Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lamborghini traktorok új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Disznóvágás új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1132 hozzászólás
Nem annyi földünk nincs.. Szóval ezt lehet be kell nyelnem?
Válasz #129. hozzászólásra
így van, szóval nem...
zsákutca.
milyen vadak vannak feléd?
ha van mellette másik 2999 hektár egybefüggő főded, akkor igen, lehetséges. majd 2017-be.
arra várnod kell még pár évet.
Az lehetséges hogy megtiltom a földterületemen a vadászati jogot. És átadom másnak???
Válasz #127. hozzászólásra
hogy mit csinálj?
vigyél a háza elé egy pótkocsi malac ganét
vagy ha hígtrágyázol, akkor locsold meg a kertjét/kocsiját/szűz lányát
én ennek a hússzorosáért játszok, a malacganén már túl vagyok...
Most mondjátok meg mi a francot csináljunk ezzel a Dunafalvai vadásztársasággal. Meg egyeztünk 300Eft vadkárban. Átutalás nem történt, az elnök nem veszi fel a telefont. Tavaly 100Eft-ot sumákoltak el. Azzal fenyegetőznek ők (érted őőőkkk)ha bíróságra visszük az ügyet feloszlatják a társaságot, még az ítélet hirdetés előtt..
Válasz #118. hozzászólásra
Van egy normális család (kakas, tyúk és egy szem most már tyúk lányuk), akik bent alszanak a többi nagy tyúkkal, pulykával. Azokkal nincs baj.
Válasz #124. hozzászólásra
Úgy bizony ,,csak így lehet sikeres a vásár ,sok szerencsét.
Válasz #123. hozzászólásra
Köszönjük a tájéköztatást.Felkészülünk
Válasz #122. hozzászólásra
Meg lehet azt,, csak kicsit nehéz fejű emberek,magyar tarka állománya van magyar törzs bikával,most egész jó a tehenek állapota de szinte mindenkinek,úgy,hogy aránylag jó borjúk születnek KB:100-120db tehenük van 4-5km-re van a tanyájuk tőlem.
Válasz #121. hozzászólásra
Akkor meg sem érdemes nézni?
Válasz #119. hozzászólásra
Ismerem személyesen
Válasz #109. hozzászólásra
a kakas megmaradt pont, de éjszakára a rendes tyúkokkal be van zárva a tyúkólba.
Válasz #118. hozzászólásra
"TibiBá"
Ismersz Kapus nevezetűt ,állítólag lenne borjak eladó nekik.
Válasz #115. hozzászólásra
Rókák na azok nem ,,tegnaptól vadász vagyok mire leesik a hó és beszorulnak a tanyába addigra lesz puska.
Válasz #114. hozzászólásra
Akkor ez az ÉN állatom,vetemény nyista ez mind gyep, és az épülő házam mögött van egy fél hektár erdő.
Válasz #115. hozzászólásra
Va van fa, akkor csak a vadászok, senki más. Mondjuk kotlani érdemes eldugni valami biztos helyre.(bár ne tettük volna)
Válasz #113. hozzászólásra
"tehát ha a kutyák nem nyírják ki őket akkor" - akkor a rókák.
Válasz #113. hozzászólásra
Így van. Azt nem tudom, hogy a veteményt mennyire szednék ki, de nálam 10-20 centi földet elkapartak néhány hónap alatt a felszínről. Drótférgek ellen, pajorok ellen jók.
Válasz #111. hozzászólásra
Mellettem 300heki van ,tehát ha a kutyák nem nyírják ki őket akkor semmi munka mellett elszaporodik????
Válasz #111. hozzászólásra
Első képen a picik azok magyar csirkék. Sárgák, fehérek, kendermagosak, stb, erdélyi kopasznyakú (kendermagos, fekete) A kutya meg az egyik pulim.
Válasz #110. hozzászólásra
Én tanyán lakom. 20 hektár van a házhoz, meg a szomszédság kb 50. Enni se kell nekik adni, nem is kaptak, csak amíg az udvarban voltak. Nem lehet velük mit kezdeni, csak ha röpdében lenne tartva. Akitől vettük az röpdében tartotta őket. Megpróbálok képet tenni avatarnak.
Válasz #109. hozzászólásra
Tanyán eltudna ez szaporodni???
Válasz #108. hozzászólásra
Tyúkokkal nincs baj, azok csendben vannak. A kakasok éjjel kettőtől megállás nélkül üvöltenek felváltva iszonyatos éles és erős hangon. Megfogni nem lehet őket. Nagyon szívesen adnék ingyen is, de messze is vagy és nincs az az ember, aki megfogja őket. Amúgy meg fizess a papnak valamit, amiért a Jóisten megszabadított tőlük! Ha mégis veszel másikat, akkor kakast nehogy vegyél, ha jót akarsz a családodnak! Hajnal négykor szokott elegem lenni és egy veder összakuglizott ágfával kivonulok a gledícsia fák alá és elkezdem őket hajigálni. Ennek folyómányaként lerepülnek és befogja a csőrét egy darabig. Aztán visszarepülnek reggelig és kezdi az állatja az üvöltést előlről. Koraősszel éjjel kettőtől délig ordított egyfolytában.
Válasz #107. hozzászólásra
adj nekem el belőle párat, mert volt 2 de a kibaxott kutya megfolytotta őket, a kislány meg egyfolytában siratja
Válasz #105. hozzászólásra
Én most csúzliban gondolkozok. Még van három japánkakasom és éjjel kettőtől üvöltenek az ablak melletti fákon. Már tizenvalahányat lelövettem légpuskással, de volt olyan három, hogy lepattant róla a lövedék. Fiam vett tavaly ősszel két tyúkot, meg egy kakast. Azóta több, mint hatvanan lettek. KOOOOOOOOOOOOOOO
hilfffeee
Válasz #93. hozzászólásra
Az utastérben maradt kaja. A rohadék szétrágta a kábelt, hogy a bemenő lyukon bemászhasson a kajához. 70 ezer volt a javítás a múlt héten, de ha új lett volna a kábelköteg, ami kellett, akkor 180 ezer lett volna. Ezután vettem egy 5 kilós vedres mérget a fene a belüket..., meg agyonbaxtam egyet.
http://agrarforum.lapunk.hu/?modul=forum&a=23316
Válasz #104. hozzászólásra
Majd megyek egyszer de gyakorolni kell ezt az élet formát meg szereznem kell még egy nagy csomó tapasztalatot.PL:ne féljenek a társak mellettem meg ilyesmi.
Válasz #102. hozzászólásra
én most se tudnék ennyit lelőni! hőhe:)
akkor télleg gyerünk errefelé, ha ilyen nagy a találati arány, akkor még a skulót is állom :)
Válasz #101. hozzászólásra
A megyei vadász felügyelet szervezésében megy az egész,minden évben szerveznek 3-4 csoportot.
Válasz #100. hozzászólásra
Csak 8ig kellet lőni és kész .Előző héten lőttem életembe sörétessel először 25böl 17 esett,csodálkoztam magamon,hogy ,hogy rá éreztem erre az agyag cserépre.
Válasz #99. hozzászólásra
És ez ilyen okj-s volt vagy más rendszer?
Válasz #99. hozzászólásra
és hány korongot találtál el a vizsgán? :)
Válasz #97. hozzászólásra
100óra elméleti 100ora gyakorlati volt.ebbe belefért minden amit tudni kellet.
Válasz #97. hozzászólásra
Már bocsi hogy így durr bele a kérdéssel. Szóval először is helló
Válasz #94. hozzászólásra
Fegyverismereti oktatás neked hogy volt? vagy ahhoz volt egyáltalán valami kis tanfolyam?
Válasz #95. hozzászólásra
Köszönöm a meghívást ,egyszer élni fogok vele,de ez még odébb van.
Válasz #94. hozzászólásra
csak szaporán!
ha arrafelé végeztél, gyere erre is, kosztot, kvártélyt biztosítok...
sok a disznó? őz, szarvas?
Válasz #92. hozzászólásra
ÉN úgy gondoltam ,hogy kilövöm a vámot.
Válasz #89. hozzászólásra
Ne is emlegesd a patkányokat már kimennek a hátamon ,megesznek bármilyen mérget de csak szaporodnak és szaporodnak.
Válasz #88. hozzászólásra
engem az tart vissza, hogy belépjek a saját földjeimen (nem) vadászó társaságba, hogy a belépésem pillanatával megszűnne az így is csak töredék összegben kifizetett vadkáraimnak ez a csekély összegű kifizetése is...
merthogy onnantól az lenne, hogy: őrizd a földjeidet...
Válasz #84. hozzászólásra
Hát persze, hisz már a ,,csányiféléké" az ország földje nagyrészt. A kicsik beszállhatnak az etetésbe.
Válasz #87. hozzászólásra
Pszichoterror..
Válasz #88. hozzászólásra
Hát a malacka az betyár jószág. Én most patkányokkal háborúzok.....
Válasz #87. hozzászólásra
Főleg vaddisznó lenne az áldozat a saját kuki földemen ,mert van már bőven belőlük.5évvel ezelőtt még egy db sem jelent meg nálam most meg már azt mondják a vadászok,hogy nem lehet mit kezdeni velük.Na majd ÉN.
Válasz #78. hozzászólásra
Gratula, de nem muszáj gyilkossá is válnod. Még meggondolhatod... Volna szíved minket bántani?
Válasz #79. hozzászólásra
szoknyára
Válasz #84. hozzászólásra
Gondoltam ÉN is,hogy a földem nyomott a döntés mellet .
Válasz #82. hozzászólásra
Bárkit fel vesznek "szívesen" akinek földje van vadászati joggal.
Állítólag változni fog a vadászati törvény ,elönyben részesyítik a föld tulajdonost.