Gázolaj árak633 FtBenzin árak617 FtEUR409.5 FtUSD379.36 FtCHF426.08 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az nagyon sok eltérés. Én is kb 8-10 literrel jövök ki búza és napra tarlóban is, de most a kukitarló le volt égetve, azért fogott olyan nagyot a tárcsa, és ezért volt olyan nehéz húzni.
Ne is mond, ma tárcsáztam kuki tarlót, úgy mentem mint a csiga, mert úgy fogta a gépet. A fogyasztás kb 15 l/ha!
Te mennyivel jössz ki tárcsázáskor?
Amúgy azért lesznek áthelyezve a kapák, mert 11 van a 2 méteren, és az újak is "csak" négyet raknak méterenként. Bízom benne, hogy így könnyebb lesz húzni.
Áthelyezni? Mert? Nehezen birom elképzelni, hogy ebbe a blekmedzsikbe hatékony lenne, pedig jó volna,mert a tárcsát elég nehéz húzni ebbe a ragadós földbe, ha nedves.
A használtra gondolsz? Néztem, hívtam, küldött képeket is, itt van nem messzire, de sajna nem összecsukhatós. A 4,5 méter meg elég széles közúton. Nem hinném, hogy megéri átalakítani összecsukhatósra.
A legnagyobb különbség az, hogy az 1 es szériákban már CR-es motor van, bár az igaz, hogy az utolsó 190-es és 170-es T-kben is már ilyen volt. A kihelyezett hidraulikából természetesen a joystickos a kényelmesebb de drágább is mert csak az advance felszereltséggel jár együtt.
az 1-es ujabb sorozat ,a hidraulika a felszereltségtöl függ ,advance digitális hidraulikával van ,a high.tech mechanikussal ,a kihelyezett,az emelő mindkettőnél elektromos
Ha gondolod,beszkenneltetem vele a táblázatot.
Az agribib már 0,3 tól munkaképes.
Az 1,4 a plafon.
A töredezés a magas nyomás miatt van.
Egy köröm fog,három helyett.
Ott kipróbálták,kimértek kétszáz métert,és elkezdték huzni a munkagépet.2 bar-róli indult,és 0,9-nél fele idő alatt huzta végig ugyanazt.
És mi múlik a nyomáson? Mennyi az ideális? Egyik ismerősnek kitöredeztek a gumik a pótsúlyozás miatt, azért mi is az előírt 1,6 helyett 1,8-at vagy vegyszerezéskor (függesztett vegyszerező) 2 -őt nyomunk bele.
Két éve Lipcsében volt egy oktatás,amit a gumisok tartottak.(Michelin,Pirelli)
Ott nagyon sok okos dolgot mondtak.
A nyomáson rengeteg múlik,viszont általában mindenki elfelejti ezt,pedig nagyon fontos.
Az ügyfelek között is sokan húzódoznak vagy ettől,vagy attól a márkától.Jogtalanul.
Én erre meg szoktam kérdezni:
-milyen autód van?
-Ford!
-az egy rakás szar!
-nem! Az a legjobb autó a világon!
-Na látod!Egy állítás,egy tagadás,szart se ér az egész!
15927 hozzászólás
Válasz #3514. hozzászólásra
Rába 6,2 ih V 13-15 lityi
-II- 650 carrier 8-10 lityi
Én 3.3-as középnehéz tárcsát hüzok 560-as lapokkal. 14-15 tárcsázott földbe 9-10 literrel
Válasz #3522. hozzászólásra
Az enyim nagyot fog szárasan is, csak rohadtul szedi be, az fogja meg.
Válasz #3521. hozzászólásra
A zt hány lovas?
Mennyi eső esett?
Válasz #3518. hozzászólásra
Az én tércsámtól az mtz 3 méter után feladná a harcot:))
Válasz #3518. hozzászólásra
Az nagyon sok eltérés. Én is kb 8-10 literrel jövök ki búza és napra tarlóban is, de most a kukitarló le volt égetve, azért fogott olyan nagyot a tárcsa, és ezért volt olyan nehéz húzni.
Most cirka 13, de szárazba 10körül. Óránként lenyelt a zt 19 litert:)). Most, hogy esett biztos lesz legalább 14, ha egyáltalán tudok dolgozni.
Válasz #3519. hozzászólásra
2.8as omikron középnehéz v elmunkálóval
az mtz-vel milyen tárcsát húzol
nekünk a napraforgó tárcsázás 10literre jött ki mtzvel, nyáron a búzatarlót feléből letudja...
Válasz #3516. hozzászólásra
curikkosztelőre !! :))
A valtrákba milyen táblavégi fordító autómatika van?
pontosabban azért lesz áthelyezve, mert hármat leveszünk.
Válasz #3513. hozzászólásra
Ne is mond, ma tárcsáztam kuki tarlót, úgy mentem mint a csiga, mert úgy fogta a gépet. A fogyasztás kb 15 l/ha!
Te mennyivel jössz ki tárcsázáskor?
Amúgy azért lesznek áthelyezve a kapák, mert 11 van a 2 méteren, és az újak is "csak" négyet raknak méterenként. Bízom benne, hogy így könnyebb lesz húzni.
Válasz #3512. hozzászólásra
Áthelyezni? Mert? Nehezen birom elképzelni, hogy ebbe a blekmedzsikbe hatékony lenne, pedig jó volna,mert a tárcsát elég nehéz húzni ebbe a ragadós földbe, ha nedves.
Válasz #3511. hozzászólásra
Szia!
Áll az udvarban! :))
Idén már valószínű hogy nem lesz használva, illetve akarunk egy kicsit rajta erősíteni, kapákat levenni, áthelyezni...
Válasz #3510. hozzászólásra
Helló Misi! A grubber-rel mizu?
Válasz #3503. hozzászólásra
Szia Géza!
A használtra gondolsz? Néztem, hívtam, küldött képeket is, itt van nem messzire, de sajna nem összecsukhatós. A 4,5 méter meg elég széles közúton. Nem hinném, hogy megéri átalakítani összecsukhatósra.
Válasz #3507. hozzászólásra
Azé me jó.
Válasz #3507. hozzászólásra
az ares se ócsó
Valtrás emberek miért ilyen drága a gépetek
Válasz #3501. hozzászólásra
A legnagyobb különbség az, hogy az 1 es szériákban már CR-es motor van, bár az igaz, hogy az utolsó 190-es és 170-es T-kben is már ilyen volt. A kihelyezett hidraulikából természetesen a joystickos a kényelmesebb de drágább is mert csak az advance felszereltséggel jár együtt.
Válasz #3501. hozzászólásra
az 1-es ujabb sorozat ,a hidraulika a felszereltségtöl függ ,advance digitális hidraulikával van ,a high.tech mechanikussal ,a kihelyezett,az emelő mindkettőnél elektromos
Válasz #3502. hozzászólásra
Kéne vlm. T- szerű???
Válasz #3500. hozzászólásra
nézted az apróknál a vogel pneu vetőgépet? vagy van már más?
MIBE KERÜL AZ OLAJ SZÜRŐK STB. SZERVIZENKÉNT???????
MI A KÜLÖNBSÉG A 0 VÉGZŐDÉSŰ ÉS AZ 1-ES VÉGŰ SZÉRIÁK KÖZÖTT??????
HIDRAULIKÁBÓL MELYIK A JOBB A JOYSTICKOS(KARTÁMASZOS) VAGY A MECHANIKUS?????
Válasz #3499. hozzászólásra
Ok. Köszi a segítséget, és várom a táblázatot.
Léptem, sziasztok
Válasz #3497. hozzászólásra
A borda sarka,amelyik a talajon áll,leérjen teljesen!
Válasz #3496. hozzászólásra
Igyekszem minél hamarabb odaérni.
Válasz #3495. hozzászólásra
Akkor holnap reggel az első dolgom, hogy leengedem 1,6 -ra!
Válasz #3494. hozzászólásra
szivesen örülök hogy segithettem, de azért egy találkozót összehozunk
Válasz #3492. hozzászólásra
Szerintem nem.
Rajta van a terhelhetőség!
Válasz #3490. hozzászólásra
Ja köszi a segitséget.Talán most már komojabban foglalkozik a dologgal.
Válasz #3491. hozzászólásra
felhivtam és leb..tam ,ha komoly érdeklődő van ,nem elengedni
Válasz #3489. hozzászólásra
És a pótsulyozás miatt nem kell változtatni a nyomáson?
Válasz #3490. hozzászólásra
Jövö héten találkozunk,
Válasz #3487. hozzászólásra
és?
Válasz #3488. hozzászólásra
Megoldjuk!
Nem rázza szét az agyad?
Válasz #3486. hozzászólásra
Agribib van a valtrákon is, és 1,6 van előírva, akkor mennyire nyomjam ha 1,4 a plafon?
A kisebbik elejére taurust raktunk, abba mennyi legyen?
A táblázat szerintem sok mindenkit érdekelne, ha valahogy megoldható megnézném.
Válasz #3484. hozzászólásra
Szevasztok.
Fan ,felhivott a S.I.
Válasz #3485. hozzászólásra
Ha gondolod,beszkenneltetem vele a táblázatot.
Az agribib már 0,3 tól munkaképes.
Az 1,4 a plafon.
A töredezés a magas nyomás miatt van.
Egy köröm fog,három helyett.
Ott kipróbálták,kimértek kétszáz métert,és elkezdték huzni a munkagépet.2 bar-róli indult,és 0,9-nél fele idő alatt huzta végig ugyanazt.
Válasz #3483. hozzászólásra
Szia Pisti!
És mi múlik a nyomáson? Mennyi az ideális? Egyik ismerősnek kitöredeztek a gumik a pótsúlyozás miatt, azért mi is az előírt 1,6 helyett 1,8-at vagy vegyszerezéskor (függesztett vegyszerező) 2 -őt nyomunk bele.
Válasz #3483. hozzászólásra
üdv ,mi a mai téma?
Válasz #3455. hozzászólásra
Két éve Lipcsében volt egy oktatás,amit a gumisok tartottak.(Michelin,Pirelli)
Ott nagyon sok okos dolgot mondtak.
A nyomáson rengeteg múlik,viszont általában mindenki elfelejti ezt,pedig nagyon fontos.
Az ügyfelek között is sokan húzódoznak vagy ettől,vagy attól a márkától.Jogtalanul.
Én erre meg szoktam kérdezni:
-milyen autód van?
-Ford!
-az egy rakás szar!
-nem! Az a legjobb autó a világon!
-Na látod!Egy állítás,egy tagadás,szart se ér az egész!
Válasz #3463. hozzászólásra
Nem lehet ez az S-es olyan rossz!
Elportyázgatnék vele itt a dombokon, völgyeken, réteken, földeken.
jó éjt mindenkinek !
Válasz #3479. hozzászólásra
nem vészes dombovár 6 km
Válasz #3477. hozzászólásra
Dombovár 7o km.
Válasz #3473. hozzászólásra
okszi kössz