint ha vadgazdálokdás folyik valahol akkor azt akadályozni nem lehet.
alá is vetem magam szivest örömest ha vadgazdálkodást látok. szóval nem.
Válasz #276. hozzászólásra
Senkire se fogd rá, üres fegyver nincs, ha voltál katona tudhatod!!
Válasz #272. hozzászólásra
Javaslom meghalgatni
https://www.youtube.com/watch?v=89YIbqg4EoY és utána lehiggadni! Fegyverrel meg nem játszunk, nem fenyegetőzünk. mikor körvadászaton elhangzik a "befele nem lövünk" akkor ha ott fut a nyúl tőlem 20 m-re akkor sem lövök befele, ha a szárnyazott fácán ott vergődik a földtől 1,5 m magasan, a leállók pedig hátul akkor sem lövök bármennyire is szeretném, ha áll a bak a faluval szemben nyílt háttérrel 1/2 óra hosszatt nézzük egymást, akkor sem lövök. MERT ÉLETVESZÉLYES!!!! Ha nem tudsz így vélekedi akkor NE LEGYÉL VADÁSZ, mert csak puskás ember lesz belőled!
Válasz #277. hozzászólásra Szerintem rossz körökben forgolódsz.
Válasz #277. hozzászólásra
Gyere el a fórum talira és egyet biztos látni fogsz
Válasz #276. hozzászólásra
annyiból jár a pont hogy józan hivatásos vadászt én az elmúlt 30 évben még nem láttam.
Válasz #272. hozzászólásra
Még a kapa nyelét se fogd rá egy vadászra,nem tudhatod ,hogy mit hoz ki belőle ,és az éles lőszer az bizony éles lőszer.Ha voltál katona akkor tudhatod.
Válasz #269. hozzászólásra
Javaslom fogadd meg a tanácsot és olvasd el a vadászati törvényt.
Én úgy tudom,jogodban áll bekeríteni-akár belakatolni is-de a hivatásos vadásznak és a hatósági szerveknek kulcsot kell adnod.
Kitilthatod őket,hogy nem vadászhatnak a te területeden(főleg ha be van kerítve)de ők onnantól nem fognak vadkárt fizetni neked.
Válasz #273. hozzászólásra
az én bekerített magánterületemen?
kizárt.
majd mindjárt kitalálod hogy beülhet tv-zni is a kanapémra :D
azért bírjunk már a valósággal, rendben hogy vadász, nagyon jó. ott a les a tölgyes mellett meg a földek széliben. lehet megelőzni a vadkárt.
valamelyest témánál maradva valóban a megoldás letenni a vadászathoz a vizsgát meg bekerülni a vadásztársaságba, saját földjét már csak tisztán tartja az ember.
Válasz #272. hozzászólásra Ő meg jogos önvédelemből szétlőné a segged élessel. Böszme tanácsokkal nem kéne a törvénytisztelő embereket traktálni.
Válasz #269. hozzászólásra
nahát azt próbálná meg valamelyik.
lehet jogos önvédelemből a gumilövedékessel megkínálnám.
azért mindennek van határa.
(nem tévedés, egy deviáns antiszociális beteg elme vagyok aki sportot űz a tahóságból.)
Válasz #270. hozzászólásra
Szerintem beszélj az egyk vadásszal akivel jóban vagytok vagy az elnökkel, majd megmondják hogyan lenne a legjobb mindenkinek. Ha nem akarsz vadászni akkor fölösleges csak ezért levizsgáznod, mivel úgytudom mostanára már eléggé megszigorodtak a feltételek, meg a tanfolyamra járás is kötelező talán, meg a gyakorlat is, és ezek nem olcsó játékok ha mindent összeadsz, meg egy csomó időbe is belekerül.
Az egészségi állapota miatt tiszteletbeli tag. Már évek óta nem vadászik, nem is kap semmit évek óta. Abban biztos vagyok vagyok, hogy nem tetszene pár embernek. Nekik eddig is az volt az érdekük, hogy ne adja el, majd halála után pedig a megüresedett helyett lepasszolják egy havernak. Senki nem mondta neki, hogy adja el mielőtt leminősítik tiszteletbeli taggá. Egyik korabeli vadásztársa időben eladta a tagságát 1,5 millióért. Valamilyen iskolát el kellene végeznem?
Válasz #261. hozzászólásra
"Szerintem nincs benne ilyen kitétel."
Szerinted bekerített területre is bemehet a vadász kénye, kedve szerint ???? Azért az beb.szna. Még a rendőrnek is meg kell indokolnia mit keres egy bekerített magánterületen.
Válasz #266. hozzászólásra
Ha tiszteletbeli tag valahol, akkor az ott eltöltött idő, és a kora/egészségi állapota miatt lehet az valószinüleg. Ilyenkor tagdíjat nem fizet, de eljárhat vadászni, és éves szinten a terítéktől függően ha nem is járt vadászni azért év végén némi kompetenciária számíthat. Ha így átadja a jogot az utódjának hogy az vadászhasson, az nem szokott gondot jelenteni, nem is kell fizetni sem többnyire, stb. Viszont azért, hogy az eladja a jogot másnak, hát, szerintem ha jogilag van is rá lehetőség, nem hiszem h túl jó ötlet lenne, pár embernél biztos kiverné a biztosítékot. De meg kell kérdezni a tagokat.
Válasz #266. hozzászólásra
Elvileg az alapító okiratban benne kell lennie.
Üdv mindenkinek!
Édesapám tagja egy vadásztársaságnak már vagy 30 éve. Évek óta már nem tud eljárni vadászni, ezért ha jól tudom tiszteletbeli taggá minősítették. Így a tagságát nem tudja eladni? Olyat hallottam, hogy rám átruházható lenne. Csak nekem semmi képesítésem sincs ehhez. Nem akarnék vadászni, de ha volna lehetőségem, a tagságot eladnám. Milyen megoldást lehetne találni? Kb. mennyit érhet a tagság?
Válasz #263. hozzászólásra
Legrosszabb megoldás.Kivéve
ha van kedve, szabad ideje,és pénze ,akkor is csak a földjén kívül eső más vadász társaságba.
Válasz #262. hozzászólásra
volt ilyen jellegű gondom nekem is, nemtudtam az erdőben a közelítőutat használni mert épp a közepén álltak meg a nagyvadászok.
szóra/dudálásra nem jöttek elő, kénytelen voltam elvontatni a járművüket úgy cirka 2 km el odább a biztonság érdekében :D
persze a gépemet halloták elmenni, fel is hívtak nem láttam e a kocsijukat.
nem voltam szemét, segítettem nekik merre kell elindulni.
azt kell mondjam hogy az utóbbi 3-4 év terrorizálása végett is talán már lassan lehet velük beszélni is értelmes dolgokról, kezdik kapisgálni hogy van kötelezettségük is.
legalábbis próbálom hinni hogy a törekvéseimnek is van hozzá köze :D
idén már csak fiatal erdők közelében meg a szántók közelében találtak épp lest, a többi valami misztérikus úton teljességel eltűnődött.
nemtudom ki tette, de tüzifának állítom nagyon bejön.
:D:D
Válasz #262. hozzászólásra
Ha kiverte a biztit ,akkor legyél te is vadász ,,ez a megoldás ,én is két éve vagyok vadász minden problémám megoldódott.
Válasz #261. hozzászólásra
vadászatitörvény???? 1993-tól semmitnemkapok a területemen pasziózó " Vadászuraktól!!!" Ami nálam kiverte a biztositékot!!! Dülőut közepén szombaton német rendszámos lada niva elzárta az utat!!! Kikerülni nemlehetett!!! Fasornál kétoldalt nemlehet!! Vadászra nemvonatkozik a kressz? Ugymint az ut? Földhivatalnál bejegyzett ut!!! Igentisztelt vidám vadászgatóemberke és vadásztársai késődélután elvonultak,, lelehetettmenni! Igaz a magyarrendszámos kocsik közutmelletparkoltak! Igaz a jogunkszerint németrendszámossal semmitnemtudnakkezdeni!!! Mármint gyorshajtás meg egyebek!! kicsit gondolkozz mi az amit kötelesekvagyunkeltürni!!!!! Speciel kisvadasterületvoltunk!!!! Miaz ,Hogy utóbbiévekben 50-es rudli őzvan??? De kapjuk azáldást vaddisznóilag!!!! Amit mondott egy vadász! Nekünk kivanadva annyi nagyvadat felnevelni meg kilövetni bérvadásszal ami eltart!
Válasz #260. hozzászólásra Javaslom elolvasni a vadászati törvényt.Szerintem nincs benne ilyen kitétel.Egyébként köteles vagy tűrni a vadászatot,de minden károkozásért kártérítési igényt nyújthatsz be a vadgazdálkodó felé.
Válasz #259. hozzászólásra
Bekerített területre nem mehet be a vadász.
Ha egy szál madzaggal bekeríted, és kiraksz egy táblát , hogy magánterület jogilag az is bekerített terület. Ha mégis bemegy, akkor birtokháborítás.
Köszönöm a válaszokat!
Olyat csinálhatok, hogy nem adom oda senkinek? A vad had járjon oda nem érdekel, több kárt úgyse csinál mint most, csak a vadász ne járjon ott vagy ha jár akkor jelentem fel birtokháborításért.
Azt mondta az ügyvéd hogy meg kell keresni a közös képviselőt aki a vadászok felé is el járhat és ő fel mondhatja a szerződésüket. De a legtöbb társaaágnál tag a képviselő. Sajnos nálunk a vadászmester szavazta meg annó magát csak úgy. Mi is bolygatni akartuk az egészet de már erre a kis időre sok ügyvédi munkadíjba kerülne.
Válasz #256. hozzászólásra Csak 10 évre.
Válasz #254. hozzászólásra
Lassan majd jönnek a mostani vadásztársaság emberei hogy hosszabbítsanak, hozzák majd a vadat ne félj, csak hogy aláírd nekik újabb 20 évre
Válasz #254. hozzászólásra
2017- lesz újra terület osztás ,majd akkor .....
Hogyan lehet a vadászati jogot megszüntetni a területemen? Nem adnak semmit én meg nem hagyom tovább hogy összetapossa a vadász is a területemet. Elég az, hogy a vad ott jár. Nyilván ami van vadetető területemen azt is vigye ahova akarja...
Válasz #252. hozzászólásra
Már az öregebb kocák mind hasasok,lesz utánpótlás
Válasz #251. hozzászólásra
Nem rossz,hallom felétek jól búgnak,na nem othol.
Válasz #250. hozzászólásra
10-nél járok, ebből egy házi
Válasz #233. hozzászólásra
Hány desznyó fekszik már az idén,jársz még lesre ki.
.
Válasz #246. hozzászólásra
http://huntingpress.eu/magazin/reszletek_a_salgotarjani_medvelovesrol
Válasz #246. hozzászólásra
Aha! Fővadászurakragondolsz?? http://hvg.hu/instant_tudomany/20140521_Hubertuskereszttel_kituntetett_vadasz_lo
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-25 14:46:10
Válasz #244. hozzászólásra
Utakat??? Hol?? Vetésemen keresztbe???
nem a vadásztársaságnak kell fizetni hanem a földtulajdonosi közösségnek, keresd meg a képviselőt! 5 évet visszamenőleg kérhetsz számon! A fel nem vett bérleti díjból, általában utakat újítanak fel!
Mavertenálam a lécet!!!! Vadász"UR!!!!!" eteti a vaddisznót! Vadkamerán nézi,hogyeszik, szaporulat! Etikus vadászok!!!!!!!!!!
Válasz #241. hozzászólásra
Mert addig érvényes a vadászati joga a területre a Vadásztársaságnak.
Válasz #240. hozzászólásra
Miért kell 2017-ig várni? Amúgy utána kérdeztem néztem nem írtunk alá semmit csak akartunk, de akkor nem kellett a jog senkinek.
Válasz #239. hozzászólásra
Csak 2017-ben fog lejárni a bérleti szerződésük.Addig nem tudod más gazdálkodónak adni.
Sziasztok!
Adott már ki valaki vadászati jogot bérbe.Hány évre kötik?
A mostani társaság nem fizet.Odaadnám másiknak.
A mostani hozott 10 éve körül egy papírt amit alá kellett írni, de adni nem adott belőle.Igaz akkor nem is foglalkoztam vele, mert nem volt még kár.
Válasz #237. hozzászólásra
Speciel "vadásztársaság emberre"! Idén vaddisznókatkaptunk,hivatkoznak.... nehézkilóni meg egyebekre!!! De amit irtál érdekes........... valahol a kes eltünt......... 5-éventul megnekeressük!
Válasz #235. hozzászólásra
Nem biztos hogy nem fizet!
Először tudd meg ki a helyi földtulajdonosok közös képviselője!Ha fizet akkor ő fizet!A vadásztársaságok nekik fizetnek elvileg minden évben,ezután ő meghirdeti a kifizetésről szóló időpontot,általában a helyi önkormányzat hirdetőtábláján!5 évre visszamenőleg kérheted a helyben megállapított bérleti díjat,az azon túlit nem, azzal "szabadon" rendelkezhet!
Válasz #235. hozzászólásra
Nem biztos hogy nem fizet!
Először tudd meg ki a helyi földtulajdonosok közös képviselője!Ha fizet akkor ő fizet!A vadásztársaságok nekik fizetnek elvileg minden évben,ezután ő meghirdeti a kifizetésről szóló időpontot,általában a helyi önkormányzat hirdetőtábláján!5 évre visszamenőleg kérheted a helyben megállapított bérleti díjat,az azon túlit nem, azzal "szabadon" rendelkezhet!
Vadászatijogilag? Ha Társaságnemfizetbérletet? Kihezkellfordulni?
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-25 15:23:27