Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Poénok új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lamborghini traktorok új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Disznóvágás új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1132 hozzászólás
Válasz #31. hozzászólásra
Nálunk a méteres kukuba MTZ-vel mentek a kilőtt vadért aszt hittem gutatütést kapok.
Válasz #28. hozzászólásra
Ha csak 2% lenne a fácánok kártétele, akkor nem izgatna, de sok fácán van és még melléveszem a vaddisznót is a kettő együtt -örzés mellett- 10 % is kitesz, örzés nélkül idén 2 km-el arrébb 30 %-ot letaroltak, és akkor még a nyuszkát, özet meg a szarvasokat nem is vettem.
Válasz #30. hozzászólásra
Mármint a meglőtt vadat kergetik, egyébként most újak vannak, ezek még szolidak, remélem nem kanászodnak el annyira mint az előző briganti.
Válasz #29. hozzászólásra
elírtam egy 0val, hát nemtudom milyen vadászok vannak arrafelé... és ha utoléri mit csinál??
Válasz #28. hozzászólásra
A 2% az 1600 Tő, egyébként nekem meg attól nyílik ki a bicska a zsebemben, mikor a kilőtt őzet terepjáróval üldözik a 2 méteres kukoricásban.
Válasz #27. hozzászólásra
tegyük fel egy 80000 magszámmal elvetett területen 2% át megeszi azaz 160 tő, szerintem ki kell tárcsázni mert tőhiányos a tábla....................
Válasz #25. hozzászólásra
100 évvel ezelött is jobban szerette a kultúr növényeket, néz én a mecseken nemsok fácánt láttam addig(szám szerint 1 -et sem), elenben a müvelt területeken a megyében szinte mindenhol szép számban vannak.
Válasz #25. hozzászólásra
Gyomírtás küzben majd leesett az állam ahogy néztem amint a kelő szotyit gyepálta. De a kukut sem kíméli, szép dolog a vadászat de én a gazdálkodásból élek.
Válasz #24. hozzászólásra
hülyékkel felesleges vitatkozni... szerinted most is azt eszi??szerintem meg télen az etetőket is pioneer vetőmaggal töltik fel mert csak azt szereti már 100évvel ezelőtt is azt ette......
Válasz #23. hozzászólásra
Bocs a stílusérd de ezen felhúztam magam.
Válasz #21. hozzászólásra
Öcsém te tényleg tompa vagy a fácán a 40 rugós pionir vetőmagomat zabálja a parlagfűre rá se néz.
a vadásztársaságnak bérleti díjat kell fizetni a földtulajdonosoknak,ezt álltalában az önkormányzat számlájára utalják ,és a jegyzőnek kellene szétosztani a tulajdonosok között,de leginkább ez a része szokott elakadni,én vadászom és földtulajdonos is vagyok ,nálunk ez úgy működik hogy a gazdákkal megeggyezve az utak rendbetételére fordítjuk ezt az összeget,így tényleg az ott gazdálkodók "élvezik" a hasznát,nem pedig az ausztráliában élő vagy halott tulajdonos
Válasz #17. hozzászólásra
a rágcsálót megeszi de megeszi a fácánt is ami a gyommagvakat eszi a táblaszéleken
Válasz #19. hozzászólásra
Látom ti is ugy csináljátok mint mi. Mert kérlek mi a vadászokkal együtt és vállvetve nem csinálunk semmit az utakkal. Igy egyformán rosszak az utjaink és nincs vita.
Válasz #18. hozzászólásra
Ez a baj ezzel is,hogy onnantol mikor rajta vagyok meg használom,az ENYÉM komplexus van érvényben,de mikor karban kell tartani meg forditani rá,akkor megy a másikra mutogatás.
Válasz #16. hozzászólásra
Akkor ne csodálkozz ha egyszer majd aztmondja egy vadászó földtulajdonos,hogy ugyan nem mész a kombájnoddal meg a traktoroddal azon az uton,amit az ő pénzéből tartanak karban.
Válasz #15. hozzászólásra
bezzeg mikor van egy róka a láthatáron,azonnal üldözik és kilövik,mikor nekünk gazdáknak a leghasznosabb állat.
Válasz #15. hozzászólásra
azért a vadászok javitsák mert azok tesznek legnagyobb kárt,mikor ősszel beesődzik,felázik és egész télen kolbászolnak a határba traktorral terepjáróval,meg katonai teherautóval.vadászatkor,vadetetés stb.parasztember esőbe otthon ül.
Válasz #7. hozzászólásra
miért a vadászok feladata megjavítani a földutat?? a gazdák nem azon járnak???ez a legjobb , senki semmit nem tenne azért hogy ne legyen vadkárja inkább az erdőt vágatná ki ahelyett hogy h három gépaljal körbevetné a kukoricáját...... de már a bérleti díj is kéne neki amiről még életemben nem hallottam h minden embernek egyesével kifizették volna
Válasz #7. hozzászólásra
az papír egy meghatalmazás,annyi a szerepe hogy 30hektár minimum kell hogy legyen egy szavazat a gyűlésen, ha nem írja alá akkor a földtulajdonosi gyűlésen a jegyző szavaz helyette
Válasz #12. hozzászólásra
hol lehet megtudni,hogy hova utalják?
Válasz #9. hozzászólásra
A pénz utalva van, ha nincs utalás, felszámolás, megszüntetés van.
Ez oda vissza müködik,de ha tényleg nem fizetik a bérleti dijat,akkor jogi utra lehet terelni. Persze magánzsebbe sosem kerülhet ilyen jövedelem,ezt csakis a földtulajdonosi közösség számlájára lehet utalni,amit utak karbantartására,szemételtakaritásra stb lehet fordítani,ugyanis a bérleti dijakat ha szétosztanák gazdánként,a sok adóteher ugy lecsökkentené,hogy semmi értelme sem lenne.
Válasz #8. hozzászólásra
A vt csak ugy müködhet ha útal,fizet,a közös képviselőnek .Az egyben 30 ha alatti területeknek van közös képviselője.
Hát nem tudom ,de a legtöbb vadászterület és társaság tavalyi évvel ujjáalakult Mo.-on,ugyanis tavalytól érvényes egy ujabb 10éves üzemtervi ciklus. Ha földtulajdonosi közösség vadászik,akkor a közös képviselőn kell bevasalni,ha nem,akkor meg a vadásztársaságon.
Válasz #5. hozzászólásra
itt soha nem fizetttek!az egyik vadász vitt a kolegámnak egy papirt,hogy irja alá,a vadászati jogot,de nem irta alá.akkor lett volna hajlandó aláirni,ha cserébe legalább megjavitanák a földutakat.de ebben a papirban nem szerepelt,hogy fizettek volna valamit.
Válasz #5. hozzászólásra
a közös képviselőt szerintem gondozzák a vadásztársaságok,így oda húz.
Szerintem fizetnek,csak valahol elakad, majd valaki ír egy számlát arról az összegről amit a vt útalt a polg mest hivatalnak , mondjuk a földutak karbantartásáról.Először is meg kell keresni a földtulajdonosok közös képviselőjét a vadásztársaság felé, a vadőr vagy a jegyző tudja általában, hogy ki az.
Válasz #3. hozzászólásra
Nem nagy pénzt fizetnek 4-500 ft/ha/év (rögtön megy a vízgazdos csirkefogóknak).
Nálunk a falugazd hivatalban van valami fővadász azzal lehet ilyenben tárgyalni (de ne lepödj meg ha a vadászok pártját fogja!).
Válasz #2. hozzászólásra
mennyit fizetnek? kinél lehet reklamálni, hogy fizessenek? itt szó nélkül trancséroznak a földjeinken.
Válasz #1. hozzászólásra
Kell fizetni bérleti díjat, de nálunk is csak 1. társaság fizet azoknak 2 éve járt le a bérletük és kellett az aláírás a meghosszabításhoz, a másiké is hamarosan lejár kiváncsi leszek ök akarnak e majd fizetni, ha nem átadom a másiknak.
Tudomásom szerint,a helyi vadásztársaságnak fizetni kellene,amiért a mi földjeinken vadásznak.Erről mit tudtok,hogyan van?Minekünk nem fizetnek semmit.