Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Két évvel ezelőtt téged ilyen kérdésért fejbe lőttek volna:-)
Persze hogy van.Amíg az egyik irány megy,addig a másik irányt forgatja ellenkező irányba.Súrlódnak a lamellák,stb.
Mindennek van.
Szerintem a 6245-ösödnek sem sztár a fogysztása,csak éppen jó vele dolgozni.
Nem?
Ebben teljesen igazad van.
Valahol van egy kompromisszum!
Viszont ha nagyot tud húzni( a súly miatt),akkor nem lesz sztár a fogyasztás.Plusz minél több sebességes a váltó,plusz minél nagyobb szállítási teljesítményű a hidraulika........kivéve ha zárt központos,térfogatáram és nyomáskompenzált:-)
Hidd el hogy egy 50 mázsás traki többet eszik common rail motorral,mint egy 40 mázsás gép mezei motorral.
Hajtóműről még nem is beszéltünk.
Vannak ám veszteségek rendesen!
Válasz #9841. hozzászólásra
Csak azt írtam hogy a zetor nem Valtra koppintás,különben miért ne hasonlítsam? Nem biztos hogy a legdrágább gépre van szükségem,az is elromlik,és meg se birom csinálni,én most 20 éves MTZ-kel is dolgozom és még azokkal is jól elboldogoluk(egyenlőre).
Válasz #9834. hozzászólásra
Nekem olyam traktor kell ami magtári munkákra is jó kamiont rakodni gabonával,most UN van azt kell kiváltani ahoz egy kisebb traktor sztem nem elég minnél nagyobb hdraulika teljesítmény,olyan 4.200 kg,és legalább 90Le kéne.
Szerintem ez csak pletyka a fogyasztásról.Lehet,hogy régen így volt de mostmár common motorok vannak bennük mitöl fogyasztana többet? Ettől még lehet igazad én nemtudom.
Nem akarom fikázni a jd-t, de a napokban kapott valamelyik újságban volt 6330-as teszt, leírás, meg egy olvasói tapasztalat, amiben azt nyilatkozta a tulaj, hogy nagyon sok a fogyasztása a gépnek. Ezt is figyelembe kell venni.
Azért nézz ra a JD-kre is Bócsán.Pl a 6230 48000 eur,de a mezőnyt rendesen veri szerintem.Egyébként én is trakit akartam venni,de látva a búzákat megvárom mi lesz itt egyáltalán.
Ha meg csak homlokrakodózni keresel gépet, akkor nyugodtan válaszd a valtra A szériát. Én az A75-ös, 3 hengerest nyugodt szívvel, tapasztalatból ajánlom, nem csalódnál benne. Az a gép éppen nem termeli a gázolajat, de valóban szinte semmit nem fogyaszt.
visszatérve a 4 traktorhoz ,azok mind a valtra A szériának felelnek meg ,Claas.bol az Ares az N92 megfelelője,és akkor már nem is a Valtra a legdrágább
Válasz #9823. hozzászólásra
Én nem ismerem annyira a Valtrákat,miért gondolod eggyértelműen,hogy jobb mint a Cllas(mondjuk a fogyasztáson kívül)
Különben Zetornál sztemis a Forterra a nyerő,csak a viszonyítás miatt írtam a Proximát
Válasz #9824. hozzászólásra
Igazad van,nem voltam teljeskörű.
A Powerfarm tényleg 8.100.000 Ft,én homlokrakodózni keresek traktort arra pedig a Vision lenne jó, annak annyi az ára amennyit írtam.
15927 hozzászólás
Válasz #9864. hozzászólásra
kik szavazták le? nem te vagy a GOTT?
Válasz #9875. hozzászólásra
Kössz, már minden rendben
Válasz #9871. hozzászólásra
Helo
Te még lábadozol,vagy már termelő tevékenységet is folytatsz?
Válasz #9867. hozzászólásra
Szia Feri!
Hogy állsz a locsolással?
Válasz #9868. hozzászólásra
Mi lenne? Pont annyi oda is, vissza is.
32/32 :-)
Válasz #9867. hozzászólásra
Jo estét
Válasz #9865. hozzászólásra
Ez így igaz!
Meg a többlet néhány mázsának + széles gumi!
Az a foga
Válasz #9865. hozzászólásra
Mert mi van a váltóddal?
32?
Jó estét mindenkinek!
Válasz #9862. hozzászólásra
inkább dugi piája, vagy pénze
Válasz #9857. hozzászólásra
Ha nincs pörgetve a motor, akkor nem vészes, de én is a váltónak tudom be a többletfogyasztást.
Válasz #9863. hozzászólásra
Nincs.
Leszavazták.
Aszonták:kutyába se vesznek.........kutya egy élet ez......most vagy mások nem elég műveltek,vagy én vagyok nagyon asszociatív:-)
Válasz #9860. hozzászólásra
Van már lógóó?
Válasz #9856. hozzászólásra
Decsak ha van nekije dugitankja.
Nem?
Válasz #9858. hozzászólásra
Nem mindegyikben.
Mint ahogy a többi márkánál is opciós tétel.Kivéve mtz,zetor,valtra.
Válasz #9856. hozzászólásra
Ebben meg tényleg nincs tapasztalatom.
Tehát valszeg így van:-)
:-)))))))))
Válasz #9854. hozzászólásra
Jaja a JD-ban az van alapból
Válasz #9853. hozzászólásra
Te Misi!
Két évvel ezelőtt téged ilyen kérdésért fejbe lőttek volna:-)
Persze hogy van.Amíg az egyik irány megy,addig a másik irányt forgatja ellenkező irányba.Súrlódnak a lamellák,stb.
Mindennek van.
Szerintem a 6245-ösödnek sem sztár a fogysztása,csak éppen jó vele dolgozni.
Nem?
Válasz #9850. hozzászólásra
Kivéve, ha kötött talajt kell szántani, mert akkor az 55 mázsás szarrá veri fogyasztásban a 40est!!!!!!!!
Válasz #9848. hozzászólásra
Igaz! ezért lenne jó pl a Landini Vison.
Vagy a Zetor Power,bár attól egy kicsiz ódzkodok,persze meg a Valtra is.
Válasz #9852. hozzászólásra
Ebben teljesen igazad van.
Valahol van egy kompromisszum!
Viszont ha nagyot tud húzni( a súly miatt),akkor nem lesz sztár a fogyasztás.Plusz minél több sebességes a váltó,plusz minél nagyobb szállítási teljesítményű a hidraulika........kivéve ha zárt központos,térfogatáram és nyomáskompenzált:-)
Szia!
Sikerült az akklimatizálódás? :))
Mekkorák a veszteségek a különböző váltóknál?
A terhelés alatti irányváltónak is van vesztesége?
Én elhiszem,de nem árt talajmunkánál ha van önsúllyis
Válasz #9846. hozzászólásra
Persze mindent meg lehet oldani mindennel,de én nem szeretnék alább adni az UN hatékonyságából.
Válasz #9843. hozzászólásra
Hidd el hogy egy 50 mázsás traki többet eszik common rail motorral,mint egy 40 mázsás gép mezei motorral.
Hajtóműről még nem is beszéltünk.
Vannak ám veszteségek rendesen!
Válasz #9844. hozzászólásra
Kis jd-k ügyesek ilyen rakodózásra.
Állítólag. :-)))))
rakodni olyat vegyél ,amin nem kell állandóan a kuplungot nyomkodni, a Valtrák tudják ezt is
Válasz #9841. hozzászólásra
Csak azt írtam hogy a zetor nem Valtra koppintás,különben miért ne hasonlítsam? Nem biztos hogy a legdrágább gépre van szükségem,az is elromlik,és meg se birom csinálni,én most 20 éves MTZ-kel is dolgozom és még azokkal is jól elboldogoluk(egyenlőre).
Én azt Mtz-vel csinálom arra betonon jó az is.
Válasz #9843. hozzászólásra
Én is csak azt írtam, amit az újságban olvastam.
Nekem olyam traktor kell ami magtári munkákra is jó kamiont rakodni gabonával,most UN van azt kell kiváltani ahoz egy kisebb traktor sztem nem elég minnél nagyobb hdraulika teljesítmény,olyan 4.200 kg,és legalább 90Le kéne.
Válasz #9840. hozzászólásra
Szerintem ez csak pletyka a fogyasztásról.Lehet,hogy régen így volt de mostmár common motorok vannak bennük mitöl fogyasztana többet? Ettől még lehet igazad én nemtudom.
Válasz #9837. hozzászólásra
Itt két fejjel is a 30-40-et. :(
Válasz #9836. hozzászólásra
neharagudj,de nehogy a Zetort hasonlitsd már a Valtrához,azt az Mtz.vel kell összehasonlitani ,annál biztos jobb,
Válasz #9835. hozzászólásra
Nem akarom fikázni a jd-t, de a napokban kapott valamelyik újságban volt 6330-as teszt, leírás, meg egy olvasói tapasztalat, amiben azt nyilatkozta a tulaj, hogy nagyon sok a fogyasztása a gépnek. Ezt is figyelembe kell venni.
Válasz #9838. hozzászólásra
Megnéztem egy pár trakit mostanában és ez a véleményem.A szerviz honnan tudod hogy drágább? Nem a kite árait kell már nézni szerencsére.
Válasz #9835. hozzászólásra
miért is?
mert dupla annyi a szervize, mint a ferginek?
Tedd bele a barázdába egy Lemken hármassal legalább harminc centis mélységbe és biztos, hogy be klaffolja a 25l gázolajat.
Válasz #9833. hozzászólásra
A Proxima biztos,hogy nem! ebben sztem nincs igazad a többit nem ismerem annyira.Miért nem a Valtra a legdrágább?
Válasz #9831. hozzászólásra
Hello
Azért nézz ra a JD-kre is Bócsán.Pl a 6230 48000 eur,de a mezőnyt rendesen veri szerintem.Egyébként én is trakit akartam venni,de látva a búzákat megvárom mi lesz itt egyáltalán.
Válasz #9830. hozzászólásra
Ha meg csak homlokrakodózni keresel gépet, akkor nyugodtan válaszd a valtra A szériát. Én az A75-ös, 3 hengerest nyugodt szívvel, tapasztalatból ajánlom, nem csalódnál benne. Az a gép éppen nem termeli a gázolajat, de valóban szinte semmit nem fogyaszt.
visszatérve a 4 traktorhoz ,azok mind a valtra A szériának felelnek meg ,Claas.bol az Ares az N92 megfelelője,és akkor már nem is a Valtra a legdrágább
A valtra kurva jó traktor,de sajnos meg kell fizetni a minőséget
Válasz #9823. hozzászólásra
Én nem ismerem annyira a Valtrákat,miért gondolod eggyértelműen,hogy jobb mint a Cllas(mondjuk a fogyasztáson kívül)
Különben Zetornál sztemis a Forterra a nyerő,csak a viszonyítás miatt írtam a Proximát
Igazad van,nem voltam teljeskörű.
A Powerfarm tényleg 8.100.000 Ft,én homlokrakodózni keresek traktort arra pedig a Vision lenne jó, annak annyi az ára amennyit írtam.
Powerfarm 85 vajon mennyivel lehet olcsóbb?
Válasz #9821. hozzászólásra
N91 kapható még?