Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR414.08 FtUSD399.68 FtCHF436.3 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden...
Az még odébb van ,ma vizsgáztam ,puska még nincs a java költség ezután jön.Viszont már bejelentkeztem a helyi vadásztársaságnál ,azt mondták,felvesznek.
Elhullást okozhat ilyenkor , mezei pocok ellen engedélyezett , de helytelenül felhasznált méreg(redentin) - de engedélyezetlen is(régi dolgok THYODAN , THYONEX stb...)-ezek anno permetként a búzát lelegelve hatottak , durván pusztítottak mindent sajnos...
ez nem ilyen egyszerü a vadászterület nagysága min 3000 ha különleges esetben 2500 ha ,és ennek a területnek egyben kell lennie,ha a tiéd is beleesik és a többség átadta a vadászati jogot,akkor neked is el kell fogadnod,
Válasz #61. hozzászólásra
a vadásztársaságok 10 éves időszakra szerzik meg a vadászati jogot,úgy hogy a földtulajdonosokkal megeggyeznek/legalább a felével,de ez lehet a jegyző álltal képviselt rész is/,ezért lehet hogy a te részed már nem kellett nekik,a díj 1-200 ft/ha s
szokott lenni,nálunk 240ft/ha
Ha magánzsebbe nem mehet a vadászati jog bérleti dija,akkor ez a hirdetés mit takar?:
TISZTELT FÖLDTULAJDONOSOK!
A Mártélyi vadászok egyesülete
a Hódmezővásárhelyi Előre Vadásztársaság
a Hód-Vad Vadász és Természetvédő KHT
vadászterületeire a 2008 évi
VADÁSZATI JOG BÉRLETI DIJÁNAK KIFIZETÉSE, december 9-én és 16-án 13 és 17 óra között az előre vadásztársaságnál (Hmvhely Zrinyi u.40.)lesz.
Földtulajdonosi közös képviselők.
:D Ez jó! Azért apukám van vadász engdélyet. Vitakoztam, idegen vadász. De ő azt mondták, hogy mit csinálod? Én mondtam, semmi... ez sétálom és megnézem a földet. Vadász válasz: És? Megtalálod a agancsot? Én mondtam, hogy nem mondom kész. :D Vadász mérges volt.
2-3 évvel ezelőtt utálom vadászokat, mert tapostak a búzát, kukrociát, vörösherét. Sok vitakoztak és vadászok tagadt. Ez enyém szántóföldem! Találtam szarvasangasot, de vadásznak akar, de nem adni. Menj picsába!
Visszatérve a vadászati jogért való fizetés v. bérlrtidíj vmi-hez. itt régen bejelentették a vadászok, hogy nem adják oda a zsetont, hanem az utakat tartják rendben. Na ennek az egyik részét be is tartják, de a másikat elfelejtették. De legalább vadkár nincs, mert az olasz vadászok, már a védett madarakat lövik.
a vadföld csökkenti a vadkárt míg van rajt valami, a mi területünkön 10 hektár körül lett csinálva vadföld elszórva kisebb darabokba cirok meg kuk , de nincs annyi disznó mint egyes helyeken ahol éves szinten lőnek 200at nálunk 30-40 db 5000 hektáron egy kis ártér a többi szántó
mi etettünk egy mezővédő erdősávba de mióta kukorica van le se szarja előtte napi fél vödör kukorica, hiába eteted nics az amit a tejes kukoricánál jobban szeretne, azt meg kétlem h úgy tudnád őrizni hogy nem megy bele a disznó , a vadriasztó eszközöket meg idővel megszokja és nem érdekli tudja hogy nincs mitől tartani
1 ügyvédi irodából nem lehet szerintem 1 vadásztársaságot irányítani, és állandó alkalmazottak, gépek, takarmány, vadföld nélkül nehezen megvalosítható a vadgazdálkodás.
elmondanám neked hogy tavasszal az összes vad megy le a mezőgazdasági területre, nincs mit nekik enni fent a hegyekbe, itt a bükkbe is az van nyáron járnak le a vádászok a haverokhoz vadkárra télen meg visszahívják őket akiknél voltak
1132 hozzászólás
Válasz #81. hozzászólásra
De egy húron pendültök
Válasz #79. hozzászólásra
Az még odébb van ,ma vizsgáztam ,puska még nincs a java költség ezután jön.Viszont már bejelentkeztem a helyi vadásztársaságnál ,azt mondták,felvesznek.
Válasz #79. hozzászólásra
először kacsázik,utána rókázik
Válasz #78. hozzászólásra
Mert hazafelé kacsáztál,otthon meg rókáztál ???? :-))))
Válasz #78. hozzászólásra
Az igen!
költséges mulatság. Mire fogsz vadászni????
Ma vadász lettem.
szórjatok a lyikba POLYTANOLT !!
TUTI a PUSZTULÁS
csak vigyázni kell nagyon vele
Válasz #71. hozzászólásra
Üdv A thyodan az igen brutal egy szer volt kár érte hogy betiltották nem is volt pocok a gyümibe akkoriba na de más állat sem
Mit szóltok ezekhez az orvvadászokhoz???
Válasz #73. hozzászólásra
Aha.......
konyu a joistenek verebet nevelni az en buzamban.
Válasz #71. hozzászólásra
H. mérget itt nemszórnak az 100!
Kullancsok vannak de millió!!!!!
Azok kevernek be kb. ...
Elhullást okozhat ilyenkor , mezei pocok ellen engedélyezett , de helytelenül felhasznált méreg(redentin) - de engedélyezetlen is(régi dolgok THYODAN , THYONEX stb...)-ezek anno permetként a búzát lelegelve hatottak , durván pusztítottak mindent sajnos...
Ma találtam 2 elhullott fiatal őzet.
Aztán meg 1 kómás nyulat.
Mit szóltok ehhez vadászok????????
Girhesedés?
Válasz #68. hozzászólásra
kérdés hogy hány vt. akarta megszerezni a területet,mert ha csak 1 akkor nem volt nagy verseny
Válasz #67. hozzászólásra
99%-hogy egy gazda se adta beleegyezését,hacsak a jegyző nem képviselt mindenkit.Majd utánnanézek.
ez nem ilyen egyszerü a vadászterület nagysága min 3000 ha különleges esetben 2500 ha ,és ennek a területnek egyben kell lennie,ha a tiéd is beleesik és a többség átadta a vadászati jogot,akkor neked is el kell fogadnod,
Válasz #64. hozzászólásra
ha az enyém nem kellett,akkor azon ne is vadásszanak!
8 év mulva szavazhatsz
Válasz #61. hozzászólásra
a vadásztársaságok 10 éves időszakra szerzik meg a vadászati jogot,úgy hogy a földtulajdonosokkal megeggyeznek/legalább a felével,de ez lehet a jegyző álltal képviselt rész is/,ezért lehet hogy a te részed már nem kellett nekik,a díj 1-200 ft/ha s
szokott lenni,nálunk 240ft/ha
Válasz #62. hozzászólásra
hol lehetne szavazni,hiszen a vadászok lapitanak.
30 ha fölött egyéni szavazati jogod van . A jegyző csak érdektelenség esetén képvisel
Válasz #60. hozzászólásra
120ha van ,nem jön senki egyezkedni.amúgy mennyi hektáronként?
Válasz #59. hozzászólásra
megeggyezés kérdése,de 30 ha alatt a jegyző képvisel
Válasz #58. hozzászólásra
ami az enyém,azt ne utalják az önkormányzatnak,ez nem egyértelmű igy!
Válasz #57. hozzászólásra
olvasd el a 22-es hozzászólásomat!
Válasz #56. hozzászólásra
mostmár döntsük el,kit illet a bérleti dij!
Válasz #11. hozzászólásra
Ha magánzsebbe nem mehet a vadászati jog bérleti dija,akkor ez a hirdetés mit takar?:
TISZTELT FÖLDTULAJDONOSOK!
A Mártélyi vadászok egyesülete
a Hódmezővásárhelyi Előre Vadásztársaság
a Hód-Vad Vadász és Természetvédő KHT
vadászterületeire a 2008 évi
VADÁSZATI JOG BÉRLETI DIJÁNAK KIFIZETÉSE, december 9-én és 16-án 13 és 17 óra között az előre vadásztársaságnál (Hmvhely Zrinyi u.40.)lesz.
Földtulajdonosi közös képviselők.
Válasz #53. hozzászólásra
nekem nem, apukám van engedély, de nem vadászol és csak gyűlés és tárgyalás.
Üdv Mindenkinek!Csak annyit szolnék a témához,termelő&vadászként,h sok összetevőjü,és igencsak'örök vitás'a"vadászati jog".
Válasz #52. hozzászólásra
Te vadászol ?
Válasz #50. hozzászólásra
:D Ez jó! Azért apukám van vadász engdélyet. Vitakoztam, idegen vadász. De ő azt mondták, hogy mit csinálod? Én mondtam, semmi... ez sétálom és megnézem a földet. Vadász válasz: És? Megtalálod a agancsot? Én mondtam, hogy nem mondom kész. :D Vadász mérges volt.
Válasz #46. hozzászólásra
Nem mondtam, hogy hol:)
Válasz #49. hozzászólásra
Szevasz!
Aggancsot én is gyűjtöttem be az ásóboronával.
2-3 évvel ezelőtt utálom vadászokat, mert tapostak a búzát, kukrociát, vörösherét. Sok vitakoztak és vadászok tagadt. Ez enyém szántóföldem! Találtam szarvasangasot, de vadásznak akar, de nem adni. Menj picsába!
Válasz #47. hozzászólásra
A vadászok közt is sok a zakkant alkesz aki a sáját kollegájába golyót küldd!
Válasz #46. hozzászólásra
nah azok még elvetemültek......ha tehetnék semmire se lehetne vadászni
Válasz #45. hozzászólásra
Pszt. mert jönnek a zöldek és szarrá tapodják a kukidat.
Visszatérve a vadászati jogért való fizetés v. bérlrtidíj vmi-hez. itt régen bejelentették a vadászok, hogy nem adják oda a zsetont, hanem az utakat tartják rendben. Na ennek az egyik részét be is tartják, de a másikat elfelejtették. De legalább vadkár nincs, mert az olasz vadászok, már a védett madarakat lövik.
Válasz #42. hozzászólásra
a vadföld csökkenti a vadkárt míg van rajt valami, a mi területünkön 10 hektár körül lett csinálva vadföld elszórva kisebb darabokba cirok meg kuk , de nincs annyi disznó mint egyes helyeken ahol éves szinten lőnek 200at nálunk 30-40 db 5000 hektáron egy kis ártér a többi szántó
Válasz #39. hozzászólásra
mi etettünk egy mezővédő erdősávba de mióta kukorica van le se szarja előtte napi fél vödör kukorica, hiába eteted nics az amit a tejes kukoricánál jobban szeretne, azt meg kétlem h úgy tudnád őrizni hogy nem megy bele a disznó , a vadriasztó eszközöket meg idővel megszokja és nem érdekli tudja hogy nincs mitől tartani
Válasz #37. hozzászólásra
1 ügyvédi irodából nem lehet szerintem 1 vadásztársaságot irányítani, és állandó alkalmazottak, gépek, takarmány, vadföld nélkül nehezen megvalosítható a vadgazdálkodás.
Válasz #40. hozzászólásra
Hali!
Válasz #38. hozzászólásra
Szevasz!
Válasz #37. hozzászólásra
Ha kap takarmányt vagy van vadföld a védeni kívánt területen pedig van rendszeres vadriasztás akkor eleve be sem szokik a kukoricásba.
Válasz #24. hozzászólásra
Én nem csodálom:) 1-et értek.
Válasz #34. hozzászólásra
hiába eteted olyan helyen ahol van kukorica tábla, tudja h meik a biztonságosabb................bele is szoktak települni a disznók
elmondanám neked hogy tavasszal az összes vad megy le a mezőgazdasági területre, nincs mit nekik enni fent a hegyekbe, itt a bükkbe is az van nyáron járnak le a vádászok a haverokhoz vadkárra télen meg visszahívják őket akiknél voltak
Válasz #31. hozzászólásra
nálunk ilyeneket nem csinálnak se ahol vadászom se ahol a földjeink vannak
Válasz #28. hozzászólásra
Tegyük fel a vadászok takarmányornák a vadakat (mint pl a mecseken ahol nincs szántó!) és lehet nem az én kukoricámon hízna...