Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
hát ez nagyon sziszeg és mikor megfeszítettem a szelepet, akkor csökkent a sziszegés
eddig még csak egyszer volt defektem traktoron, az öreg púpos elsőkereke, de az is mikor hazaértem
Fényes lehet ha relatív alacsony guminyomással jársz mert a gumi torzul a felni pereménél és kifényesíti. És ha leveszed is lehet "fényes" ha gyárilag úgy rakták össze de inkább ott szép festékes lesz. Mer ahol a levegő nem tud kijönni ott a víz se tud bemenni így nincs mitől berozsdulnia.
Persze hogy fel! Nekem volt hogy ha nagyon füleltem icipicit halottam hogy ereszt, simán bírt két napot. De ha rendesen sziszegett akkor is letudtam még velem menni a gumishoz. 2-3 órát kibírt. Aztán volt olyan is hogy éjszaka szántásközben szétrobbant az egyik hátsó. Úgyhogy mind a két perem külön volt a futófelülettől +cafatok a traki körül. Na akkor nem tudtam eldönteni hogy az ufók jöttek értem vagy valami bombát szántottam ki. :) (matador gumi volt)
Akkor még erre is: Írtam....kényszer, és a tudat, hogy mozog a gumi a felnin. Az ellen szere a nyomás növelése. Ez sem jött be. Tehát az csak egy pillanatnyi dolog volt.
Nekem mióta megvan a trakim tömlő van a tömlőnélküli kerékbe és sose volt gond belőle. hogy mozogna tömlő nélküli gumi a felni???? Ilyet még nem hallottam. Le se bírod robbantani róla. Inkább lelöki magáról a szerelő gép is de a külső nem jön le.
Akkor valószínűleg tömlős lesz. Azért jön a szelep mellett a levegő mert a perem körbe azért zár mintha tömlő nélküli lenne és a belsőből kiáramló levegő a szelep mellett találja meg a kiutat a legkönnyebben.
Géza ! Ez még lehet: Ha tömlő nélküli és tettek bele mégis tömlőt akkor letépte a "csecset" mint a xart ! Mert a gumi (tömlő nélküli) állandóan mozog a felnin és nem tudja követni a belső a "csecs" miatt, így az enged.
Egy gumimat egyszer kényszerből már szereltek meg így és nem bírt ki szántásban talán 4 órát és maxra fel volt nyomatva levegővel.
Nekem tömlős és mégis ketté lehet csavarni a szelepházat. De nem tudom hogy a tömlőnélküliekben milyen szelep van.
Gyári gumik vannak még rajta vagy már cserélték őket? Gyárilag szerintem biztosan tömlőnélküliek voltak.
A tömlős gumira az van írva hogy "tubetype"( csak tömlővel szerelhető) a "tubelles" pedig tömlő nélkül szerelhető elvileg. De ha már csesztették akkor lehet hogy tettek bele tömlőt maszekba.
A szelepről meglátod,a héten engem is szopatott a valtra első kereke.Fordulás közben a föld beszorult a felni és a gumi perem közé,és leeresztett!Szerintem az öreg fergid tömlős,mert a felnid a peremeknél volt hegesztve!
15927 hozzászólás
A kis valtrán a gyári felnihegesztésnél lett egy kis repedés, ahol lassan engedett.
Válasz #9622. hozzászólásra
hát ez nagyon sziszeg és mikor megfeszítettem a szelepet, akkor csökkent a sziszegés
eddig még csak egyszer volt defektem traktoron, az öreg púpos elsőkereke, de az is mikor hazaértem
Válasz #9617. hozzászólásra
szintén
Válasz #9619. hozzászólásra
Fényes lehet ha relatív alacsony guminyomással jársz mert a gumi torzul a felni pereménél és kifényesíti. És ha leveszed is lehet "fényes" ha gyárilag úgy rakták össze de inkább ott szép festékes lesz. Mer ahol a levegő nem tud kijönni ott a víz se tud bemenni így nincs mitől berozsdulnia.
Válasz #9614. hozzászólásra
géza mi az hogy a felni heggesztett ????????
vidd el gumishoz és szedesd szét.
legrosszabb esetben gumi-felni csere.
Válasz #9614. hozzászólásra
Persze hogy fel! Nekem volt hogy ha nagyon füleltem icipicit halottam hogy ereszt, simán bírt két napot. De ha rendesen sziszegett akkor is letudtam még velem menni a gumishoz. 2-3 órát kibírt. Aztán volt olyan is hogy éjszaka szántásközben szétrobbant az egyik hátsó. Úgyhogy mind a két perem külön volt a futófelülettől +cafatok a traki körül. Na akkor nem tudtam eldönteni hogy az ufók jöttek értem vagy valami bombát szántottam ki. :) (matador gumi volt)
Válasz #9618. hozzászólásra
Hun köllött???????
Válasz #9615. hozzászólásra
Ja értem, igy van ilyenkor mindent megprobál az ember.
Válasz #9613. hozzászólásra
Nekem fényes a pereme a gumi és a felni érintkezésénél.
Válasz #9616. hozzászólásra
Heti hegg.
Válasz #9607. hozzászólásra
Enyém 94' évjáratú de a felnik még tipp-toppok rajta.
Válasz #9609. hozzászólásra
Gondoltam veszek 1 kéket.
De ha már a felni is fos!...
Mibaja??????
Válasz #9612. hozzászólásra
Akkor még erre is: Írtam....kényszer, és a tudat, hogy mozog a gumi a felnin. Az ellen szere a nyomás növelése. Ez sem jött be. Tehát az csak egy pillanatnyi dolog volt.
Válasz #9610. hozzászólásra
és a tömlőset fel lehet fújni ha kilyukad?
Válasz #9604. hozzászólásra
Nekem mióta megvan a trakim tömlő van a tömlőnélküli kerékbe és sose volt gond belőle. hogy mozogna tömlő nélküli gumi a felni???? Ilyet még nem hallottam. Le se bírod robbantani róla. Inkább lelöki magáról a szerelő gép is de a külső nem jön le.
Ha szántáskor maxra fujod nem kapar?
már 200 órát belerektam
Válasz #9607. hozzászólásra
Az nh-n van foss felni !!!!!!!!!!!
Válasz #9603. hozzászólásra
Akkor valószínűleg tömlős lesz. Azért jön a szelep mellett a levegő mert a perem körbe azért zár mintha tömlő nélküli lenne és a belsőből kiáramló levegő a szelep mellett találja meg a kiutat a legkönnyebben.
Válasz #9605. hozzászólásra
Meg simító.
Válasz #9603. hozzászólásra
Mf-eken fos felnik voltak...
Lehet vannak is????????????
Válasz #9602. hozzászólásra
Nekem mondod !? Illetve írod !
Válasz #9597. hozzászólásra
De h. hova kell oda 11l ????????
1 kib. kombinátornak???????????
Lehetetlen!!!!!!
Válasz #9601. hozzászólásra
Géza ! Ez még lehet: Ha tömlő nélküli és tettek bele mégis tömlőt akkor letépte a "csecset" mint a xart ! Mert a gumi (tömlő nélküli) állandóan mozog a felnin és nem tudja követni a belső a "csecs" miatt, így az enged.
Egy gumimat egyszer kényszerből már szereltek meg így és nem bírt ki szántásban talán 4 órát és maxra fel volt nyomatva levegővel.
Válasz #9601. hozzászólásra
a gumi még gyári, de a felnit hegesztették és ki tudja mit mahináltak
Válasz #9599. hozzászólásra
Csak útravalónak...
Tetves 1 munka az öntözés!!!!!!!!!!!!!
Na szép álmokat. :-DDDDDD
Válasz #9591. hozzászólásra
Nekem tömlős és mégis ketté lehet csavarni a szelepházat. De nem tudom hogy a tömlőnélküliekben milyen szelep van.
Gyári gumik vannak még rajta vagy már cserélték őket? Gyárilag szerintem biztosan tömlőnélküliek voltak.
A tömlős gumira az van írva hogy "tubetype"( csak tömlővel szerelhető) a "tubelles" pedig tömlő nélkül szerelhető elvileg. De ha már csesztették akkor lehet hogy tettek bele tömlőt maszekba.
Válasz #9598. hozzászólásra
Pisti !!!!!
Majd részletesebben kifejti ezt a szelep kérdést.
Léptem.
Holnap(talán)nagy nap lesz.
szét jön kettő darabba, de az öreg púpos tömlösnek is szét jön
Válasz #9596. hozzászólásra
Erre Én azt mondom: Ami dolgozik oda nafta kell !
Válasz #9584. hozzászólásra
Ááá én neeeeem.
De annyit mondhatok h. ami 11 l-t zabáltat, azt b.-k meg!
Válasz #9593. hozzászólásra
Erről írtam ! Írom Én !
Na ez lett volna a tippem !
Válasz #9587. hozzászólásra
Jó estét
Nekem 2éve a száraz galyak tépték le a hátso szelepet utána mind a négy felnire csőkarimát hegesztettem többet nem volt ilyen gond.
Válasz #9590. hozzászólásra
Ha nem tőle vetted, akkor már tanácsot sem ad ?
Válasz #9588. hozzászólásra
Csavard szét a szelepet,ha szétjön kettő darabba akkor tömlő nélküli,ha csak a szelepet tudod kivenni akkor tömlős!
Válasz #9589. hozzászólásra
nem tőle vettem, a volt tulaj számát meg elpakoltam
Válasz #9588. hozzászólásra
Pisti ????????
Nem akarok hüly.ket írni, inkább majd Ő megmondja. Van egy tippem.
Válasz #9586. hozzászólásra
de hogyan látom a szelepről?
Válasz #9583. hozzászólásra
basszus napra volt benne tavaly
Válasz #9579. hozzászólásra
A szelepről meglátod,a héten engem is szopatott a valtra első kereke.Fordulás közben a föld beszorult a felni és a gumi perem közé,és leeresztett!Szerintem az öreg fergid tömlős,mert a felnid a peremeknél volt hegesztve!
Válasz #9582. hozzászólásra
:-))) elvileg tömlő nélküli, de nemrég vettem használtan és nem látok bele. az a rohadt szelep meg belül van és még sötétdett is
Válasz #9580. hozzászólásra
Dolgoztál már aggressiv-al, vagy csak képen láttad !?
Nem véletlen aggressive a neve !
Válasz #9581. hozzászólásra
Már jártunk így, hogy menet közben lekapta egy napra szár.....
Válasz #9579. hozzászólásra
Pl.: rá is van írva, meg a szelep is elárulja.
Válasz #9575. hozzászólásra
mibe akadt volna? kombiztam a csupasz földet.
Válasz #9578. hozzászólásra
Akkor xar a Magnum mondjuk.
Válasz #9576. hozzászólásra
és honnan tudom, hogy van e benne tömlő?
kint a földön felpumpáltam és hazajöttem, de hallom, hogy enged
Válasz #9577. hozzászólásra
Pedig a há !