Gázolaj árak 647 Ft Benzin árak 628 Ft EUR 413.74 Ft USD 401.45 Ft CHF 440.33 Ft GBP 493.83 Ft

Fórum

Vadkártérítés

Létrehozta: , 2010-03-29 16:26:55

Kedvencekhez Segítség

2512 hozzászólás
Nincs profilkép
#112 gyöngyösi csaba
2011-08-22 21:14:28

Válasz #111. hozzászólásra

Tisztábblenne a vadászatot földtulajdonhozkötni mint az EU soktagálamában! Na akkorlenne demokrácia! Nekem őszikarfiolbanhajtottákmeg a nemlétezőnyulat, ex"párttitkárurak" nagyobbkártcsináltak mint a vadak! De néztekmár fácánnak kukoricatarlózuzásnál, hátsóüvegbánta!Urihobbi sok Pénzes tahóval!

#111 Klacko
2011-08-22 21:04:22

Válasz #109. hozzászólásra

A vadásztársaságnak minden évben át kell utalni a Földtulajdonosi közösségnek a bérleti díjat. A Földtulajdonosi közösségnél kell jelentkezned, igazolnod, hogy te vagy a tulaj, és megkapod a pénzed.

Nincs profilkép
#110 gyöngyösi csaba
2011-08-22 20:57:20

Válasz #109. hozzászólásra

Tévedsz! Vadásztársaság megbizottjánálvan a pénzed és a kezdetektőlfogva járneked!Keresdmeg a felettesszervüket! Használatért nemkaptálpénzt jogosulatlanulvadásznak!

Nincs profilkép
#109 lac*
2011-08-22 20:54:07

Válasz #108. hozzászólásra

Felénk valami 200ft/ha.De azzal sem találtak még meg.Lehet,hogy visszamenőleg 5 évre behajtom rajtuk,úgy már megérné vele foglalkozni.

Nincs profilkép
#108 gyöngyösi csaba
2011-08-22 20:45:12

Vadásztársaság fizetnektek mindenévben a használatért?

#107 Gergi03
2011-08-22 20:36:24

Nálunk a zabba mentek bele a disznók nyár elején. Nagy nehezen sikerült velük aratáskor megegyezni, hogy X mázsa zab árát kifizetik. mondták megírják a papírokat és egy 2 hét múlva menjünk a pénztárosukhoz. vártunk 1 hónapot, megyünk a pénztároshoz, kiderült hogy 3700 forinttal (!!!) akarják fizetni a zab mázsáját, mert szerintük ennyi.... mivel a búza is csak 4000-4200 körül van.... szerinte. mondtuk neki, hogy akor szerezzen de kurvagyorsan, veszünk ebből a 4000 forintos búzából egy nagyobb tételt.....

majmok.

Nincs profilkép
#106 lac*
2011-08-22 20:35:20

De miért nem terelitek jogi útra a vadkártérítést? Ha észlelitek a vadkárt,tértivevényes levélben értesíteni kell a vadásztársaságot,hogy mi a pálya.Bele kell írni a levélbe a hajlandóságot a vadkárelhárításban való közreműködésre. Számlára kell venni vadriasztószert,vagy egyéb módon bizonyíthatóan védekezni kell. Ha nincs egyezség a kártérítésben,be kell menni a helyi jegyzőhöz,hogy hívjon ki hivatalos vadkárbecslőt. Állítólag már megtisztult a szakma a kóklerektől,ezt nem tudom. Ha nem fizetnek be kell őket perelni,és megnyeritek a pert!

Nincs profilkép
#105 Lenz
2011-08-22 11:43:41

Válasz #103. hozzászólásra
Még egy tipp, amit érdemes megcsinálni. Én ezt is megcsináltam. Leszerződtem horror áron egy táposhoz a kukoricámat. A vadkárcirkusznál kénytelenek voltak azt az árat figyelembe venni, ami a szerződésben volt, pedig az országos felvásárlási ár sokkal kisebb volt. Még esetleg ha kötbért is bele lehet számolni, akkor még arra is lehet a ga..ékat perelni.
Ha meg neki nem férsz bele a kerítéseddel a tervébe, neked meg ő nem fér bele a tervedbe. Ilyen egyszerű.

Nincs profilkép
#104 Lenz
2011-08-22 11:39:22

Válasz #103. hozzászólásra

Az igazi vadászok azok a trógeroknak az alkalmazottai és azok között is van ilyen is , de nagy része mindnek ugyanazt a gondolkodásmódot képviseli. Mindegy, hogy az ország melyik részén van.
Somogyban a Csányi fővadászával küzdöttem.....ezzel elmondtam mindent szerintem.smile aikidosmile thumbdown Vadkár nulla, miközben Nagybajomban a munkásőrtelepből minőségi vadászszállásokat csináltak, meg disznóskertet, stb. Rohadt egy világ van Magyarországon.
Bekenném ezeket vérrel és kihajtanám őket őzpárzáskor a mezőre, erdőbe. Remélem érted.

Nincs profilkép
#103 ano
2011-08-22 08:52:08

Válasz #102. hozzászólásra

a nyugati végek.... itt ezek azt mondák, hogy a kerítés nem egyezik az ő vadgazdálkodási elképzelésével meg tervével, tehát kerítésépítéshez nem járulnak hozzá, szerintük máshogy kell megvédeni. kérdem én, hogy hogyan, erre azt mondja, hogy fogadjunk föl közösen egy őrt. és mondom neki, mégis hogy a retekbe, mondjuk egy 50 hektáros, 2 km hosszú táblát hogy lehet egy darab nyomorult őrrel megvédeni? de mondtam nekik, hogy oké, legyen őr, egy dolgot kérek, bekerítek 1 hektárt, ott ahol akarja, és ha lesz kár a csak őrzött területen, akkor kiegészíti az átlagtermést a kerítettre. és ezt leírja, személyében készfizető kezességet vállal, és még hoz egy kisebb értékű bankgaranciát is, ha netán messzire akarna futni a fizetés elől. mondanom sem kell, hogy semmi nem lett belőle.
meg mondom neki, és akkor mibe kerül mondjuk a kukoricát őrizni 7 hónapon, napi 24 órába? egy éves őrzésből bekeríthetjük, az meg ott lesz 10 évig.
gondolom hozta volna a saját hivatásos vadászát őrnek, vagyis az ő bérének felét is kifizette volna velünk, miközbe garancia arra, hogy nem lesz kár, persze semmi, nulla.
szóval...
de érted, nonszensz, a kerítés nem egyezik a vadgazdálkodási tervével, merthogy akkor kiveszem a szántómat az ő vadász területéből. mondom neki öreg, hát húzna már valaki a fa_kára, a szántóm ne is tartozzon a vadföldjeit közé, nemá ezen akarj vadgazdálkodni, épp ez a probléma, hogy úgy tekintesz rá, mint éléskamrára, arról szól a vadgazdálkodási terved, hogy a szántón zabál és meghízik a vad, mellette meg feketén lelöveted.
felénk villany kerítések mennek, mindenki kerít mindent, úgy néz ki a határ, egyrészt mint valami hulladéklerakó, mindenki hordja ki a műanyag palackokat, azt kötözgeti föl bálamadzaggal minden fára, bokorra, mindenre, a nap persze két hónap alatt megeszi a madzagot, és hordja a szél a mocskot, elképesztő, másrészt meg mintha valami háborús övezet lenne, kerítés kerítés hátán, mintha egy harckocsi akadály pálya lenne...
és mindez ugye az olyan morálisan megkérdezhetetlen jellemű emberek miatt, akikről beszéltél...
a nemzet szemetjei ezek. kíváncsi leszek mikor szakad ketté a vadász társadalom, egyáltalán ketté fog-e szakadni, és ki fogja-e lökni magából ezeket az utolsó söpredék tolvajokat. de attól tartok hogy nem, mert éppen a tisztességesebbje, a becsületesebbje otthagyja az egészet... ha vannak még ilyenek.

Nincs profilkép
#102 Lenz
2011-08-21 19:58:31

Válasz #100. hozzászólásra

Melyik környéken vagy?
Annak idején megyegyeztünk a trógerokkal, hogy ők fúrnak és adják a vadhálót. Én meg adom a faanyagot és a kézimunkát. Kifúrtak, az eső bemosta. Ki kellet ásni és közben rengeteg lyukban volt vipera, meg egyéb kígyók. Édesapámnak, ha nem szól a napszámosunk, hogy a lapátjáról ráugrik a vipera, akkor még meg is marhatta volna. 700 darab 340 centis rönk minőségű oszlopot adtam saját erdőből. Egész nyáron csináltuk, mert egy 200 méteres szakaszon levágott akácos gyökerei között kellet gödröt ásni. Nagyon erős lett a kerítés, az oszlopok meg se moccantak (évekkel utána voltunk ott és még akkor se mozogtak). A vadászok odahoztak tekercsszámra még nyár elején használt 5-ös drótot. Az oszlopok lerakása után meg szóltam, hogy jöhet a háló. Többszöri megkeresés ellenére sem hozták és később azt mondták, hogy szegeljek fel 5 sor drótot ebből az 5-ösből. Jól megszivattak. Felszegeltük végülis, de nem használt semmit, amit én előre megmondtam nekik. Mentem ki a földre és csordaszámra volt az őz és zabálta a tejes tengerit.Amúgy volt olyan, amit láttunk, hogy szarvascsorda sétált a paprikában.

Nincs profilkép
#101 Lenz
2011-08-20 17:53:44

Válasz #99. hozzászólásra
No majd holnap jövök, mert most rohanok a kölökkel a virágkarneválra.
smile whistling

Nincs profilkép
#100 ano
2011-08-20 17:03:47

egyébként valszeg ez a topic az, amibe arányaiban a stílus miatt a legtöbb a moderálás. ez is sok mindent elárul...
b@sszák meg az anyjukat, az ingyen van.
mármint a csürhe vadászok.

Nincs profilkép
#99 ano
2011-08-20 17:02:39

Válasz #98. hozzászólásra

egyetértek barátom...
ez jó ötlet, ami a sz@rt illeti, ezt kipróbálom. viszek ki nekik mindenhova, szépen lekenem, mondjuk bőgés előtt, bőgédsbe. kiváncsi leszek, hány lesre megy majd fel a kényes orrú, ámde feketén, zsebből zsebbe igen jól fizető külföldi vendégvadász. ez igen nagy ötlet, kösz érte.
szépen kimerem a malacok alól, az jó állagú, aztán kikenem, leöntözöm. igen nagy, öregem, itt a megoldás!
végülis kib@szni én is ki tudok mindenkivel, ezért nem kell a szmszédba menni. vagy együttműködünk, és normális keretek között megy a móka, vagy ha harc, hát legyen harc. nekem már nincs veszíteni valóm...

Nincs profilkép
#98 Lenz
2011-08-14 21:38:35

Válasz #96. hozzászólásra

Én azért ,,menekültem" el Somogyból, mert pl vetés utáni reggelre 1,5 hektárt kitúrt a disznó. Őszre az egyik 4,5 hektáros kukoricásban 4 , azaz négy cső volt a növényeken. Felborogattam a magasleseket, többek között azokat, amiket engedélyem nélkül a földemre raktak.Amelyiket tudtam szétvertem és rákakáltattam emberekkel néhány lesre, had szagolják a pénzes vendégvadászok. Szabályosan tetszik, amikor a sok tróger egymást lövöldözi le. Legalább akkor megtudják, hogy milyen a nyomorult vadnak. Én az ellen is vagyok, hogy túlszaporítságk, meg azt se szeretem, ha a szerencsétlen jószágot ölik. A vadász egyébként mindenütt rohadék, főleg a pénzes hobbisták. Egymást nyalogatják, akármilyen jogsértést megúsznak, mert minden pozícióban lévő (nagy általánosságban) vadász és mondjuk azért ül ott, ahol mert vadászik és a nagykutyákkal együtt. Egyébként meg van a véleményem arról is, aki kereszténydemokrata és egyidejüleg állatgyilkos is, no meg azokról, akik beengedték a soraikba....

Nincs profilkép
#97 Vadkárszakértő
2011-08-14 09:18:59

Üdv Mindenkinek!

végigolvasva a topik hozzászólásait látom, hogy a vadkártérítés helyzete mit sem változott és az ellentétek csak erősödtek. A szakértőkkel kapcsolatosan 2010. február óta jelentősen változott a jogszabály, amit sok helyen nem alkalmaznak megfelelően. A jelenlegi szabálynak megfelelően a vadkárbecslési eljárás közigazgatási eljárás, amelyben csak és kizárólag igazságügyi szakértő rendelhető ki, "mezőgazdasági vadkár" szakterületi kompetenciával! Ezt sok jegyző nem tudja, vagy nem akarja tudni... A korábbi szakértői listák zöme valóban olyan szakértőkkel volt tele, mint amit leírtak az előttem szólók. Az eljárások menetéről részletekbe menően tudok segíteni, ha valaki igényli. A www.vadkarszakertok.hu oldalunkon további hasznos információkat osztunk meg a témában.

Nincs profilkép
#96 ano
2011-08-09 07:59:42

Válasz #94. hozzászólásra

disznó ellen olyan kerítést építünk, aminek alsó 50 cm-én háló van, és persze az is feszültség alatt. de ilyet is láttam már megtúrva.
ba...ák meg az anyjukat a mocskos vadászok, az ingyen van nekik. rohadt, ingyenélő egy csürhe. és még ezek beszélnek vadász etikáról, becsületről, meg ilyenekről? úri passzió, az, régen is, meg most is az ún. urak tarhálták a dolgozó embereket.
én rohadtul ki vagyok rájuk, egyszerűen kezelhetetlen a helyzet. most veszek egy quadot, és minden hajtásukba, minden gím bikájukra addig fogok rárontani, amíg minden pénzes vadászuk el nem takarodik, aztán majd meglátjuk, hogy ki bírja tovább. merthogy persze dolgozni azt egyik sem dolgozik, másnak a földjén élősködnek, mint egy pajzstetű.
kerítéseket mindenhova saját erőből építettem, ezek egy fillérrel nem szálltak be, nah akkor most jön a visszavágó.
mondom, quad, és minden hajtásukba, minden lesüknél addig fogok ------------, amíg meg nem unják. elegem van belőlük, nálam betelt a pohár.

Moderálta: (575) 2011-08-09 08:09:14

#95 Klacko
2011-08-08 20:26:38

Válasz #94. hozzászólásra

Ez a két vad ad a legnehezebb téma. A dám az olyan mint a kecske, mindent át ugor. Nálunk az 1,50-es magasságot még simán ugorja(ott az utolsó villanypásztor szál). Viszont az erdészet most már 2 méteres villanypásztort épít 8 sorral, azzal már nem bír a dám. A disznónak nem akadály a villanypásztor. Viszont ez nagyon sok mindentől függ. Ha a környéken nincsenek bekerítve a földek, és te bekeríted, a tiedét békén hagyják, mert azért ha ------, akkor inkább elkerüli ameddig talál máshol kaját.

Moderálta: (575) 2011-08-09 08:08:55

Nincs profilkép
#94 uff
2011-08-08 19:07:59

disznó és dám vadkárunk van
villanypásztor ér-e valamit
vagy csak átszalad rajta aztán kitépi?

Nincs profilkép
#93 ano
2011-07-25 20:27:28

ma találtam.
az hogy lehet, hogy a vadállomány több mint 10%kal NŐTT, miközbe a vadkár térítés több mint 10%kal CSÖKKENT?????

Nincs profilkép
#92 Erika.Birdcontrol
2011-05-24 09:43:07

Üdv mindenkinek!

Madárriasztó rendszerekkel foglalkozunk, melyek hosszú távú, hatékony megoldást nyújtanak a kártevő madarak, kiemelten a seregélyek és varjak ellen. További infók itt:

www.birdcontrol.hu
erika@birdcontrol.hu
30

Moderálta: (575) 2011-08-09 08:10:07

Nincs profilkép
#91 ano
2011-05-20 22:23:46

Válasz #90. hozzászólásra

na ez meg a másik ügy, hogy mire megmozdul egy ilyen hatóság... én azt fogom tenni, hogy előzetes bizonyítási kérek, vagyis tárgyalás előtt rendeljen ki szakértőt, és majd lesz miről tárgyalni, mire kitűzi a tárgyalást...

Nincs profilkép
#90 Lala5995
2011-05-20 21:58:11

Milyen igazság van? Ha a kárbecslést nem fogadtam el. Kértem szakértő kirendelését a bíróságtól. Zab kárra. Augusztus2-án panasznapon. De semmit sem vettek fel. Beadtam írásban. Mellé egy megjegyzést Amiben mertem a bíróság munkáját kritizálni. Októberben ki is jött a szakértő.... De semmit sem tudott megállapítani. Pert indítottam a bíróság ellen. Többször jelentettem be elfogultságot. De hiába. Most pervesztes vagyok. Pedig a soron kívüli, nem peres eljárás szabályait többször megszegte a bíróság. Eddig nem került sokba. De most azért sem adom fel! Irány Strasbourg! Ha valakinek van hasonló esete, fogjunk össze!

Nincs profilkép
#89 ano
2011-05-20 21:27:32

Válasz #88. hozzászólásra

közbe befogtam egy méhrajt. ez is legjobb helyre repült ki...

veszek ilyet 10-et, és kirakom a földre. csak azt nem tudom, hogy mit fognak szólni a szőlőshegyekbe az emberek, hogy 10 darab ott felváltva durrogtat lent. szerintem percek kérdése, és széjjelbarmolják. de lehorgonyzom egy mixer betonnal, az hétszentség.
különben egyszer én is nekifutottam, hogy tövenként számolunk, de ez a tábla nekünk 2 km hosszú kereken, hát ez izgalmas lenne soronként lejárni. tavaly itt volt mellettünk szomszédnak egy 13 ha-os 4 sor cirok + 2 sor kukoricája, namost én átjártam, a 13 ha-on egyetlen egy csövet sem találtam száron silózáskor, nem vicc, egyetlen egyet nem találtam a helyén.
a bíróságot is bejátszom idén, el is durvult a helyzet, a fiúk azt hiszik a szokásos arroganciával, ami másik 50 gazda esetében bejött nekik, tudnak kezelni, de mellélőttek, és ilyenkor emelik a tétet, hogy csak hőzöngenek, meg üzengetnek utánam. meg volt beszélve a vt elnökével egy bejárás időpontja, érted, három hétig naponta hívtam, hogy mikor jó neki, nézzük meg, nekem meló mellett mikor jó, összehoztuk, reggel kimegyek, nem jön. hívom, nem veszi fel. nahmondom öreg. délután hív a csicskása. nem veszem fel. és üzen nekem, hogy ők hívtak engem, nem vettem fel. azt megüzentem neki, hogy majd ha lesz csicskásom, akkor megadom az ő számát is, csakhogy azonos szinten legyenek a felek. nem vagyok nagy arcú, dehogyis, de érted, mi ez, tízszer egyeztettünk, és akkor 6 óra múlva meg hívogattat valami suttyóval?
meg is írtam neki amit te is, hogy mivel a kár az brutál, itt a kármentes átlagot megállapítani nem lehet, viszont van olyan földünk, ahol viselhető a kár, tehát nem becslünk, meg hasunkra csapunk, meg ....módjára alkudozunk, hanem a többi föld átlaga, szorozva 52 ha-ral, levonva amit learattunk. de nekem nem a pénz kell, hanem a mag. azt hozzon. abból majd én csinálok pénzt.
siló: érted, lenyomták, mondom neki, cimbora, ne pénz hozz, hanem itt a telep kulcsa, két hónapig akkor etess. hord be a takarmányt ahonnan akarod, előtte, utána mérlegelünk, évekre visszamenőleg adok adatot, hogy mennyi a napi súlygyarapodás, aztán a különbözetet szintén hozd. bikába. nem a pénzed kell, hanem a hús a marhákra.
nah ennyi, akkor ezt a izét megnézem, leboltolom velük, és ez már aktív védekezés.
jóccak

Moderálta: (3932) 2013-10-29 14:05:10

Nincs profilkép
#88 lac*
2011-05-20 20:08:08

Válasz #86. hozzászólásra

Illúzió,pontosan.A vaddisznót nem riasztod el semmivel!Csak arrébb megy. De a bíróság elfogadja mint aktív közreműködést a vadkárelhárításban. Kis kemping palack elég neki,nem fogyaszt semmit.
Én amikor kiraktam nem szóltam a vadászoknak. Riadóban voltak,hogy vadorzó lövi a vadjaikatsmile lolsmile lolsmile lol
Nem találták meg,mert forog és úgy tűnik máshonnan lőnek mindig

Nincs profilkép
#87 lac*
2011-05-20 20:03:52

Válasz #85. hozzászólásra

Erről beszélek,perre kell menned velük! Nálunk is ez volt,de mostmár készségesebbek lettek!Kitaláltam már a vadkárbecslés könnyebb módját is.13km egy sor akkor egy ha.Kb 380 000 ft egy ha termelési értéke.Ezt osztom 13000-rel.Kijön 29.2ft/m.Tehát innentől csak le kell lépni a vadkárt szenvedett sorokat és meg van minden frankón.Idén már így szeretném felvetetni a vadkárt a szakértővel.

A guardianból a forgósat vedd nekem is az van

Nincs profilkép
#86 ano
2011-05-20 19:58:37

Válasz #84. hozzászólásra

ez 3-4 ha, akkor ebből 15-öt kéne elraknom egy táblára? uhhh bammeg, mi lenne ott?
és egyébként disznót kukoricából távoltartja?
vagy azért ez illúzió, legfeljebb erre csak azt lehet ráfogni, hogy "te mindent megtettél"?
olyan 75 ezer ez akkor, és mennyi gáz kell bele? ilyen kis kemping palack?
most rendelek 10-et, ebből 8-at a vadászok házai elé rakok, azt had szüóljon.

Nincs profilkép
#85 ano
2011-05-20 19:54:17

Válasz #82. hozzászólásra

egyébként arra gondoltam, hogy szétnyomni az ő bizniszüket én is szét tudom. veszek egy quadot, azt felváltva ráültetem a két unokaöcsémet azzal, hogy addig nem jöhet haza, amíg benzin van a gépbe. szarvas bőgéskor, disznó hajtáskor, őzbak, körbe tudom motoroztatni a vidéket minden este, aztán majd meglátjuk, hogy kinek fáj jobban.
itt nincs egyezség, nem hajlanak rá, még ő tesz szívességet, hogy egyátalán fogad téged...
egyébként jut eszembe, ugye bérleti díjat kéne nekik fizetni a föld után, azt fizetik rendesen? mennyit kaptok évente? mert nekem 15 éve egyetlen fillért se adtak, de emlékszek, mikor jöttek 2005 táján kuncsorogni, hogy nekik adjam, ne másnak, akkor bezzeh olyan arcuk volt...
másik sztori, 1999 vagy 2000. kukorica, vadkár. ledöntve az összes. nem tudtam kint lenni, Faterom volt kint. elkezdi mondani ürge, hogy ez nem vad, hanem kukorica bogár. azt se tudtam mi az, 1999, észak-nyugat magyarország, hol volt itt bogár akkor? ráadásul soha nem volt kukorica monokultúra, de abba a földbe 10 éve sem volt kukorica, mert előtte lucerna volt. és érted, akkor éppen ez volt a sláger, erről beszélt akkoriba mindenki, hogy somogyba itt a bogár. dehát nem nálunk, ráadásul nem itt, akkro erre fogták. Fater hazajött, hívtak, hogy mi van. neki fogalma nem volt, életébe nem hallott még kukoricabogárról, hát elfogadta, mert nem akart hülye lenni. hihetetlen. persze hogy nem bogár volt, érted, két éve, három éve ért ide kb., hát így állunk.
nyomorult banda.

Nincs profilkép
#84 lac*
2011-05-20 19:54:13

Válasz #83. hozzászólásra

Meg is van: Guardian 2
http://jarmu.debrecen.slando.hu/debrecen_city/megoldast-keres-a-kartevokkel-szemben-gepaval-vadriaszto-hangagyu_P_34311132.html

Nincs profilkép
#83 lac*
2011-05-20 19:52:21

Válasz #82. hozzászólásra

A vadkárszakértők többsége a vadásztársaság felé húz,ez az én tapasztalatom is.De ha ennyire azt ne fogadd el,fényképezz le mindent,ki kell hívatni egy új szekértőt.Nem szabad elengedni a dolgokat,mert akkor csak egyre rosszabb lesz a helyzet.
A hangágyút itt rendeltem az interneten valahol,hirtelen nem tudom hol.De megkeresem...

Nincs profilkép
#82 ano
2011-05-20 19:45:37

Válasz #78. hozzászólásra

a bajom az, hogy a kirendelt szakértő simán az ő emberük. de nagyon durván. érted, a kezed nem tudod lerakni egy 50 ha-os táblába, hogy ne legyen alatta 2 csapa, és túrás, legelés, és erre azt mondja, hogy a termés csökkenés nem a vadak miatt volt, mert hogy lehet hogy rsszul kelt, és nem a vad taposta ki. de így, ahogy mondom.
nagyon durva.
kérdem, és mondom miért kelt -------, mi az oka, hát érted, azt nem tudja, e biztos nem a vadak miatt. mert az nem okoz kárt, ha kelés közbe megjárja a vad. nah mondom, ember...
ezt a gázos vadriasztót hol vetted? hol lehet ilyet szerezni? nem lopják el? vagy lehorgonyoztad 10 m3- betonnal?

Moderálta: (575) 2011-08-09 08:23:47

Nincs profilkép
#80 JD 4630
2011-05-20 19:39:56

Válasz #78. hozzászólásra

gratulálok, úgy látszik akkor azért néha van igazság!

Nincs profilkép
#79 JD 4630
2011-05-20 19:36:16

Válasz #75. hozzászólásra

Mi megbíztuk a vadkárszakértőt, ő intézte a jegyzővel a kirendelést, lóvé + előre le volt rakva de a végén kaptunk vissza mert a szakértői díj felét vállalta a társaság

Egyébbként a legjobb velük megállapodbi ha van 1 kis jószándék a részükről.

Nincs profilkép
#78 lac*
2011-05-20 19:34:17

Válasz #74. hozzászólásra

A védekezésben közre kell működnöd.Én küldtem nekik egy ajánlott tértivevényes levelet,melyben leírtam hol észletem vadkárt.Felajánlottam közreműködésemet a vadkárelhárításban. Én speciel hangágyúval riasztottam a vadakat.Ki kell hívatni a jegyzővel hivatalos vadkárbecslőt aki felbecsüli a kárt.Minden egyes túrást vagy akármilyen kárt meg kell neki mutatni(ha egy napig tart akkor is),ő ezért kapja a pénzt,dolgozzon is meg érte.A megállapított vadkár 95%-át ki kell fizetnie a vadásztásaságnak mese nincs!!!A tértivevényes levél nagyon fontos!

#77 Sz J
2011-05-20 19:31:23

Válasz #74. hozzászólásra

A védekezés függvényében van megosztva a vadkár. Ha jól emlékszem ha eszközös védekezést nem csinálsz:(hangriasztó, villanypásztor) akkor 30-70 arányban van megosztva a kár. Tehát 30%át benyeled, 70%át kötelesek kifizetni.

Nincs profilkép
#76 JD 4630
2011-05-20 19:28:38

Válasz #72. hozzászólásra

ami ér valamit szerintem az a 3 m-es téglahálós kerítés, és a tetején fényvisszaverő szalag.

#75 Sz J
2011-05-20 19:27:58

Válasz #70. hozzászólásra

sok összetevője lehet a dolognak és a kötsög vadászok minden kis szalmaszálba belekapaszkodnak hogy kibúvót találjanak a fizetés alól.

Ami nekem tavalyi tapasztalat. Ha vadkár merül fel:
-Jegyzőn keresztül kérni hivatalos vadkárszakértőt. És majd a jegyző a vesztes félen behajtja a díját. Nem nekünk kell megfinanszírozni. És a bíróság csak a hivatalos, jegyző által kirendelt szakvéleményt fogadja el. Hiába hogy ugyan az az ember csinálja ha a jegyző rendeli ki ha én hívom. Ha én hívom akkor nem hivatalos. Én tavaly ezzel szívtam egy csomót.
-Vadásztársasággal időben felvenni a kapcsolatot, felhíni a figyelmüket a vadveszélyes táblákra hogy figyeljenek oda rá. lehetőleg ajánlott levélben hogy később ne tudják letagadni.
-sok múlik a jegyzőn, nálunk mivel a kolléganője férje is vadász így odahajlott a jegyző is. Az ő általuk megjelölt egyeztetési időpontban csak én jelentem meg. Se jegyző se vadásztársaság. Oda volt készítve egy előre megírt megállapodás amit a titkárnő az orrom alá nyomott hogy írjam alá és akkor jó. sokminden volt benne ami baxta a csőrömet de ha nem írom alá akkor újabb egyeztetés, időhúzás... Szóval végül is sikerült kivasalni belőlük a lóvét de hónapokba telt. Ezekkel a tapasztalatokkal ma már talán megúsznák néhány felesleges kört.

Nincs profilkép
#74 ano
2011-05-20 19:25:32

Válasz #73. hozzászólásra

nahhoppá.
és mi volt.
mit mond bíróság, védekezned kell, nem kell, mennyit kell költened rá, hogy kell tenned, stb.
ennél jobban régen voltam felizgulva

Nincs profilkép
#73 lac*
2011-05-20 19:23:14

Én most nyertem meg első fokon egy pert a helyi vadásztársasággal szemben.

Nincs profilkép
#72 ano
2011-05-20 19:10:19

Válasz #71. hozzászólásra

nálunk már minden kerítve van, de úgy képzeld el, ahol 1 m magasan ilyen 5×5 cm-s vadháló, fölötte 6 sor drót, szalag, mindez mondjuk 2,5 magasan, akác oszlop, és az egész villany alatt...
dehát a kurva szarvas belemegy, helyből átugorja.
nincs értelme ezt így kiépíteni, a kérdés, hogy mondjuk egy 6-7 soros drót, az mennyire fogja meg? vaddisznó azon nem megy be?
mi a csöcsöt kéne csinálni, mert ez így zsákutca...

Nincs profilkép
#71 JD 4630
2011-05-20 19:01:34

kell hozzá kp, keresel vadkárszakértőt és ő ha korrekt mindent intéz aztán vagy megállapodás vagy bíróság
bíroságon is jók az eséjek, kivéve ha vmi búzi vadász a bíró, egyébbként a törvény inkább minketvéd, és küldj írásba papírt, ajánva feladva, hogy szeretnél egyeztetni a védekezés módjárol valamit szándékodban áll a védekezés költségeinke 50%át fizetni(amúgy is téged terhel a törvény szerint) kb mi így csináljuk, az 1ik társaságból most verjük ki a vpásztort, de ez az ő érdekük is, egyébbként van olyan táblánk amit szívem szerit 3 m kerítéssel körbehúznék.

Nincs profilkép
#70 ano
2011-05-20 18:52:30

vitaindító: azt okoskodtam ki, hogy a vadászati jog jogosultját objektív felelősség terheli a vadak által okozott kárért.

és: bíróságon volt valamelyiktek? jogerős ítélet van valaki kezében? bíróság mit mond, a gazdának mennyire kell védekeznie, a vadak elleni harc mennyire tartozik a rendes gazdálkodás körébe? mert akárhány szántóföldi növénytermesztés szakkönyvet olvasok, abba baszki egyikbe sincs benne, hogy a vaddisznók ellen védekezni kell, és hogy be kell keríteni a fődet. márpedig ha ez a rendes gazdálkodás körébe tartozna, akkor gondolom a szakkönyv írná ezt is, mint ahogy egyébként írja, hogy ahhoz hogy aratni tudjunk, ahhoz vetni is kell.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx sünt.

Moderálta: (575) 2011-05-20 19:43:06

Nincs profilkép
#69 ano
2011-05-20 18:46:13

sehol nincs semmi vadkár idén?
valami újdonság?
valakinek sikerült már letarolni a b..i vadászokat?
meséljen, hogyan, milyen módon?

#68 jancsika
2010-11-21 18:50:41

Válasz #67. hozzászólásra

Köszönöm a választ...Régebben volt casconk,de mivel az autó megöregedett csak a kötelező maradt..

#67 Capreolus
2010-11-21 18:36:06

Válasz #65. hozzászólásra

Csak a Casco téríti!!! Az meg nem ócsó!smile unsure Főleg 30 év alatt. Igaz én biztosítós vagyok, (28éves), és nincs nekem se smile hammer a kocsimra Casco.

#66 Capreolus
2010-11-21 18:33:33

Válasz #64. hozzászólásra

Sajnos ez veszélyes üzemek találkozása, mindenki a saját káráért felel.
Kivéve ha az a vad , a vadászok hajtása miatt szaladt/repült neki az autónak illetve a vadgazdálkodási létesítmény (vadetető) túl közel van az úthoz. (pontos métert most nem tudok , hülyeséget nem akarok mondani)

#65 jancsika
2010-11-21 18:24:51

Válasz #64. hozzászólásra

Senki semmit nem tud ezekről a dolgokról???

#64 jancsika
2010-11-21 18:06:21

Ha nekimegy egy autónak egy vad,jelen pillanatban egy madár,és kárt tesz benne avval érdemes foglalkozni vagy mennyen a tulaj és vegyen a boltban hozzá alkatrészt??

#63 Sz J
2010-05-15 19:21:48

Válasz #62. hozzászólásra

Hmmm... de támogatott tölgyes telepítésére hogy adhat engedélyt a MVH szántó területen Van ahol ha elhagyna körbe nyolc métert az ipse akkor kb 1sor fát ültethetnének a föld hossztengelyére.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Meglepő eredményt hozott az európai gazdák között végzett felmérés?
Meglepő eredményt hozott az európai gazdák között végzett felmérés?
Többek között arról kérdezték őket, mennyire elégedettek a pénzügyi támogatás...
Michael Horsch: A következő hat hónapban kilőnek a terményárak
Michael Horsch: A következő hat hónapban kilőnek a terményárak
A Horsch alapító tulajdonosának véleményét kérdeztük több témában.
Marha mellett keresek munkát
Marha mellett keresek munkát

150 Ft

Kéttüskés bálabökő eladó
Kéttüskés bálabökő eladó

90.000 Ft

Horsch Terrano 3FX
Horsch Terrano 3FX

5.050.000 Ft

GENIE GS-2669RT - 10 m,  4x4,  dízel
GENIE GS-2669RT - 10 m, 4x4, dízel

13.900 EUR