A boost az növelést, fokozást jelent. Esetünkben a power boost teljesitmény növelést jelent. Ez annyit jelent, hogy valamilzen körlmények hatására az elektrónika megnöveli a teljesitményt.
Válasz #2670 hozzászól Igen.Valószinü hogy motor olaj meg viz sincs benne:).Ha nem tlt-n akkor meg generátoron mérik (kw)ban.a tlt-n nem valós annyira az a lóerö.
Nekem nincs jd-m, és nem is valószínű hogy lesz traktorban.
Szerintem meg minden cég a motor teljesítményt méri és adja meg, oda is van írva zárójelbe, hogy melyik szabvány szerint. Ezt legtöbbször úgy mérik, hogy a motoron nincs generátor, de talán még a vízpumpa meg ventillátor sem.
Természetesen a motoron mérik a teljesitményt és szabványok határozzák meg hogy mi van a motorhoz csatlakoztatva a mérés pillanatában (generátor, kipufgó, stb.). Ilyen mérési szabványok az ECE, ISO stb.
Válasz #2662. hozzászólásra
Szerintem minden típusnál a motorteljesítményt adják meg, vmint. a TLT-n leadottat. A vonóhorgon leadott ún. vontatási teljesítményt mérésből számítják. Az lenne a mérvadóbb, ha minden típusra megadnák a vonóerőt/vontatási teljesítményt is.
Szóval a 191-es esetében a 210 ló akkor jött elő, ha bekapcsoltad a TLT-t és az elektronika utasitotta a motort a 210 lóra. A mostani meg alapban 190 ló és 211-et tud a boostal.
Szia!A nyugati gépeknek már nagyon rég a keréken mérika pacit,nem ugy mint az mtz-nek ahol a motor teljesitményt tlt-n.Mert úgy egyböl nem 80-vanas mtz lesz belöle hanem csak kb 60. :)
Nos mind az N mind a T szériához jön két uj váltómű. Mindkét esetben eltünik a váltókar. Az első variáns egy 5 sebességes power váltó 6 csoportal amiket szintén gombal lehet kapcsolni kuplung nélkül igy összesen 30/30 sebesség lessz. A másik variáns a vario fokozatmentes váltó. Az uj modellek 2 es végződét kapnak és párhuzamosan fognak szerepelni a régi váltóval. A T-nél kicsit átrendezik a modelleket és lessz T 202 is ami kb 210 lovas lessz de ezuttal keréken és nem TLT-n.
Ja és jön az S ami szörnyü ronda de lessz benne egy nagyon környezetbarát motor 240-340 lóig ami boost-al elmehet 370-ig. Szóval jó nagy lessz és ez is vario-s lessz.
A prospektusok kész vannak szóval a traktorok is rövidesen megjelennek. Az N és T vario-k lehet kicsit később.
Gyerekek. Ma kaptam meg az ujdonságok listáját. Meg fogtok lepődni. Én is meglepődtem nem kicsit nagyon. Teljesen uj váltók az N és a T-nek(mindjárt kettő), valamint uj design és végre megjelent az uj S prospektus is.
nekem is azt mondták hogy lehet állitani de azok a függőleges állitocsvarok csak a nyomást állitották a mennyiséget nem, mégjo hogy megrendeltem ezta plusz kütyüt
A régebbi(2005) normál T-kben lehet állitani minden csatlakozót külön. Gondolom a te 180-asod is ilyen. Akkor 190-esben nem volt még hitech és az első két kör-t jozstickel lehetett vezérelni.
Sziasztok!Én még csak most regisztráltam ide de már nagyon régóta olvasom tetszik az oldal.A valtrát kimondottan nem ismerem,de biztos jó.Nekem egy jd 2140,és egy deutz fahr van.
Ez a kar nincs benne egyik traktorunkban sem. Vagy valami uj találmány vagy valami opcionális dolgot müködtet. A átfolyó olaj menyiségét csak az advance-ben lehet állitani.
15927 hozzászólás
Válasz #2675. hozzászólásra
Kornél, ne igyál annyit !! :)
Válasz #2674. hozzászólásra
A boost az növelést, fokozást jelent. Esetünkben a power boost teljesitmény növelést jelent. Ez annyit jelent, hogy valamilzen körlmények hatására az elektrónika megnöveli a teljesitményt.
Válasz #2670 hozzászól Igen.Valószinü hogy motor olaj meg viz sincs benne:).Ha nem tlt-n akkor meg generátoron mérik (kw)ban.a tlt-n nem valós annyira az a lóerö.
Válasz #2673. hozzászólásra
Mi az a boost?
Válasz #2672. hozzászólásra
Nem. Én vagyok a gyerek. Egy nagy marha gyerek.
Válasz #2669. hozzászólásra
Elvetted a gyerek játékait? :))
Én személyesen vettem részt egy új T180 -as mérésén. A TLT -n kb 155 LE -rőt mértünk, chiptuning után lett 180 ló.
Válasz #2664. hozzászólásra
Szia!
Nekem nincs jd-m, és nem is valószínű hogy lesz traktorban.
Szerintem meg minden cég a motor teljesítményt méri és adja meg, oda is van írva zárójelbe, hogy melyik szabvány szerint. Ezt legtöbbször úgy mérik, hogy a motoron nincs generátor, de talán még a vízpumpa meg ventillátor sem.
Válasz #2663. hozzászólásra
Igen. Tudtommal vannak még hasonlóak.
Válasz #2667. hozzászólásra
Természetesen a motoron mérik a teljesitményt és szabványok határozzák meg hogy mi van a motorhoz csatlakoztatva a mérés pillanatában (generátor, kipufgó, stb.). Ilyen mérési szabványok az ECE, ISO stb.
Szerintem minden típusnál a motorteljesítményt adják meg, vmint. a TLT-n leadottat. A vonóhorgon leadott ún. vontatási teljesítményt mérésből számítják. Az lenne a mérvadóbb, ha minden típusra megadnák a vonóerőt/vontatási teljesítményt is.
Szóval a 191-es esetében a 210 ló akkor jött elő, ha bekapcsoltad a TLT-t és az elektronika utasitotta a motort a 210 lóra. A mostani meg alapban 190 ló és 211-et tud a boostal.
Szia!A nyugati gépeknek már nagyon rég a keréken mérika pacit,nem ugy mint az mtz-nek ahol a motor teljesitményt tlt-n.Mert úgy egyböl nem 80-vanas mtz lesz belöle hanem csak kb 60. :)
Válasz #2643. hozzászólásra
Helló!milyen jd van?Nekem 2140 de jó meg minden,csak van most vele egy kis bibimégpedig az hogy melegszik a váltóm.Szerinted?
Válasz #2661. hozzászólásra
Gyárt ilyen váltót már más cég is?
Ez hogy?
"kb 210 lovas lessz de ezuttal keréken és nem TLT-n"
A mostaniaknak is a motor teljesítményt adják meg, nem a tlt-n mértet.
Válasz #2660. hozzászólásra
Nos mind az N mind a T szériához jön két uj váltómű. Mindkét esetben eltünik a váltókar. Az első variáns egy 5 sebességes power váltó 6 csoportal amiket szintén gombal lehet kapcsolni kuplung nélkül igy összesen 30/30 sebesség lessz. A másik variáns a vario fokozatmentes váltó. Az uj modellek 2 es végződét kapnak és párhuzamosan fognak szerepelni a régi váltóval. A T-nél kicsit átrendezik a modelleket és lessz T 202 is ami kb 210 lovas lessz de ezuttal keréken és nem TLT-n.
Ja és jön az S ami szörnyü ronda de lessz benne egy nagyon környezetbarát motor 240-340 lóig ami boost-al elmehet 370-ig. Szóval jó nagy lessz és ez is vario-s lessz.
A prospektusok kész vannak szóval a traktorok is rövidesen megjelennek. Az N és T vario-k lehet kicsit később.
Válasz #2658. hozzászólásra
Ami publikus azt áruld már el légyszíves, ha már így felcsigáztál!
Milyen új váltó, fokozatmentes?
Válasz #2658. hozzászólásra
szia, megosztanád velük is.
Válasz #2657. hozzászólásra
Gyerekek. Ma kaptam meg az ujdonságok listáját. Meg fogtok lepődni. Én is meglepődtem nem kicsit nagyon. Teljesen uj váltók az N és a T-nek(mindjárt kettő), valamint uj design és végre megjelent az uj S prospektus is.
Válasz #2656. hozzászólásra
Hát idén lessz pár ujdonság valtráéknál
Válasz #2635. hozzászólásra
Nem, csak erősen tanulmányozom őket.
:-)
Válasz #2654. hozzászólásra
nekem is azt mondták hogy lehet állitani de azok a függőleges állitocsvarok csak a nyomást állitották a mennyiséget nem, mégjo hogy megrendeltem ezta plusz kütyüt
Válasz #2653. hozzászólásra
A régebbi(2005) normál T-kben lehet állitani minden csatlakozót külön. Gondolom a te 180-asod is ilyen. Akkor 190-esben nem volt még hitech és az első két kör-t jozstickel lehetett vezérelni.
Válasz #2652. hozzászólásra
ami benne van gyárilag avval nem lehet állitani, csak ezzel ,az advance-on lehet gyárilag
Válasz #2651. hozzászólásra
Na jól el vannak foglalva. A mienken is állitható az átfolyás de még soha nem használtuk.
Válasz #2648. hozzászólásra
rendeltem bele 3.pár kihelyezettet meg a mennyiség szabályzót de mi szereltük bele mert nem volt idejük beszerelni
a 130-asom
Mármint a 130-asod
Válasz #2645. hozzászólásra
A 120-asod Hitech?
Válasz #2646. hozzászólásra
Itt ne.
hol vagytok valtrások?
Válasz #2639. hozzászólásra
megnéztem 260 eu felár volt és csak a mellette lévő kört szabályozza
Válasz #2643. hozzászólásra
Írod ezt egy Valtrás topicba:-))))))))))
Válasz #2641. hozzászólásra
Csákómákó! Ha jd-d van csak f@sza srác lehetsz!:-)
Válasz #2641. hozzászólásra
üdvözkünk nálunk
Sziasztok!Én még csak most regisztráltam ide de már nagyon régóta olvasom tetszik az oldal.A valtrát kimondottan nem ismerem,de biztos jó.Nekem egy jd 2140,és egy deutz fahr van.
Válasz #2639. hozzászólásra
Ilyen van a zt-n is :)
Válasz #2634. hozzászólásra
Igen ez plusz opcio ,az átfolyás mennyiségét lehet vele szabályozni ,ilyen van a t130-asomban a trágyaszoró hidromotorjának sebességét állitjuk vele
Válasz #2637. hozzászólásra
Ez a kar nincs benne egyik traktorunkban sem. Vagy valami uj találmány vagy valami opcionális dolgot müködtet. A átfolyó olaj menyiségét csak az advance-ben lehet állitani.
Válasz #2636. hozzászólásra
Nem lehet, hogy a külső hidraulika szelepeknek az olajáramát kell ezzel beállítani?
Melyik gépben van ez?
Na ezt nem tudom. Pedig nekem kéne. Talán a homlokrakodóhoz tartozik?
Hogy miket nem találsz te!
Vettél egy valtrát?
Valtrások! Itt az újabb fogós ravasz kérdés.
Mire szolgál az a kis kar, amit az avataron bekarikáztam? Felettébb kíváncsi vagyok!
Válasz #2631. hozzászólásra
mennyiért kapható kb euróban ez a z n 92 típus?
Válasz #2631. hozzászólásra
Köszi az infokat
Válasz #2630. hozzászólásra
Nincs. Az N csak power váltóval van
Válasz #2629. hozzászólásra
Az N sz. van meh. váltoval.
Válasz #2626. hozzászólásra
Az N fülkéje kb kétszer akkora mint az A fülkéje.
Válasz #2625. hozzászólásra
a kövi képen, meg láthatjuk, h a piros bika szarnyakat ad :-))))