Gázolaj árak 648 Ft Benzin árak 634 Ft EUR 414.08 Ft USD 399.68 Ft CHF 436.3 Ft GBP 490.92 Ft

Fórum

Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden...

Létrehozta: jólaci , 2008-07-21 12:15:26

Kedvencekhez Segítség

1132 hozzászólás
#182 .Ropi
2014-01-03 20:15:16

Válasz #181. hozzászólásra

Aztamindenit!smile scared Hatalmas élmény lehetett! Gratulálok!! Még olvasni is izgalmassmile thumbup Na igen vannak ilyenek, akit mondtam a volt tűzoltó parancsnok is szokott sokat mesélni, állítólag 10 oroszlán vadászatból 1 vadászaton az oroszlán megöli a vadászt. Addig megy amíg meg nem öli akit kiszemelt, nem ismer félelmet.
Hatalmas élmény lehet egy ilyen Afrikai vadászat! Azért a Big Five az nagyon kemény lenne, sok vadász csak álmodhat róla. Akkor a következő mozambiki vadászatra pedig sok sikert kívánok!
Megköszönném ha elküldenéd a cégek nevét (dropka.g kukac gmail.com).

Egyébként itthon merre szoktál vadászni??

Nincs profilkép
#181 gyöngyösi csaba
2014-01-03 20:10:12

Kicsit elnézegetem ezeket a vadászsztorikat!! Ugy 1 kérdésemlenne!!! Ha Vadásztársaság földtulajnak mondjuk 90-venes évek közepétől nemfizetett bérletet, akkor miisvan?

#180 .:Jäger:.
2014-01-03 19:49:24

Válasz #178. hozzászólásra

Hatalmas élmény Afrikában vadászni. Ha csak lehetőségetek van rá ki ne hagyjátok. Egy életre szóló élmény!
Én voltam Namíbiában, Zimbabwében és Zambiában. De ezeken belül voltunk vagy 12 vadász helyen.
Legközelebb pedig Mozambikba szeretnénk menni.
Kétszer voltunk egy magyar céggel. Meg egyszer egy osztrák céggel. Ide nem akarom belinkelni az oldalaikat mert reklámozásért nehogy szóljanak a modik, de privátban elküldöm ha gondolod.
A szervezőt jól megkell választani mert sajnos nagyon felhígultak már és sok a balfék szervező vagy olyan ami nem azt nyújtja amit ígér.

Lőttem oryxot, grysbokot, kudut, reedbuckot, fekete lóantilopot, fakó lóantilopot, víziantilopot, varacskos disznót, jávorantilopot, bozóti antilopot, impalát, gnút meg krokodilt. Azt hiszem ennyi smile biggrin
Volt két kafferbivaly is. Közölök került ki a legizgalmasabb vadászat is. Az egyik gyönyörűen tűzbe rogyott. Pont szíven találtam .470 Nitro Express-el.
A másikat elsőre sajna csak sebeznem sikerült és elég rossz helyen is ráadásul. Úgyhogy keresni kellet. Bekellet menni utána egy elég sűrű részre vagy egy órán keresztül kerestük. Aztán hirtelen olyan 10 méterről ránk rontott. 5 lövés fogta csak meg. Kétszer lőttem rá .470 Nitro Express-el, a vezetőnk kettőt lőtt rá .600-as Nitroval meg a barátom akivel voltam (ide a fórumra Hulus néven ír néha) még egyet lőtt rá .500-as Jeffery-vel. A lábam előtt olyan 1 méterre terült el. Egy kicsit leizzadtam smile sweatdropsmile biggrin. Az alatt a pár másodperc alatt míg rohant felém leperget az életem. Na ott ha .30-06 van nálunk akkor mindannyiunknak végesmile huh
Voltunk egyszer egy elefánt vadászaton, de csak mint kísérő. Nagyon drága lett volna és az asszonyok előtt biztos nem álltunk volna meg ha befizetünk rásmile biggrin, de kísérőként is hatalmas élmény volt. Nagy álmon lenne, hogy kipipáljam a "Big Five"-ot. Csakhát arra sajna kevés az esély. De a kaffer már megvan. Már csak négy faj hiányzik smile biggrin Mozambikban talán meglesz a második issmile rolleyes

#179 .Ropi
2014-01-03 18:39:30

Válasz #179. hozzászólásra

Őzhöz, muflonhoz, disznóhoz nem is kell nagyobb kaliber, de bikához már néha kevés lehet a 30-06.

Ezen is látszik mennyire szívós állat, 3. lövésre sem esett össze, bár az első találatra is jól jelzett, sokat nem ment volna el azzal sem.

Nincs profilkép
#178 4964
2014-01-03 18:26:08

Válasz #169. hozzászólásra

szerintem is fölösleges a 30.06 nál nagyobb kaliber itthonra, ez egy mérgesebb lőszerrel 200 méterről lőve is nagyon roncsol.
Negyed részét ki kellett dobni a húsnak úgy elintézte a bakot,

#177 .Ropi
2014-01-03 18:25:34

Válasz #177. hozzászólásra

Az szép! És hová szoktál járni, meg melyik szervezőn keresztül?? Tapasztalatok?? Milyen vadakat lőttél már?? smile thumbup Majd mi is szeretnénk menni faterral meg tesómmal, csak még én idén májusban érettségizek utána csinálom majd a vadászvizsgát. De már várom nagyon! smile whistling

#176 .:Jäger:.
2014-01-03 18:18:45

Válasz #171. hozzászólásra

Háromszor voltam már. Ha Isten is úgy akarja remélem leszek is még párszor smile biggrin

Persze azokat viszi a .30-06-os ha jól van oda téve a lövés. Maga a kaliber népszerű ott is (mint ahogy mindenhol a világon). A vendég vadászok használják is, de azért általában a többsége ennél nagyobb kaliberrel megy oda vadásszon is bármire! A legnépszerűbb ahogy észrevettem a .375 Holland & Holland Magnum.
Hivatásos vadásznál mikor vendéget kísér meg kizárt, hogy valami .500 Nitro Express alatti kaliber legyen. Afrikában már nem csak az ölőerő számít hanem a megállító erő is. Ha támad egy vad akkor a hivatásos vadásznak ott azt stoppolnia kell.

#175 Diesel Tibor
2014-01-03 18:04:35

Válasz #174. hozzászólásra

Belövéskor 10cm-ert tolt hátra minden állványostól,,ember kell hozzá .smile thumbupcool

Nincs profilkép
#174 papszi06
2014-01-03 17:57:35

Valamit elfelejtettem,a gekko 6,8g ebben a kaliberben 250-ig mindent visz,bar a 5.8 sejko ele sem alnekki 200 ig.smile cowboysmile closedeyes

#173 .Ropi
2014-01-03 17:56:49

Válasz #173. hozzászólásra

Ugyanezt vettem észre a múlthéten, mikor egy ismerős 7x64-esét lőttük be. Meg is lepődtem, mert a 30-06-os tényleg nem lök ekkorát.

#172 Diesel Tibor
2014-01-03 17:45:18

Válasz #168. hozzászólásra

A fiamnak 7x64 jugoszláv mauzer van ,lövéskor mozgassa a gyereket a 30.06-os pedig nem lök egyáltalán smile thumbupcool.Az enyémen egy 2.5x10x56os schmidt-bender bajor szálkeresztes vil pont nélkül ((jó lenne egy vill.pont bele)a fiamén egy 8x56-os ugyancsak schmidt-bender,,pont nélkül.

Nincs profilkép
#171 papszi06
2014-01-03 17:45:16

Valamit elfelejtettem,a gekko 6,8g ebben a kaliberben 250-ig mindent visz,bar a 5.8 sejko ele sem alnekki 200 ig.smile cowboysmile closedeyes

#170 .Ropi
2014-01-03 17:44:30

Válasz #170. hozzászólásra

Nem kereskedő mondta, faterom vadásztársa, egy volt tűzoltó parancsnok. A fia kint van Namíbiában, ott dolgozik több faromon és ő is kiszokott járni 2 hónapra és vadásztat. Ő mondta, hogy azokon a farmokon sok CZ van. Nyilván nem kafferra meg oroszlánra használják őket, hanem az alap csomagokban lőhető vadakra (a legtöbben az alap csomagot vásárolják meg) mint például nagy kudu, oryx, vörös tehénantilop, csíkos gnú, varacskos disznó. Ezeket mind viszi a 30-06-os. Te voltál már Afrikában vagy szeretnél kimenni??

#169 .:Jäger:.
2014-01-03 17:36:46

Válasz #167. hozzászólásra

A CZ-k nagyon jó puskák! Én is kifelejtettem az előbbi ajánlásból pedig bátran ajánlom én is.
De! Azért 700 ezer forint környéki kategóriában már elvéreznek. Ebben az árkategóriában bekerülnek a képbe már a Merkel, Sauer, Styer Mannlicher márkák. Ezek azért mind jobb fegyverek a CZ-nél!
Afrikában pedig egyáltalán nem a legelterjedtebb! Sőt! Pont, hogy alig ismert!smile biggrin Ezt ki mondta amúgy? Fogadjunk valami kereskedő smile biggrin
A CZ afrikai vadászatra szánt puskáit 3 kaliberben kínálja. .375 Holland & Holland Magnum, .416 Rigby, .458 Winchester Magnum.
Sehol egy Nitro Express, sehol egy Weatherby Magnum, sehol a mostanában nagyon népszerű .458 LOTT.
CZ 3 kalibere közül a .458 Win Mag pedig egyáltalán nem népszerű kaliber. Nagyon nagy a lövedék esése. Max. 100 méteren belül lehet használni. Helyette a .458 LOTT sokkal elterjedtebb.
Ráadásul Afrikában nagyon elterjedtek a gavellér puskák. A CZ gavallér kínálatában egy Afrika kaliber sincs.
Egy olyan puskája sincs a CZ-nek amivel mondjuk sebzett kafferbivalyt lehetne menni utánkeresni. Amíg pl egy ilyen alapvető feladatra nincs megfelelő fegyvere a CZ-nek addig nem is igen fog labdába rúgni Afrikában.

#168 .:Jäger:.
2014-01-03 17:33:21

Válasz #165. hozzászólásra

Nem, nem kicsi!
.30-06-al Magyarországon található összes vadat ellehet ejteni! Első fegyvernek, itthonra felesleges nagyobb.
Minek akarsz nagyobbat?

Nincs profilkép
#167 papszi06
2014-01-03 16:38:13

nekem egy 243 wincseszterem van,5.8g sejko lőszerrel vadaszok,a 130kg disznot veri a fóldhóz,iszonyu gyors lőszer,kezdőknek nem rosz,de Diselnek igaza van,legjobbak a 30 06-ok,azaz 7.62kaliber,valamikor a gojoszorok geppuskak ezzel a kaliberrel müködtek.Neakarj nagyobbat.A masik dolog a vadszati lehetőseg.De egy jo kereső tavcső nelkűl nem ersz semmit,disznora kiseülj.smile cowboysmile huh

#166 .Ropi
2014-01-03 16:33:29

Válasz #162. hozzászólásra

Első puskának 30-06-os kaliberű CZ 550 szerintem tökéletes lenne neked. 30-06-os kaliberrel tudsz mindenre menni, igaz nagy bikát nem veri át, kicsit erősebb kaliber kell hozzá. A fateré már 5 éves azt hiszem, azon egy német KAPS világítópontos távcső van, kiváló fegyver. Tesóm most akar komolyabbat venni, azok már 700-nál kezdődnek. Ahogy érdeklődött azt mondták, hogy a CZ ár-érték arányban a legjobb fegyver, nagyon sokat kibír a csöve (nem emlékszem pontosan hány ezer lövést, majd megkérdem), sőt Afrikában is az egyik legelterjedtebb fegyver. De ahogy előttem írták, a puskánál sokkal fontosabb a jó távcső. Arra érdemes többet áldozni. Én ajánlom neked a KAPS-ot, jó távcsövek, 5 éve kb 350 ezer volt a gyárból, 20 év garancia van rá. De ha több pénzed van akkor meg Zeiss.

#165 Diesel Tibor
2014-01-03 16:08:24

Nekem is ez van le lő mindent ami ezen a féltekén létezik.smile thumbupcool

Nincs profilkép
#164 KisKertész78
2014-01-03 16:03:34

papszi06! Szerinted nem lehet ennyiből normális puskát kapni? Te mekkora kalibert ajánlanál?

Jager! Nem kicsi a 30-06? Én kicsit nagyobbra gondoltam.

#163 .:Jäger:.
2014-01-03 13:47:48

Első puskának mindenképpen egy jó, elterjedt közép kalibert vegyél. Azon belül nincs akkora jelentősége a kalibernek mint sokan hiszik. Sokkal fontosabb a jól elhelyezett lövés.
Vegyél mondjuk egy .30-06 Springfield vagy 7x64-es kalibert. Ezek itthon olyan mindenes kalibernek számítanak.
Puska márkának is igazából mindegy mit veszel. Csak új legyen! Ma már nincsenek igazán rossz fegyverek. A legolcsóbb puska is jobb lőképre képes mint amit a kezdő vadász tudna. A legolcsóbb csöve is kibírhat 1500-2000 lövést.
Aztán majd ahogy gyűlik a tapasztalat, javul a lő készség, gyarapszik a lő tudás azzal együtt az is kifog alakulni, hogy milyen kaliberre/kaliberekre van szükséged.
Szerintem sokkal fontosabb a céltávcső. Kezdő vadászok sokszor esnek abba a hibába, hogy nem vesznek minőségi céltávcsövet. Te sem ejtesz róla egy szót sem smile biggrin Pedig szerintem fontosabb a céltávcső mint maga a puska, a kalibernél meg mindenképpen. Ráadásul céltávcsőből bőven van bóvli a piacon. Egy 50-100 ezer forintos távcső kukába való holmi. Olyan 200 ezertől kezdődnek a normálisak.

De, hogy konkrét választ is adjak én a helyedben vennék egy Tikka vagy IZS puskát .30-06-os kaliberben. Hozzá egy Schmidt & Bender vagy Leupold 8x56-os világító szálkeresztes céltávcsövet. A puska az kijön 200-300 között. Plusz még ekörül van hozzá a távcső is szerelékestől.

Nincs profilkép
#162 papszi06
2014-01-03 13:43:19

Válasz #162. hozzászólásra

az magaba keves,500-tol a csillagos eg.smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#161 KisKertész78
2014-01-03 13:19:24

Válasz #161. hozzászólásra

Golyós puskát szeretnék olyan 200-300 ezer forint között. Őzre és vaddisznóra leginkább.

Nincs profilkép
#160 papszi06
2014-01-03 13:10:46

Válasz #160. hozzászólásra

attol füg menyi penzed van.elkebzeles,apro vad ,nagy vad.smile cowboysmile hammer

Nincs profilkép
#159 KisKertész78
2014-01-03 13:04:56

Van itt aki vadász?
Én nemrég tettem le a vadászvizsgát. Most következik majd a puska vásárlás, csak nem tudok dönteni. Annyi márka meg kaliber van, hogy nehéz eldönteni mit vegyek.
Ha valaki ért ezekhez akkor szívesen beszélgetnék vele a fegyverekről és a kaliberekről smile tonguep

#158 Északi
2013-01-01 14:44:57

Válasz #158. hozzászólásra

Mese habbal , itt nálunk a vadász társaság góréi úgy tele vannak pénzel és úgy hivalkodnak vele , persze papíron nincs pénz , pláne nem vadkárra smile cursingsmile cursingsmile cursing . Na mindegy boldog ide évet .

Nincs profilkép
#157 Pilátus
2013-01-01 13:08:59

Válasz #156. hozzászólásra

Itthon semmivel nem jobb a helyzett ha a létszám arányába nézzük...a lövés számról meg nem is beszélve,mert az olaszok fejenkét ezer löszert használnak évente a magyarok meg évi ötvenet...ebből is látszik hogy mennyivel gazdagabb az állatvilág náluk,még ezek után is...Különben ennyire mélyponton még nem volt a magyar vadászat,mint most...smile whistling

#156 Kamionos
2013-01-01 11:25:58

Válasz #156. hozzászólásra
A digók vérében van ez. Egyszerűen ha puska kerül a kezébe elmegy az esze. Amúgy is izgága csapat. Mifelénk is elég sok olaszt vadásztatnak. Itt is észnél kell lenni a kísérőnek, hogy életben maradjon mindenki. Sajnos nem formaságból kell elmondani vadászat elején a lőirányt, szöget, és hogy mire lövünk. Mert az olasz mindenre lő amiről ő azt hiszi hogy mozog. Mindegy merre.

Nincs profilkép
#155 .Melcsi.
2012-10-23 11:23:32

Az olaszok így csinálják!!!smile scaredsmile scaredsmile scared

Vadnyugati körülmények: egymást lövik az olasz vadászok

Tragédiák sorozatával indult a mostani olaszországi vadászszezon: szeptember elseje óta tizenhárom ember halt meg, harminchárman pedig megsebesültek.
Az Enpa állatvédő szervezet a belügyminisztériumhoz fordult, részben a vadászok érdekében, hiszen a tragédiákat minden esetben vadászok okozták - írta az olasz sajtó.

Az Enpa a vadászok szigorúbb ellenőrzését szorgalmazta. A szervezet szerint évente egyszer fizikai-pszichikai vizsgálatnak kell alávetni őket a tragédiák elkerülése érdekében. Meg kell akadályozni, hogy "fegyvert szórakozásból viselő vadászok" lepjék el a vidéket - hangoztatta az Enpa, amely szerint valóságos vadnyugati körülmények uralkodnak a vadászatra kijelölt területeken. Az itt élők, ha vadászt látnak, bezárkóznak otthonukba, mert a vadászok többsége "mindenre lő, ami mozog".
Tömegkatasztrófának nevezte az alig két hónapja indult idényt a vadászat áldozatait képviselő szövetség is arra emlékeztetve, hogy az áldozatok között vadászok és nem vadászok is vannak. Az utóbbi hetek áldozatai között volt egy udvaron játszó 8 éves kisfiú, akit szintén egy eltévedt golyó talált el.

Vadászgolyó talált el egy kerékpárost és egy erdőben gombászó férfit is, akit vaddisznónak hittek. Gyakori, hogy a vadászok egymást találják el, vagy a vadász fegyvertisztítás közben saját magát.

A halálos balesetek gyakoriságát a Coldiretti agrártermelői szervezet az olasz vadásztársadalom előrehaladott életkorával magyarázta. A vadászok többsége ugyanis 68-75 év közötti. Az olasz vadászszövetségnek csaknem 700 ezer tagja van – írta az MTI tudósítója.

Nincs profilkép
#154 Lenz
2011-12-20 19:00:49

Válasz #154. hozzászólásra

Á nem rohangászok én a drága rókakomák után. Én bolond inkább etetem a héját kiscsirkével (aztán már kínomban a pulit bekötöttem a torma közé, utána megszünt), meg a rókucit gyöngyössel, tyúkkal...Legutóbb egyik anyanyulamat szólította a természet, mármint kiszökött a ketrecből és azóta sem láttuk. Haver amikor Somogyban laktunk, akkor hozott zsákban egy kisrókát, nagyon tetszett. (gondolom neki nem a szákban menés)smile lol

Nincs profilkép
#153 Égető László
2011-12-20 18:55:50

Válasz #152. hozzászólásra

9 hetes, vadon befogott kisrókát nem sikerült megszelídíteni :( De azért próbálkozz, sok szerencsét!

Nincs profilkép
#152 Lenz
2011-12-20 09:28:10

Válasz #150. hozzászólásra

Biztos valami képzett ember tervezte a műanyag irodájában a műanyag Ficus benjamina mellett...

Nincs profilkép
#151 Lenz
2011-12-20 09:27:10

Válasz #151. hozzászólásra
Nem akarok én fogni, csak ha lehetne (de nem vadásznak tudtommal nem lehet) akkor kisrókát kutyaként felnevelnék, tartanék. Ezüstrókát lehet tartani.

#150 Vadmalac
2011-12-20 06:24:28

Válasz #149. hozzászólásra

Azt hogy elengeded. Okoz neked valami kárt? Hacsak nem vadász vagy. Nem hinném. Legalább zavarja a nyulakat a földről!

#149 moly
2011-12-19 21:51:35

Vadállatok és kutyák százait gyilkolta le eddig egy ész nélkül megépített öntözőcsatorna az Alföldön. Fábiánsebestyén mellett részben EU-pénzből valósult meg a Donáti öntözőfürt rekonstrukciója. A vízelvezető csatorna alját műanyag fóliával bélelték ki, ami halálos csapdává tette a csatornát - írta a Nap izéje blog.http://youtu.be/D7pR4q0xt5g

Nincs profilkép
#148 Lenz
2011-12-13 21:19:53

Mit lehet csinálni egy rókával, ha élvefogó csapdával megfogja valaki? A megharapáson kívül, elszalad és hasonlók jutnak eszembe. Mondjuk gyilkolászás is, de olyat nem csinál jóérzésű ember.

Nincs profilkép
#147 Lenz
2011-12-13 17:47:21

Válasz #147. hozzászólásra
...meg mosdatják.

Nincs profilkép
#146 Lenz
2011-12-13 17:46:39

Válasz #136. hozzászólásra

Mindegy, hova mész, egymást szopkodják.

Nincs profilkép
#145 Jaja0
2011-12-13 08:02:00

Válasz #145. hozzászólásra

Ha ez igy van ,sajnálatos .
Van egy pár törvényami észbontó,észerűtlen mint sok esetben .

Nincs profilkép
#144 ano
2011-12-12 10:01:49

Válasz #139. hozzászólásra

nincs lehetőséged.
a vadászati jogot 10 évente "osszák újra" a földtulajdonosok vadászati közössége, vagy hogy a retekbe hívják ezt, vagyis 10 évente lejár a vadászati jog adott fődön, és akkor a földtulajok összeülnek, és eldöntik, hogy a következő 10 évre kinek adják.
úgy megy az egész, hogy lehetséges vadászterületet kijelölsz, ami megfelel a vadászati tv-nek (talán min. 3000 ha, egybefüggő, természetes határokkal, vad szempontjából mindenféle élőhely van benne, vadak minden életfeltételét kielégíti, stb.), és akkor azt mondod illetékes jegyzőknek, hogy ezen a területen a vadászati jogot meg kívánod szerezni, tessék összehívni ezeket a föld tulajokat hirdetményi úton. ezen a gyűlésen asszem csak 30 ha fölött lehet részt venni, akinek nincs 30 ha-ja, azt az illetékes jegyző képviseli. és akkor ezen a gyűlésen eldől, hogy megszavazzák a vadászati jogodat, vagy sem, neked adják, vagy másik gittegyletnek. de ha odaadták, akkor igen nagy bakikat kell elkövetni ahhoz, hogy mgszh töröljön a nyilvántartásból, és újra lejátsszák ezt a mókát, mittomén, pl le kell lőni az országos fővadászt, és akkor törölnek, gondolom én.
vagyis nincs lehetőséged rá.
a vadgazdálkodási haszonbérleti díjat, asszem így hívják az a hektáronkénti 100 ft-ot, amit fizetnek, azért pedig a tv szerint neked kell menned, tehát nem ők keresik a tulajokat, hogy nesze komám, itt a 23 ft-od, hanem a tulajnak kell mennie érte, mégpedig hiteles dokumenttal (tul lappal) igazolnia kell magát, hogy akkor őt illeti a zsé. tehát kapsz 23 ft-ot, de vigyél egy 6600 ft-os tul lapot. aki nem jelentkezik, azt a zsét asszem 5 évig kell tallonban tartaniuk, és utána átkerül az illetékes település kasszájába...
szóval az hogy "nem fizetnek", az nem indok, ha van 3000 ha főded, akkor azzal már tudod a saját érdeked eredményesen képviselni...

Nincs profilkép
#143 ano
2011-12-12 09:53:36

Válasz #142. hozzászólásra

ez lenne a legnagyobb öngól, amit valaha rúgtak.
ha megtiltod nekik, hogy a fődeden vadásszanak, akkor elbúcsúzhatsz a vadkár térítéstől is, arra fognak hivatkozni, hogy te nem engedted meg nekik, hogy vadkárt elhárítsák, megelőzzék...
egyébként meg nem tilthatod meg nekik, az ésszerű mértékig kvázi szolgalmi jog illeti meg őket. hogy mi az ésszerű mérték? hát ezen lehet vitatkozni, de én nem javaslom, hogy megpróbáld "kitiltani" őket

Nincs profilkép
#142 Jaja0
2011-12-11 19:41:20

Válasz #141. hozzászólásra
Ügyvéd által fel kell szólittani a vadásztársaságot,"átjárás" megtiltva
smile biggrin
persze megjelőlve a Hrsz.
Innentől birtok háborítás.

Nincs profilkép
#141 Jaja0
2011-12-11 19:41:18

Válasz #141. hozzászólásra
Ügyvéd által fel kell szólittani a vadásztársaságot,"átjárás" megtiltva
smile biggrin
persze megjelőlve a Hrsz.
Innentől birtok háborítás.

#140 Milking
2011-12-11 19:24:05

Válasz #140. hozzászólásra

Soha egy fillért nem fizettek,edíg el néztem nekik sok mindent mostanra meg telelett a hó cipőm velűk,mennek össz vissz a vetésen stb

#139 Feri
2011-12-11 19:00:24

Válasz #139. hozzászólásra

Ha a vadászati jogért a társaság nem fizetett,akkor bármikor megszüntetheted!30ha felett!

#138 Milking
2011-12-11 18:57:39

Van valakinek ismerete,ad e a jog lehetőséget a vadászat megszüntetésére a saját területemen?

#137 Roli74
2011-11-29 20:11:54

A motorozáshoz még én sem vagyok öreg, és pont van is egy
400 köbcös suzuki cross-om. Brutál hangja van ha csak a könyök van rajta. Okos ötlet.. Cukrot neki..
smile thumbupsmile thumbupsmile thumbup

Nincs profilkép
#136 ano
2011-11-29 19:57:53

Válasz #135. hozzászólásra

hát ha kukoricád is lesz, akkor nincs az a hűtőláda, amibe annyi kárt bele tudnál tenni, mint amik ezek okoznak.
nahkérlek ellenben viszont kibaszni te is ki tudsz velük.
van fiad, unokaöcséd, öcséd, bárkid, aki tudni fog motorozni?
mert akkor egy kis motor, kipufogó a törvényesség határig megfúrva, levéve, legyalulva, tank tele, kormányon egy kanna tartalék, és szarva bőgésbe minden este egy karika a falud körül, minden nap másik útvonalon, nyél gázon.
és ugyan ez disznó hajtásba is.
vagyis nyár végétől esténként egy tank benzint kihajtani, és lehetőleg arrafelé, ahol éppen a német vendégvadásszal várják a trófeás bikát...
szétverni a bizniszüket!!!

#135 Gabesz2
2011-11-29 19:55:46

Válasz #127. hozzászólásra

Telefon a megyei vadászkamarának.

#134 Roli74
2011-11-29 19:51:30

Válasz #132. hozzászólásra

Vaddisznó és szarvas. De lehet hogy veszek egy nyílpuskát és a keletkezett kár értékének megfelelő mennyiségű húst belövök a hűtőládába... smile pimpsmile pimp

Nincs profilkép
#133 ano
2011-11-29 19:50:38

Válasz #133. hozzászólásra

neeeeeeeeem!!!!
tudod mit nyelünk be? a forralt bort, azt benyeljük mostanába.
más f_szoknak a trógerségét, azt nem nyeljük be. azt megbosszuljuk, és Ludas Matyi óta tudjuk, hogy legalább háromszor.
tehát milyen vadak vannak feléd? mik okozzák a gondot?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

10 százalékkal drágul a kenyér és az étolaj
10 százalékkal drágul a kenyér és az étolaj
A románoknak is meg kell szorítaniuk a nadrágszíjat.
Sajtóközlemény
AKG és ÖKO pályázatok: a gazdák 20%-ának segített a kamara
AKG és ÖKO pályázatok: a gazdák 20%-ának segített a kamara
A pályázatok feldolgozása folyamatban van a Magyar Államkincstárnál.
ZÜRN Mechanikus Repce oldalvágó Kasza
ZÜRN Mechanikus Repce oldalvágó Kasza

350.000 Ft

New Holland TG 230
New Holland TG 230

11.800.000 Ft

KÜHNE KNT 10 770 6/2 Nehéztárcsa
KÜHNE KNT 10 770 6/2 Nehéztárcsa

3.000.000 Ft

Vogel Noot Terra Disc 500
Vogel Noot Terra Disc 500

4.300.000 Ft