Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #14825. hozzászólásra
Meggondolnám a 12-es ajánlatot,a t130-as a gyár legjobb gépe,nekünk 6000óra körül van benne most kell féltengelycsapágyat cserélni,és a királycsap kottyan minimálisat ,félnapos meló,meg kb 50epénz
Most azért mert hidegvan(a mienk -25-ben is pöcc )vagy szét volt szedve és indítanátok?,ha lelevegősödik nehezen kapja el akkor sprével beindul,de a tápszivattyú (indítes elött hallani a búgását)
is romlott már el kollégának(Tibibácsinak)
Jo estét.A 6000 /6200, 6300,6400/ sorozatról érdeklődnék van e valakinek? Mennyi üzemóra van benne? Van e valakinek 10 000-15 000 fölött, és milyen gondjai voltak eddig? Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #14817. hozzászólásra
Szerintem egy kicsit tobbet fogyaszthat regebbi traktoral de szerintem csak a lasabb vetes veget mert ott sokat kell kuplungolni meg tlt ki be..... Habár én is huztam zetor 16245 és még valamikor jobb fogyasztas jott ki.
A régi traktoroknál nem tudom mennyire jöhetett ki, nagyon alkalmazták így kombinálva a 70évek végétől nyugaton, ráadásul szinte majd mindegyik kisgazdaság.
Válasz #14806. hozzászólásra
Nem írtál el valamit? 80 liter nafta 24-25ha tárcsázása?Milyen mélyen járatod a tárcsát, hogy csak ilyen fogyasztásod van?
Mindenkinek a maga körülményeihez kell igazítani a termesztés-technológiáját, az vetésszerkezetéhez, az előveteményhez a termelés intenzitásához. Példának okáért egy nagy szártömegű kukorica után igencsak kívánatos tud lenni egy szántás, persze ott, ahol csak repce, napraforgó, borsó után kerül, ott nyilván felesleges. Egyébiránt ha valaki nem híve a forgóboronának, akkor én nem vagyok az, 5 éve vetek tárcsás elmunkálóval rendelkező vetőgéppel és elégedett vagyok vele, ezzel szemben kétségtelen hátránya a forgóboronának az alacsony területteljesítmény és a relatíve magas hajtóanyag-felhasználás, viszont szántáson nincs párja, főleg az ideihez hasonló nedvesebb körülmények között.
A költségszintet is érdemes végigszámolni, egy szántás + forgóboronás vetés önktg- szinten megállhat 25 ezerből 2 sor tárcsa + a vetés 15-17 ezer? így van 8-10 ezer/ha ktg előnye szántás nélkülinek, mai árakon ez 2-2,5 q búza, nem biztos, hogy nem jön vissza!!
Ami nálam is gondot okoz az az időigénye, és a nagy cégek általában inkább ezért nem szeretik, de akinek 20-50 hekit kell elhúzni, annak tökéletes megoldás lehet! A teljesítményigényről meg ne is beszéljünk!
Válasz #14799. hozzászólásra
nem hinném hogy efelé halad a termesztéstechnológia hogy a négyezer párszáz forintos búzának meg kéne daráltatni a szántott földet.
Attól hogy az ember többet dolgozik vele még nem biztos hogy többet is terem.
Én 2 komoly nagy cégnél végzett kísérletekről is tudok ahol az jött le hogy az őszi gabonák alá már a szántás sem kifizetődő a többi technológiához képest.
Válasz #14791. hozzászólásra
Én már elég régen hasznalok forgoboronas vetogepet és teljesen jo a kelés utána ,repcét esetleg nem szoktam egybol szántásba hanem kapp egy simitott , buzát egybol szántásba lehet vetni. A 3m forgoboronas vetogephez 6 hengeres traktor kell a negy hengeresel csak kilodas . A teljesitmény nekem is 3m van repcebol 30ha belehet vetni buzabol 20ha simán megnyomva 25ha ja es nagyon kedvezo a fogyasztas ,de nem mindenhol enyire jo megkelene probalni hogy naltok hogy menne.
Ezzel én is próbálkoztam árpát vetetem tavasszal de valahogy nem volt jó a kelés utána nem lett tökéletes a magágy és ahogy Fan mondja siralmasan lassú és sok gázolaj. Kalászosoknak rugós kapa + rögtörő az sokkal jobb magágyat csinál.
Ez nem jelenti azt, hogy mindenhol úgy csinálják! Először nézzen körül a saját környékén ki hogyan oldja meg!
Amúgy a 4 hengeres járgány szerintem nem elég egy ilyen vetőgép-kombináció elé, egyrészt a 3 méteres forgóborona azért kéri a kakaót, másrészt a vetőgép súlya (főleg feltöltött magtartállyal!) okozhat komolyabb fejtörést, akár seggre is ültetheti a traktort!
Forgóboronával kombinált vetőgéppel akarsz vetni?
Nem tudom hogy mennyire érné meg kalászosnak ez a technológia. Felénk ezt senki nem alkalmazza, kalászost a legtöbben minimális műveléssel termesztik. Tárcsa és direktvetőgép alkalmazásával.
A véleményetek érdekelne.
Gyönyörűen fordít az ekém, pláne hogy rátettem a támkereket is.
Szóval szerintem szép a szántás. És arra gondoltam, hogy egy 6650-es 110Le s, Valtra el e bírna egy 3m-es forgóboronát+ 3m-es vetőgépet.?
Vagy csak a forgóborona és azután a vetőgép? Ha elbírná, jelentősen csökkenthetném az üza fogyasztást, és a taposást, az időről nem is beszélve. Szóval mit mondtok???
15927 hozzászólás
Válasz #14825. hozzászólásra
Meggondolnám a 12-es ajánlatot,a t130-as a gyár legjobb gépe,nekünk 6000óra körül van benne most kell féltengelycsapágyat cserélni,és a királycsap kottyan minimálisat ,félnapos meló,meg kb 50epénz
Válasz #14822. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
miféle szikra?
ez benzines traki még?
Válasz #14795. hozzászólásra
Roli! Neked a levegőszűrő elszívója (ami a kipufba van kötve) jól működik? Alapjáraton is szívja a levegőt? Tiszta a levegőszűrőd?
Mennyibe kerülhet most egy t130-as? 12-ért hirdetnek egyet 4300 üóval, hitech, fix híd, fix fülke, súlyok, szép állapot. Nem sok az kicsit?
Most azért mert hidegvan(a mienk -25-ben is pöcc )vagy szét volt szedve és indítanátok?,ha lelevegősödik nehezen kapja el akkor sprével beindul,de a tápszivattyú (indítes elött hallani a búgását)
is romlott már el kollégának(Tibibácsinak)
ha minden stimmel járnia kéne utánna ha nem jár ugysem akkor csak nem stimmel valami ![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
hideginditot neki
Megvan a gyújtási sorrend szikra rendben mégsem indul a motor.
Mit állítsunk?
Sziasztok!
Segítség kellene. Valaki tudja a Valmet 634DS gyújtási sorrendjét.Erre lenne szükségem.
Előre is köszönöm
Válasz #14819. hozzászólásra
7ezer órás a 6400-asunk,14e órával adtuk el az elődjét (465öst)nevem alatt a számom hívhatsz bármikor
Jo estét.A 6000 /6200, 6300,6400/ sorozatról érdeklődnék van e valakinek? Mennyi üzemóra van benne? Van e valakinek 10 000-15 000 fölött, és milyen gondjai voltak eddig? Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #14817. hozzászólásra
Szerintem egy kicsit tobbet fogyaszthat regebbi traktoral de szerintem csak a lasabb vetes veget mert ott sokat kell kuplungolni meg tlt ki be..... Habár én is huztam zetor 16245 és még valamikor jobb fogyasztas jott ki.
Válasz #14816. hozzászólásra
A régi traktoroknál nem tudom mennyire jöhetett ki, nagyon alkalmazták így kombinálva a 70évek végétől nyugaton, ráadásul szinte majd mindegyik kisgazdaság.
A 3m forgoboronas vetogep is 10liter alatt van 6830pr huzva .
Válasz #14814. hozzászólásra
És ha még tudnák h. kombizni is lehet 15öt 64ből .......
de nem szólunk nekik-------
Válasz #14812. hozzászólásra
Látom a hecc csak úgy dől belőled.
Válasz #14811. hozzászólásra
Ennyi liter naftán a Zetorom is elveti 4,5m széles vetőgéppel is ahol többet kell mennem 1 hektár elvetéséhez.
Válasz #14811. hozzászólásra
akkor helyettesijjük más betükkel
T ???
Válasz #14810. hozzászólásra
köszi, de még nem érzem magam papának
Válasz #14809. hozzászólásra
vető papa
Válasz #14808. hozzászólásra
bocsánat az ih 6200 tárcsa, vagy vetőgép?
Nem írtál el valamit? 80 liter nafta 24-25ha tárcsázása?Milyen mélyen járatod a tárcsát, hogy csak ilyen fogyasztásod van?
Én elhiszem, mi 7 l alatt nem kombinátorozunk. Meg a Sisu azért mindig keveset evett. Tapasztaltam már én is régebben.
Válasz #14805. hozzászólásra
6400-as valtra ih 6200-al 80liter 24-25 heki naponta,t130 5,6 ásóborona 120l 25 heki,az messzevan a 10l/ha-tol
Egy 8000-es JD 4,5m-es kombinációval elvet 10literrel. Ebben vonulás is van. Ennyi literből nem kombinátoroz és vet senki szerintem.
Válasz #14803. hozzászólásra
Mindenkinek a maga körülményeihez kell igazítani a termesztés-technológiáját, az vetésszerkezetéhez, az előveteményhez a termelés intenzitásához. Példának okáért egy nagy szártömegű kukorica után igencsak kívánatos tud lenni egy szántás, persze ott, ahol csak repce, napraforgó, borsó után kerül, ott nyilván felesleges. Egyébiránt ha valaki nem híve a forgóboronának, akkor én nem vagyok az, 5 éve vetek tárcsás elmunkálóval rendelkező vetőgéppel és elégedett vagyok vele, ezzel szemben kétségtelen hátránya a forgóboronának az alacsony területteljesítmény és a relatíve magas hajtóanyag-felhasználás, viszont szántáson nincs párja, főleg az ideihez hasonló nedvesebb körülmények között.
A költségszintet is érdemes végigszámolni, egy szántás + forgóboronás vetés önktg- szinten megállhat 25 ezerből 2 sor tárcsa + a vetés 15-17 ezer? így van 8-10 ezer/ha ktg előnye szántás nélkülinek, mai árakon ez 2-2,5 q búza, nem biztos, hogy nem jön vissza!!
Ami nálam is gondot okoz az az időigénye, és a nagy cégek általában inkább ezért nem szeretik, de akinek 20-50 hekit kell elhúzni, annak tökéletes megoldás lehet! A teljesítményigényről meg ne is beszéljünk!
Válasz #14799. hozzászólásra
nem hinném hogy efelé halad a termesztéstechnológia hogy a négyezer párszáz forintos búzának meg kéne daráltatni a szántott földet.
Attól hogy az ember többet dolgozik vele még nem biztos hogy többet is terem.
Én 2 komoly nagy cégnél végzett kísérletekről is tudok ahol az jött le hogy az őszi gabonák alá már a szántás sem kifizetődő a többi technológiához képest.
Én már elég régen hasznalok forgoboronas vetogepet és teljesen jo a kelés utána ,repcét esetleg nem szoktam egybol szántásba hanem kapp egy simitott , buzát egybol szántásba lehet vetni. A 3m forgoboronas vetogephez 6 hengeres traktor kell a negy hengeresel csak kilodas . A teljesitmény nekem is 3m van repcebol 30ha belehet vetni buzabol 20ha simán megnyomva 25ha ja es nagyon kedvezo a fogyasztas ,de nem mindenhol enyire jo megkelene probalni hogy naltok hogy menne.
Válasz #14800. hozzászólásra
szinisznő
Jessica Dikkhanter
Válasz #14797. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
még nem hallottam róla![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Mi az a JD
Válasz #14798. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Mi lassú?
Ha 5el huzod is megvan jó 1 ha óránként nem?
Az meg 24 alatt jó 24.....
Kinek nem elég ez?
Ezzel én is próbálkoztam árpát vetetem tavasszal de valahogy nem volt jó a kelés utána nem lett tökéletes a magágy és ahogy Fan mondja siralmasan lassú és sok gázolaj. Kalászosoknak rugós kapa + rögtörő az sokkal jobb magágyat csinál.
Itten a 6420as jd járkált a 3mes kuhn kombinációval.......![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Hasonlitsad össze vele.....
Jd felfalja ugyi Fanbácsi?
Válasz #14792. hozzászólásra
Ez nem jelenti azt, hogy mindenhol úgy csinálják! Először nézzen körül a saját környékén ki hogyan oldja meg!
Amúgy a 4 hengeres járgány szerintem nem elég egy ilyen vetőgép-kombináció elé, egyrészt a 3 méteres forgóborona azért kéri a kakaót, másrészt a vetőgép súlya (főleg feltöltött magtartállyal!) okozhat komolyabb fejtörést, akár seggre is ültetheti a traktort!
Válasz #14794. hozzászólásra
Akkor marad a jól bevált tárcsa és a kombinátor???
Válasz #14793. hozzászólásra
lassú,és sok üa
Válasz #14792. hozzászólásra
No igen...
És mi van ha csak a forgóboronát használnám egyedül. Mondjuk kukorica és szója magágy készítésre????
Forgóboronával kombinált vetőgéppel akarsz vetni?
Nem tudom hogy mennyire érné meg kalászosnak ez a technológia. Felénk ezt senki nem alkalmazza, kalászost a legtöbben minimális műveléssel termesztik. Tárcsa és direktvetőgép alkalmazásával.
A véleményetek érdekelne.
Gyönyörűen fordít az ekém, pláne hogy rátettem a támkereket is.
Szóval szerintem szép a szántás. És arra gondoltam, hogy egy 6650-es 110Le s, Valtra el e bírna egy 3m-es forgóboronát+ 3m-es vetőgépet.?
Vagy csak a forgóborona és azután a vetőgép? Ha elbírná, jelentősen csökkenthetném az üza fogyasztást, és a taposást, az időről nem is beszélve. Szóval mit mondtok???
Válasz #14788. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
És alig tapos pehelykönnyű
8000jdket minek engednek a talajra nem is értjük, Fanbá érti????
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-25 15:18:26
Válasz #14787. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Ja végülis arra a mtz való
Válasz #14786. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Kár hogy ezek mind elvéreznek a talajon......
Válasz #14783. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Bazdmeg a hülye emberek mennyi pénzt elbaxnak! Ezért nem adom oda a gépeimet akárkinek, aki jön, hogy dolgozni szeretne...
lökött brazilok![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
https://www.youtube.com/watch?v=nITKB_RHrs8
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-25 14:56:25
Akkor nyista lóvé .Pedig már számolgattam![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Akkor Te kitaláltad,hogy hogy lehet front kaszából farkaszát csinálni,,
gyorsan védesd le ,,,lehet,hogy meg gazdagszol.
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
De ehhez Én is hozzá járultam ,úgy ,hogy ami jár az nekem is jár.