Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szeva Roli.
Én a 6750-essel kb:20 literből kijövök, és 8-9 km/h-val. 3/3-ban, és olyan 1700-as fordulattal. Nyěrségi homok. A hét második felében tervezem a szántást, majd pontosítok. Lenne egy kérdésem. Neked a forgalmiba van írva, hogy 110 Le? Mert nekem 105 van írva de akkor típus szerint 115-nek kellene lenni. Nem?
Lassan jönnek a szántással eltöltött napok.
Kérdésem lenne a 6650/110Le-s gépnél mi mondható optimális szántási sebességnek, vagy milyen fordulatszám?
És milyen fogyasztásra számolhatok, persze csak tipp szinten.
Kötött talaj, 30-38Ak, 28-30cm mélyen.
10l/ha fogyasztás normális annyi vasat húzni. Aki azt állítja, hogy 5-6l/ha tárcsázik az olyan is. A fendt nekem is 9-12l/ha fogyaszt a 2.8-as tárcsával.
fogyasztás jó, és az idő is
Majd megtapasztalod, hogy milyen sok idő megy el az átszereléssel, sajnos rettenetesen sok. Gondolj bele mi lenne, ha még mondjuk ikerkereket is kellene felszerelned, azzal elmenne még fél nap
Kisebb változás...
Az 1.5 hektár, 14 literrel már elfogadható???
Más sebesség tartomány választottam.
Országúti (nyuszi), 1/ 2-3 fokozatban, a fordulat 1400-1500 között mozgott,
és így is vígan vitte 9.5-10-el. Az időn még van mit javítani, mert ráakasztással, zsírozással, kivonulással (1km), munka, vissza út, leakasztás és haza 2 óra és 40 perc. De a fogyasztásnak örülök a legjobban....
Köszönök minden építő jellegű hozzászólást.
És köszönöm a humorosabbakat is...
Természetesen írok még ha majd dolgozom a géppel.
Csak most várni kell, mert a maradék földterületen szója és kukorica van.
Kíváncsi leszek arra is hogy majd hogy muzsikál az ekével is amit venni szeretnék hozzá.
A termosztát nem tudom, hogy milyen. Nekem egy rokon szerzett be mindent, ő a valkonnál szervízes. Körülbelül 6-7Eft lehetett..
Úgy jöttünk rá, hogy mondtam a Gabinak, hogy a víz nem megy fel közép állásig. Mindjárt rávágta hogy termosztát, igaza is lett. Állítólag nem igazán jó ha a gép nem tudja elérni az üzemi hőfokot...
Fiatal, kezdő gazda vagyok, traktort szeretnék vásárolni. Kasza, rendsodró és egy kis bálázó lesz rajta. Max 2M Ft-ot szánok rá. Néztem ilyen árban jó állapotú MTZ-ket, 85-90 évjárat között, de láttam egy 2009es Belarus 622-őt és egy 2009es Valtra A82-őt is. Szerintetek maradjak a régi technikánál, és válasszak egy régebbi MTZ-t, vagy vegyek egy szinte új traktort?? Indokok is érdekelnek!! Köszönöm
Kitartás Roli! Minden kezdet nehéz... aztán meg még nehezebb.
Szerintem jól gondoltad, ha nem próbálod meg, egész életedben azon rágódnál mi lett volna ha... 55ha kezdetnek nem is rossz. SŐT! Ha belerázódsz és nem csüggedsz a nehézségek miatt bármi lehetséges!
Válasz #14661. hozzászólásra
én sem csesztetésnek írtam,ha tizzel mész a 2,8tárcsával ,2,8heki per órát éred el és az 6 óra kb a 15 heki,te meg kezdő létedre elpiszmogtál,de majd belejössz,a traki simán lealáz mindenféle jötment jonitmeg nyuszkát
No igen az mtz-vel!!
Ezt a felállást el sem húzta volna, após 82-e, (tárcsa+gyűrűs henger),
ebben a mélységben.. Ő úgy szokta hogy tárcsáz, és utána még egyszer rámegy a gyűrűs hengerrel..
Nem tudom az számít e ,hogy a klíma végig ment, és az hogy a földjeink többsége nem négyzet vagy téglalap alakú. Rengeteg csücsök, az erdők, fás részek miatt hullámzó szélek..
De ez csak az első munkám vele, és teljesen zöldfülűnek vagyok tekinthető..
Nem szégyenlem...
De ezt a lehetőséget nem dobhattam el, hogy adnak 55 hektárt, és munkagépeket az ősök , nekem csak egy gépet kellett vennem...
A fordulatszám stimmel,( sebesség-béka 4/3).. Gondoltam,hogy kipróbálom országúti 1/1 ben de nem tettem. Apósom azt mondta hogy 10 nél jobban ne menjek, mert szétbaszom a tárcsát. A mélység 10-15 cm.
Ja és kétszer annyi idő alatt csináltam meg mint ahogy te leírtad..
Még ki kell ismerni a gépet.
a fogyasztás ennek a felének kéne lennie.... a viz ami csepeg pedig a kondenz viz ami kicsapodik felül a klima hűtőnél.... gondolom az is fent van a fülke tetején mint a többi gépnél ....
6óra alatt megcsináltad kb,a leirt adatok alapján,szerintem duplája a fogyasztás mint kellene,ne fulgázuon járasd,hanem 1500-1600fordulatkörül 1 vagy 2 sebességfokozattal nagyobban
Há attól függ no...
Mennyire G a terep..... meg mennyire fölös a mélység meg mennyire tökös a traktoros.... meg a traktora...
Akár ....... 10 9 8 7........ 6!..... perheki.....
Ne ettől tedd függővé a boldogságot........
A kb 15ha meg a 180-200 nem vlm pontos izék...
13 liter az elég sok lenne........ mégha húzod a összes öntvényt is magad mögött az udvarról......
Legközelebb pontosabban ....
Azóta a gép teljes olaj-olajszűrő-légszűrő cserén esett át. Mindenhol minden le lett cserélve..
Mobil 15w40 olajat kapott, és minden más helyre a valtra által forgalmazott
piros flakonos olajat.. Az összes szűrő agco vagy mi a franc a neve.
Rokon 5Eft-ért dolgozott, és cakli-pakli az összes anyagért 160Eft-ot fizettem. Egy kicsit sokallom.. Na de most minden klappol ..
Dolgoztam is a géppel, tárcsázás, 2.8 as V tárcsával, és még utána láncoltam a háromtagú gyűrűs hengert is. Após azt mondta 9.5 nél ne húzzam gyorsabban mert szétszaggatja a tárcsát. Nagyon erős a gép..
A váltó is nagyon jó.. Körülbelül 15 hektárt tárcsáztam, 180-200 liter üzemanyaggal.. Ez most jó vagy sem?
A klímája nem jéghideg de hűt, és olykor olykor észrevettem hogy ha jobban bedülöngél a gép az egyik tető fúvókából víz csepeg ki. Mi a franc lehet ez?? Nem tudom.. Ja és termosztát csere is volt, most fasza a vízhőfok.. Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, és ha nálam is még elmegy 8 ezret akkor boldog leszek..
Az baj e, ha a traktor hosszabb működtetés után sem éri el az üzemi hőfokot?
Pontosabban!!!
Ma tettem vele egy 15km-es kanyart, közúton és a vízhőfok mérő mutatója, éppen csak fél centire hagyta el a (kék) hideg állapotot jelző sávot.
Annak a mutatónak nem déli 12 órát mutatva kellene álljon ha optimális a motor hőfoka?
A valtra szervizes rokon azt mondja lehet termosztátot kell benne cserélni!
A segítségetekre volna szükségem...
A most vásárolt 6650-es valtrába milyen motorolajat vegyek?
És esetleg tudtok e valami olcsóbb helyet ahol be lehet szerezni azt?
A gépben 8000Üó. van....
Köszönöm a biztatásokat.....
Megegyeztünk, a gépre.....
De kb. másfél hét mire megérkezik a kintlevőségem, és ki tudom fizetni..
Mondtam a gazdának ha esetleg jön valaki aki azonnal fizet akkor adja annak...
Dióhéjban ennyi. (Remélem összejön)..
Még mindig van aki hisz a mesékben? Nálunk is volt a gazdagyűlésen egy faszi valami ilyesmivel. Akkora meggyőződése volt, hogy majdnem ölre mentek vele páran, akik nem hittek neki, majd rá pár hónapra valami üdítős cégnél lett raktáros! Tényleg biztos nagy biznisz (valakinek)!
jobb minőségű üzemanyagot kap az autód, traktorod 10-15% lóerő és alsó nyomaték többlet lesz,...én már próbáltam...ha nem hajtod ki, így kb 15% al kevesebbet fogyaszt a gép...
állítólag szervízes beszerelő műhelyeket is keresenk,
ja és 30 napos pénz visszafizetési garanciával árúlják!!!
bruttó: 49.900 forint 3000 ccm ig,
3000-7000 ccm bruttó 148,750 forint
Igen árul más gépeket is, de van neki 250ha föld, és bérmunkázik...
Ő a 2. tulaj. Hogy hányszor volt festve nem tudom, a motoron és a váltón minden gyári festés, és nincs nyoma megbontásnak...
A tank nem probléma, csak nekem furcsa.. De a gép egyben van, és jól muzsikál...
Miért aggaszt a tank? Tökéletes az ott. Az üzemanyagmérőben az ellenállás huzal szakad el, kb 50 ft, és egy pár óra kicserélni.
Bőven kiszolgál ennyi területet és bírja a talajmunkát is.
15927 hozzászólás
Válasz #14677. hozzászólásra
Bővebben? Vagy hol nézzek utána.
Válasz #14676. hozzászólásra
a 6750-es egy Eco modell ,stimmel a 105 paci
Válasz #14675. hozzászólásra
Szeva Roli.
Én a 6750-essel kb:20 literből kijövök, és 8-9 km/h-val. 3/3-ban, és olyan 1700-as fordulattal. Nyěrségi homok. A hét második felében tervezem a szántást, majd pontosítok. Lenne egy kérdésem. Neked a forgalmiba van írva, hogy 110 Le? Mert nekem 105 van írva de akkor típus szerint 115-nek kellene lenni. Nem?
Valtrás Kollégák..
Lassan jönnek a szántással eltöltött napok.
Kérdésem lenne a 6650/110Le-s gépnél mi mondható optimális szántási sebességnek, vagy milyen fordulatszám?
És milyen fogyasztásra számolhatok, persze csak tipp szinten.
Kötött talaj, 30-38Ak, 28-30cm mélyen.
Ha jó hülyéket kérdezek üssetek !!!!!!
Ennyi van a valtrában.
Válasz #14672. hozzászólásra
Nem lehet, hogy túlzottan (feleslegesen) mélyen járatod a tárcsát?
Válasz #14669. hozzászólásra
10l/ha fogyasztás normális annyi vasat húzni. Aki azt állítja, hogy 5-6l/ha tárcsázik az olyan is. A fendt nekem is 9-12l/ha fogyaszt a 2.8-as tárcsával.
fogyasztás jó, és az idő is
Majd megtapasztalod, hogy milyen sok idő megy el az átszereléssel, sajnos rettenetesen sok. Gondolj bele mi lenne, ha még mondjuk ikerkereket is kellene felszerelned, azzal elmenne még fél nap
Szerintem jó. Nekem 8 liter 1ha, 3.2-as tárcsával. Majd próbáld már ki 3/3 gyorsabb mint 4/1? Meg mind a kettő sebességmérő ua. mutat?
Üdv Kollégák...
Kisebb változás...
Az 1.5 hektár, 14 literrel már elfogadható???
Más sebesség tartomány választottam.
Országúti (nyuszi), 1/ 2-3 fokozatban, a fordulat 1400-1500 között mozgott,
és így is vígan vitte 9.5-10-el. Az időn még van mit javítani, mert ráakasztással, zsírozással, kivonulással (1km), munka, vissza út, leakasztás és haza 2 óra és 40 perc. De a fogyasztásnak örülök a legjobban....
Üdv.. Szép napot mindenkinek......
Köszönök minden építő jellegű hozzászólást.
És köszönöm a humorosabbakat is...
Természetesen írok még ha majd dolgozom a géppel.
Csak most várni kell, mert a maradék földterületen szója és kukorica van.
Kíváncsi leszek arra is hogy majd hogy muzsikál az ekével is amit venni szeretnék hozzá.
Szeva....
Válasz #14666. hozzászólásra
nem jó a motornak, mindegy, hogy autó, motor, vagy hajó, megvan az ideális üzemi hőfok
Válasz #14662. hozzászólásra
Üdv Almás
A termosztát nem tudom, hogy milyen. Nekem egy rokon szerzett be mindent, ő a valkonnál szervízes. Körülbelül 6-7Eft lehetett..
Úgy jöttünk rá, hogy mondtam a Gabinak, hogy a víz nem megy fel közép állásig. Mindjárt rávágta hogy termosztát, igaza is lett. Állítólag nem igazán jó ha a gép nem tudja elérni az üzemi hőfokot...
Üdv!
Fiatal, kezdő gazda vagyok, traktort szeretnék vásárolni. Kasza, rendsodró és egy kis bálázó lesz rajta. Max 2M Ft-ot szánok rá. Néztem ilyen árban jó állapotú MTZ-ket, 85-90 évjárat között, de láttam egy 2009es Belarus 622-őt és egy 2009es Valtra A82-őt is. Szerintetek maradjak a régi technikánál, és válasszak egy régebbi MTZ-t, vagy vegyek egy szinte új traktort?? Indokok is érdekelnek!! Köszönöm
Kitartás Roli! Minden kezdet nehéz... aztán meg még nehezebb.
Szerintem jól gondoltad, ha nem próbálod meg, egész életedben azon rágódnál mi lett volna ha... 55ha kezdetnek nem is rossz. SŐT! Ha belerázódsz és nem csüggedsz a nehézségek miatt bármi lehetséges!
én sem csesztetésnek írtam,ha tizzel mész a 2,8tárcsával ,2,8heki per órát éred el és az 6 óra kb a 15 heki,te meg kezdő létedre elpiszmogtál,de majd belejössz,a traki simán lealáz mindenféle jötment jonitmeg nyuszkát
Válasz #14651. hozzászólásra
Nekem van egy 6750-es. Azt kérdezném, hogy a termosztát olyan mint az autóknál? Čs mennyibe kerül kb.? Meg, hogy jöttél rá a hibára?
Válasz #14658. hozzászólásra
Üdv..
No igen az mtz-vel!!
Ezt a felállást el sem húzta volna, após 82-e, (tárcsa+gyűrűs henger),
ebben a mélységben.. Ő úgy szokta hogy tárcsáz, és utána még egyszer rámegy a gyűrűs hengerrel..
Nem tudom az számít e ,hogy a klíma végig ment, és az hogy a földjeink többsége nem négyzet vagy téglalap alakú. Rengeteg csücsök, az erdők, fás részek miatt hullámzó szélek..
De ez csak az első munkám vele, és teljesen zöldfülűnek vagyok tekinthető..
Nem szégyenlem...
De ezt a lehetőséget nem dobhattam el, hogy adnak 55 hektárt, és munkagépeket az ősök , nekem csak egy gépet kellett vennem...
Válasz #14656. hozzászólásra
Üdv..
A fordulatszám stimmel,( sebesség-béka 4/3).. Gondoltam,hogy kipróbálom országúti 1/1 ben de nem tettem. Apósom azt mondta hogy 10 nél jobban ne menjek, mert szétbaszom a tárcsát. A mélység 10-15 cm.
Ja és kétszer annyi idő alatt csináltam meg mint ahogy te leírtad..
Még ki kell ismerni a gépet.
Válasz #14658. hozzászólásra
Egy tapasztalat, nem tapasztalat, ráadásul most próbálgatja csak a gépet, szóval nem véglegesen kell leírni. Az MTZ egyébként nem fogyaszt rosszul.
Válasz #14654. hozzászólásra
Mtz-vel ezzel a tárcsával 6-7 liter.
Ennyit a híresen keveset fogyasztó Valtrákról
a fogyasztás ennek a felének kéne lennie.... a viz ami csepeg pedig a kondenz viz ami kicsapodik felül a klima hűtőnél.... gondolom az is fent van a fülke tetején mint a többi gépnél ....
6óra alatt megcsináltad kb,a leirt adatok alapján,szerintem duplája a fogyasztás mint kellene,ne fulgázuon járasd,hanem 1500-1600fordulatkörül 1 vagy 2 sebességfokozattal nagyobban
Há attól függ no...
Mennyire G a terep..... meg mennyire fölös a mélység meg mennyire tökös a traktoros.... meg a traktora...
Akár ....... 10 9 8 7........ 6!..... perheki.....
Válasz #14652. hozzászólásra
A 15 hekire mi volna az elfogadható fogyasztás...???
Válasz #14652. hozzászólásra
15centin annyival szántunk
Ne ettől tedd függővé a boldogságot........
A kb 15ha meg a 180-200 nem vlm pontos izék...
13 liter az elég sok lenne........ mégha húzod a összes öntvényt is magad mögött az udvarról......
Legközelebb pontosabban ....
Üdv...
Azóta a gép teljes olaj-olajszűrő-légszűrő cserén esett át. Mindenhol minden le lett cserélve..
Mobil 15w40 olajat kapott, és minden más helyre a valtra által forgalmazott
piros flakonos olajat.. Az összes szűrő agco vagy mi a franc a neve.
Rokon 5Eft-ért dolgozott, és cakli-pakli az összes anyagért 160Eft-ot fizettem. Egy kicsit sokallom.. Na de most minden klappol ..
Dolgoztam is a géppel, tárcsázás, 2.8 as V tárcsával, és még utána láncoltam a háromtagú gyűrűs hengert is. Após azt mondta 9.5 nél ne húzzam gyorsabban mert szétszaggatja a tárcsát. Nagyon erős a gép..
A váltó is nagyon jó.. Körülbelül 15 hektárt tárcsáztam, 180-200 liter üzemanyaggal.. Ez most jó vagy sem?
A klímája nem jéghideg de hűt, és olykor olykor észrevettem hogy ha jobban bedülöngél a gép az egyik tető fúvókából víz csepeg ki. Mi a franc lehet ez?? Nem tudom.. Ja és termosztát csere is volt, most fasza a vízhőfok.. Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, és ha nálam is még elmegy 8 ezret akkor boldog leszek..
Válasz #14645. hozzászólásra
Mi mindig univerzális 10w40-et teszünk mindegyikbe, (motorba, hidraulika-váltóba), a többi gépbe is, így biztos nincs keveredés. OMV austrotrackot.
Válasz #14648. hozzászólásra
Pontosan. Valószínű, hogy ifa termosztátot tettek bele.
Sziasztok..
Kérdésem lenne a következő felétek...
Az baj e, ha a traktor hosszabb működtetés után sem éri el az üzemi hőfokot?
Pontosabban!!!
Ma tettem vele egy 15km-es kanyart, közúton és a vízhőfok mérő mutatója, éppen csak fél centire hagyta el a (kék) hideg állapotot jelző sávot.
Annak a mutatónak nem déli 12 órát mutatva kellene álljon ha optimális a motor hőfoka?
A valtra szervizes rokon azt mondja lehet termosztátot kell benne cserélni!
Köszi a válaszokat...
Válasz #14644. hozzászólásra
Csak az autókba
Válasz #14645. hozzászólásra
Jobb lesz a 15w40-s olaj 250 óránként ugyis belenyúl az olajba a motor!
Közös nyomócsöves motorokba rakjuk a 10w40 félszintetikus olajat!
Válasz #14642. hozzászólásra
Akkor most maradjak az előírt 15w40-nél, vagy tegyem bele nyugodtan a 10w40-et..?
Válasz #14643. hozzászólásra
Te is onnan veszed?
Akkor valahol itt élsz a környéken!
Válasz #14640. hozzászólásra
Baja Ipartelepi út olajdepó
Válasz #14641. hozzászólásra
De jó a 15-40-es is ,mert amikor gyártották a gépedet a 15-40-es volt az előírás,csak 200 órás periódus,most a 10-40-eshez 500 óra van
Válasz #14640. hozzászólásra
Eni (agip)10-40
Kollégák!
A segítségetekre volna szükségem...
A most vásárolt 6650-es valtrába milyen motorolajat vegyek?
És esetleg tudtok e valami olcsóbb helyet ahol be lehet szerezni azt?
A gépben 8000Üó. van....
Válasz #14638. hozzászólásra
Reméljük!
Üdv...
Köszönöm a biztatásokat.....
Megegyeztünk, a gépre.....
De kb. másfél hét mire megérkezik a kintlevőségem, és ki tudom fizetni..
Mondtam a gazdának ha esetleg jön valaki aki azonnal fizet akkor adja annak...
Dióhéjban ennyi. (Remélem összejön)..
Válasz #14628. hozzászólásra
Szerintem jó gép lehet. 2. faluba van tőlünk a tulaj. Normális jó gépei vannak. Szerintem ez igaz erre is.
Válasz #14632. hozzászólásra
Lett üzlet?
Még mindig van aki hisz a mesékben? Nálunk is volt a gazdagyűlésen egy faszi valami ilyesmivel. Akkora meggyőződése volt, hogy majdnem ölre mentek vele páran, akik nem hittek neki, majd rá pár hónapra valami üdítős cégnél lett raktáros! Tényleg biztos nagy biznisz (valakinek)!
Válasz #14633. hozzászólásra
Hydrogén technológiával? Nagyon komoly lehet.Mennyi H2 fér egy olyan kis piros zacsiba?
üzemanyag katalizátor
http://www.ecotakfogyasztascsokkento.hu/
jobb minőségű üzemanyagot kap az autód, traktorod 10-15% lóerő és alsó nyomaték többlet lesz,...én már próbáltam...ha nem hajtod ki, így kb 15% al kevesebbet fogyaszt a gép...
állítólag szervízes beszerelő műhelyeket is keresenk,
ja és 30 napos pénz visszafizetési garanciával árúlják!!!
bruttó: 49.900 forint 3000 ccm ig,
3000-7000 ccm bruttó 148,750 forint
Igen árul más gépeket is, de van neki 250ha föld, és bérmunkázik...
Ő a 2. tulaj. Hogy hányszor volt festve nem tudom, a motoron és a váltón minden gyári festés, és nincs nyoma megbontásnak...
A tank nem probléma, csak nekem furcsa.. De a gép egyben van, és jól muzsikál...
Válasz #14628. hozzászólásra
Miért aggaszt a tank? Tökéletes az ott. Az üzemanyagmérőben az ellenállás huzal szakad el, kb 50 ft, és egy pár óra kicserélni.
Bőven kiszolgál ennyi területet és bírja a talajmunkát is.
Válasz #14629. hozzászólásra
Látom árul még másik 2 traktort ezek szerint nepper az eladó. Hány gazdája volt már a traktornak,mikor és melyik része volt lefestve?
Ja és a gép!!!!!!
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3739175/Valtra-6050.html